At the top of Burj Khalifa – maailman korkein rakennus

Arabiemiraateissa kaikki on suurta ja mahtavaa. Siellä mikään ei ole liikaa ja taivaskaan ei ole rajana. Maailman korkeimmasta rakennuksesta voi kirjaimellisesti kurkottaa tähtiin. Auringonlaskunkin voi katsoa kaksi kertaa, sillä hissi on niin nopea, että saman voi nähdä ylhäältä uudestaan. Burj Khalifa sijaitsee Dubai Mall -ostoskeskuksen yhteydessä, joten siellä on vähän niin kuin pakkokin vierailla samalla. Ihan järjettömän kokoinen tuo yli tuhannen liikkeen Dubai-Mall! Oikea shoppailijan paratiisi! Tällä kertaa en tosin tehnyt mitään ostoksia, vaan halusin lähinnä tutustua itse ostoskeskukseen.

Burj Khalifa.

Pitkään tämä rakennus on keikkunut unelmakarttani sivuilla ja bucketlistin kärkipäässä. Mahtavaa, että taas on yksi unelma toteutettu. Nuo vieressä olevat pilvenpiirtäjät näyttävät ihan mitättömiltä verrattuna tähän jättiläiseen. Maisemat olivat luonnollisesti päätä huomaavat! Hissi nousi n. minuutissa tuonne ylös. Rakennus on 828 metriä korkea ja kerroksia on peräti 163. Turisteille oli pääsy 125 kerrokseen asti ja siellä mekin keikuttiin. Noin korkeassa tilassa lähtee kirjaimellisesti myös korkeanpaikankammo, tai ainakin siltä tuntui, sillä aivot ei enää edes rekisteröineet tuota korkeutta. Vähän kuten lentokoneessakaan ei tajua missä korkeudessa ollaan.

Pienoismallinäkymät

 

 

 

 

 

 

 

Meidän sisäänpääsylippuun kuului kahvit ja sandwich. Maksettiin niistä muistaakseni n. 60-70€ kappale. Nyt kun tämä on koettu, niin en koe, että tarvitsisi päästä välttämättä uudelleen. Dubaissa on niin paljon nähtävää, että seuraavaan reissuun on jo monta asiaa bucketlistillä lisää.

 

 

Mitä kohteita ja matkasuunnitelmia löytyy teidän bucketlistiltä?

 

Suvi

3 kommenttia “At the top of Burj Khalifa – maailman korkein rakennus

  1. Ihanan näköistä, tonne voisin haluta itekin 🙂 mulla ei oikein oo bucketlistalla mitään tiettyjä paikkoja, tykkään matkustella fiiliksen mukaan. Pitäis ehkä tutkia jotain kivoja lokaatioita joissa haluais sit käydä ja kerätä vähän tollasta bucketlistaa!

    1. Bucketlistan kerääminen on ensinnäkin hauskaa! 😀 Ja toiseksi se toimii! Jos otat aikaa fiilistelyyn, että mitkä on sun ehdottomia kohteita/missä haluat elämäsi aikana käydä, ja kirjoitat ne ylös, tai vielä parempi jos leikkelet kohteista kuvia ja katselet niitä usein. Kummasti alkaa kohteet toteutumaan ja huomaat löytäväsi itsesi niistä paikoista mitkä oli sun listalla. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *