Suvisvilla Seuraa yrittäjä-äidin arkea kauniissa kodissa 2020-05-13T12:50:12Z https://suvisvilla.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://suvisvilla.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/10/2018/07/cropped-casa-logo-insta-32x32.jpg Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Varhaisultra ja vihdoin positiivisia uutisia]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499973056 2020-05-13T12:50:12Z 2020-05-13T12:50:11Z Nyt näyttäisi siltä, että neljäs kerta toden sanoo! ❤️ Kävimme varhaisultrassa ja kerrankin sain negatiivisten uutisten sijaan positiivisia uutisia. Näin kuudetta kertaa raskaana olevana tuntuu erityisen hyvältä, että masuasukilla oli tällä kertaa kaikki hyvin. Kuten tiedätte, niin häntä on meille toivottu pitkään ja hartaasti! Jos luoja suo, niin meille tulee jouluvauva 2020 🎁 Raskausmatkaa olet […]

Artikkeli Varhaisultra ja vihdoin positiivisia uutisia julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Nyt näyttäisi siltä, että neljäs kerta toden sanoo! ❤ Kävimme varhaisultrassa ja kerrankin sain negatiivisten uutisten sijaan positiivisia uutisia.

Näin kuudetta kertaa raskaana olevana tuntuu erityisen hyvältä, että masuasukilla oli tällä kertaa kaikki hyvin.

Kuten tiedätte, niin häntä on meille toivottu pitkään ja hartaasti!

Kolmen keskenmenon jälkeen vihdoin onnistunut raskaus. Varhaisultra näytti hyvältä ja syke löytyi.
Ollaan niin innoissamme, että ultrakuvakin on väärinpäin.

Jos luoja suo, niin meille tulee jouluvauva 2020 🎁

Raskausmatkaa olet päässyt seuraamaan Instagramini kautta jo pidempään. Lupasin ottaa ihmiset alusta asti hedelmöityshoitoihin mukaan, sillä liian usein vaikeista asioista vaietaan. Plussa tuli kuitenkin omasta takaa, eikä mitään hoitoja ehditty vielä aloittaa. Instagramini puolella olen puhunut avoimesti raskauspahoinvoinneista, sekä peloista mitä kolme edellistä keskenmenoa on aiheuttanut. Tämän raskauden kohdalla alkaa olla kuitenkin jo super positiivinen mieli ja uskalletaan hieman jopa iloita. Elämästähän ei koskaan tiedä, mutta sen tiedän että murehtiminen ei auta. Koitan vaan pysyä rentona ja nauttia matkasta. Juuri varhaisultrassa totesivat viime perjantaina, että suuremmalla todennäköisyydellä kaikki menee tässä kohtaa hyvin kuin huonosti. Se riittää meille ❤

Ulrtakuva kirsikkapuiden alla. Ylpeät isosiskot esittelemässä tulevaa perheenjäsentä. Meille tulee jouluvauva 2020.
Ylpeät isosiskot odottamassa pikkuista.

Tule seuraamaan raskausmatkaani Instgram stoorien puolelta. Päivittelen tänne kuulumisiani ihan päivittäin.

Suvi

PS. Jos aikaisemmat raskauteen liittyvät postaukseni kiinnostavat, niin tässä muutamia.

Artikkeli Varhaisultra ja vihdoin positiivisia uutisia julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
1
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Boho parveke osa 1]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499973034 2020-04-20T16:26:12Z 2020-04-20T16:24:28Z Meidän kodin on vallannut boho! Reilu vuosi sitten tykästyin Balin työmatkallamme luonnonmukaiseen bohotyyliin. Ihania mattoja, valaisimia, rottinkihuonekaluja, piensisustusesineitä ja laukkuja! Olisin halunnut tuoda mukanani useamman kontin. Nyt kuitenkin oltiin liikkeellä vain matkalaukkujen kera, joten tungin ne niin täyteen ihanuuksia kuin vain sain mahtumaan. Viime vuoden keväästä asti olen alkanut sisustaa meidän lasitettua parveketta kohti mieleistäni […]

Artikkeli Boho parveke osa 1 julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Meidän kodin on vallannut boho!

Reilu vuosi sitten tykästyin Balin työmatkallamme luonnonmukaiseen bohotyyliin. Ihania mattoja, valaisimia, rottinkihuonekaluja, piensisustusesineitä ja laukkuja! Olisin halunnut tuoda mukanani useamman kontin. Nyt kuitenkin oltiin liikkeellä vain matkalaukkujen kera, joten tungin ne niin täyteen ihanuuksia kuin vain sain mahtumaan.

Viime vuoden keväästä asti olen alkanut sisustaa meidän lasitettua parveketta kohti mieleistäni bohotyyliä. Omaa makuani voisi ehkä kuvailla skandi-bohon suuntaan meneväksi. Mitään värien ilotulitusta ei siis ole vieläkään nähtävissä. Parvekkeen ja kodin (kyllä, boho on tullut myös sisälle) värimaailma on valkoinen, beige, ruskea ja musta. Ripaus löytyy muitakin maanläheisiä & murrettuja värejä. Tykkään sisustuksessamme yhdistää niin skandinaavista designia kuin rentoa bohotyyliä. Tällä hetkellä kodin merkitys korostuu enemmän kuin koskaan ennen ja mm. siksi olemmekin lähteneet luomaan meidän bohoparvekkeesta paikkaa, missä on aina kesä. Parvekkeella ollessa fiilis on rento, voisin aivan kuvitella olevani Balilla riippukeinussa kirjan ja juoman kera. Jopa lämpötila on samaa luokkaa, kun pitää ikkunat kiinni.

Skandinaavinen boho parveke bali bohotyyliin. Boho sisustustyyli parvekkeelle. Parvekkeen sisustus.
Ympärivuotinen kesähuone. Täällä tarkenee aurinkoisella päivällä myös talviaikaan.
Pampaheinät parvekkeella. Päiväkahvit parvekkeella. Boho parveke.
Bali boho, juuttityyny, bohotyyli parvekkeella.
Kun valkoista juuttimattoa ei löytynyt, päädyin maalaamaan sen itse.

Aina kun en istu toimistossa koneen ääressä, niin minut löytää täältä. Valmista ei ole vielä, mutta sehän tässä paras osa onkin. Edelleen jatkan tämän boho parvekkeen sisustamista ja saan valtavasti kiksejä siitä kun pääsen suunnittelemaan mitä seuraavaksi.

Luonnonkukat sisustuksessa. Bali boho. Skandiboho. Bohotyyli parvekkeella.
Käytän sisustuksessa paljon luonnonkukkia.
Boho parveke, bohotyyli, baliboha, juuttityyny, boho tyynynpäällinen.

Tämä parveke on aika pitkä, joten toinen pääty on vielä kokonaan laittamatta kuntoon. Tällä hetkellä se on toiminut ns. varastona kaikelle ylimääräiselle tavaralle. Instagramin kautta olen kuitenkin saanut nyt myytyä vanhaa tavaraa ja huonekaluja pois, jolloin saan vihdoin tilaa uudelle. Tein jo ihan mielettömiä löytöjä! 😀 Nyt vaan odottelen kotiinkuljetusta uusille jutuille.

Balihenkinen bohotyyli parvekkeella. Bohoparveke, boho koristeet, baliboho.
Seinäkoristeen ja juuttityynynpäällisen roudasin kotiin Balilta.
Riippukeinu parvekkeella. Rottinkuhuonekalut. Boho sisustus parvekkeella. Bali boho.

Toisen parvekkeen päädyn näette sitten osassa 2, kun saan sisustuksen valmiiksi. En malta odottaa, että koko boho parveke on valmis!

Iskeekö boho tyyli teihin?

Suvi

Artikkeli Boho parveke osa 1 julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
2
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Terkut etätöistä! Online työskentely mahdollistaa kotona olemisen.]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499973019 2020-03-18T11:03:26Z 2020-03-18T11:00:04Z Samaan aikaan kun itsellä on kaikki hyvin, olen älyttömän pahoillani ja järkyttynyt muiden pienyrittäjien kohtalosta (Suomessa on melkein 200 000 yksinyrittäjää). Monien ystävieni tilanne on katastrofaalinen. Vielä ei voida edes tietää miten mittavan taloudellisen ahdingon tämä tilanne tekee. Pienyrittäjien tukeminen on nyt äärimmäisen tärkeää. Jos on mitä tahansa, edes jotakin pientä mitä tarvitset, niin osta […]

Artikkeli Terkut etätöistä! Online työskentely mahdollistaa kotona olemisen. julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Samaan aikaan kun itsellä on kaikki hyvin, olen älyttömän pahoillani ja järkyttynyt muiden pienyrittäjien kohtalosta (Suomessa on melkein 200 000 yksinyrittäjää). Monien ystävieni tilanne on katastrofaalinen. Vielä ei voida edes tietää miten mittavan taloudellisen ahdingon tämä tilanne tekee. Pienyrittäjien tukeminen on nyt äärimmäisen tärkeää. Jos on mitä tahansa, edes jotakin pientä mitä tarvitset, niin osta se esim. oman paikkakuntasi pienyrittäjältä.

Viime päivinä on ollut suorastaan ihaltavaa katsoa miten ihmisten yhteisöllisyys ja auttamishalu toinen toisiaan kohtaan on kasvanut. Paljon on perustettu erilaisia somerinkejä, Facebookryhmiä ja muita sivustoja pienyrittäjien palveluiden tukemiseksi. Lämmin suositus käydä klikkautumassa esim. “Haluan ostaa pienyrittäjältä” tai “Osta pieneltä” -ryhmät. Ilo ollut myös nähdä, miten kekseliäiksi ja luoviksi ihmiset ovat pakon edessä muuttuneet. On keksitty esim. pihajumppia, naapuriapua, koirien ulkoilutusta, nettiliikuntatunteja ja energiahoitoa etänä. Niin kamalaa kuin se onkin, niin parhaimmillaan kriisi ja mahdollisuus kulkee käsi kädessä. Toiset häviää ja toiset voittaa. “Mitä jos tämä hetki ei jääkään historiaan katastrofina. Vaan käännepisteenä kohti inhimillisempää aikakautta” -@tyouupumus. Jotenkin haluaisin itse tähän uskoa. Nyt erityisesti korostuu perheiden merkitys, lähimmäisen rakkaus, yhdessäolo, pysähtyminen, terveyden merkitys, vapauden arvostus ja toinen toistemme tukeminen.

Siinä missä pienyrittäjät tarjoavat palveluitaan, haluan minäkin tuoda enemmän esille omaani. Online työskentely suoramyynnin kautta on alana mitä parhain ja etenkin tällaisina aikoina sen kirjaimellisesti ymmärtää. Meidän työhön ei juurikaan poikkeustilat vaikuta. Samaan aikaan kun on heitä, joilta ostovoima katoaa on myös heitä, jotka haluavat alkaa satsaamaan siihen tärkeimpään, eli omaan terveyteen ja sen ennaltaehkäisyyn. Immuunipuolustuksen boostaaminen on tärkeämmässä roolissa kuin koskaan ennen. Rasvojen merkitys, suoliston kunto, vitamiinit, stressin alentaminen, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Facebook-livet mm. näistä aiheista aina keskiviikkoisin ja torstaisin. Pistä mulle viestiä, jos haluat kutsun kuulolle joko tuotteista, liiketoiminnasta tai molemmista.

Yrittänainen, yrittäjä-äiti, suoramyynti, business, etätyöskentely, Zinzino, business mahdollisuus.
Vielä pari viikkoa sitten työskentelin kirjastossa,
nyt teen enää kotoa käsin.
Zinzino, hanki lisätulonlähde, edistä terveyttä ja hyvinvointia, taloudellinen turva.

Olen toiminut Zinzinon itsenäisenä partnerina täyspäiväisesti jo 6 vuotta ja etenkin tässä hetkessä en voi kuin luojaa kiittää, että aikoinaan aloitin. Etätyöskentelyä olen pääasiallisesti harjoittanut jo pitkään, sillä oma tiimi ja asiakkaat on ympäri maapalloa. Ja ihmisillä ei muutenkaan ole välttämättä ollut aikaa aina ruuhkavuosien keskellä tavata livenä. Paljon helpompaa, nopeampaa ja tehokkaampaa ottaa palaveri esim. videopuhelun kautta. Tämä meidän globaalisti skaalautuva liiketoiminta antaa mahdollisuuden alustatalouspohjaiseen liiketoimintaan. Meillä jokaisella edustajalla on myös oma verkkokauppa, mitä ei tarvitse edes itse hallinnoida. Olen ollut jo pitkän aikaa sitä mieltä, että Zinzinon aloittaminen on ollut elämäni paras päätös ikinä. Nautin työstäni myyntijohtajana ja ison, kansainvälisen tiimin vetäjänä. Terveyden edistäminen ja ihmisten auttaminen on työ millä koen olevan merkitystä. Mulle tämä on intohimo ja sydämen asia. Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys on nyt isommassa roolissa kuin koskaan ennen. Ihmiset etsii ratkaisuja, apuja, neuvoja, lisätulonlähteitä, mitä vaan. Ne kenellä on niitä tarjota on mielestäni suorastaan velvollisia kertomaan, et `hei täällä ollaan´. En tiedä onko tämä sulle, mut tsekkaa läpi, annetaan ainakin edes se info, että mitä meillä on ja jokainen tekee sitten omat päätökset. Tammikuussa myydään kuntosalijäsenyyksiä, kesähelteillä ilmastointilaitteita ja joulunaikaan kuusia. Nyt on aika myydä parempaa terveyttä, hamstraamisesta päätellen myös käsidesiä, särkylääkkeitä ja vessapaperia, puhumattakaan business mahdollisuudesta.

Etätyöt, kotoa käsin työskentely, Zinzino, suoramyynti, laptop lifestyle

Jos vielä tekisin sisustussuunnittelijan, tapahtumatuottajan tai kauneusammattilaisten töitä, kuten aikoinaan tein, niin nyt ei todennäköisesti olisi mitä tehdä. Kovaa iskisi todellisuus, vaikkei näissäkään ammateissa ollut mitään valtavia kivijalkaliikkeen kuluja. Ikinä en olisi tätä tilannetta osannut ennustaa! Maailmanlaajuinen hätätila on asia mitä en vieläkään täysin osaa hahmottaa. Sen tiedän, että tästä selvitään, mutta pahoin pelkään, että konkurssiaalto on valtava. Olen vuosia paasannut siitä kuinka kaikkien munien ei tulisi olla samassa korissa. Nyt saadaan konkreettisesti tuntea se kipu selkänahassa asti. Monet on vielä shokissa ja menee aikaa sisäistää tapahtunut, etenkin kun tämä on vasta alkusoittoa. Haastavat ajat edessä, mutta ainoa vaihtoehto on selviytyä. Toivotan kaikille parempaa huomista! Levätään, ulkoillaan, saunotaan, vietetään aikaa läsnä perheen kanssa ja pidetään huolta toisistamme.

Suvi

Artikkeli Terkut etätöistä! Online työskentely mahdollistaa kotona olemisen. julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
0
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Eiffel tornin juurella]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972939 2020-02-26T18:33:44Z 2020-02-26T18:33:42Z Postikorttiterveiset Eiffelililtä                   Ennen reissuunlähtöä kerroin että meillä tulossa treffit Eiffeltornin kanssa. Oli jo meinaan aikakin, että tapaamme! Onhan tämä yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä todellakin näkemisen arvoinen. Saatiin Jaken kanssa ihanan romanttiset hetket tuolla tasanteella. Tanssittiin katusoittajan kitaran soinnuissa John Legendin All of Me kappaletta. Ja kyl […]

Artikkeli Eiffel tornin juurella julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Postikorttiterveiset Eiffelililtä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen reissuunlähtöä kerroin että meillä tulossa treffit Eiffeltornin kanssa. Oli jo meinaan aikakin, että tapaamme! Onhan tämä yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä todellakin näkemisen arvoinen. Saatiin Jaken kanssa ihanan romanttiset hetket tuolla tasanteella. Tanssittiin katusoittajan kitaran soinnuissa John Legendin All of Me kappaletta. Ja kyl me vähän pussailtiinkin 🙂

Suvi

Artikkeli Eiffel tornin juurella julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
0
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Turistina omassa kotikaupungissa]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972986 2020-02-11T18:11:36Z 2020-02-11T18:11:35Z Perhereissu omassa kotikaupungissa, uhka vai mahdollisuus? Pidimme viime kuussa viikon mittaisen “hotelliloman” parin kilometrin päässä kotoa. Omassa kodissa ollessa arki ottaa haltuun niin voimakkaasti, ettei sitä vapauden tunnetta samalla tavalla saa, kuin muualla. Toisinaan pitää tehdä irtiotto, tällä kertaa ei tosin lähdetty Katajanokkaa kauemmas. Lomaa lomaa sanan varsinaisessa merkityksessä emme voineet nyt töiden osalta pitää, […]

Artikkeli Turistina omassa kotikaupungissa julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Perhereissu omassa kotikaupungissa, uhka vai mahdollisuus?

Pidimme viime kuussa viikon mittaisen “hotelliloman” parin kilometrin päässä kotoa. Omassa kodissa ollessa arki ottaa haltuun niin voimakkaasti, ettei sitä vapauden tunnetta samalla tavalla saa, kuin muualla. Toisinaan pitää tehdä irtiotto, tällä kertaa ei tosin lähdetty Katajanokkaa kauemmas. Lomaa lomaa sanan varsinaisessa merkityksessä emme voineet nyt töiden osalta pitää, vaan lapset kävi koulua ja tarhaa aivan kuten normaalistikin. Mutta se fiilis, se oli meillä kaikilla hotellissa asuessa ihan eri.

Scandic Grand Marina

Meidän omassa kodissa oli kuvauspäiviä, joten lähdimme pois kuvausryhmän jaloista. Viikko vierähti nopeasti ja päiviä oli rytmittämässä lasten kouluun kuskaaminen. Vitsit että meillä vanhemmilla olikin haastavaa herätyskellon kanssa aamuisin. Me kun on totuttu nukkumaan pitkään, niin ei ihan kivuttomasti sujunut. Kamala kooma aina päiväsaikaan. Parina päivänä otin palavereiden välissä jopa torkut 😀 Muuten päivät meni niin läppärin kanssa työskennellessä, kuin omissa tapaamisissani juostessa. Hauskinta tässä kuitenkin oli se turistimeininki, mikä saatiin itsellemme luotua. Aamut alkoi hotelliaamiaisella. Ensin ruokittiin lapset, sitten heitettiin heidät kouluun ja tultiin itse syömään kunnon aamiainen ihan rauhassa 🙂 Oli kyllä ihanaa! Kerrankin mun ei tarvinnut olla siivoamassa, tiskaamassa, pesemässä pyykkiä, ei mitään. Sai vaan olla. Helsinkiä tuli katseltua ihan uusin silmin ja tein pitkiä kävelylenkkejä ihastellen oman kaupungin arkkitehtuuria ja maisemakuvaa. Alettiin Jaken kanssa miettimään, että miksi tätä ei muulloin samalla tavalla näe? Miksi ei tule käytyä keskustan tuntumassa kävelemässä? Upean arkkitehtuurin tunnistaa vain Euroopan muissa kaupungeissa. Silloin tulee katseltua ylöspäin ja ylipäätään ympärilleen. Hienoja paikkojahan meillä täälläkin on. Löysin uusia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita, mitkä aivan varmasti ovat kokemisen arvoisia. Niihin sitten treffipäivinä nautiskelemaan.


Scandic Grand Marina
Pidettiin tiimipalaveria hotellin aulatiloissa

Lapset olivat innoissaan hotelliasumisesta ja nimenomaan sviitistä. Oli kätevää asustella tässä lähellä, sillä muutaman kerran viikon aikana piti käydä myös kotona pyörähtämässä. Jotakin aina unohtuu, tällä kertaa Erinin ulkohousut ja luistimet. Perheen yhteisiä reissuja ja lomia on tälle vuodelle luvassa taas useampia, joten ihan kiva, että koulupoissaoloilta vältyttiin. Silti viikko toisaalla toi paljon energiaa ja vaihtelua arkeen. Sanoisin, että hotelliloma omassa kaupungissa on ehdottomasti mahdollisuus. Ainakin jos kyseessä hieman isompi kaupunki.

Turistina Helsingissä plussat ja miinukset

+ Kaunis Helsinki ja Katajanokan alue

+ Omaan kotikaupunkiin tutustuminen

+ Julkiset kulkuneuvot, liikkuminen helppoa ja nopeeta

-Sää oli kylmä, tuulinen ja sateinen

-Suomessa hotellit on kalliita

Seuraavaa reissua taas odotellessa. Ens kuussa ollaan parillakin eri matkalla, toinen suomessa ja toinen ulkomailla. Instagramin puolella kannattaa seurata meidän perheen seikkailuja reaaliajassa.

Iloa viikkoonne!

Suvi

Artikkeli Turistina omassa kotikaupungissa julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
2
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Suvisvilla Iltalehdessä]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972992 2020-02-01T10:00:24Z 2020-02-01T10:00:21Z Toimittaja soitti ja haastatteli Iltalehden asumisosioon. Suvi, 34, sisustaa antaumuksella hulppeaa kattohuoneistoa, josta ei koskaan tule omaa: ”Ostamme asuntoja, mutta haluamme asua vuokralla”. Käykäähän lukemassa, lopputulos on tässä 🙂 Artikkeli on mielestäni kivasti kirjoitettu ja oli positiivinen yllätys kuinka paljon kuvia he olivat jutussa käyttäneet. Melkeinpä jokaisesta huoneesta on oma sisustusosionsa. Lehtijutussa parit tilat, mitä […]

Artikkeli Suvisvilla Iltalehdessä julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Toimittaja soitti ja haastatteli Iltalehden asumisosioon.

Suvi, 34, sisustaa antaumuksella hulppeaa kattohuoneistoa, josta ei koskaan tule omaa: ”Ostamme asuntoja, mutta haluamme asua vuokralla”.

Käykäähän lukemassa, lopputulos on tässä 🙂 Artikkeli on mielestäni kivasti kirjoitettu ja oli positiivinen yllätys kuinka paljon kuvia he olivat jutussa käyttäneet. Melkeinpä jokaisesta huoneesta on oma sisustusosionsa. Lehtijutussa parit tilat, mitä ei oikein edes blogin puolella ole vielä näkynyt.

Suvi

Artikkeli Suvisvilla Iltalehdessä julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
0
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Kolme keskenmenoa vuodessa]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972977 2020-01-26T08:54:37Z 2020-01-26T08:54:34Z ”Olen tosi pahoillani, sikiökaiku täällä näkyy, mutta kasvu on pysähtynyt, eikä sykettä enää löydy”. Nämä lääkärin sanat sain kuulla heti joulun jälkeen. Taas. Tämäkin vuosi alkoi näissä samoissa merkissä kuin edellinen. Ultran näyttöä katsellessa tuli ihan dejavu! Edellisen keskenmeno postauksen löydät täältä. Tätä blogipostausta olen kirjoittanut pitkään. Lauseen sieltä ja lauseen täältä. Se näkyy myös tämän […]

Artikkeli Kolme keskenmenoa vuodessa julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
”Olen tosi pahoillani, sikiökaiku täällä näkyy, mutta kasvu on pysähtynyt, eikä sykettä enää löydy”.

Nämä lääkärin sanat sain kuulla heti joulun jälkeen. Taas. Tämäkin vuosi alkoi näissä samoissa merkissä kuin edellinen. Ultran näyttöä katsellessa tuli ihan dejavu! Edellisen keskenmeno postauksen löydät täältä.

Tätä blogipostausta olen kirjoittanut pitkään. Lauseen sieltä ja lauseen täältä. Se näkyy myös tämän postauksen jäsentelyssä, sillä ei ajatus ole se kirkkain. Jotenkin herkkä aihe, vaikka en itse koe asiasta kauheen herkkä olevani. Alkaa tulla vaan jo ärsyttävän tutuksi tämä tunne. Tunne mille en osaa antaa nimeä tai adjektiivia. 

keskenmeno_suvisvilla
Raskaana Los Angelesissa 12/2019

Tällä kertaa olimme viikolla 9. Palkintoa kesävauvasta ei ollut luvassa taaskaan. Tämä oli kolmas keskenmeno nyt putkeen. Ja kaikki nämä on käyty läpi vieläpä yhden vuoden aikana. Ollaan aika paljon jouduttu harjoittelemaan luopumista edellisenä vuonna. Tähän kun otetaan vielä Alessian isän kuolema, niin nyt alkais jo riittää. Voiskohan tämä vuosi olla saamisen vuosi? Paljon runsautta ja rakkautta, kaikille.

Kolmas, peräkkäinen keskenmeno tuntuu jotenkin epäreilulta ja kohtuuttomalta. Ja samaan aikaan ei tunnu yhtään miltään. Tällä kertaa mua ei edes itkettänyt. Ultrakuvaa katsoessa tuli vain sellainen fiilis, et ei kai taas. Ja eihän siinä mikään auta. Pakko vaan hyväksyä asia ja hoitaa se taas pois päiväjärjestyksestä. Unelmasta emme ole luopuneet, vaikkakin tällä hetkellä koko ajatus taas uudesta raskaudesta tuntuu melkoiselta suorittamiselta. Kroppa tässä on kovilla. Jatkuvat hormoniheittelyt ja gynekologiset toimenpiteet alkaa jo ärsyttää. Eikä tästä järkyttävästä alkupahoinvoinnista kerta toisensa jälkeen saa mitään nautintoa. Joka kerta joudun sietämään sitä useamman viikon ja turhaan! Kyyniseksi sitä ei halua ryhtyä, mutta kieltämättä jatkossa jos raskaustesti näyttää plussaa, niin se ei automaattisesti tarkoita vauvaa. 

raskaustesti_keskenmeno

keskenmeno_suvisvilla

Kolmen perättäisen keskenmenon jälkeen hyvä puoli on se, että nyt asiaa aletaan vihdoin selvittämään. Olemme jonossa hormoniklinikalle, missä meidät molemmat tutkitaan ja katsotaan jos jotain syytä keskenmenoille löytyisi. Kovasti tää mun raskaus olis joka kerta jatkumassa, vaikka itse alkio ei mukana pysykään. Ultra alkaa olla suorastaan pelottava paikka, sillä sieltä on nyt lähdetty useampaan kertaan ison pettymyksen kera.

Monet sanoo että keskenmenoissa se henkinen puoli on kamalin. Minäkin sen tunteen ymmärrän, mutta kyllä mun mielestä kamalinta on kuitenkin ollut tämä jatkuva raskauspahoinvointi. Siihen perään lääkkeelliset tyhjennykset ja paljon menetettyä verta. Ei oo ihme että viime vuonna on vähän väsyttänyt. Ferritiinit olis varmaan taas syytä kurkata. 

Lääkkeellinen tyhjennys ei viimeksi mennyt ihan nappiin, sillä Helsingissä ei tehdä minkäänlaisia jälkitarkastuskontrolleja. Kuulemma negatiivinen raskaustesti riittää. Puoli vuotta myöhemmin selvisi, että eihän se riittänyt! Edellisestä tyhjennyksessä ei kaikki tyhjentynytkään. Myöhemmin selvisi, ettemme olisi voineet tämän takia edes tulla raskaaksi. Monta kuukautta yritystä meni niin sanotusti hukkaan. Ja joo tiedän, puoli vuotta ei ole pitkä aika, jotkut yrittää vuosia. Mutta eipä me tästä enää nuorennuta. Minä täytän kesällä 35v. ja Jake 45v. Mun lapset on pian 9v. & 7v. joten jopa nuorimmainen on pian koululainen. Aloitamme ns. kierroksen alusta, joten ei tässä nyt kovin monia vuosia viitsisi turhaan odotella. Onneksi on toki kiva tapa jatkaa harjoituksia, mutta kyllähän tämä turhauttaa. Nyt kun asiaa pohdin, niin ehkä se on se päälimmäinen tunne. TURHAUTUMINEN.

Naistenklinikka 12/2019

Joka raskaudessa mulla on ollut hyvä tunne. Mitään ei ole ole ollut mielestäni pielessä, enkä ole osannut epäillä mitään keskenmenoon liittyvää. Missään raskaudessa en ole jaksanut stressata, sillä tiedän etten voi itse asiaan vaikuttaa. Stressistä ei ole mitään hyötyä, vaan päinvastoin. Jotenkin mietin, että voisko tässä nyt olla kyse jostakin ihan pienestä. Raskaudet kuitenkin alkaa. Onkohan mulla jotakin hormonia liian vähän tai liikaa? Onko ferritiinit liian matalat, voiko silläkin olla vaikutusta? Kaksi tervettä ja ihanaa lasta olen kuitenkin saanut. Ymmärrän toki, että mun parasta ennen -päiväys on jo mennyt, mutta tämän ikäisenä monethan vasta aloittaa lastenhankinnan. Kaikkea mahdollista sitä kyllä miettii ja käy päässään läpi. Kiva saada asiaan kohta apua, jos jotakin selviäis. Kolmen peräkkäisen keskenmenon kokee vain 1%. Aletaan olla jo harvinaisuus.

Tämän keskenmenon numero 3. kohdalla lääkkeellisestä  tyhjennyksestä on nyt tasan kuukausi (niitä tehtiin kaksi). Asia on edelleen kesken, kun ei kaikki tullut tälläkään kertaa ulos itsestään. Paljon joutuu kunnallisella puolella vaatimaan, että mitään näiden jälkiselvittelyiden suhteen tapahtuu. Pitää todella osata pitää puolensa! Ekalla kerralla en osannut, mutta nyt kokemuksen kautta olen oppinut. Päiväkirurgiseen toimenpiteeseen olen pian pääsemässä ja toivotaan että asia olisi sillä hoidettu. Josko sitten alkaisi vuosi 2020 puhtaalta pöydältä ja saisin oman kroppani takaisin. Raskaustesti näyttää edelleen erittäin kirkasta plussaa ja fiilikset on sen mukaiset. Ei huvita, ei kiinnosta, eikä jaksa. Työt sujuu hyvin, mutta liikkumisesta ja terveellisestä ruoasta ei ole tietoakaan. Ja just ne tekis super hyvää! Paljon saa tsempata että saa mielen pidettyä kaikesta huolimatta virkeänä ja elinvoimaisena. 

Toivottavasti saatais lähitulevaisuudessa se oikea haikara kylään! Sen jälkeen varmasti ymmärrämme mikä tarkoitus näillä luopumisilla on ollut.

Jos kamppailette samojen asioiden kanssa niin muhun saa olla esim. Instagramin kautta yhteydessä. Mielestäni näistä kannattaa puhua ja olla avoin, eikä pitää sisällään. Kovasti toivotan tsemppiä, voimaa ja valoa teidän haaveisiin <3

Suvi

Artikkeli Kolme keskenmenoa vuodessa julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
7
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Parvekkeelta futonille -Hyvät yöunet tarjoaa Futonnetti]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972954 2019-12-02T18:58:28Z 2019-12-02T18:58:26Z Kaupallinen yhteistyö Futonnetti Käsi ylös kenen mielestä nukkuminen on ihanaa? Mä rakastan nukkumista, etenkin silloin kun nukun hyvin. Hyvän unen merkityksen tajusin silti kunnolla vasta viime kesänä. Nukuimme Jaken kanssa useamman kuukauden yöt patjoilla parvekkeella. Sisällä oli liian kuuma ja lasitettu parveke tarjosi miellyttävän vaihtoehdon paremmalle unelle. Ilma oli raikas, lämpötila juuri sopiva, taivaalla näkyi […]

Artikkeli Parvekkeelta futonille -Hyvät yöunet tarjoaa Futonnetti julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Kaupallinen yhteistyö Futonnetti

Käsi ylös kenen mielestä nukkuminen on ihanaa? Mä rakastan nukkumista, etenkin silloin kun nukun hyvin. Hyvän unen merkityksen tajusin silti kunnolla vasta viime kesänä. Nukuimme Jaken kanssa useamman kuukauden yöt patjoilla parvekkeella. Sisällä oli liian kuuma ja lasitettu parveke tarjosi miellyttävän vaihtoehdon paremmalle unelle. Ilma oli raikas, lämpötila juuri sopiva, taivaalla näkyi iltaisin tähtiä ja oma makuunurkkauksemme tuntui kuin oltais oltu pitkällä retkellä. Hieman kovemmalla alustalla nukkuminen osoittautui itselleni niin paljon paremmaksi vaihtoehdoksi, kuin mitä pehmeähkössä jenkkisängyssä koin. Vuosien varrella olin tottunut selkäkipuihin, erityisesti alaselkäni ongelmiin. Kesän aikana tajusin, että kivut on poissa. Ilmat kun alkoi kylmenemään niin piti palata takaisin omaan jenkkisänkyyn. Ongelmat selän kanssa alkoi uudelleen ja sinä hetkenä päätin pistää suht uudehkon sänkymme myyntiin.

Ensimmäisenä aloin googlettelemaan futonpatjoja. Olin jostakin kuullut, että ne olisi hyviä nimenomaan selälle. Halusin patjalta myös luonnonmukaisuutta, hengittävyyttä ja jämäkkyyttä, joten siitä syystä mikään muu patja ei enää edes käynyt mielessäni. Netissä vastaani tuli Futonnetti niminen, futonpatjoihin ja -kalusteisiin erikoistunut suomalainen verkkokauppa. Suorastaan rakastuin heidän sivuillaan olevaan kuvaan, missä oli Japan niminen sängynrunko futonpatjoineen. Osasin samantien kuvitella, kuinka upealta tämä näyttäisi meidän makuuhuoneessa. Yhdessä Siparin Vire-paneelin kanssa ne olisi täydellinen match. Asia oli tällä ratkaistu! Jäi jopa makuuhuoneemme mitat ottamatta. Samantien yksi kappale tilaukseen ja uutta sänkyä odotettiin kuin kuuta nousevaa! Toimitusaika oli joitakin viikkoja, ja yöt meni hetken aikaa lähinnä kärvistellessä. Luonnollisesti en enää ollut valmis elämään selkäkipujen kanssa, kun olin niistä kerran eroon päässyt. Jakellahan taas ei sitten ollut mitään ongelmia. Onneksi saimme oman sänkymme kuitenkin pian myytyä ja nukuimme taas jonkin aikaa parvekkeella olleilla patjoilla.

Futonnetti_futonpatja_makuuhuone_sisutus

Sänky tuli noin kuudessa viikossa ja se oli kahdessa paketissa, patja ja runko erikseen. Kokoaminen oli helppoa ja nopeeta. Runko osoittautuikin olevan yllättävän iso. Olis ehkä ollut ihan hyvä mitata 😀 Itse futon on samaa kokoa, mutta runko tulee jokaisesta suunnasta hieman patjan yli. Makkarimme on aika pieni ja voisi sanoa, että ehkä hieman on ahdasta, mutta sänky onneksi mahtui juuri ja juuri. Se sopii täydellisesti yhteen tämän meidän paneeliseinän kanssa!

Makuuhuone_futonnetti_futonpatja_makuuhuonesisustus

rottinkilyhty_futonsänky_futonpatja

futon_futonnetti_futonsänky

futonnetti_futonsänky_futonpatja_futon

Yhden kuukauden aikana olen nukkunut nyt enemmän kuin aikoihin. Jake huomannut saman myös itsestään. Futonpatja on niin miellyttävä!! Patja on yhtäaikaa jämäkkä, napakka, muhkea ja laadukas. Aito futonpatja on 100% luonnonmateriaaleista valmistettu. Yleensä siinä yhdistellään erilaisia materiaaleja, villaa, puuvillaa, kamelia, hevosenjouhta, hamppua, pellavaa, sekä kookoskuitua. Patjan käyttöikä on noin 7-10 vuotta. Ja ikää voi pidentää hyvillä hoitotoimepiteillä. Patjaa kannattaa käännellä lakananvaihdon yhteydessä, jotta se pysyy kuohkeana jatkossakin. Muita hoitotoimenpiteitä tai rullauksia tms. ei tarvita. Huom! Futonpatjaa ei koskaan saa säilyttää vain lattialla. Patjan alla pitää kiertää ilma, tai muuten se homehtuu.

futonpatja_futonsänky_futon_futonnetti

futonpatja_makuuhuone_rottinkilyhty

Olen havainnut miten paljon unenlaadulla on ollut nyt valtava vaikutus kaikkeen jaksamiseen. Se heijastuu niin omaan työhön, kuin perhe-elämään. Olen parempi ihminen kun selkävaivat ja huonosti nukutut yöt on historiaa. Tilannetta on ollut erityisen hauska seurata omasta aktiivisuusmittarista. Joka aamu se jo kertoo miten paljon paremmat prosentit mulla on ollut kuin aiemmin. En voi tarpeeksi kuvailla, miten hyvä hankinta tämä kaunis sänky olikaan. Futonnetin futonilla on niin hyvä nukkua, suorastaan odotamme nukkumaan menemistä! Olemme käyneet Jakenkin kanssa asiasta monet keskustelut ja niin hassulta kuin se ehkä kuulostaa, nykyään fiilistelemme unta yhdessä. On niin siistiä mennä yhdessä sänkyyn lukemaan kirjaa ennen nukahtamista. Uni on nykyään syvää, unenpäästä saa helposti kiinni ja loikoilla vois heräämisen jälkeenkin vielä vaikka kuinka pitkään. Käsi sydämellä voimme antaa mitä lämpimimmän suosituksen tästä huippu hyvästä hankinnasta. Kiitos yhteistyöstä Futonnetti! <3

Suvi

Artikkeli Parvekkeelta futonille -Hyvät yöunet tarjoaa Futonnetti julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
0
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Louvren pyramidi]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972941 2019-11-27T12:19:31Z 2019-11-27T12:19:28Z Postikortti pyramidin huipulta       Tässä kohtaa satoi eniten vettä koko meidän reissun aikana. Tuolla aukeella oli koleeta ja nojauduttiin toisiimme. Otettiin hetki läsnä sateenvarjon alla vain tuota pyramidia katsellessa ja vedettiin aihealueesta hauskaa läppää meidän alaan liittyen. Jostakin syystä ihmiset eivät aina ymmärrä mitä suoramyynti tarkoittaa ja miten se eroaa jostain pyramidipeleistä. Tässä […]

Artikkeli Louvren pyramidi julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Postikortti pyramidin huipulta

 

 

 

Tässä kohtaa satoi eniten vettä koko meidän reissun aikana. Tuolla aukeella oli koleeta ja nojauduttiin toisiimme. Otettiin hetki läsnä sateenvarjon alla vain tuota pyramidia katsellessa ja vedettiin aihealueesta hauskaa läppää meidän alaan liittyen. Jostakin syystä ihmiset eivät aina ymmärrä mitä suoramyynti tarkoittaa ja miten se eroaa jostain pyramidipeleistä. Tässä voisi olla oma postauksen paikka hieman terottaa että mitä mikäkin merkitsee.

Louvreen ei aikataulupaineista johtuen menty, jää sitten ensi kertaan. Näkemisen arvoinen oli kuitenkin tämä pääsisäänkäynti taidemuseoon.

Suvi

Artikkeli Louvren pyramidi julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
0
Suvi / Suvisvilla <![CDATA[Notre Dame – aitojen takana tirkistelemässä]]> https://suvisvilla.casablogit.fi/?p=1499972948 2019-10-21T11:14:07Z 2019-10-21T11:14:04Z Postikortti kellonsoittajan katedraalista Quasimodo saa nyt lomailla kellojensoitosta, sillä Notre Dame ei kunnostustöiden takia ole vielä auki turisteille. Aika lohduton näkyhän se oli, kaikki valtavat työmaarakennelmat Notre Damen ympärillä. Kurkisteltiin tätä kaunista kansallissymboolia aitojen takaa. Toivottavasti saavat entisöityä tämän upean arkkitehtuurisen rakennuksen vielä loistoonsa. Ihanaa oli rakennustelineistä huolimatta nähdä tämä 850 vuotta vanha katedraali livenä. […]

Artikkeli Notre Dame – aitojen takana tirkistelemässä julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
Postikortti kellonsoittajan katedraalista

Quasimodo saa nyt lomailla kellojensoitosta, sillä Notre Dame ei kunnostustöiden takia ole vielä auki turisteille. Aika lohduton näkyhän se oli, kaikki valtavat työmaarakennelmat Notre Damen ympärillä. Kurkisteltiin tätä kaunista kansallissymboolia aitojen takaa. Toivottavasti saavat entisöityä tämän upean arkkitehtuurisen rakennuksen vielä loistoonsa. Ihanaa oli rakennustelineistä huolimatta nähdä tämä 850 vuotta vanha katedraali livenä. Tällä monumentilla varmasti riittäisi paljon tarinoita kerrottavaksi.

Suvi

Artikkeli Notre Dame – aitojen takana tirkistelemässä julkaistiin ensimmäisen kerran Suvisvilla.

]]>
0