Sheikh Zayed Mosque Abu Dhabi

Oletteko kuulleet Sheikh Zayedin moskeijasta Abu Dhabissa? Oletteko peräti käyneet? Aivan mielettömän upea paikka! Miten kaunis olikaan tuo kokovalkoinen linnoitus! Moskeija erottui autolla ajaessakin jo kaukaa! Upea siluetti sinistä taivasta vasten, aivan kuin tuhannen ja yhdenyön saduista!

 

Ennen matkaa olin nähnyt Instagramissa paljon toinen toistaan upeampi kuvia tuosta moskeijasta. Vaikka meillä oli hyvin rajallinen reissuaika, niin päätin jo kauan sitten, että tuonne mennään. Vuokrasimme hotelliltamme auton ja varasimme yhden päivän reissua varten. Abu Dhabiin meni ajaa vain reilut kaksi tuntia, mutta siellä seikkaillessa saikin sitten hyvin päivän kulumaan. Karttaa meillä ei ollut, vaan päätettiinkin lopulta suunnistaa kylttien perusteella itse. Suurmoskeijaa ei voinut olla huomaamatta, kun se kohosi valtatieltä eteemme. Pikaisesti auto parkkiin ja vihdoin livenä katsomaan tätä komeutta. Yllätykseksemme sinne ei ollutkaan minkäänlaista pääsymaksua, ja jopa parkkikin oli ilmainen. Tullessa oli turvatarkastus ja moskeijaan piti pukeutua asian mukaisella tavalla. Miehille annettiin MC Hammer tyyliset pussihousut (jos jalassa oli shortsit) ja naisille päälle kokopitkä, hiukset peittävä kaapu. Abaya oli itselleni uusi tuttavuus, ja koska moskeijan alueelle ei ollut ilman sitä mitään asiaa, niin päätin kantaa tämän asuni tyylillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuukausi kulunut meidän Dubain & Abu Dhabin reissusta. Molempia paikkoja oli kovin kehuttu, mutta kyllä asia tuli ymmärrettyä vasta nyt, kun itse sen koki. Jos olisimme tienneet kuinka paljon tuolla päin maailmaa on nähtävää & koettavaa, niin reissu olis tehty jo varmasti paljon aiemmin. Viikko ei todellakaan riitä ja paljon jäi hampaankoloon. Uutta reissua suunnitelmissa, sillä tämä on yksi niistä harvoista paikoista, mihin haluaa uudelleen (Malediivit on toinen).

 

 

Ja hei!

Mahtavaa tätä vuotta kaikki ihanat lukijani!!! <3 Meillä on ollut heti jo alkuvuodesta hieman haasteita elämässä, joten jäi peräti uudenvuoden toivotukset kokonaan tekemättä. Teen mahdollisesti jonkun postauksen käsittelemällä tätä henkilökohtaista asiaa myöhemmin.

Suvi

 

PS. Erillinen postauksen tulossa tältä reissulta vielä myös ainakin Burj Khalifasta 🙂 Upea kokemus sekin!

4 kommenttia “Sheikh Zayed Mosque Abu Dhabi

 1. Suosittelen katsomaan Yle Areenasta Pako Dubaista -dokumentin. Kertoo Dubaista muutakin kuin tämän turisteille näkyvän korean ulkokuoren ja toivottavasti antaa myös ajattelemisen aihetta.

  1. Kiitos viestistä. Tiedänkin tästä tapauksesta jonkun verran, sillä yksi paikallinen osasi siitä hieman kertoa. Täytyykin katsoa tuo dokumentti. Aivan järkyttävä tarina meinaan.
   Mutta fakta on se, että menetpä mihinkä maailman kolkkaan tahansa, niin pahuutta on kaikkialla. Osa on vain paremmin naamioitu kuin toinen. Silti se ei tarkoita, ettäkö asiaa pitäisi hyväksyä. On hyvä, että näitä tuodaan ilmi! Full disclosurea odotellessa…

   1. Kyllä. Turismi on haitallista luonnolle ja paikallisille joka puolella, mutta miksi mennä ehdoin tahdoin paikkaan mikä loukkaa törkeästi ihmisoikeuksia? Menemällä esim Dubaihin ja viemällä sinne rahaa antaa käytännössä hyväksynnän ihmisoikeusrikkomuksille. Maailmassa on monia muitakin kohteita mihin matkustaa ja joissa ihmisoikeuksia rikotaan vähemmän.

    Muutenkin tänä päivänä jokaisen pitäisi pohtia tarvetta lentämiselle. Se ei ole mikään perusoikeus. Varsinkin kun ilmastoraportit lupaavat ankeaa tulevaisuutta, pitäisi jokaisen tehdä konkreettisia tekoja vähentääkseen päästöjään. Sinäkin tunnut matkustavan aika usein ja pidät blogia, jossa kerrot matkoistasi, eli olet osaltasi kannustamassa matkustamaan huvin vuoksi ja tuottamaan tarpeettomia päästöjä. Oletko pohtinut oman kulutuskäyttäytymisesi vaikutusta ilmastoa tuottaviin päästöihin tai sitä millaisen maapallon nykyiset ihmiset jättävät lapsilleen?

    1. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen…

     Lentämisestä voidaan aina kritisoida (ja oikeastaan ihan kaikesta). Se on kuitenkin osa työtäni, kuten myös tämä Dubain TYÖmatka. Matkustus on yksi intohimoistani. Toisilla se on moottoriajoneuvot (saastuttavia nekin). En ole tarpeeksi perehtynyt, että voisin vastata mitä minun lentokoneessa oleva yksi istuinpaikka tekee kahdensadan muun matkustajan joukossa. Jotkut ajelee autolla monta kertaa vuodessa esim. lappiin laskettelemaan.

     En koe, että matkustamatta jättäminen vaikuttaisi Dubain ihmiskauppaan. Myös matkustelun voi tehdä ns. vastuullisesti. Minkään kohteen silkka boikotointi ei mielestäni ainakaan edistä asioita parempaan. Kaikilla mailla on omat ongelmansa ja lopulta ei voi matkustaa mihinkään, jos pelkästään sen perusteella valitsee kohteensa. Intiassa slummit, USAssa kuolemanrangaistukset, Afrikassa miljoonilla nälänhätä, Thaimaassa prostituutio jne. listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ja jos haluaa auttaa, niin paras tapa on paikan päällä ja suoraan avun kohteeseen.

     Omalta osaltani kierrätän, vältän muovien käyttöä ja lahjoitan rahaa hyväntekeväisyyteen, etenkin merien pelastamiseksi ja lasten tukemiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *