Bohohäät ulkosalla – mitä suunnittelua se vaatii?

Elämämme ihanin päivä! Siitä on nyt jo reilu kuukausi kun sanoimme toisillemme T A H D O N. Suunnitelma oli viettää ihanat bohohäät Malediiveilla, mutta Koronan takia vietimmekin ne ystävän takapihalla Vantaalla 😀 The next best place 😉 Kyllä! Monet naurut otettu tästäkin irti, kun vallitseva tilanne laittoi muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia. Hääpäivä, hääpaikka ja koristukset oli kuitenkin mitä kauneimmat. Täydelliset, meidän näköiset bohohäät juhlittiin 15.8.2020 emmekä olisi voineet enää parempaa toivoa. Jopa ilma oli kuin morsian! Yksi parhaista elokuun päivistä viettää häät ulkosalla rentoon bohotyyliin.

bohohäät, hääpari, morsiuspari, hääpuku, morsiuspuku, suvisvilla, hääkuva, valokuvaus

Mistä häiden suunnittelu alkoi

Ystävämme Anu ja Erno ovat koko kevään suunnitelleet ja toteuttaneet piharemonttia. En tiennyt yhtään mitä meinaavat, kunnes kävimme kylässä ja näin lopputuloksen. Haukoin suorastaan henkeäni, miten upean takapihan he olivat luoneet! Heitin Anulle hieman jopa vitsinä, että “täällähän me voitais mennä naimisiin”. Anu vastasi yhtälailla vitsinä takas, että joo, ehdottomasti. “Aletaas sitten järjestämään samantien”. Noh, kauaa tämä asia ei ollut vitsi kun ajatus hautoi päässämme ja tulimme siihen tulokseen, että tämä piha olisi ihan oikeasti se Malediivien jälkeen toiseksi paras paikka mennä naimisiin ja vieläpä suomessa. Nyt pääsimme viettämään häät sillä rakkaimmalla pikkuporukalla kenen kanssa olemme koko ajan tekemisissä. Kävipä vielä niin hyvä tuuri, että useammat ulkomailla asuvat ystävämme sattuivat tulemaan suomeen samaan aikaan. Häät järjestettiin 1,5 kuukauden päähän nopeutetulla aikataululla, että saamme kaikki paikalle yhtä aikaa. Itselleni oli aivan selvää, että häät toteutetaan whiteparty teemalla ja nimenomaan bohohäät näkyy tyylissä.

whitepartyhäät, häävieraat, häät, whiteparty, suvisvilla, bohohäät, häät ulkosalla

Bohohäät teemana

Olen jo pitkään vienyt kotiamme bohomaisen sisustuksen suuntaan. Käytännössä tämä tarkoittaa luonnonmukaisia materiaaleja, luonnonmukaisia värejä, kuivakukkaa ja heinää. Rentoa ja runsasta koristelua kauniine yksityiskohtineen. Ihastuin bohotyylin luonnollisuuteen viimeistään Balilla vieraillessani. Siellä oli paljon kauniita ja luonnonmukaisia materiaaleja niin sisustuksessa kuin pukeutumisessa. Bohotyylinen hääpuku on monesti pitsiä ja siihen voi olla yhdistettynä esim. saappaat, hattu, koruja, kukkia yms. Raskaana olevalle en näin nopealla aikataululla bohohääpukua löytänyt, mutta olin omaan morsiuspukuuni super tyytyväinen joka tapauksessa. Sanoisin, että oma tyylini on vielä siellä bohochic puolella, pelkkä boho itsessään on ainakin pukeutumisessa itselleni kuvainnollisesti liian boheemia.

Kaasot hääammattilaisina

Olen onnekas, että minulla on niin ihania ja tärkeitä ystäviä ympärillä. Pyysin kaasoiksi kahta rakasta ystävääni, joista molemmilla sattuu olemaan erityistä silmää estetiikalle ja luovuudelle. Toinen kaasoistani on ammatiltaan hääsunnittelija & kukkataiteilija Jenni Kinnari. Olemme tunteneet opiskeluajoilta jo 15 vuotta ja hän on samalla myös Alessian kummitäti. Jenni laittoi uudet hääsivut pystyyn juuri, joten käykääpä kurkkaamassa. Jos ikinä kaipaatte suomen parasta hääammattilaista, niin tiedätte kenen puoleen kääntyä. Jenni toteutti meidän juhliin kaikki kukat ja ison osan pöytäkoristeista.

hääkaari, vihkikaari, hääkakku, say it with a cake, kukkataiteilija, jenni kinnari, jälkiruokapöytä, bohohäät, hääkoristeet
Kukat teki kaasoni Jenni Kinnari & kakkutaiteilijana Say it with a cake.

Toinen kaasoistani oli Anu kenen takapihan olimme vallanneet. Anun kanssa olemme tavanneet vähintäänkin hauskasti. Hän on blogini kautta tullut hakemaan minulta aikoinaan kirppistavaraa ja tässä ollaan. Olemme hänen lapsen Jamielin kummeja. Anu pyörittää miehensä ja lastensa lisäksi juhlavuokrausta. Hänen kauttaan löydät mitä ihanimmat astiat, koristeet ja valmiit silkkikukkakimput. Iso osa pöytäkoristeista ja tarjoiluastioista häissämme oli häneltä. Anvicelebrationin Instagram sivut löydät täältä.

kattaus, hääkattaus, juhlakattaus, bohokattaus, bohohäät
häät, hääjuhla, kattaus, hääkattaus, morsiusparin pöytä, upeat kattaus ideat, kattausinspiraatio, bohohäät, bohokattaus

Näiden kahden kaason kanssa aloitimme suunnittelun listaamalla mitä häissä pitää olla, mitä pitää muistaa ja mitä pitää hankkia. Värimaailma oli itselleni suht selkeä ja lähdimme kartoittamaan niiden avulla myös bohohäiden koristeita. Tässä suunnittelun lopputulos toteutettuna. Teen hääkoristeluista ja kattauksesta vielä myöhemmin ihan oman postauksensa.

Hääsuunnittelun suurimmat haasteet

Kaikista suurimman haasteen suunnittelussa teki vieraat tai lähinnä heidän karsiminen. Paikkoja saimme takapihalle 30 ja siihen oli kutsuttava porukka rajattava. Halusimme häistä pienet ja intiimit, mutta silti tosi vaikea valinta ketä jättää kutsumatta. Vedimme todella tiukan rajan käytännössä siten, että kutsun sai vain ne jotka ovat meidän puhelimen pikanäppäimistössä. Toisin sanoen ne ihmiset kenen kanssa olemme tekemisissä ihan viikottain. Paljon ihania ja rakkaita ystäviä jäi myös juhlien ulkopuolelle.

Toinen iso haaste oli mun hääpuku. Raskausmahan kanssa ei mitä tahansa upeeta morsiuspukua päälle laiteta, vaan masuasukille piti löytää ihan oma tilansa. Raskauteen tarkoitetut hääpuvut ei innostaneet yhtään ja tiukalla aikataululla mietinkin, että jääköhän mulla puku löytymättä. Me jo vitsailtiin, että menen naimisiin sitten jätesäkissä. Kunhan se vain on Jake siellä alttarilla vastassa, niin “ihan sama”. No eihän se sama ole, mutta jotenkin en jaksanut asiasta stressata. En oikeastaan kokenut stressaavani häistä ollenkaan, aikataulu oli niin tiukka, ettei ehtinyt miettimään. Olen ihmisenä muutenkin sellainen nopeatempoinen, niin tämä oli paljon parempi ratkaisu, kuin että häitä olisi järjestetty kuukausia saatika vuosia. Onneksi myös puku löytyi nopean etsinnän tuloksena Porvoossa sijaitsevasta hääpukuliikkeestä. Se saapui liikkeeseen 15 minuuttia ennen kuin minä menin paikalle. Mikä tuuri! Empiirimallinen mekko antoi vauvamahalle hyvin tilaa ja puvun yläosa oli pitsiä niin edestä, takaa kuin hihoista. Täydellinen löytö tähän tilanteeseen!

hääpuku, morsiuspuku, pitsi, pitsiselkä, bohohäät, bohopuku, napitus
hääpuku, pitsihääpuku, pitkähihainen hääpuku, morsiuspuku, bohohäät, raskaushääpuku,
morsian, morsiuspuku, hääpuku, häät, bohohäät, raskaushääpuku, raskaus, morsiuskimppu, bohokimppu, bohohääkimppu, hääkuva

Ulkohäät ja varasuunnitelma sateelle

Jos jotakin tuli viimeiset kaksi viikkoa kytättyä, niin säätä. Ulkohäissä ollaan täysin tuurin armoilla ja tottakai varasuunnitelma oli tehtävä. Googlailin jatkuvasti erilaisia juhlatelttoja, mihin kaikki 30 vierasta mahtuisi. Teltan olisi täytynyt olla niin iso, että sen sisään saa tyylikkäästi katettua kaiken. Melkoisen suureen hintahaarukkaan mahtuu jos jonkinlaista. Oikeasti tyylikkäät juhlateltat maksoi kevyesti toista tonnia edes vuokrata. Saatiin olla super kiitollisia kun sää vain parani mitä lähemmäs meidän päivää tultiin. Itse hääpäivänä oli reilut 24 astetta lämpöä ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Alun perin piti olla pilvistä, mikä olisi ollut ihan hyvä juttu, mutta nyt pilviä ei näkynyt missään. Kaikin tavoin päivä oli täydellinen <3 Seuraava lauantai häistämme oli pelkkää kaatosadetta. Pikkusen kiitollisena fiilisteltiin, mikä ilma meille sattui.

onnellinen perhe, perhe, häät, hääpari, rakkaus, hääkuvat, camilla bloom, bohohäät, morsiusneidot, morsiuspuku
Koko perheen hääpuvut nyt myynnissä 🙂 Lasten upeat morsiuspuvut oli löytö Prahasta, kun kävin siellä viime syksynä.

Häistä tulossa useampia postauksia jahka saan lisää kuvia. Ihanaa, että saimme tähänkin huippuammattilaisen! Kiitos Camilla Bloom kun pääsit ikuistamaan meidän ikimuistoisen päivämme.

Suvi

Suvi / Suvisvilla - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *