Hiusten lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen – Little Princess Trust

Olin miettinyt hiusten leikkaamistani jo jonkin aikaa ja sitten näin unen mikä vain vahvisti aikomukseni. Hiusten lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen! Ja jos kerran lähtee tukkaa leikkaamaan, niin leikataan sitten kunnolla. Tukkani oli super pitkä, joten halusin pitkästä aikaa polkan. Tuli mieleeni aivan ihana ajatus lahjoittaa omat kutrit syöpäsairaille lapsille! Hiusten lahjoittaminen onnistui helposti, kun ensin viitsi nähdä hieman vaivaa, että miten homma hoidetaan. Aloin googlaamaan sopivia lahjoituskohteita, eikä suomesta löytynyt mitään. Onneksi vastaan tuli Little Princess Trust.

polkkatukka, hyväntekeväisyys, hiusten lahjoitus, syöpäsairaat lapset, peruukki

Mikä on Little Princess Trust?

2006 vuodesta toiminut Englantilainen hyväntekeväisyysjärjestö Little Princess Trust tekee oikeista hiuksista syöpäsairaiden lasten peruukkeja. Tähän mennessä yli 8000 lasta ovat saaneet omat, kauniit peruukkinsa, kun ihmiset ovat lahjoittaneet heille hiuksiaan. Peruukkeja tuotetaan reilut 100 kappaletta kuukaudessa ja yhteen perukkiin menee n. 10 ihmisen lahjoitetut hiukset. Lahjoituksia tarvitaan hiusten lisäksi myös rahana, sillä yhden peruukin tekeminen kustantaa n. £550. Syöpäsairaille lapsille peruukki lahjoitetaan luonnollisesti ilmaiseksi. Little Princess Trust hyväntekeväisyysjärjestö tekee peruukkien lisäksi myös tutkimuksia paremmista hoitotoimenpiteistä syöpäsairaiden lasten parissa. Kurkkaa täältä kiva video, mistä näet peruukkien lopputuloksen ja kuulet lisää lahjoittamisesta.

Minkälaiset hiukset voi lahjoittaa lapsille?

Hiusten tulee olla hyväkuntoiset ja pitkät. Minimipituus mikä vaaditaan on 17 cm, mutta erityisesti vielä pidempiäkin hiuksia tarvitaan. Tällä hetkellä heillä olisi toiveissa yli 30 cm pitkää tukkaa! Hiukset saa olla värjätyt (luonnollisen väriset) ja käsitellyt (esim. permanentatut), mutta ei märät, eikä likaiset. Harmaata hiusta saa olla seassa enintään 10%.

pitkä tukka, hiusten lahjoitus, tukanleikkuu, syöpäsairaiden lasten peruukit, little princess trust

Näin teet lahjoituksen syöpää sairastavien lasten peruukkeihin

Kuvat Little Princess Trust sivuilta
  • Pese tukka shampoolla, mutta älä käytä hoitoainetta, tai mitään muutakaan muotoilutuotetta. Kuivaa tukka huolella ennen poninhännälle laittamista.
  • Harjaa tukka hyvin. Laita hiukset useammalle poninhännälle ja pompuloita tasaisesti koko hiuksen pituudelle. Pyydä kampaajaasi leikkaamaan tukka ensimmäisen ponnarin yläpuolelta.
  • Laita kaikki poninhännät pahviseen kirjekuoreen ja tulosta mukaan lahjoituskaavake täytettynä. Tässä kysellään myös hiusten mittaa ja varmistusta, että edellä mainitut kohdat on tehty oikein. Täytä lappuun myös yhteystietosi.
  • Vie kirjekuori postiin ja katso, että postimerkit on oikein. Postita hiukset The Little Princess Trust, Broadway House, 32-35 Broad Street, Hereford. HR4 9AR. UK
hiusten lahjoittaminen, hyväntekeväisyys, syöpälasten peruukit, peruukki, little princess trust

Haluaisitko lahjoittaa hiuksesi hyvään tarkoitukseen?

Ajatella minkä verran parturikampaamoissa lähtee pitkää tukkaa suoraan roskikseen! Harva tuntuu edes tietävän, että tällainenkin lahjoitusvaihtoehto olisi mahdollista. Kuukauden/kahden kuukauden päästä saat kotiin oman “diplomin” siitä, että olet tehnyt hyvää <3 Kyllä tuli iloinen mieli!

bob cut, polkkatukka, lyhyt tukka, bob hairstyle, hiusten lahjoitus, little princess trust

Seuraavaksi tukkaa lähtee meidän Alessialta. Minä haluaisin pitää hänen pitkät kutrit, mutta neiti on päättänyt, että samanlainen polkka kuin minulla ja isosiskolla olisi nyt saatava. Minun tukasta lähti 47cm syöpäsairaiden lasten peruukkeihin, uskon että Alessialla on lahjoittaa about saman verran. Ihanaa, että neiti ymmärtää mikä arvo on antaa oma tukka muille lapsille. Hän oikein odottaa, että päästään leikkaamaan ja lähettämään poninhännät niitä tarvitseville. Koitan nyt vaan ajatella, että onhan siellä Havajilla sitten mukavampaa kevyen ja lyhemmän tukan kanssa. Silti tuo pitkä tukka on neidillä niin nätti! Onneksi se kasvaa kuitenkin ajan kanssa takaisin.

pitkät hiukset, hiusten lahjoitus, hyväntekeväisyys, lasten peruukit, kiharat

Itse olen ollut super tyytyväinen mun lyhyempään polkkaan. En aio hetkeen edes lähteä tätä kasvattamaan, sillä viihdyn niin paljon paremmin tämän lyhyen tukan kanssa. Olo on jotenkin freesi, kevyt ja nuorekas. Super onnellinen, että tuli tällainen homma tehtyä niin syöpälasten, kuin itseni takia.

bob cut, hairstyle, hiusten lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen, little princess trust, syöpäsairaiden lasten peruukit, peruukki

Suvi

Lue myös; https://suvisvilla.casablogit.fi/2020/07/01/raskauskuulumisia/Näissä kuvissa mulla oli vielä pitkä tukka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *