Kuinka luoda näyttävä juustotarjotin

juustotarjotin, jouluinen juustotarjotin, juustolautanen, jouluherkut

jouluinen juustotarjotin, viikuna, viikunahillo, piparit, juustotarjotin, juustolautanen

Rakastan juustoja! Juustotarjotin sopii esille joka ikiseen vuoden aikaan ja ne toimivat näyttävinä tarjoiluina kaikenlaisissa juhlissa ja illanistujaisissa. Monet ystävistäni suorastaan odottavat, että minkälainen juustotarjotin on tarjolla tällä kertaa. Niiden tekeminen on helppoa, nopeeta ja erittäin näyttävää. Isolle tarjottimelle on kiva myös hieman kerrostaa. Osa tarjoiluista voi olla ylempänä vaikkapa pikarissa. Juustotarjotin voi olla tosi yksinkertaistettu versio tai sitten se voi olla super rönsyilevä, kuten itselläni monesti. Tykkään panostaa, mutta vain muutamista ainesosista koostettu juustotarjotin on ihan yhtälailla tyylikäs, kaunis ja herkullinen.

Teema vuodenaikojen mukaan

Kesällä on kiva tehdä erilainen esillepano, kuin vaikkapa syksyllä. Teeman mukaan voi näkyä ruoan seassa myös koristeita. Uutena vuotena tarjoiluissa voisi olla vaikkapa bling blingiä ja tähtisädetuikut. Ystävänpäivän aikaan sydämiä, Brunbergin suukkoja & muuta hempeetä. Keväällä esim. helmililjoja, narsisseja tai tulppaaneja. Pääsiäisenä pajunoksia, pääsiäismunia ja sulkia. Vappuna tottakai serpentiiniä. Kesällä syötäviä kukkasia ja paljon marjoja. Syksyllä kurpitsoja ja vaahteranlehtiä. Halloweenina pääkalloja ja hämähäkkejä. Joulun lähestyessä laittaisin juustotarjottimelle koristeeksi muutaman joulupallon, poroja & muita kauniita ja yksinkertaisia, pieniä joulukoristeita. Vain mielikuvitus rajana! Ruoka toki on pääosassa ja näyttävä itsessään, mutta mielestäni erilaisia teemoja on kuitenkin kiva ottaa toisinaan edes pienesti huomioon.

juustotarjotin, juustolautanen, kesäinen juustotarjotin, juhlatarjoilut

Mitä herkkuja tarvitset juustotarjottimen tekemiseen?

  • juustoja
  • keksejä
  • hedelmiä
  • vihanneksia
  • leikkeleitä
  • marjoja
  • pähkinöitä
  • suklaata
  • yrttejä

Minä suosin yleensä n. 4 erilaista juustoa. Tykkään että pöydässä olisi jokaiselle jotakin. Brie, homejuusto, pippurijuustot, manchego, emmental, Gouda, erilaiset yrttijuustot, leipäjuusto ja Masdaam, kaikki sopivat täydellisesti tarjolle. Mitä vain juustoja, mitkä himottaa 🙂

Tämän jälkeen mietin hieman vuoden ajan mukaan, että mitä keksejä voisi laittaa esille. Hyvinä vaihtoehtoina suolakeksit, voileipäkeksit, ruissipsit, kaurakeksit, piparit ja erilaiset suklaakeksit. Myös hapankorppu ja vaikkapa patonki käy mainiosti.

Seuraavaksi kerään kaupasta ostoskoriin hedelmät, vihannekset ja marjat. Olisiko tällä kertaa perus viinirypäleitä, omenaa ja kiiviä, vai leikkaanko esille vesimelonia tai hunajamelonia. Vai miten olisi vaikkapa jokin eksoottinen hedelmä? Persimon, pitahaya, carambola, granaattiomena tai esim. kukkasen muotoon leikattu viikuna. Ja viikunahillo! Nam!!! Vihanneksista olen käyttänyt lähinnä miniluumutomaatteja ja porkkanaa. Entäpä marjat? Saako kaupasta silloin tuoreita mansikoita, vadelmia, mustikoita tai karhunvatukoita? Huom. liikaa ei saa olla jokaista, vaan valitsee yhden tai kaksi.

Pähkinöitä voi olla millaisia vain, ne on aina kivoja naposteltavia. Myös suklaata voi käyttää. Hyvä olla sekaisin niin suolaista kuin makeaa.

Lopuksi juustotarjottimen kruunaa yrtit. Basilika, minttu, korianteri, timjami tms. mitä vain!

Näillä ainesosilla saat koottua täydellisen juustotarjottimen!

Zinzinokutsut, hyvinvointikutsut, kotikutsut, Balanceoil, juustotarjotin
juustotarjotin, keksitarjotin

erikoisjuustot, juustotarjotin, leikkeletarjotin

juustolajitelma, juustotarjotin, homejuusto, viinirypäleet

suklaapallot, juustotarjotin, tyylikäs juustotarjotin

juustotarjotin, homejuusto, brie

Juustotarjottimet ovat muuten kaikista eniten tallennettuja kuvia Instagramissani. Siksi ajattelin, että niistä olisi kiva tehdä tällainen kooste. Kuvissa myös muutamat ystäväni Anun tekemät juustotarjoilut 🙂 Saan välillä kysymyksiä seuraajilta, että mitä heidän kannattaisi juustotarjottimeensa laittaa. Toivon, että tästä postauksesta on jatkossa hyötyä, eikä lopu ideat kesken kun voi tulla hakemaan vinkkejä täältä. Tätä kirjoittaessani ja kuvia selaillessani tajusin, että vuodenaikoja ja teemoja olisin voinut käyttää enemmänkin. Kohta onkin Halloween sopivasti tulossa, joten ajattelin toteuttaa siihen teemaan oman juustotarjottimen seuraavaksi.

Herkullista viikon jatkoa kaikille!

Suvi

PS. Jos haluat palata muihin näyttäviin tarjoiluihin, niin tässä muutamia juhlittuja juhlia menneisyydestä 🙂 Näitä on aina ihana lämmöllä muistella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *