Muurame hoitopöytä Molla-hoitotasolla

Hoitopöytä tuntui olevan yksi vaikeimmista vauvantarvike -hankinnoista. En löytänyt markkinoilta oikeastaan mitään mieleistä. Katselin kaikki mahdolliset nettikaupat läpi ja eikä mikään näyttänyt omaan silmään kauniilta. Aloin jo suunnittelemaan hoitopöytä kokonaisuutta String-hyllyistä, mutta tajusin ettei siinä ole mitään järkeä. Toivomme edelleen, että pääsemme lähtemään ulkomaille keväällä. Tavarasta pitää koittaa päästä eroon, eikä niinkään hankkia uutta. Mitään älyttömiä summia en ollut tästä syystä valmis panostamaan ja hoitopöytä on muutenkin käytössä vain hetken aikaa.

vauva tulossa, vauva, vauvanvaatteet, tuttinauha, bibs, reimahaalari
hoitotaso, vauvanhuone, vauvannurkkaus

Meille hoitopöytä oli kuitenkin tarpeellinen hankinta, sillä alakerrassa ei ole paikkaa missä voisimme vaippoja vaihtaa. En koe turvalliseksi sitä, että joka kerta pitäisi lähteä vauva kainalossa jyrkät rappuset yläkertaan. Yläkerran kylppäriin on tulossa pesukoneen päälle hoitotaso. Elämää helpottava juttu, että molemmissa kerroksissa on nyt kuitenkin omansa.

Muuramen kolmonen

Tarpeeksi kun selailin, niin vihdoin lykästi ja vastaan tuli myös esteettisesti mieleinen hoitopöytä!

hoitopöytä, hoitotaso, vauvanhuone, muurame, muuramen hoitopöytä, vauvantarvikkeet, Pony
hoitopöytä, vaipanvaihtopiste, hoitotaso, vauva tulossa, Eero Aarnio

En ole varma onko Muuramen Molla-hoitotaso enää tuotannossa, mutta löysin joka tapauksessa omani käytettynä Torin kautta. Hauskaa oli vieläpä se, että erittäin siisti yksilö löytyi tästä Kalasatamasta. Ei tarvinnut siispä kauaksi lähteä hakemaan. Tason alla on Muuramen kolmonen, mihin saadaan poitsun vaatteet kätevästi viikattua. Alla olevat laatikot olivat ehdoton kriteeri, mitä toimivalta hoitopöydältä halusin.

hoitotaso, hoitopöytä, vauvanvaatteet, poikavauva, säilytys, viikkaus

Design-klassikoiksi muodostuneet Kaksonen- ja Kolmonen Modulit ovat olleet tuotannossa aina vuodesta 1954 lähtien. Muurame kalusteet ovat kotimaista muotoilua ja ne on yksilöllisesti muuntautuvissa. Itse pidän Muuramen yksinkertaisuudesta ja tottakai kotimaisuudesta. Molla-taso on erikseen suunniteltu elementti, minkä pystyi lisäämään laatikoston päälle. Kiva kun kalusteet skaalautuvat ja pystyy itse täydentää osia tarpeen mukaan. Kun emme enää hoitopöytää tarvitse voin myydä pelkän Molla-tason erikseen pois. Kolmonen on ajaton klassikko itsessään.

hoitotaso, hoitopöytä, pilvialusta, vauva, vauva tulossa, muurame, molla-taso
vauvanhuone, vauvantarvikkeet, hay naulakko, minirodini, hoitopöytä

Vauva-ajasta

Nyt meidän alakerrassa oleva vauvan oma nurkkaus on rakennettu toimistoon. Toimisto on hieman vähemmällä käytöllä, sillä Jakekin meinaa pitää mun kanssa pienen isyysloman. Ja meidän työt kun on kaikki läppärillä, niin läppärin kanssa voi olla oikeastaan ihan missä vain. Rauhassa täällä kotona saa olla, kun isommat lapset on joka tapauksessa päivät koulussa. Tavallaan on se sama fiilis kuin esikoisenkin kanssa, nyt kun ei ole toista vaippapöksyä juoksentelemassa jaloissa. Silloin vauvan kanssa oleminen on erilaista, kun hän saa antaa kaiken huomion vain hänelle. Alessian syntymän aikaan siinä oli aina läsnä myös Erin. Ikäeroa heillä kun on vain 2 vuotta ja 4 kuukautta. Hyvin meni nekin ajat, mutta onhan siinä enemmän työtä kahden kanssa.

Nyt tytöt alkaa olla jo niin isoja (9v. & 7v.) etten usko mitään mustasukkaisuus juttuja juurikaan syntyvän. He ovat kokeneet kaikki samat pettymykset meidän keskenmenoista kuin mekin. Pikkuveli on niin odotettu ja rakastettu jo nyt masussa ollessaan. Tytöt tulee olemaan varmasti isona apuna vauvan kanssa ja meillä riittää loputtomasti rakkautta kaikille kolmelle <3

perhe, rakkaus, kylpyläloma, järvisydän, vauva tulossa

Sisustus

Hoitopöydän alustana on Färg & Formin vahakankainen Moln-pehmuste. Pentikin kori oli juuri sopivan mittainen kätkemään sisäänsä harsot ja vaipat. Lattialla on Eero Aarnion Pony, mikä on aikoinaan Alessialle hankittu. Pojan ulkovaatteet on Hayn telineessä ja loput vaatteista laatikoissa. Helminauhan askartelin itse puuhelmistä, mitkä löysin askartelukaapistani.

färgform, hoitoalusta, hoitotaso, hoitopöytä, pilvialusta, vauvan harsot
Eero Aarnio, Pony, vauvantarvikkeet, vauvanhuone, sisustus, hoitopöytä, muurame, kolmonen, muuramen kolmonen

minirodini, pico haalari, poikavauvan vaatteet, vauvan ulkoilu, vauvan haalari, Hay, Hay naulakko, vaaterekki, vaatetanko, vaateripustin, vauvanvaatteet

Hoitopöydän toteuttaminen on tuntunut itselle tärkeältä projektilta. Kaikki vauvaan liittyvät jutut ja pienten vaatteiden hypistely auttaa ymmärtämään, että ihan kohta meidän kaikkien elämä taas muuttuu. Jotakin uutta, ihmeellistä ja suurta on luvassa. Enää kuukausi laskettuun aikaan!

Ihanaa sunnuntaita! 🙂

Suvi

PS. Blogia nopeammin päivittyvä Instagram linkki.

Lisää vauvajuttuja;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *