Avautumista

Olin äsken lapseni kanssa ulkona nauttimassa auringosta. Pysähdyin rattaiden kanssa oikein ihastelemaan kirkasta taivasta ja pohtimaan kuinka paljon elämäni on muuttunut muutamassa vuodessa. Kuinka olen selvinnyt vaikeuksista ja suruista. Pikkuhiljaa alkaa olla kait aika päästää irti, päästää irti katkeruudesta ja vihasta jota edelleen päivittäin tunnen. Elämää olen kyllä jatkanut ja uusi elämä onkin ollut ihanaa. Olen löytänyt rinnalleni mahtavan upean ihmisen kuka tekee minut aivan super onnelliseksi. En vaihtaisi tätä enää mihinkään, koskaan. Ihmisenä olen muuttunut, pysyvästi. Kannan arpia entisestä elämästäni ja siitä kuinka asiat ei menneetkään niin kuin oli suunniteltu. Onneksi niiltä ajoilta sain kuitenkin rakkaan lapseni, sillä ilman häntä en tiedä miten olisin selvinnyt. Olen niin onnellinen saadessani olla äiti Erinille <3 Rakkaampaa ja ihanampaa lasta ei voisi itselleen enää toivoa. 

513b30aec98c7eee5800006f.jpg

Erin osuvasti hoilaa joka päivä Haloo Helsingin biisiä ”huuda, huuda ilosta, huuda, huuda vapaudesta, huuda, huuda onnesta…” Tähän asti lapseni laulu on ollut vain suloista ja hauskaa, kunnes tänään kävelyllä hänen laulamanaan kaikki ne sanat KOLAHTI! Iski suoraan tajuntaan. Elämällä on niin paljon tarjota, kunhan vain näen sen ja näenkin. Onneksi olen uskaltanut tarttua hetkiin ja tilaisuuksiin. Pitää olla rohkea ja antaa mennä, meillä on vain yksi elämä! En halua omaa elämääni täyttää huonolla energialla, vaan keskittyä hyvään. Haluan aina uskoa ihanaan huomiseen ja elää pää pilvissä. Edelliset haaveet haihtui ja tilalle on luotu uusia. Rakkaampia.

Suvi

32 kommenttia “Avautumista

 1. Tuo biisi kuulosti aluksi tosi ärsyttävältä kunnes mäkin aloin kuuntelemaan sitä ihan eritavalla ja se onkin aikas hyvä!:)<br />
  Ihana postaus, näin se on, meillä on vain yksi elämä!:)<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua Suvi 🙂

  1. Juu minäkin rupesin sanoja kuuntelemaan vasta hetken päästä oikein kunnolla. Lähinnä alkuun vain huvitti tuo huuda-sana, sillä laulajalla on mielestäni muutenkin melko huutava ääni 🙂 Loistavat sanoitukset kyllä &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos kauniista kommentistasi ja ihanaa sunnuntaita 🙂

 2. Mä niin rakastan tuota biisiä!! Ja siitä saa niin suuresti energiaa!! ♡ <br />
  <br />
  &quot;Mä nautin siitä tunteesta kun sanon hyvää huomenta<br />
  Ja näen jotain riemua ohikulkijan ilmeestä<br />
  Mä tanssin yksin kadulla<br />
  Ja pidän ovet avoinna<br />
  Ja nautin joka hetken jälkeen lisää elämästä&quot; – niin upeat sanat!! <br />
  <br />
  Pitäisi nauttia jokaisesta hetkestä ja jakaa hyväoloa ympärille. Parhaita hetkiä on ne kun vieras ihminen sanoo jotain ihanaa, pysäyttää siihen hetkeen, ilahduttaa! 🙂 Mietin aamulla millä ihmeellä saisin joka aamuun hyväntunteen joka kantaisi koko päivän läpi. Ni tällä biisillä muuten jos millään! Ihanaa! ♡<br />
  <br />
  Se on upea hetki kun on valmis päästämään irit pahasta olosta, koska siihen on omalla tavalla niin helppo tukeutua. Mutta se vapauttaa!! ♡ Huudetaan ilosta ja onnesta!!! ♡ Ihanaa viikonloppua!! 🙂

  1. Juu noi kirjoittamasi sanat on ihan parhaat! Huippubiisi ja Erinin laulamana etenkin 😉 &hearts;<br />
   <br />
   Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Tulee heti mieleeni kohtaamiset esim. ratikassa, missä Erin hymyilee, höpöttelee ja moikkailee kaikille tuntemattomille ihmisille. Jokainenhan siinä heltyy ja alkaa juttelemaan heti takaisin. Erin osaa kyllä ottaa oikein yleisönsä ja kehuja satelee. Kyllähän se äidistä toki hyvältä tuntuu, kun lapsi saa osakseen ne ihmisten iloiset ilmeet mitä suomalaisten kasvoilta harvemmin arjessa näkyy. Jotenkin koetaan niin vieraaksi sanoa tuntemattomille ihmisille kauniita sanoja tai antaa edes sitä hymyä. Kyllä nämä positiiviset kohtaamiset aina piristää 🙂 Ja näitähän on vaikka kuinka paljon, kun vaan osaa niistä nauttia ja elää siinä hetkessä. Tunnistaa ne ihanat asiat, eikä kulkea sokeena ohitse. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Ihana postaus &hearts; Elämä on elämistä varten, vaikka välillä sataakin kyyneleitä. Onnellista päivää siulle &hearts;

  1. Niin se on ja jokaisesta suosta on jollakin tapaa noustava, ei siinä mikään muu auta. Elämä jatkuu niiden ihanien ja rakkaiden ihmisten kanssa ketä minä arvostan ja ketkä arvostavat ja rakastavat minua &hearts;<br />
   <br />
   Paksumpi nahka on kasvanut ja jonkin verran olen kuulemma matkan varrella kovettunut. Tahtomattanikin. Toivon kuitenkin, että se sama herkkyys olisi säilynyt, sillä olen uskaltanut taas avata sydämeni :)<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita &hearts;

 4. Ihana uusi elämä! &hearts; Ihana tyttö sinulla. =) Taidan tietää mitä tarkoitat ja tunnet. Myös itse elän nyt uutta parempaa elämää. ;)<br />
  <br />
  Hali! &hearts;

  1. Ihana uusi elämä, ihanat rakkaat ihmiset ympärillä ja kaikki loppupeleissä hyvin. Selvisin voittajana ja maailma on taas päässyt näyttämään minulle parhaat puolensa &hearts;<br />
   <br />
   Parempi elämä &hearts; &hearts; &hearts; Saamme olla onnellisia, että näin on ;)<br />
   <br />
   Haleja!

 5. Loistava ja ihana postaus &hearts; ja kaikki niin totta. Kuulostaa jokseenkin otokselta omasta elämästäni.<br />
  Tuo biisi on niin loistava ja vapauttava. Huudatan tuota lähes joka päivä autolla ajaessani.<br />
  <br />
  Sulla on oikea asenne &hearts; Jatka samaan malliin!<br />
  <br />
  Ihanaa ja onnellista elämää ja jatkoa sulle ja voimahalit &hearts;

  1. Asenteella mennään, meni syteen tai saveen 😉 <br />
   Olen miettinyt, että voiko sama käydä samalle ihmiselle uudelleen ja uskallanko antaa taas kaikkeni uudelle ihmiselle. Tiedän, aina voi käydä huonosti, mutta olen jo kerran selvinnyt hengissä, niin selviän uudestaankin. Ei muuta kuin täydellä höyryllä eteenpäin, kävi miten kävi olen pää pilvissä nyt kun siltä tuntuu. Mistä kaikesta jäisinkään paitsi jos en enää uskaltaisi 😉 &hearts; ELÄMÄ&hearts;<br />
   <br />
   Kiitos Minna &hearts; Halit!

 6. Sä olet selkeästi vahva ihminen ja onneksi sulla on tuollainen pienokainen, joka tuo joka päivä ison kasan rakkautta. &hearts;

 7. Hyvä SuviI! NYT sä olet päässyt siihen pisteeseen, mistä oikeasti alkaa se uusi elämä! Viha ja katkeruus ei enää joka päivä kuluta sun energiaa, vaikkakin aivan varmasti joinain päivinä ne tunteet nouseekin pintaan hetkeksi. Niinä hetkinä anna sen tunteen tulla, mutta anna sen myös mennä saman tien. Entinen elämä on antanut sulle paljon ja kasvattanut susta sen, kuka sä nyt olet. Siksi sitä ei pidä missään nimessä katua eikä unohtaa, mutta ei pidä myöskään aktiivisesti ajatella. Ihanaa aurinkoista sunnuntaita ja iiiiiso halaus täältä sinne &hearts;

  1. Olet Teija niin oikeassa! Toivottavasti tuo mun eilinen ahaa-elämys kestää ja säilyy. Helpommin sanottu kuin tehty 😉 Välllä meinaan joutuu edelleen puremaan hammasta yhteen (viimeksi tänään), kun on tuo linkki tuossa välissä ja asioita pitäisi saada sovituksi…<br />
   Mutta nyt ainakin tein sen päätöksen, että yritän kaikkeni jotta en hukkaisi omaa energiaani surkutteluun. Keskitän mieluummin kaiken energiani positiiviseen ja sitähän nykyään riittää ♥<br />
   <br />
   Iiiiiisot halit myös sinne ♥ ♥ ♥

 8. Kiitos avoimesta postauksesta. Välillä blogeja lukiessa tuntuu siltä, että muiden elämä on niin täydellistä ja vaaleanpunaista omaan verrattuna.. Näitä rehellisiä tekstejä lukiessa sitä taas muistaa elämän inhimillisyyden ja sen, että kaikilla on välillä niitä alamäkiä.. Ja niistä noustaan entistä vahvempana ylös – jos ei heti niin ennemmin tai myöhemmin!

  1. Kiitos &hearts; Katsotaan koska rohkaistun joskus enemmänkin. Nämä on niin vaikeita asioita…Se on selvä, että blogeja lukiessa kaikki näyttää ihanalta ja täydelliseltä, mutta niin ei varmastikaan ole, kenelläkään. Sitä ei voi koskaan tietää mitä kenenkin oven takaa löytyy ja kaikilta löytyy aivan varmasti jotain 😉 Ei niin täydellistä ole, missä ei muutamia ongelmia tai virheitä olisi. On kuitenkin hyvä, että pystyy nauttimaan elämästään ongelmista huolimatta. Ei elämää voikaan käyttää vain surkutteluun. Meistä jokainen varmasti työstää mielensä sopukoissa jossain vaiheessa joitain vaikeuksia, oli ne siten pieniä tai suuria. Kyllä elettyyn elämään kaikenlaista mahtuu, ellei sitten ole kasvanut vain pumpulissa 🙂 Nyt murehditaan omista asioistamme ja kun lapset kasvaa, niin murehditaan etenkin heidän asioistaan ;)<br />
   <br />
   Sisustusaiheisessa blogissani olen halunnut pitää aika tarkkaan tietynlaisen linjan yksityiselämäni suhteen ja aion pitää sen noin niinkuin suurin piirtein jatkossakin 😉 Ei vieläkään ole tarkoitus tulla tänne vuodattamaan omia ongelmiaan, vaikka ne minusta kuinka inhimillisen ja haavoittuvaisen ihmisen muiden edessä tekisikin. Toki välillä voin jakaa pohdintaa elämästämme, jos lukijat sitä haluavat :)<br />
   <br />
   Kiitos Tanja viestistäsi &hearts;

 9. Kiitos Suvi ihanan rehellisestä postauksesta! Tätä lisää! Kenenkään elämä ei voi aina olla pelkkää taivaissa leijailua, mutta ymmärrän kyllä, että blogiin mieluummin kirjoittaa kivoista jutuista kuin vaikeuksista. Olisi kiva kuulla, miten teillä sujuu käytännön järjestelyt lapsen suhteen, nää jutut koskee niin monia eronneita pienten lasten vanhempia. Valoisaa kevättä sinulle ja perheellesi! &hearts;

  1. Kiitos Pelaq. Toivottavasti en kadu tätä avoimuutta, sillä jotkut ihmiset osaavat kyllä olla melkoisenkin ilkeitä ;)<br />
   <br />
   Ei missään nimessä kukaan leiju taivaissa koko ajan. Vuosi, pari meni minullakin siivet maassa, mutta nyt olen ollut taas pilvissä jo jonkin aikaa ja aion kyllä pysyäkin 😉 Olisihan se kivaa kun tämä kestäisi, mutta toki ymmärrän ettei se ole mahdollista ruusuilla tanssia koko elämäänsä. Niin kauan kuin se kuitenkin kestää aion nauttia ♥ Olisihan se ihanaa saada myös jonkinlainen hyvä uusi arki ja rutiini elämään, mutta se ei ole mahdollista vielä. Kaipaan kyllä elämältä tietynlaista pysyvyyttä ja onkin niin ihanaa tietää, että se on vielä edessä päin. Haaveilu on niiiiin parasta &hearts; Etenkin silloin kun niiden on mahdollista toteutua &hearts;&hearts; En halua edes elää jalat maassa ja miettiä, että saanko siipeeni taas joskus 🙂 Olosuhteiden pakosta elämämme Erinin kanssa on vielä melkoisen sekaisin kun tässä kahden kaupungin väliä ravaamme töidenikin puolesta. Joudun paljon vielä nielemään asioita ja katselemaan edellisen naamaa kunnes saan toivottavasti Erinin syksyllä päivähoitoon ja voin aloittaa työt ihan täysillä 😉 Nyt kuitenkin kun matkustelut yms. on mahdollisia, niin ehdottomasti käytän tilaisuuden hyväkseni ja nautin täysin rinnoin elämästä. Murhetta riittää vielä pitkäksi aikaa, mutta pidän pään silti pystyssä 😉 Ihana uusi rakkaus ♥

  2. Niin ja aivan ihanaa kevättä myös Sinulle! &hearts; Minun kevääni pelastaa kaikki nämä matkustelut, kun pääsee hetkiksi irti täältä kotipuolesta ja saa etäisyyttä asioihin 😉 Kohta matkalle rakkaani kanssa ja aivan ihanaa viedä toukokuussa Erinkin reissuun… ja sitten onkin jo kesä &hearts; &hearts; &hearts; Paras kevät siis ikinä 😉 Tiedän, että toisia hehkuttamiseni ilmeisesti ärsyttää, mutta enpä anna tuon kaiken kokemani jälkeen vaivata. Jokainen on oman onnensa seppä 😉

  3. Haaveilu on kyllä parasta! Itsellänikin kevät saa aina ajatukset lentoon ja katseen kohti kesää. Sitä odotellessa, vaikka vielä onkin niin talvista.

 10. Olipa ihanan vilpitön ja koskettava tämä postauksesi. Karvani aivan nousivat pystyyn tätä lukiessani: tekstisi sai minut muistelemaan omia hirveitä kokemuksiani väkivaltaisen ex-mieheni kanssa. Onneksi sain tuolloin lopulta voimaa paeta tilanteesta – kuten sinäkin. Se vaati kuitenkin sen, että tunnustin tilanteeni koko lähipiirilleni. Ihailen rohkeuttasi jättää entinen elämä taaksesi ja suunnata kohti parempaa. &hearts; <br />
  <br />
  Vihasta ja katkeruudesta toipuminen kestää pitkään – en tiedä, pääseekö siitä koskaan yli. Voimia sinulle ihana Suvi! &hearts;

  1. Kiitos Maoam &hearts; <br />
   Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä minullakin kyyneleet nostattaa silmiini joka kerta kun omaa tekstiäni luen. Tietty katkeruus säilyy varmasti aina, mutta jokapäivä en sitä aio enää mukanani kantaa. Mieheni ei onneksi kuitenkaan ollut väkivaltainen. En osaa edes kuvitella mitä sellaisessa suhteessa eläminen voi olla. Mahtavaa, että olet ollut rohkea!!! &hearts; <br />
   <br />
   Aivan ihanaa ja aurinkoista, iloista kevättä Sinulle &hearts;<br />

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *