Sairaalakassin sisältö ja synnytykseen lähtö

synnytys, sairaalakassi, hoitolaukku, sairaalakassin sisältö

Sairaalakassin sisältö synnytykseen mennessä on mietityttänyt itseäni jo pidemmän aikaan. Alkais varmaan olla hyvät hetket laittaa kaikki valmiiksi. Vauva on ensi viikolla syntyessään täysiaikainen, vaikka laskettu aika meneekin lähelle joulua. Ikinä kun ei kuitenkaan tiedä, koska hän päättää saapua. Voihan olla, ettei vielä ole mikään kiire, mutta ikävää lähteä synnärille ilman että on mitään mukana. Etenkään nyt Korona aikana, kun edes isä ei saa sairaalasta poistua hakemaan puuttuvia tarvikkeita. Onkin hieman haasteellisemmat ajat pakata, sillä täydennystä ei saada tehtyä. Muun muassa isän ruoat on oltava kuivamuonana mukana, eikä jääkaappisäilytystä tällä hetkellä ole HUSin alueella käytettävissä. Sen takia otetaan varmaankin myös pieni kylmälaukku mukaan.

Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, että perhehuoneita on vapaana ja päästäis yhdessä Perhepesähotelliin heti synnytyksen jälkeen. Ihan järjetön tämänhetkinen HUSsin rajoitus, missä perhehuoneen puuttuessa isä saa vierailla äidin ja vauvan luona vain yhden TUNNIN päivässä. Mun purkauksen tästä Korona-ajasta ja synnyttäjien kasvomaskisuosituksista voi lukea täältä. Sittemmin HUS hieman korjasi huonoa tiedottamistaan, kun moni meistä odottavista äideistä älähti oikein kunnolla ja saimme jonkinlaisen somemyrskyn aikaan. Blogikirjoitukseni on ajalta missä annettiin ymmärtää, että synnytyksen aikanakin olisi hyvä pitää maskia. Olen tyytyväinen että kirjoitin, sillä uskon kaikilla meillä olleen yhteisesti vaikutusta korjausliikkeeseen.

Mitä mukaan?

Onneksi ei tarvitse itse keksiä koko sairaalakassin sisältöä, sillä netissä on paljon kattavia listoja valmiina. Otin muutamasta mallia ja tällainen omasta sairaalakassista nyt tuli. Halusin olla hyvin varautunut ja mieluummin roudaan nyt jopa liikaa kuin liian vähän. Vierailijoitahan meillä ei saa käydä, eikä edes lapsen omat sisarukset ole tällä hetkellä tervetulleita.

Mulle mukaan;

 • neuvolakortti
 • synnytyssuunnitelma (tämä vielä kirjoittamatta)
 • rahat, kortit & henkkarit
 • puhelin
 • pitkäjohtoinen laturi
 • akkupatteri
 • kuulokkeet
 • läppäri
 • TENS-laite
 • deodorantti
 • Bepanthen huuliin
 • hammasharja ja tahna
 • shampoo, hoitoaine ja suihkusaippua
 • Zinzino Skin Serum
 • Zinzino Viva rauhoittumiseen
 • muutamat meikit
 • pompuloita ja harja
 • imetysliivit
 • liivinsuojat
 • rintakumit
 • mukavat sairaalassaolo -vaatteet
 • tossut/villasukat
 • mukavat kotiutumisvaatteet
 • imetystopit
 • silmälaput
 • oma tyyny (ilman Tyhnyä ei lähdetä mihinkään) 🙂
 • salmiakkia
 • suklaata
 • Novelle vishyä
 • Zinzinon proteiini ja energiapatukoita
 • suolapähkinöitä ja muuta noposteltavaa

Vauvalle mukaan;

 • harsoja
 • viltti
 • tutit
 • ensipehmolelu
 • bodyt x3
 • housut x3
 • yökkärit x2
 • pitkähihainen paita x2
 • ohut myssy ja ohuet tumput
 • talvihaalari
 • lämmin pipo
 • rukkaset
 • töppöset
 • turvakaukalo
sairaalakassi, sairaalakassin sisältö, synnytys
Melkein koko kassin sisältö, muutamaa puuttuvaa juttua lukuunottamatta.

sairaalakassa, synnytys, herkut, sairaalakassin sisältö
Riittäisköhän nämä 😉 Parempi mukana överit kuin vajarit.

Synnytykseen lähtö ja siihen liittyvät asiat

Meidän täytyy varmaan lähteä oman auton sijaan taksilla synnyttämään, sillä kukaan ei ole autoa sairaalalta pois siirtämässä tai parkkimaksuja hoitamassa. Taksiin pitää varata esim. muovipussi ja musta pyyhe, jos vaikka lapsivettä tihkuisi. Kaksi aiempaa synnytystäni on ollut suht nopeita, joten luulisi ettei tämä kolmas ainakaan kauempaa kestä. Esikoiseni Erin tuli alle 9 tunnissa ilman mitään latenssivaiheita ja Alessian synnytys kesti alle 6 tuntia kokonaisuudessaan. Kun kipeät supistukset alkaa, niin uskon, että tämän kohdalla voi tulla vähän jopa kiire. Tähtään siihen, että lähden kotoa siten, että pääsemme suoraan synnytyssaliin, eikä mitään osastolla oloa tarvittaisi. Toki mistäpä näistä tietää kun kaikki synnytykset on erilaisia 🙂 Mutta hyvä olla suunnitelmia.

Ihana ystäväni Katja tuosta meidän naapurista on luvannut olla passissa ja pitää puhelinta auki yötä päivää, kun lähtö tulee. Hän pääsee onneksi lyhyelläkin varoajalla ja voi laittaa sitten aamulla tytöt kouluun. Haasteena meinaan on nuo meidän isommat lapset, jos lähtö tuleekin yöllä. Ei heitä voi vielä tänne oikein keskenään jättää. Antaa itselleni paljon mielenrauhaa, että myös tähän on oma suunnitelmansa tehty. Oma eläkkeellä oleva isäni on myös valmiudessa rientää apuun. Hän tulee sitten koulun jälkeen hakemaan tytöt Hämeenlinnaan mummilaan, kun meidän synnytys käynnistyy.

Synnytysajatuksia

Innostuneen jännittyneet odotukset on, eikä tämä Uudenmaan rajoitteiden lisääminen ainakaan auta asiaa. Ilman koronaa sitä olisi tulevasta synnytyksestä super innoissaan. Nyt Jaken rooli näyttelee itselläni yhtä tärkeimmistä jutuista, joten isän oikeudet on asia mistä eniten stressaan. Jake on toivonut lasta viimeiset 20 vuotta ja hänelle mikään maailmassa ei ole suurempi asia, kuin olla 24/7 läsnä oman poikansa syntymässä. Todella toivon, ettei tähän isien osallistumiseen keksitä lisää älyttömiä sääntöjä. Alkaa mietityttämään sekin ajatus, että asuttaisiin viimeiset viikot mun vanhempien luona Hämeenlinnassa ja synnyttäisikin sitten siellä. Hyvin on erilaisia nämä paikkakohtaiset rajoitukset meinaan. Erin on aikoinaan syntynyt Hämeenlinnan keskussairaalassa. Ja olen viime vuonna saanut kunnian olla siellä kahdessa synnytyksessä mukana, joten kaikki on sikäli tuttua.

Sairaalakassi on nyt anyway pakattu. Ja jos ei vauva tule ulos ennen joulua, niin olemme joka tapauksessa viettämässä sitä tänäkin vuonna vanhempieni luona Hämeenlinnassa. Elämä on yllätyksellistä, kun on asioita mihin voi vaikuttaa ja asioita mihin ei. Synnytys taitaa olla yksi niistä mikä menee sitten jokseenkin omalla painollaan. Vaikkakin on meillä suunnitelmia siihen, mitä konsteja koitetaan tehdä, että poika olisi ensimmäisen joulunsa jo meidän luona mummilassa. Viimeisiä viikkoja viedään 😉

Pico haalari, minirodini, reima, vauvanvaatteet, ulkovaatteet, synnytykseen lähtö

Instagramissani on kovasti toivottu synnyttämiseen liittyvää livelähetystä. Porukka on päässyt laittamaan meille etukäteen jo kysymyksiä ja vielä saa toki laittaa lisää. Vastaamme ajatuksiamme yhdessä Jaken kanssa IG-kanavallani tänä lauantaina klo 11. Tervetuloa liveen linjoille!

Suvi

Suvi / Suvisvilla - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *