Hyvinvointivalmennus

Kaupallinen yhteistyö

Itselleni hyvä olo on kaiken a. ja o. Viimeiset neljä viikkoa on tästä syystä ollut mielenkiintoista aikaa. Olen tämän vuoden teemaksi ottanut, itseni. Kuinka saan itselleni lisää parempaa terveyttä, vireyttä, energiaa ja liikuntaa. Jotta voin auttaa muita, minun pitää ensin voida itse hyvin. Tähän aikaan viime kuussa aloitin Kirsi Kautiaisen hyvinvointivalmennuksessa, toiveenani päästä eroon turvotuksesta ja saada ateriarytmit kohdilleen.

 

Mistä homma alkoi ja miksi tarvitsin valmennusta?

Chronin tautini on ollut nyt reilut 4 vuotta oireettomana ja ilman lääkitystä olen ollut kohta jo kolme vuotta. Olen sitä mieltä ettei nykypäivän ruokavaliosta saa kaikkea mitä tarvitaan ja siksi lisäravinteet on super tärkeitä. Stressin vuoksi kehomme kuluttaa ravinteita paljon normaalia enemmän, joten tämä on pää syy siihen, että kärsimme ravintoainepuutoksista. Asian korjaaminen lähtee tällöin stressinhallinnasta. Käytössäni on luonnollisesti kaikki Zinzinon tuotteet, sekä muutamat lisäravinteet ostan vielä erikseen Ruohonjuuresta.

Oloni oli mitä mainioin, lukuunottamatta jatkuvaa turvotusta. Aamuisin vatsa oli litteä ja heti mitä tahansa ruoka-ainetta syötyäni vatsa turpoili valtavasti. Jatkuvasti koin näyttäväni siltä kuin olisin neljännellä kuulla raskaana. Mihinkään kovin vartalonmyötäisiin vaatteisiin en ole halunnut aikoihin pukeutua, sillä siitä on yleensä seurannut onnitteluita ja muita kiusallisia tilanteita. Tammikuussa aloittamani ketoosikuuri auttoi jonkun verran turvotukseen, mutta olo ei koskaan muuttunut hyväksi. Silloin oli kirjaimellisesti paha olla ja jatkuvasti ällötti. Jotkut saa ketoosista valtavasti energiaa, mutta itselleni ei sitä tullut. Kiloja sain tuona 52 päivän aikana tiputettua 5kg, mihin olin todella tyytyväinen, mutta puolet tuosta on kuitenkin tullut takaisin. Pettymys itseeni on matkan varrella ollut suuri. Miten onkin niin vaikeaa saada oikeanlainen tasapaino omaan ruokavalioon?

Onneksi taas kerran sain huomata kuinka manifestointi toimii! Ihana hyvinvointivalmentaja Kirsi Kautiainen otti muhun asian tiimoilta yhteyttä. Olen super tarkka siinä ketä kuuntelen ja Kirsi on mielestäni ehdottomasti yksi parhaista. Hänen tietämyksensä ravintoasioista, sekä stressin hallinnasta on ihan käsittämätön. Tiesin Kirsin taustat ja tunsimme jo entuudestaan, joten oli ihanan helppoa ja vapauttavaa lähteä tekemään yhteistyötä.

 

Alkukartoitus

Pääsääntöisesti syön todella terveellisesti, mutta yleensä vähän kiirellä ja miten sattuu. Välipaloja ollut päivissä useampia, kun en ole säännöllisesti ollut aterioilla. Iltaisin tykkään syöpötellä vielä ennen nukkumaan menoa, jolloin ruaoansulatusjärjestelmä ei ehdi tarpeeksi levätä. Yöpaasto pitäisi olla sen 12-14 tuntia, jolloin energia ei mene ruaoansulatukseen vaan siihen lepäämiseen ja hyvään uneen, sekä ja kehon korjaamiseen unen aikana.

Valmennus alkoi neljä viikkoa sitten ruokapäiväkirjan täyttämisestä. Käytännössä kaikki syömäni ruoka oli puhdasta ja mahdollisimman luomua. Ruoassani oli kuitenkin paljon maitotuotteita ja elänproteiineja. Nyt lähdimme testaamaan minkälaista on olla 4 viikkoa täysin maidottomana. Gluteeniton olen ollut jo monta vuotta, joten se ei tuottanut ongelmaa. Eläinproteiini vaihdettiin pääosin kasviproteiineihin ja nyt olen löytänyt ruokavaliooni enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan aikaisemmin. Pavut, linssit, kvinoa, tattari yms. muut hyvät proteiinin lähteet on olleet itselleni tähän asti täysin vieraita. Nyt osaan sujuvasti valmistaa niistä älyttömän hyviä ruokia ja erilaisia variaatioita. Että voikin kasvisruoka olla näin hyvää! Luonnollisesti myös sokerin määrää vähennettiin ruokavaliosta radikaalisti.  Maitoa en ole koskaan juonut, vaan lähinnä olen käyttänyt punaista, homogenoimatonta luomumaitoa kahvissa ja teessä. Jäätelöä olen nyt etenkin kesäaikaan syönyt paljon… ja sitten ne juustot!! Mun ihan super herkku! Mutta nyt pidin itseni tiukasti ruodussa ja vaihdoin kaikki maitotuotteet kauratuotteisiin. Jäätelöstä en ole raaskinut täysin luopua ja olenkin ostanut jätskini vegaanisena. Sokeria sietä tietenkin löytyy, mutta aika pieniä määriä olen pahimpaan makeanhimoon syönyt.

Kirsin taikoma raakakakku. Ohje tähän hänen blogissaan.

 

Kuinka paljon olimme yhteydessä?

Kirsin kanssa soiteltiin useampaan otteeseen ja hän teki minulle erilaisia hyvänolon webinaareja katsottavaksi. Ensimmäinen näistä käsitteli ruokavaliota, toinen osa stressia ja kolmas, eli viimeinen mielenhallintaa. Isona osana hyvinvointia ei siis olekaan vain ruokavalio, vaan nimenomaan autonomisen hermoston kokonaisvaltainen tasapainottaminen. Tämä olikin itselleni mielenkiintoista asiaa. Vietin Kirsin luona kokonaisen workshop päivän missä availimme kehon kireys- ja jännitystiloja hatha- ja yinjoogan keinoin. Kaikki nämä työkalut tasapainottavat autonomista hermostoa, jonka epätasapaino on kuulemma kaikenlaisten oireilujen ja sairauksien taustalla.  Stressi suistaa autonomisen hermostomme pois tasapainosta ja sillä on vaikutuksensa kaikkialle kehoomme. Kirsi kertoi, että se on paljon laaja-alaisempi ilmiö, kuin mitä olemme tottuneet siitä ajattelemaan. Sen vuoksi hyvinvoinnin edistämisen ja sairauksien ennaltaehkäisyn tulisi aina lähteä stressin minimoimisesta, hallitsemisesta ja sen ulos purkamisesta.

Paljon olen Zinzino vuosien aikana opiskellut itseni kehittämistä, sekä henkilökohtaista kasvua. Muutamilla erilaisilla mindfullness kursseilla olen käynyt ja joogaa harrastan silloin tällöin. Kuvittelen olevani suht stressitön, mutta ei se täysin taida paikkaansa pitää. Vaikka koen, että oma pää on kunnossa, niin kroppa ei tule aina perässä. Siksi myös meditaatio ja erilaiset hengitysharjoitukset oli workshop päivässä suuressa roolissa. Hauska oli huomata, kuinka voimakkaasti nimeomaan hengitysharjoitukset saivat oman aineenvaihduntani liikkeelle. Sai ravata monta kertaa pissalla tuon päivän aikana.

 

Mitä sain neljän viikon valmennuksesta?

Kiloja on lähtenyt nyt muutama, vaatteet mahtuu paremmin päälle ja olo on kevyempi turvotuksen hävittyä. Parilta ihmiseltä on tullut kommentti siitä kuinka olen heidän mielestään hoikistunut. Maidottomuus on selkeästi tehnyt siispä hyvää ja toki teimme paljon muitakin muutoksia. Juustosta luopuminen tuntui koko valmennuksen aikana kaikista vaikeimmalta.

Ruokavalioni on nyt valmennuksen jäljiltä entistä puhtaampi, vaikka kuvittelin sen olevan todella puhdas jo alkuvaiheessa. Kuvittelin syöväni vain hyvin, eikä näin sitten ollutkaan. Aterioihin laitettiin säännöllisyys ja ne pienet napostelut jäi. Kasvisruokaa saa syödä isojakin määriä, eikä enää tule nälkä aterioiden välissä. Rutiinit  syömisen kanssa on super hyvä juttu! Se ei vaan ole ainakaan itselleni automaatio, ellei sitäkin lähde työstämään.

Paljon olen Kirsin kautta saanut valtavan hyvää informaatiota ja ymmärrystä koko elämäntavan muuttamisesta. Eikä mun ymmärryksessä kyllä ennenkään ole mikään ollut vikana, mutta nyt mulla on työkalut. Syy-seuraus tyylillä toteutetut valmennukset toimii itselleni paljon paremmin, kun ymmärrän mistä mikäkin asia johtuu ja mitä sille pitää tehdä! Esim. kuinka keho toimii, jos verensokeri ei ole tasapainossa? Tästä verensokerin tasapainottamisesta puhutaankin itseasiassa nykyään paljon. Itselleni oli suht uutta asiaa, mutta nyt lisää tutkittuani olen tajunnut kuinka valtava merkitys asialla on.

Ehkäpä tämä säännöllisempi ja terveellisempi ruokavalio samalla myös pikkuhiljaa laihduttaa.  Josko kerrankin en olisi laihdutuskuurilla, vaan elämäntapakuurilla ja sitten kilot tippuisi kuin itsestään. Mental note itselleni; manifestoi tämä omaan alitajuntaan! Häätkin olis tulossa 😉

Hengitysharjoitusten kautta opin workshopissa.. hengittämään. Niin älyttömältä kuin se kuulostaakin, niin tämä käy järkeen. Ei meidän kuulu hengittää apuhengityslihaksilla, vaan pallealla. Ei mikään ihme että väsyttää, kun en saa tarpeeksi happea. Nyt huomaan että oikealla hengitystekniikalla myös joogatunneilla, riittää aivan toisella tapaa puhtia. Aivot saa enemmän happea ja mieli on kirkkaampi. Nautin joogasta eri tavalla kuin aiemmin ja notkeuskin on lisääntynyt. Virkeystila yleisesti ottaen on kohonnut. Työn tekeminen tuntuu super kivalta, kun jaksaa paremmin. Yleisesti ottaen on parempi fiilis vaikka en syksy ihminen olekaan ja tässä olis taas pitkä talvi edessä.

 

Kiitokset ja suositukset

Uskon että vatsan turvotus on monien ihmisten vaiva. Meidän jokaisen on hyvä muistuttaa itseämme siitä, kuinka suolisto on meidän toiset aivot ja sen kuntoon laittaminen on ihan ykkösasia. Yleensä kaikki on vaikeampaa yksin, kuin yhdessä. Nyt valitsin sen tekemisen yhdessä ja heti tuli tuloksia. Neljä viikkoa on tosi lyhyt aika, mutta siinä pistetään raamit kuntoon. Sen jälkeen voi lähteä hiomaan. Jokainen meistä on yksilö ja sen vuoksi ne suositukset, joita annettiin minulle ongelmieni ratkaisemiseksi eivät välttämättä sellaisenaan ratkaise muiden vastaavaa ongelmaa. Meidän keho on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja sen vuoksi ratkaisua ongelmiin täytyy aina jokaisen kohdalla lähteä hakemaan hänen omasta yksilöllisestä tilanteestaan käsin.

Lisätietoa Kirsin valmennuksesta löydät Facebookista  ja Instagramissa Kirsiä voi seurata nimellä @kirsi_wellnessmother. Jos kiinnostuit valmennuksesta, voit nyt kokeilla neljän viikon mittaista puhelimitse toteutettavaa yksilövalmennusta edulliseen 99€:n hintaan (norm. 399€). Valmennukseen sisältyy neljä 30 minuutin kestoista valmennuspuhelua sekä puheluja tukevaa materiaalia, joiden avulla lähdetään hakemaan ratkaisua juuri sinun elämääsi rajoittaviin asioihin ja ongelmiin stressin- ja mielenhallinnan sekä ravitsemuksen osa-alueilla. Valmennus toteutetaan itsellesi parhaiten sopivaan aikaan. Voit lunastaa valmennuksen itsellesi tästä. Rohkeasti suosittelen siispä ottamaan yhteyttä.

Kiitokset Kirsille mun hädän bongaamisesta ja ystävyydestä ylipäätään. Oma mentori on mulle super tärkeä mun omassa liiketoiminnassa, joten miksi ei myös tässä. Toistan. Jotta voin auttaa muita, minun pitää ensin voida itse hyvin. Pidetään huolta itsestämme!

 

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *