Minä ja ketoosi

Vuoden alusta monet toivovat elämäänsä useammallakin eri osa-alueella muutosta. Toivotaan, että tuleva vuosi olisi parempi kuin edellinen. Harvoin asiat muuttuu itsestään, vaan muutos ja ylipäätään halu muutokseen pitää lähteä meistä itsestämme.

  • Mitä minä haluan?
  • Haluanko jatkaa työssä mihin en ole tyytyväinen?
  • Haluanko enemmän aikaa tai rahaa?
  • Kauniimman vartalon ja eroon ylimääräisistä jenkkakahvoista?

Hep! Tämä jälkimmäinen iskee muhun joka vuosi. Omaan työhöni olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta kroppaa vois aina kiinteyttää. Ja olishan se nyt kiva mahtua omiin vaatteisiin sen sijaan, että ne jää käyttämättä. Minä siis kuulun niihin ihmisiin, jotka aloittaa laihduttamaan joka vuosi! Kohtalotovereita anyone? Aina tammikuussa se alkaa ja jopa hieman nautin itseni kiduttamisesta. Ja kyllä, tiedän, mitä laihdutuskuureista sanotaan.

Viime vuonna testasin ensimmäistä kertaa ketogeenistä ruokavaliota. Se tuntui silloin aika tuhdilta ja hieman jopa ällöttävältä. Tuntui, että kaikki se rasvan määrä teki ruokailuistani lähinnä oksettavaa. Kaipasin raikkautta, hedelmiä ja marjoja. Saamani tulokset kuitenkin innosti ja sain about parissa kuukaudessa tiputettua painosta 5,5 kiloa. Ketoosi kuitenkin lopahti maaliskuussa tulleeseen firman tarjoamaan ulkomaanmatkaan, enkä enää sen jälkeen saanut itseäni ruotuun. Elämä otti taas haltuun, kun ei päättäväisyys riittänyt. Ja jos jokin asia ei ole rutiininomaista, niin se päätös täytyy tehdä joka päivä uudelleen. Hampaiden pesu on rutiini, vaatteiden päälle pukeminen on rutiini, mutta ketoosiruokavalio ei ollut ehtinyt tuossa ajassa vielä rutinoitumaan. Tavoitteenani oli 10 kilon painonpudotus, mutta homma jäi sitten puoleen väliin.

Tällä kertaa en ole asettanut itselleni painon suhteen tavoitteita. Olen päättänyt pysyä tällä ruokavaliolla siihen asti kun hyvältä tuntuu. Ulkonäön sijasta keskitynkin nyt omaan hyvään olooni ja ehkä ne kilotkin saa sitten kyytiä sen myötä. Nyt on ketoosia takana 2,5 viikkoa ja vointi on erinomainen. Päänsärkyä oli vain ensimmäisenä päivänä, eikä sen jälkeen ole palannut. Ketoosiin pääsin jo neljässä päivässä aloituksesta, toki se syvenee koko ajan matkan varrella. Apteekista ostin jo vuosi sitten ketoositikkuja ja onkin innostavaa nähdä, mikä oma tilanne milloinkin on. Päätin antaa tälle ruokavaliolle uuden mahdollisuuden, sillä löysin hyllystäni asiaan erikoistuneen kirjan ja innostuin taas täysin! Tämä kirja oli aivan älyttömän mielenkiintoinen ja suorastaan ahmin sen läpi. Parantava ketoosi kertoo kuinka paljon ihmiset ovat saaneet tästä ruokavaliosta apua esim. omiin sairauksiin. Kirjassa käydään läpi niin ketoosin historiaa, ketoaineiden parantavaa voimaa, hiilareita, proteiineja, hyviä rasvoja, gluteenittomuutta  jne. Kirjan lopussa on myös paljon reseptejä ja oikein harmitti, kuinka vähän viimeksi osasin ruoan tekemisessä soveltaa. Tällä kertaa olen päättänyt, että valmistan ateriani vain hyvistä raaka-aineista ja jätän mm. pekonit kaupan hyllylle. Kun ruoka on oikeasti laadukasta, en koe sen olevan ällöttävää. Ja yksi asia mikä pitää muistaa on lisäravinteet! Ne on onneksi itselläni kunnossa ja vedän vegaani Balanceöljyä ”kaksin käsin”. Magneesiumit löytyi kaapista jo valmiiksi ja kaliumin kävin ostamassa hetki sitten.

 

 

Kiloja on tässä 2,5 viikossa lähtenyt vasta yksi, mutta senttejä vyötäröltä useampia. Ja mikä ihaninta, se jatkuva turvotus on hävinnyt! Jos ei pian ala paino tippumaan, niin kokeilen lisätä rasvan määrää. Voi siis olla, että olen syönyt jopa liian vähän rasvaa. Mikään asiantuntija en ole ja lähinnä nyt testailen mikä itselle sopii ja mikä toimii. Mutta kuten sanoin, niin laihduttamisesta en ota nyt stressiä.

Olisi muuten kiva kuulla teidän ketoosikokemuksia?

Jos hiilariton ruoka innostaa, niin kannattaa tulla seuraaman mun Instaa ja tarkemmin sanottua storya. Siellä jatkuvasti päivän kokkailuja ja testaamiani ideoita. Olen ihan yllättynyt, kuinka paljon positiivisia kommentteja olen saanut ruoanlaittoni suhteen. Ja reseptejä kysellään kans jatkuvasti. Tässä muutamat eväät, mitä on tullut tehtyä.

 

 

 

Myös yrttejä käytän paljon <3 Mieheni tuo aina perjantaisin kukkakimpun sijasta yrttikimpun 🙂

 

Ens kuussa firma vie meidät taas vuosittaiselle matkalle ja tällä kertaa reissu sijoittuu Balille. Olen tätä jonkin verran pähkäillyt nyt ketoosin kannalta, koska viime vuonna koko homma kosahti tuohon reissuun. Elämästä pitää mielestäni nauttia ja on vaikea ajatella, että olisin täysin ilman hiilareita koko matkan. Voin vain kuvitella kuinka paljon syömiset koostuu mm. tuoreista hedelmistä, mitä Balilla on pilvin pimein. Ja jos kieltäytyminen aiheuttaa enemmän harmistusta kuin hyvää, niin toimin sen mukaan. Tärkein osuus tuleekin nyt siinä, että riittääkö selkäranka laittaa itsensä ruotuun taas reissun jälkeen, vai toistuuko viimevuotinen kaava. Mielenkiintoista itsetutkiskelua luvassa. Ainakin täytyy tuo kirja ottaa taas uudemman kerran käteen ja koittaa tehdä päätöstä sen avulla.

 

Tsemppiä kaikille ketoileville ja laihduttaville! Me pystytään tähän! <3

Suvi

 

PS. Jos on laadukkaat omegat hakusessa, niin mun verkkokaupassa voi käydä tutustumassa.

PPS. Tässä viime vuoden ketoosivideopäiväkirjaa. Hauska huomata, että erilainen olotila tällä kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *