Sheikh Zayed Mosque Abu Dhabi

Oletteko kuulleet Sheikh Zayedin moskeijasta Abu Dhabissa? Oletteko peräti käyneet? Aivan mielettömän upea paikka! Miten kaunis olikaan tuo kokovalkoinen linnoitus! Moskeija erottui autolla ajaessakin jo kaukaa! Upea siluetti sinistä taivasta vasten, aivan kuin tuhannen ja yhdenyön saduista!

 

Ennen matkaa olin nähnyt Instagramissa paljon toinen toistaan upeampi kuvia tuosta moskeijasta. Vaikka meillä oli hyvin rajallinen reissuaika, niin päätin jo kauan sitten, että tuonne mennään. Vuokrasimme hotelliltamme auton ja varasimme yhden päivän reissua varten. Abu Dhabiin meni ajaa vain reilut kaksi tuntia, mutta siellä seikkaillessa saikin sitten hyvin päivän kulumaan. Karttaa meillä ei ollut, vaan päätettiinkin lopulta suunnistaa kylttien perusteella itse. Suurmoskeijaa ei voinut olla huomaamatta, kun se kohosi valtatieltä eteemme. Pikaisesti auto parkkiin ja vihdoin livenä katsomaan tätä komeutta. Yllätykseksemme sinne ei ollutkaan minkäänlaista pääsymaksua, ja jopa parkkikin oli ilmainen. Tullessa oli turvatarkastus ja moskeijaan piti pukeutua asian mukaisella tavalla. Miehille annettiin MC Hammer tyyliset pussihousut (jos jalassa oli shortsit) ja naisille päälle kokopitkä, hiukset peittävä kaapu. Abaya oli itselleni uusi tuttavuus, ja koska moskeijan alueelle ei ollut ilman sitä mitään asiaa, niin päätin kantaa tämän asuni tyylillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuukausi kulunut meidän Dubain & Abu Dhabin reissusta. Molempia paikkoja oli kovin kehuttu, mutta kyllä asia tuli ymmärrettyä vasta nyt, kun itse sen koki. Jos olisimme tienneet kuinka paljon tuolla päin maailmaa on nähtävää & koettavaa, niin reissu olis tehty jo varmasti paljon aiemmin. Viikko ei todellakaan riitä ja paljon jäi hampaankoloon. Uutta reissua suunnitelmissa, sillä tämä on yksi niistä harvoista paikoista, mihin haluaa uudelleen (Malediivit on toinen).

 

 

Ja hei!

Mahtavaa tätä vuotta kaikki ihanat lukijani!!! <3 Meillä on ollut heti jo alkuvuodesta hieman haasteita elämässä, joten jäi peräti uudenvuoden toivotukset kokonaan tekemättä. Teen mahdollisesti jonkun postauksen käsittelemällä tätä henkilökohtaista asiaa myöhemmin.

Suvi

 

PS. Erillinen postauksen tulossa tältä reissulta vielä myös ainakin Burj Khalifasta 🙂 Upea kokemus sekin!

6 kommenttia “Sheikh Zayed Mosque Abu Dhabi

 1. Suosittelen katsomaan Yle Areenasta Pako Dubaista -dokumentin. Kertoo Dubaista muutakin kuin tämän turisteille näkyvän korean ulkokuoren ja toivottavasti antaa myös ajattelemisen aihetta.

  1. Kiitos viestistä. Tiedänkin tästä tapauksesta jonkun verran, sillä yksi paikallinen osasi siitä hieman kertoa. Täytyykin katsoa tuo dokumentti. Aivan järkyttävä tarina meinaan.
   Mutta fakta on se, että menetpä mihinkä maailman kolkkaan tahansa, niin pahuutta on kaikkialla. Osa on vain paremmin naamioitu kuin toinen. Silti se ei tarkoita, ettäkö asiaa pitäisi hyväksyä. On hyvä, että näitä tuodaan ilmi! Full disclosurea odotellessa…

   1. Kyllä. Turismi on haitallista luonnolle ja paikallisille joka puolella, mutta miksi mennä ehdoin tahdoin paikkaan mikä loukkaa törkeästi ihmisoikeuksia? Menemällä esim Dubaihin ja viemällä sinne rahaa antaa käytännössä hyväksynnän ihmisoikeusrikkomuksille. Maailmassa on monia muitakin kohteita mihin matkustaa ja joissa ihmisoikeuksia rikotaan vähemmän.

    Muutenkin tänä päivänä jokaisen pitäisi pohtia tarvetta lentämiselle. Se ei ole mikään perusoikeus. Varsinkin kun ilmastoraportit lupaavat ankeaa tulevaisuutta, pitäisi jokaisen tehdä konkreettisia tekoja vähentääkseen päästöjään. Sinäkin tunnut matkustavan aika usein ja pidät blogia, jossa kerrot matkoistasi, eli olet osaltasi kannustamassa matkustamaan huvin vuoksi ja tuottamaan tarpeettomia päästöjä. Oletko pohtinut oman kulutuskäyttäytymisesi vaikutusta ilmastoa tuottaviin päästöihin tai sitä millaisen maapallon nykyiset ihmiset jättävät lapsilleen?

    1. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen…

     Lentämisestä voidaan aina kritisoida (ja oikeastaan ihan kaikesta). Se on kuitenkin osa työtäni, kuten myös tämä Dubain TYÖmatka. Matkustus on yksi intohimoistani. Toisilla se on moottoriajoneuvot (saastuttavia nekin). En ole tarpeeksi perehtynyt, että voisin vastata mitä minun lentokoneessa oleva yksi istuinpaikka tekee kahdensadan muun matkustajan joukossa. Jotkut ajelee autolla monta kertaa vuodessa esim. lappiin laskettelemaan.

     En koe, että matkustamatta jättäminen vaikuttaisi Dubain ihmiskauppaan. Myös matkustelun voi tehdä ns. vastuullisesti. Minkään kohteen silkka boikotointi ei mielestäni ainakaan edistä asioita parempaan. Kaikilla mailla on omat ongelmansa ja lopulta ei voi matkustaa mihinkään, jos pelkästään sen perusteella valitsee kohteensa. Intiassa slummit, USAssa kuolemanrangaistukset, Afrikassa miljoonilla nälänhätä, Thaimaassa prostituutio jne. listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ja jos haluaa auttaa, niin paras tapa on paikan päällä ja suoraan avun kohteeseen.

     Omalta osaltani kierrätän, vältän muovien käyttöä ja lahjoitan rahaa hyväntekeväisyyteen, etenkin merien pelastamiseksi ja lasten tukemiseksi.

 2. Minusta taas nimenomaan välttämällä matkustamista ihmisoikeuksia loukkaaviin maihin voi vaikuttaa. Nimenomaisestihan sä tuet maan turismia mikä on rakennettu orjatyövoimalla ja ihmisoikeuksia polkemalla kun matkustat sinne. Ja minusta on hölmöä argumentoida jonnekin matkustamista sillä, että muuallakin on asiat huonosti. Tuohan pätisi myös kierrätykseen, että mikä järkeä kierrättää Suomessa kun Kiinassa tehtaat laskee jätevetensä suoraan vesistöihin puhdistamatta niitä ja kierrätyksestä ei olla tyyliin kuultukaan. Maapallo ei siis pelastu vaikka kuinka kierrättäisin.

  Maailmassa riittää maita matkustaa joissa ihmisoikeudet ovat huomattavasti paremmalla tolalla kuin Dubaissa tai Intiassa. Ja vähäiselläkin googlaamisella saa selville että autoilun ja lentämisen päästöt eroavat toisistaan. On eri asia lentää 4,5 kertainen matka kuin ajaa autolla.

  Ja yksittäisen ihmisen teot eivät pienessä kuvassa ehkä näytä tekevän asioille mitään, mutta vähentämällä lentämistä jokainen voi vaikuttaa siihen kuinka täynnä sen kone on ja kuinka usein niitä koneita tiettyjä välejä lentää. Jos tarpeeksi moni näin ajattelee ja toimii (!) niin reitit harvenevat ja vähenevät.

  Hehkutat aina kuinka voit tehdä työtäsi vain koneella ajasta ja paikasta riippumatta niin merkittävä teko päästäjen vähentämiseen olisi korvata lentoa vaativat työmatkat skypellä. Sulla on kuitenkin pienet lapset ja tämän päivän ihmisten itsekkyyden seurauksena tällä menolla maapallo ei ole häävissä kunnossa lastesi aikuisuudessa

  1. Suurimman osan töistäni hoidankin Skypellä ja Zoomilla ulkomaille. Joka viikko mulla on maailmalle useampia palavereita etänä. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, etteikö mun ole erittäin tärkeää ja liiketoimintani kannalta kannattavaa käydä toisinaan myös paikan päällä. Eri asia se on tavata omat tiimiläiset kasvotusten, ystävystyä ja auttaa heitä paikan päällä rakentamaan. Jotkut näkee työni hehkuttamisena, ja toiset jonain muuna. Ymmärrän osan ajatuksistasi, mutta ne eivät muuta sitä kuinka toimin, minkä verran työskentelen, tai minkä verran lennän. Ehkä tietyt valintani ovat sitten ristiriidassa oman maailmantuskani kanssa (usko tai älä, niin kyllä poden maailman tuskaa) ja siksi lahjoitankin hyväntekeväisyyteen mm. merien pelastamiseksi. Se ei tietenkään korvaa yhtään mitään, mutta antaa mulle sentään paremman mielen.

   Tsemppiä maailman pelastukseen! Olet hyvällä asialla, oikeasti. Toimintatapa muita kritisoimalla ei ei kuitenkaan ole sellainen minkä allekirjoitan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *