Synnyttäjien kasvomaskisuositus

Raivo, viha ja epäusko. Siinä päällimmäiset tunnelmat, kun avasin aamulla koneeni ja näin artikkelin synnyttäjien kasvomaskisuosituksesta. Kaksplus artikkelin otsikossa kerrottiin, että “synnyttäjille suositellaan kasvomaskia koko synnytyksen ajaksi Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa”. Pian synnyttämään menevän äidin näkökulmasta ensimmäinen reaktioni oli itku! Kasvomaskisuositus!?? Mitkään sanat ei riitä kuvaamaan ajatuksia mitä kaikkea kävin tuossa hetkessä jo pääni sisällä läpi! Olen syvästi järkyttynyt että tällaista voidaan synnyttäville naisille edes suositella! Vaikka kasvomaski synnytyksessä ei ole pakko, niin edes se että sitä ylipäätään suositellaan on kohtuutonta ja järjenvastaista! Tänään on moni odottava äiti saanut verenpaineet nousuun tätä suositusta lukiessaan. Minkälaisen pelkotilan, ahdistuksen ja stressireaktion tämä voikaan aiheuttaa! Ihan kuin itse synnytys ei olisi tarpeeksi rajua muutenkin. Nyt kun meidän jokaisen odottavan äidin olisi syytä pitää huolta omasta ja vauvan hyvinvoinnista, niin tuodaanpa vielä tällainen uutinen sekoittamaan pakkaa! Aina kun sitä ajattelee, ettei nämä rajoitukset voi tästä juuri enää hullummaksi mennä, niin kuinka väärässä sitä saakaan olla. Ymmärrän että otsikko on otsikko. Sen on oltava raflaava ja mahdollisimman monen kuuluu sitä klikata. Edes artikkelin luettuani ei tunnetilani kuitenkaan helpottanut. Vahinko on jo tapahtunut ja tässä kohtaa se vääryys on, että tällainen kasvomaskisuositus on ylipäätään annettu. Inhimillisyys on tipotiessään ja sehän tässä vasta pelottavaa on! Nyt kun asia on suositus, niin kuinka monelle tuleekaan pelko mahdollisesta pakosta kun aikaa mennään taas hetki eteenpäin! Tämän suosituksen myötä luottamuspohja lähti järjen mukana! Nyt iso joukko odottavista äideistä on paniikissa. Ja se miksi yleistän, johtuu siitä kun olen saanut tänään Instagramini inboxin tukkoon! Vain muutama neutraali ajatus mahtui joukkoon, yksi ihminen haukkui minut pystyyn ja loput kommentoijat olivat samalla aaltopituudella kanssani.

maskisuositus, synnytys, raskaus, HUS, mielipidekirjoitus

Yhtä kysymysmerkkiä koko touhu

Äidit laskee kirjaimellisesti päiviä omaan synnytykseensä ja miettii mikä tämä tilanne on omalla kohdalla silloin. Pysyykö kasvomaskisuositus suosituksena? Laitetaanko lisää rajoitteita? Evätäänkö puolison pääsy synnytykseen ja isä pääseekin vain ponnistusvaiheeseen? Äiti on yksin kipujensa kanssa juuri silloin kuin tukea ja turvaa tarvittaisiin enemmän kuin koskaan ennen! Monta kysymysmerkkiä ilmassa, eikä tämä HUSsin antama ohjeiden päivitys ainakaan lisää luottamusta siihen, että Suomessa ollaan fiksumpia kuin maailmalla. Tuntuu ihan naiivilta, että sitä on itsekin aiemmin ajatellut, että kyllä meillä pidetään huolta ihmisten perusoikeuksista, myös odottavien äitien kohdalla. Sen sijaan fiilis on kuitenkin nyt se, että meitä kohdellaan törkeästi ja täysin epäinhimillisesti, aivan kuten keväälläkin.

raskaus, sukupuoloenpaljastus, synnytys, kasvomaskisuositus

Kun on pakko sanoa ääneen

HUS Facebook sivuilla, kuten tässä lukemassani artikkelissa sanotaan “suosittelemme, että synnyttäjä käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko sairaalassa olonsa ajan, jos se on voinnin puolesta mahdollista”. Vaikkakin kyse on suosituksesta, niin nyt on kyllä väärä kohderyhmä edes suositella tällaista! Mielestäni tämä on sairasta! Osa synnyttäjistä on vieläpä niin tunnollisia ja kuuliaisia, että varmasti pitävät tuota maskia. Suurin osa äideistä osaa varmasti pitää kiinni omasta tahtotilastaan. Mutta eiköhän joukkoon mahdu myös niitä ketä tällainen suositus “painostaa”. Osa ihmisistä ottaa suosituksetkin määräyksenä ja siten täällä kontrolloidaan toinen toisiamme, että kuka suosituksia noudattaa ja kuka ei. Entäpä vaikka nuoret äidit ja ensisynnyttäjät? Varsinkin ensimmäistä kertaa synnyttämään tulevat kuuntelevat varmasti tarkkaan kätilöiden ohjeita ja suosituksia, siinä voi olla vaikeaa kieltäytyä vaikka haluaisi. Uskaltaako kaikki siispä sanoa suoraan oman mielipiteensä ja laittaa vastaan, vai onko myös niitä ketkä tähän maskisuositukseen omassa synnytyksessään alentuu?

EI hiljaiselle hyväksynnälle!

Vääryys missä tahansa, on asia mitä en katso sormien läpi. Mielestäni tämä on hullua ja tähän on tärkeää puuttua! Kohtuuttomat rajoitukset ja suositukset on sellaisia mistä pitää tulla keskustelua. Paniikkia on turha lietsoa, mutta reagoida pitää. Jos kaikki on vaan hiljaa, niin mikään ei muutu. Tämä suositus sotii kaikkia arvojani vastaan ja siksi se on minun vastuu ja velvollisuus odottavana äitinä kertoa kantani. Se on mielestäni myös sinun vastuu ja velvollisuus jos tämä kasvomaskisuositus sotii sinun ajatuksiasi vastaan. Ei ole väliä onko asia ajankohtainen, vai joko lapset on tehty. Ymmärrän, ettei tämä koske kaikkia, mutta näin äitinä ja naisena kokisin, että asia on yhteinen. Ainakin itselleni tuli valtava suojeluvaisto ja tarve puolustaa meidän kaikkien oikeuksia. Äitien hengitysteiden “tukkimisen” suosittaminen kuulostaa vaaralliselta myös vauvalle. Laitetaanko vauvallekin maski heti kun pää näkyy?

Jos äiti haluaa käyttää maskia, on tottunut sitä käyttämään ja saa sen kanssa henkeä, niin sehän on OK, että hän omatoimisesti käyttää sitä synnytyksessä. Suositus olisi kuitenkin saatu jättää tekemättä! Synnytys on täysin poikkeuksellinen tilanne! Ei sitä voi verrata maski päässä kaupassa käymiseen tai julkisissa liikkumiseen. Yksikin äiti laittoi minulle viestiä missä kertoi edellisen synnytyksensä kestäneen 64 tuntia. Ymmärrän, että tämä on ääripää, mutta kuvastaa juuri nyt sitä kauhua mikä tämän suosituksen myötä on nyt pinnalla. Juuri tässä elämänvaiheessa, kun mistään ei kuuluisi stressata ja kun raskaudesta tulisi nauttia. Muistellessani omia synnytyksiä tulee suorastaan itku, jos nyt pitäisi kuvitella niiden tapahtuvan maski päässä. Ei olisi oikein antaa tälle suositukselle hiljaista hyväksyntää! Nyt jos tämä hyväksytään, niin seuraava rajoite on taas jo oven takana.

Hengittäminen on kaiken A ja O

Nainen on synnytyksissä herkimmillään ja usein myös avuttomimmillaan. Moni kivunlievitykseen ja rentoutumiseen liittyvä tekniikka perustuu hengitykseen. Jos synnytyksessä jokin on tärkeää, niin hengitys ja hapensaanti. Maskin tiedetään lisäävän hiilidioksidin määrää hengityksessä. Mielenkiintoinen tämä artikkeli myös liikahengityksestä.

Aukottomia todisteita kasvomaskien tehosta ei ole, päinvastoin paketin kyljessä lukee, ettei se suojaa viruksilta. Itselleni maski aiheuttaa pelkästään hetkenkin käytettynä ahdistusta, päänsärkyä, huimausta ja pahoinvointia. Muistuttipa ystäväni juuri jopa siitä minkä ahdistuskohtauksen sain Egyptissä sukelluskoulutuksesta ja sukellukset jäi sukeltamatta. Maski kuin maski, niin ahdistus itselleni on todellinen. Raskausaikana pelkkä puhuminenkin hengästyttää ja hengittäminen tuntuu haastavalta ihan jo paikallaankin ollessa. Ymmärrän, että hoitohenkilökuntaa pitää jotenkin koittaa suojella, tämä ei mielestäni ole kuitenkaan se oikea tapa. Toivottavasti asiaan tulisi vielä jokin järkevämpi ratkaisu kuin kasvomaskisuositus.

synnytys, synnyttäjien kasvomaskisuositus, raskaus

Synnytyksen jälkeen

Synnyttäminen on yksi elämän hienoimmista ja ainutlaatuisimmista tapahtumista. Tällä hetkellä oman synnytykseni odotusarvo on aivan erilainen kuin mitä aiemmissa raskauksissani. Suhtaudun asiaan hyvin ristiriitaisin tuntein. En ole ollenkaan varma jääkö tästä tapahtumasta päällimmäisenä ihanat muistot vai katkeruus päättäjiä kohtaan. Nythän isä ei saa jäädä osastolle, jos perhehuoneita ei ole vapaana. HUSsin sivuilla kerrotaan, että “synnyttäjän tukihenkilö voi vierailla useamman hengen huoneessa olevan synnyttäjän ja vastasyntyneen luona enintään yhden tunnin ajan klo 10–18 välillä”. TUNTI PÄIVÄSSÄ!? Lopun aikaa äiti on siispä osastolla vauvan kanssa yksin, eikä kukaan muu läheinen saa siellä vierailla. Pelkästään jo tämä on asia mikä saattaa lisätä synnytyksen jälkeistä masennusta. Myös mielenterveysongelmat kasvaa koko ajan. Nyt jos koskaan tarvitsisimme erityistä tukea niin neuvolasta, kuin omasta synnytyssairaalasta. Tämän päivän viestintä ja tiedottaminen ei mennyt HUSsilla taas ihan nappiin.

Synnyttäminen on uuden elämän kaunis alku. Paljon tsemppiä meille kaikille tänä erikoisena aikana. Pitäkää kiinni omista arvoistanne <3 Kaikille odottaville äideille lähetän paljon halauksia ja voimaa!

Suvi

Lue aiheesta myös: https://suvisvilla.casablogit.fi/2020/09/29/raskauden-viimeinen-kolmannes-ja-maailmantuska/

Mainos alkaa

Mainos päättyy

13 kommenttia “Synnyttäjien kasvomaskisuositus

 1. Eihän näissä rajotuksissa oo ollu aikoihin enää mitään järkeä. Itse synnytin esikoisen kesäkuussa ja koko kevään puristus rinnassa jännitin pääseekö isä mukaan synnytykseen ja pelkkä ajatus siitä, että mies ei saisi olla kanssani elämämme tärkeimmällä hetkellä sai kyyneleet silmiin. Sillon olisi maskisuositus tuntunut pieneltä murheelta ja olisin ollut valmis pitämään vaikka kymmentä maskia päällekkäin, kunhan vain saisin miehen mukaan synnytykseen. Meillä kävi kuitenkin mieletön tuuri ja viikko ennen synnytystä rajoitukset kuitenkin poistui.

  Mutta joka tapauksessa aivan älytöntä on tämäkin ja ymmärrän tuohtumuksesi. Näitä rajoituksia ja suosituksia pitäisi kohdistaa johonkin aivan muuhun kun raskaana oleviin ja synnyttäviin äiteihin. Tsemppiä loppuraskauteen ja toivotaan että rajoituksia ei tästä enää kiristetä.

  1. Tuo on yksi niistä asioista mitä myös kovasti mietin. Isän roolia tasavertaisena kumppanina ja ylipäätään isänä. Kamalaa, että joku taho voi rajoittaa hänen osuuttaan oman lapsensa syntymään. Se on yksinkertaisesti niin väärin! Ihanaa, että rajoitukset poistui, kun teillä oli synnytys <3 Toivotaan, että tässäkin asiassa ollaan järkevämpiä kun keväällä. Nythän meillä on jo koko Koronasta enemmän tietoa ja tilastoja. Niidenkään valossa en vain ymmärrä mitä täällä tapahtuu.

   Sammakon kun heittää kieuhuvaan kattilaan, niin se hyppää sieltä pois. Jos taas sitä samaa sammakkoa kiehutetaan pikkuhiljaa, niin se ei ymmärrä hypätä ja kuolee sinne kuumaan veteen. Meillä on tässä mielestäni vähän sama efekti käynnissä. Meitä koitetaan pikkuhiljaa totuttaa uuteen normaaliin, jotta emme pistäisi hanttiin, vaan hyväksyisimme rajoitukset pikkuhiljaa yksi kerrallaan. Kohta sitten katsomme koko tätä maailmaa hieman ulkopuolelta ja mietimme, että mitä tapahtui. Miten saatoimme hyväksyä tämän kaiken hulluuden, missä kuolemanpelko otti vallan ja missä koko maailmantalous romahdutettiin. Synnyttäjien maskisuositus ja erilaiset rajoitukset on vain osa tätä. Virukset ei katoa todennäköisesti koskaan, niiden kanssa vaan on hyvä oppia elämään, ihan kuten tähänkin asti.

 2. En nyt kyllä ymmärrä miksi suositus saa aikaan tällaista ärsytystä. Se on suositus, ei pakko. Synnyttäjiä ovat myös esim käynnistykseen tulevat ja alkuun ei välttämättä tapahdu mitään pitkiin aikoihin joten silloin maskin pitäminen varmasti onnistuisi, mikäli se onnistuu ”normaalistikin”. Ei kukaan ole vaatimassa maskin käyttöä kun ollaan ponnistamassa. Ja samoin myös synnytyksen jälkeen esim osastolla varmaan voi käyttää taas maskia jos sen kanssa voi hengittää normaalisti.

  Ja mitä tulee viruksen leviämiseen ja maskien suojaan niin eihän ne toki itse virusta estä, mutta kun virus leviää pisara-ja aerosolitartuntana niin maski ehkäisee näiden pisaroiden leviämisen. Maskilla ei suojata itseä vaan muita. Sillä estetään levittämästä mahdollista itsellä olevaa virusta muihin. On ihmisiä, kuten esim astmaatikoita ja sinäkin, jotka ei välttämättä voi pitää maskia, niin eikö silloin olisi tärkeää että muut sitten käyttävät sitä maskia? Oletko ajatellut että sairaalassa sen maskin käyttö suojaa myös niitä vastasyntyneitä, joilla ei ole vielä kunnollista puolustuskykyä edes tavalliseen flunssaan?

  Ja HUSin rajoituksethan keväällä tukihenkilön läsnäolosta tulivat siitä syystä, että synnyttämään tuli koronapositiivisia tukihenkilöitä! Jos ei ajatella edes oman lapsen turvallisuutta niin hyvä että sairaala ajattelee muiden lasten turvallisuutta. Ihmisten itsekkyyden takia rajoitukset synnytysosastolle tuli.

  Ja olen kyllä itsekin joutunut pohtimaan tukihenkilöiden rajoitusten vaikutusta sillä synnytin itse kesällä. Maskin käyttö olisi ollut pienin paha korona-aikaan synnyttäessä.

  1. Huomaan, että meillä on täysin erilainen lähestymistapa tätä “pandemiaa” kohtaan. On ihmiset ketkä tähän pelonlietsontaan uskoo ja sitten on niitä jotka ei usko. Kahtiajakautuminen on suurempaa kuin koskaan. Neutraalius siinä välissä ei ole ihan helposti tehtävissä, etenkään jos katsoo yhtään asioita valtamedian ulkopuolelta. Minä seuraan molempia, koska haluan koittaa ymmärtää mistä tässä kaikessa on kyse. Numerojen valossa sanoisin, että jotakin hyvin erikoista on meneillään. Meille koitetaan syöttää ajatusta “uudesta normaalista” ja itse en vain sitä purematta niele. Suomalaisille nämä maskiasiat on kyllä hyvin myyty. Jos se olisi uutisoitu siten, että maski suojaa itseään, niin vain riskiryhmäläiset sitä todennäköisesti käyttäisivät. Nyt kun se on myyty niin, että maskilla suojataan muita, niin ihmiset on aivan vauhkoina kyttäämässä ja syyllistämässä maskittomuudesta toinen toisiaan. Nyt vedotaan muiden suojelemiseen ja lähimmäisen rakkauteen. Että maskiton ihminen on itsekäs. Itse kyseenalaistan paljon ympärillä tapahtuvia asioita, mielestäni se on meidän velvollisuus selvittää, mitkä uutisoinnit pitää paikkansa ja mitkä asiat on valhetta.

   1. Ei mahtunut kaikki joten jatkan.

    Tämä oli mielenkiintoinen julkaisu & tutkimus:

    “Jokin tässä ei nyt ihan täsmää. Ote CDC:n raportista ”Community and Close Contact Exposures Associated with COVID-19 Among Symptomatic Adults ≥18 Years in 11 Outpatient Health Care Facilities” heidän sivuiltaan. (CDC on Jenkeissä kuten meidän THL)

    154 sairastuneen taustatekijöistä ilmeni seuraavaa:

    – 108 henkilöä sairastuneista (70,6%) oli käyttänyt maskia jatkuvasti 14 vrk ennen sairastumista
    – 6 henkilöä sairastuneista (3,9%) ei ollut käyttänyt maskia lainkaan 14 vrk ennen sairastumista
    – toiset 6 henkilöä olivat käyttäneet sitä harvoin

    Jos maski suojaa, miksi lukemat ovat näin päin? 70,6% sairastuneista käytti maskia. Eikö pitäisi olla niin, että valtaosa sairastuneista on niitä, jotka eivät käyttäneet maskia? Just wondering…

    Tällaisia lukemia kun tulee eteen, ei voi olla kysymättä mihin suositukset perustuvat? Demokratiassa meidän täytyy voida esittää kysymyksiä ja saada niihin myös päteviä vastauksia.”

    Mielenkiintoinen postaus tässäkin. Uusi normaali. Ei kiitos! https://lapsennimi.com/2020/10/maskipakko-synnyttaessa/?fbclid=IwAR0aicnHhQSCQ9Yp8eBPZhglmR06_gCxz9qZrA23gcU6LMXzW8DlNr_Ilog

    Loppupeleissä aikahan tässä näyttää kuka oli oikeassa ja missä. Jos itselleni synnyttämään menemisen fiilikset on ristiriitaisia, niin siinä on toisen hieman tavallaan turha tulla kommentoimaan ettei ymmärrä ärsytystäni 🙂 Hyvä toki, että mielipiteitä riittää meillä kaikilla. Se on rikkaus ettemme ole kaikki samanlaisia.

    Ihanaa viikonloppua!

 3. Jokaisella on omat ongelmansa. Joillakin isompia, joillakin pienempiä. Itse lapsettomuudesta pitkään kärsineenä lähtisin ilosta kiljuen synnyttämään maski päässä.

  1. Olen pahoillani lapsettomuudestasi, mutta tässä puhutaan nyt täysin eri asioista. Minä en hyväksy tätä “uutta normaalia” mitä meille koitetaan syöttää. Siihen on hyvä herätä, että meiltä viedään ihmisoikeuksia yksi asia kerrallaan.

 4. En ymmärrä, että mihin perustat väittämäsi siitä, että meiltä viedään ihmisoikeuksia yksi kerrallaan? Kukaan ei tällä hetkellä voi tietää, mikä tilanne maailmassa on esimerkiksi 2 vuoden päästä ja sen vuoksi myös ihmettelen kommenttiasi, että ”meille syötetään ajatusta uudesta normaalista”. Epäiletkö jotain salaliittoa?

  1. Jokainen voi miettiä, miksi päättäjät työntävät tätä maskin käyttöä voimalla, kun se ei selvästi auta. Kirurgiset maskit on tarkoitettu suojaamaan moninkerroin isommilta bakteereilta, puhumattakaan niistä itseommelluista kasvonaamareista, mitä ihmiset käyttää. On mielestäni selvää, että kyse ei ole suojautumisesta vaan kuuliaisuudesta. Nyt puhutaan jo lain muuttamisesta niin, että maskittomuudesta voi sakottaa. THL:n sanoin “Totelkaa tai annamme teille kovempia rajoituksia”. Kuulostaako, että puhutaan enää koronasta…
   Ymmärtääkseen nykypäivää täytyy ymmärtää historiaa. Mua huolestuttaa tässä maskiasiassa ja koko Koronassa kuinka ihmiset kokevat tosi nopeasti sellaista sosiaalisen ylemmyyden tunnetta niin mustavalkoisesti esim: “toimin oikein kun käytän maskia, sinä toimit väärin kun et käytä”. Erotellaan toisemme ja tuomitaan. Tämä on vallankäyttöä ja ihmisoikeuksien riistämistä parhaimmillaan.

 5. Ymmärrän, että tämä maski-gate on nyt mennyt tunteisiin ja se tietysti koskettaa teidän perhettä erityisesti. Oletko tosiaan sitä mieltä, että nyt on ”pandemia” kuten tuossa kommentissa tuot esille? Kun tartuntalukuja tarkastelee maailman laajuisesti, on kyseessä pandemia ja tilanne on vakava. Maskipakkoahan Suomen lainsäädäntö ei mahdollista onneksi, mutta suosituksiahan meille voidaan antaa. Kuten monissa muissakin asioissa (ruokavalio, vitamiinit, liikunta jne). Itse en voi perussairauden vuoksi maskia käyttää lainkaan enkä ole kokenut yhtään saavani kyttäystä osakseni. Itse asustelen alueella, jossa tartuntoja on ollut keväällä ja syksyllä tosi vähän ja olemme siitä todella tyytyväisiä. Maskisuositus on silti täälläkin niissä tilanteissa kun turvavälejä ei voi noudattaa. Toivottavasti kaikki koronaan ja tähän Covid-19 liittyvät asiat normaalisoituisivat eikä joka paikassa täytyisi olla niin tarkkana, mutta fakta se valitettavasti on, että sellainen täällä nyt meidän riesana on. Tsemppiä teidän syksyyn ja loppu raskauteen. Hyvin tuot asioita esille ja herätät keskustelua. Toivon, että keskustelu puolin ja toisin säilyy asiallisena ja mielipiteitä voidaan vaihtaa. Samaa mieltä ei kai tarvitse aina olla joka asiasta. Tuo nettikiusaaminen on myös tärkeä ja aina ajankohtainen.

  1. Koko pandemia sanan merkitys taidettiin muuttaa viime vai toissa vuonna. Vain tyyliin 99,99% väestöstä on selvinnyt hengissä tästä “pandemiasta”. Taisi jopa WHO jossakin lausunnossa hetki sitten sanoa, että kuolleisuus normi-influenssan tasolla. Jokainen toki googlatkoon itse tilastoja. Ei se influenssakaan riskiryhmäläisille vaaraton ole, mutta sen takia ei suljeta koko maailmaa ja taloutta. Riesa tämä tilanne todella on, lähinnä tuon kylvetyn pelon ja rajoitusten takia. Ja auta armias jos menet esittämään eriäviä mielipiteitä niin leimataan samantien salaliittolaiseksi.

   Nyt koko maailma halutaan rokottaa. Miljoonia ja miljoonia rahaa, joka voitaisiin käyttää johonkin oikeasti hyödylliseen. Joka päivä kuolee laumoittain lapsia nälkään. Oma immuunijärjestelmä on täysin unohdettu. Ei juuri näy artikkeleita siitä miten opetettais ihmisiä syömään oikeeta ruokaa, sellaista joka tukisi immuniteettia. Sen sijaan meille on tarjottu uutisten lietsoma paniikki, joka laskee stressin kautta immuniteettia. Sitten on maskit, jotka eivät suojaa ja jotka vaikeuttavat hengitystä. Tarvitsemme happea voidaksemme hyvin!

   Kiitos tsempeistä! 🙂

   1. Tarkentaisitko mitä tarkoitat tuolla pandemian merkityksen muuttamisella? Siis sillähän viitataan maailmanlaajuisesti levinneeseen epidemiaan. Vai olenko nyt ymmärtänyt asian jotenkin väärin? WHO julisti koronaviruksen aiheuttaman Covid-19 pandemiaksi 11.3.2020.

    Totta on, että kausi-influenssaan ei reagoida koko yhteiskuntaa sulkemalla ja maskien käyttö on ristiriitaista.

    Itse kuulun rokotteiden suhteen, siis influenssa ja nyt tuleva koronarokote todella kriittiseen ryhmään enkä aio niitä toistaiseksi ottaa. Rahaa tuntuu näihin todella löytyvän, kun vain löytyisi todella muihinkin asioihin.

    1. Vain ja ainoastaan valtamediaa seuraamalla ei varmasti pääse kiinni siihen mitä ihmettä täällä tapahtuu. Tärkeää tutkia asioita monesta suunnasta.

     Tätä tarkoitan:

     WHO exposed: How health body changed pandemic criteria to push agenda https://www.express.co.uk/news/world/1281081/who-world-health-organisation-coronavirus-latest-swine-flu-covid-19-europe-politics-spt-1281081

     Ja tämä:
     ”Ms Franck spoke to German Velasquez, a former WHO Director in the Public Health Department, who served during the Swine Flu pandemic.

     He said: “It was publicised around the world, that the criteria for declaring a pandemic were changed and at the same time the old guidelines vanished from the WHO website.”

     Ms Franck asked: “Could they have declared the pandemic level 6 also with the old definition?”

     Mr Velasquez: “No, because the severity, the number of deaths, would have been a factor.

     “Since that was no longer one of the criteria, it made it easier to declare a pandemic.”

     Ja vielä tämä. Ei varsinaisesti liity määritelmän poistoon, mutta aivan älytön juttu mitä tulee – WHO:n politiikkaa ohjanneisiin koronatutkimuksiin. “Ne perustuivat epämääräisen pikkufirman kyseenalaiseen dataan:
     – Yhtiössä on vain muutama työntekijä, joiden tieteelliset ansiot ovat heppoisia. Yksi yhtiön työntekijäistä on tieteiskirjailija, ja toinen toimii mallina aikuisviihdeteollisuudessa.
     Tällaiset henkilöt ovat tuottaneet valheellisen tietokannan, jota WHO on käyttänyt maailmanlaajuisissa pandemiaanreagointi suosituksissa, joita eri maiden terveysviranomaiset noudattavat”.

     https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6f651282-83b3-4b25-8c3d-c1a95ebefa88

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *