Hoitolaukku -tarpeellinen vai turhake?

Sisältää mainoslinkin, mainoslinkki merkitty *-merkillä

Tässä on mennyt seitsemän vuotta edellisen lapsen saamisesta. Tuntuu, että näiden vuosien välissä on muuttunut vauvajutuissa about KAIKKI. Hoitolaukku oli ennen itsestäänselvyys. Yhtälailla kun ostit vaunut, niin ostit myös hoitolaukun. Nykyään mietin, että onko se hoitolaukku oikeeasti edes tarpeellinen, vai voisiko se olla täysin turhake? Mihinhän sitä laukkua mahtaa tarvita, kun noita kasseja on jo kaapeissa ihan riittämiin? Aloin pohtimaan, että onko tämä nyt vaan kaupallistettu juttu vauvan ”tarpeellisissa” hankinnoissa vai olisiko hoitolaukusta ihan oikeesti jotakin suurempaa hyötyä.

Mitä hoitolaukun kuuluu sisältää?

Eikös sinne mene ihan perustarvikkeet mitä tarvitaan kun siirrytään paikasta A paikkaan B? Saa täydentää mun luetteloa jos jotakin tulee mieleen.

 • Hoitoalusta
 • vaippoja
 • pieni muovipussi
 • harsoja
 • pikkupyyhe
 • kosteusliinoja
 • Skin Serum
 • vaihtovaatteet (pari bodya ja parit housut)
 • tutti
 • tuttipullo
 • maidonkerääjä (imettäessä tihkuu aika reippaasti aina toisestakin rinnasta)
 • liivinsuojukset
 • purulelu
 • imetyshuivi
 • mahdollinen korvike (toivon etten joudu käyttämään)
 • neuvolakortti

Näkisin, että kaikki nämä menee kassiin kuin kassiin. Lisäisin tuohon itselleni ehkäpä vielä muutaman energia & proteiinipatukan ja juomapullon. Imettäessä muistan vielä näin vuosienkin takaa, että mulla oli koko ajan ihan hillitön jano! Juotavaa pitää olla saatavilla sillä sekunnilla. Lisäksi olen huulirasva-addikti, joten Bepanthen kulkee aina mukana. Siinäpä sitten varmaankin kaikki. Tärkeää, että laukun saa jotenkin kivasti vaunuihin joko roikkumaan tai tavaratilaan, kunhan se kulkee helposti mukana, eikä tarvitse itse kantaa. Eiköhän sitä vauvaa saa kantaa ihan tarpeeksi muutenkin, joten hyvä antaa hartioiden levätä.

Top 5 kivointa hoitolaukkua

Kaiken pohdinnan jälkeen en koe hoitolaukkua tarpeelliseksi. Mikä tahansa tilava ja kiva laukku missä on taskuja käy! Nyt kun käyn kuitenkin tuota laukkuvarastoani lävitse, niin huomaan, että isoja laukkuja minulla on paljon vähemmän, kuin mitä pieniä. Monet alkavat olla jo hieman parhaat vuotensa eläneet, joten mietin että ehkä jonkun kivan laukun hankinta voisi tulla kyseeseen. Hoitolaukun pitäisi olla sellainen mikä vauvavuoden jälkeen menee käytössä ihan tavallisena käsilaukkuna. Lähdin keräämään tästä muutamia suosikkejani.

hoitolaukku, cam cam copenhagen, vaippakassi, hoitokassi, Jollyroom, Bootz.com
Kuva Bootz.com

Cam Cam Copengahenin Changing bag. Pidän laukun tikkauksesta, muodosta ja eettisyydestä. Laukku on orgaanisesta puuvillasta viljelty luomu ja siksi myös ympäristöystävällinen. Näitä on saatavilla useammissa eri väreissä. Hinta n. 79,90€. Näytti olevan myynnissä ainakin *Jollyroomissa sekä Bootz.comissa.

design laukku, Moj Sweden laukku, hoitokassi, vaippalaukku, hoitolaukku, laukku Ellos
Kuva Ellos

Tämä MOJ SWEDEN Juni Black/Brown hoitolaukku näyttää kans kivalta. Tykkään noista konjakin värisistä kahvoista ja laukun muoto on hyvä itsessään. Näen tämän myös Jaken olkapäillä tulevaisuudessa. Laukun sisällä oleva hoitoalusta on hieman normaalia isompi. Hinta 229€ Elloksella.

Malene Birger laukku, Malene laukku, nahkalaukku, printtilaukku, hoitolaukku
Kuvat Kekäle & Mymilou

Malene Birgerin laukuista olen tykännyt niin kauan kuin muistan. Useampia minulla ollutkin, mutta yhtäkin niistä käytin jo niin paljon, että meni puhki. Voisin hyvinkin kuvitella hankkivani jonkun näistä hoitolaukuksi ja kivasti menisi normilaukkuna sitten senkin jälkeen. Ainoa mitä näissä ei juuri ole on taskut, yleensä löytyy vain yksi sisätasku ja vetoketjua ei ole koskaan. Laukku on kuitenkin siitä kiva, että se pitää aina muotonsa, eikä lörpähdä. Hintaa toki Malenen laukuilla on, lähtee sieltä 245€ ylöspäin. Myynnissä ainakin Kekäleellä & My Miloussa.

hoitolaukku, Stockmann laukku, Armani laukku, hoitokassi, miehekäs hoitolaukku
Kuva Stockmann

Tämä Armani Exchange laukku on kivan simppeli vaikka isot hihnat tekstillä tuo siihen oman juttunsa. Näkisin tämän helposti myös Jaken olalla joten on ns. tarpeeksi miehekäs myös hänelle mukana kuljetettavaksi. Nettisivuilla ei ollut kuvia laukun sisältä, joten taskuista en osaa sanoa mitään. Hintaa Armanilla oli Stockalla 129,90€.

rottinkilaukku, ajaton laukku, palmgrens, classic rattan bag, unelmalaukku
Kuva Palmgrens

Viimeisenä vielä tällainen villikortti, mikä on oikeastaan tosi kaukana hoitolaukusta. Ruotsalainen Palmgrens Classic Rattan Bag on U P E A !!! Tämä nahkareunuksinen rottinkilaukku on alunperin lanseerattu 1950. Kieltämättä tämän kohdalla ajattelen jo täysin sitä vauva-ajan jälkeistä aikaa, vaikka kyllä tuohonkin saa tärkeimmät vauvan tavarat mahtumaan (ei tosin koko tuota yllä olevaa listausta). Miten tämä onkin niin kaunis, tyylikäs, klassinen ja ajaton. Hinta on luonnollisesti käsi kädessä laadun kanssa 4 195kr, eli n. 404€. Ai että miten täydellinen businesslaukku! Havajilla toki ei ole tälle mitään tarvetta, mutta jää edes sinne unelmalistaan hautuumaan.

Mielipide Gallup Instagramissani

Kyselin Instan stooreissa, että onko hoitolaukku nyt oikeasti tarpeellinen hankinta. 80% vastaajista oli sitä mieltä että ei. Yhdyn itse tähän joukkoon, en koe sitä erikseen ostettuna tarpeellisena. Jotenkin oli silti oli kiva lähteä ajatusleikkinä miettimään, että jos nyt tekisin laukkuhankinnan, niin mikä se olisi. Hoitokassin virkaa se saisi toimittaa alkuun joka tapauksessa.

Mitkäs näistä mun Top-5 listauksista oli teidän suosikkeja? Oletko kanssani samaa mieltä siitä, ettei hoitolaukku itsessään on turhake? ”Tarpeellinen” on vain se kiva laukku, minkä haluaa hankkia sitten muutenkin, oli vauvaa tai ei 🙂

Nostalgiaa

Lue myös: https://suvisvilla.casablogit.fi/2011/06/13/vauvan-valmisteluja/ Tämä on yksi ensimmäisistä postauksistani silloin 9,5 vuotta sitten, kun odotin Eriniä ja aloitin kirjoittamaan blogia. Ihan huvittavaa nähdä, että mistä Suvisvilla -blogi on aikoinaan lähtenyt liikenteeseen.

Ihka ensimmäinen postaukseni pyöri myös vauvan tulon ympärillä. On muuttunut niin kirjoitustyyli, oma tyyli, kuin kuvien laatu. Ajatella, että näiden vuosien jälkeen olen taas samassa pisteessä ja nyt valmistelen paikkoja, tavaroita & vaatteita poikavauvan tuloon <3 Ensimmäisen julkaisun postauksessa on kuva, missä olen viikolla 27 raskaana, eli samalla viikolla kuin nyt. Masu on pienempi ekaa odottaessa, kuin nyt kolmatta odottaessa. Toki olen ollut silloin myös 10 vvuotta nuorempi ja notkeampi 😉 Ajatella mitä kaikkea tässä on elämässä tapahtunut tämän ensimmäisen ja nykyisen postaukseni välillä. Ihan kuin minulla olisi ollut näiden vuosien aikana monta eri elämää.

poikavauva, vauva tulee, odotusaika, vauvanvaatteet, mooses kori

Ihanaa syksyistä viikkoa teille kaikille, kiva kun olet löytänyt iäkkääseen blogiini! Reaaliajassa pääset seuraamaan meidän perheen touhuiluja Instagramin kautta!

Suvi

2 kommenttia “Hoitolaukku -tarpeellinen vai turhake?

 1. Turhia meillä oli

  Skin Serum
  tuttipullo
  maidonkerääjä (imettäessä tihkuu aika reippaasti aina toisestakin rinnasta)
  purulelu
  imetyshuivi
  mahdollinen korvike (toivon etten joudu käyttämään

  Hoitolaukku oli turha. Mutta aina joku uusi kiva laukku olisi hienoa saada ?

  Ihana tuo ensimmäinen laukku ❤️❤️

  1. Kiitos kommentistasi 🙂

   Todella toivon minäkin ettei tarvitse mitään korvikkeita käyttää. Täysimetys on ehdoton tavoitteeni. Uusi laukku on aina kiva ostos <3 Pitää vaan itsekin tosi tarkkaa miettiä, että mikä nyt on tarpeellista ja mikä ei. Tosi isosti haluaa nyt luopua materiasta, eikä hankkia sitä lisää.

   Koska sulla on laskettuaika?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *