Kauppakeskus REDI Kalasatama

”Hirvee sokkelo”! ”Ei sinne kannata mennä”. ”Eihän sieltä löydä edes ulos” on asioita mitä Redistä on ihmisten mieliin kylvetty ja vieläpä huolella. Ihmisten ennakkoluulot ja niihin uskominen on välillä jotakin niin uskomatonta. Media on tehnyt hyvää työtä mustamaalaamalla tätä pari kuukautta sitten avattua ostoskeskusta. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka monet ihmiset jättää tämän takia menemättä ja kokematta itse. Muiden puheet otetaan totuutena ja aletaan itse toistelemaan samoja juttuja, mitä muut sanoneet, usein vieläpä vailla omaa kokemusta. Kauppakeskus REDI Kalasatama on omasta mielestäni yksi parhaimpia ostoskeskuksia, missä itse olen vieraillut. Pidän sen monipuolisuudesta, kerroksellisuudesta ja etenkin super ystävällisestä asiakaspalvelusta, mitä saa muuten jokaisesta liikkeestä! Useiden myyjien, sekä yrittäjien kanssa on tullut keskusteltua ja tutustuttua. Ottanut suorastaan päähän se, kuinka paljon media on vaikuttanut heidän kohtaloonsa väen vähyyden muodossa. Uskon, että jokaisessa uudessa asiassa menee toki aikaa ja varmasti Redi tulee oman asiakaskuntansa vielä löytämään, mutta naurettavinta tässä on se vastustus, mitä kauppakeskus on saanut!

 

 

 

 

Miksi Redi?

Helpot kulkuyhteydet suoraan metrolla ja yhdet rullaportaat alas, niin olet jo sisällä kauppakeskuksessa. Redin sijainti on itselleni toki muutenkin ihanteellinen, sillä se on tässä aivan kotimme vieressä. Se on paikka missä teen kaikki ostokseni, missä käyn salilla, joogassa, leffassa, ravintoloissa ja kahviloissa. Suurimman osan tapaamisistani pidän siellä, sekä välillä jään tekemään töitä läppärin kera. Tiesittekö, että sieltä löytyy myös kaupunkilaisten oma olohuone? Siellä voi rennosti viettää vaikka koko päivän ja ottaa omat eväät mukaan.

Redi on erilainen. Se ei ole rakennettu ns. ruotsinlaivamalliin, kuten Itis tai Ideapark. Kaupat on silti vieri vieressä ja aukioloajatkin on pitkät. Redin alakerrassa on aivan ihania pikkuputiikkeja ja yrittäjävetoisia ruokakojuja. Erikseen mainittakoon esim. Hävikkiruokakauppa. Tämä on konsepti, mitä ainakin itse arvostan, sillä jopa liikkeen pyörittäminen perustuu vapaaehtoisiin talkoolaisiin.

Kauppakeskuksen kannella 5. kerroksessa oma kattopuutarha, sekä lasten leikkipuisto. Ainakin meidän tytöt haluaisi alvariinsa mennä sinne leikkimään. Nyt toki talviaikaan, siellä aika viileä, kun paikka on korkealla ja huipulla tuulee. Katolta on hyvät näkymät kauemmaskin.

Redissä on koettavissa paljon myös erilaisia elämyksiä, osaa voisi kutsua jopa erikoisuuksiksi. Leffateatterin lisäksi sieltä löytyy kiipeilyseiniä, virtuaalipelejä ja jopa vapaalentoputki. Pari kertaa olenkin tällaista päässyt ulkomailla testaamaan ja täytyy sanoa, että onpa hauska kokemus!

Palvelusta lisättäköön vielä sen verran, että en ole missään saanut niin hyvää palvelua, kuin kaikissa näissä liikkeissä. Poikkeuksellisen ystävällisesti ja aidosti Rediläiset ottavat asiakkaat vastaan. Ovat kiinnostuneita asiakkaiden toiveista ja ajatuksista. Hyvä, rento meininki ja yhteisöllisyys yhdessä tekemisestä välittyy. #meidänredi

 

Missä on mielestäni kehitettävää?

Redin markkinointi ja mainonta saisi näkyä entistä paremmin mediassa. Nyt tosin näin juuri viikonloppuna pari kertaa tv-mainoksen, eli tähänkin on alettu jo panostamaan. Myös kylteissä ja opasteissa on vielä parantamisen varaa, vaikka niitä onkin jo paljon paranneltu sitten avajaisten. Esim. metrolle voisi mennä lattiassa koko kävelyn matkalta oranssi tarra, mitä olisi helppo seurata. Leffateatterissa pyörivistä elokuvista vois olla seinillä mainoksia, että näkisi, mitä parhaillaan pyörii. Parkkipaikat oli aiemmin ilmaiset tunnin ajan, mutta nyt parkkihallissa saa pysäköidä peräti 4 tuntia ilmaiseksi! Mahtavasti otettu asiakkailta saatu palaute siispä huomioon! Parkkipaikka on sellainen asia, mistä itsekään en ole juuri valmis maksamaan.

Liikkeistä puuttuu Redistä vielä Zara sekä Mango. Moni kuulemma toivoisi Rediin myös Prismaa tai Citymarkettia, mutta valtavan iso K-Supermarket ajaa mielestäni samaa asiaa ja muut kodinostokset löytyy anyway viereisistä liikkeistä.

 

Mitä haluan postauksellani sanoa

Menkää Rediin! Käykää katsastamassa se itse ja tehkää omat johtopäätöksenne. Antakaa sille ajatuksen tasolla mahdollisuus. Tulette huomaamaan, että löydätte niin ulos, kuin sisään 😀 Eräs kiteytti tämän hyvin; ”Mielestäni on tosi noloa aikuiselle ihmiselle itselleen kertoa julkisesti, ettei löydä pois Redistä halutessaan. Se kertoo ihmisestä itsestään, eikä Redistä. Onko siis Redin kokeminen sokkeloiseksi ennemminkin uusavuttomuutta, kun ei vaivauduta ottamaan selvää”.

Itse pidän tärkeenä sitä, että promotan hyvien asioiden ja hyvien kokemusten puolesta <3 Siksi myös tämä postaus, koska kirjaimellisesti ottaa aivoon niin median mollaaminen, kuin ihmisten somelyttäys vailla omaa kokemusta. Luonnollisesti kaikki ei ole kaikkia varten ja kuka tykkää mistäkin on aina mielipideasia. Mutta ylimääräinen lietsominen on se, mikä harmittaa. Harmittaa näiden mukavien yrittäjien puolesta kenen elinkeinoon vaikutetaan negatiivisesti. Toimikoon tämä postaus edes ajatustenherättäjänä, jos ei muuna.

Ja sillä että kehotan ihmisiä menemään kauppakeskukseen en tarkoita nyt mitään kulutushysteriaa, missä vain ostamisen vuoksi hamstrataan jotakin massatuotantona tehtyä. Vaan tarkoitan, että tarjonta Redissä on laaja ja hyviä palveluita löytyy varmasti kaikille. Omat hankintani on sellaisia mihin panostan, haluan tehdä aikaa kestäviä valintoja. Panostan mahdollisuuksien mukaan laatuun ja kotimaisuuteen.

Postaukseni ei ole yhteistyöpostaus!  Halusin tehdä tämän siksi, että yrittäjät saisivat jatkaa liikkeidensä pyörittämistä. Haluan, että ihmiset löytää perille. Kalasatama on alue missä haluan olla kehittämässä ja mukana vaikuttamassa. Meidän rakas koti, ”kaupunki, kaupungin sisällä”.

Suvi

8 kommenttia “Kauppakeskus REDI Kalasatama

 1. Kiitos Suvi kannustavasta palautteesta Redille ja kaikille yrittäjillemme! Olemme saaneet viime aikoina paljon samanlaisia viestejä, ideoita tapahtumiin ja lukuisia yhteistyötarjouksia. Olemme kaikesta sydämellisesti kiitollisia. Juuri tällaista kaupunkilaista ja yhteisöllistä toimintaa olemme toivoneetkin.
  Heli/ Redi

 2. Hieno kirjoitus. En tiedä mistä tämä Redin haukkuminen lähti, mutta se on saanut valtavat mittasuhteet. Minusta Redi on persoonallinen, erilainen ja kotoisa kauppakeskus. Redissä on paljon pienyrittäjiä, joten myös yksilöllisempiä myymälöitä ja upea viihdemaailma.

 3. Ihanaa, kun olet samaa mieltä kanssani. Olen itsekin ihmetellyt näitä negatiivia kommentteja, vaikka ihminen ei välttämättä ole edes käynyt siellä. Ensimmäisen kerran käydessäni hetken etsin uloskäyntiovea, sillä tahdoin mennä ulos määrättyyn suuntaan enkä vielä hahmottanut tilaa. Siellä kun ei heti ole selvillä ilmansuunnista. Nyt parin kuukauden harjoittelun jälkeen kaikki minulle tarpeellinen löytyy vaivatta. Eilen viimeksi kävin ystävän kanssa syömässä. HYVÄ REDI!

 4. Minulla myös samanlaisia kokemuksia Redistä kun kirjoittajalla, olen käynyt 2 kertaa ja ei mitään negatiivista kulkuyhteyksistä tai kauppojen etsimisessä, minusta on niin hieno kauppakeskus että vertaista saa hakea, eikä varmasti toista yhtähyvää ole Suomessa. Olen miettinyt kanssa tätä ihmisten mollaamista Redistä oiskohan kateutta. Nykyäänhän kyllä kaikesta ollaan niin negatiivisia, että oisi mielenkiintoista tietää tai lukea jotain juttua lehdistä tai netistä , missä kaikki olisivat vastaanottavaisia jostain uudesta jutusta, eikä aina tätä järkyttävää panettelua. Oli kyse sitten vaikka jostain julkisuuden henkilöstä tai heidän lapsesta. Aina tätä samaa mollaamista, vaikka eivät ole koskaan tavanneet näitä henkilöitä tai tässä tapauksessa käyneet koko kauppakeskuksessa.

 5. Hyvä kirjoitus! Olen samaa mieltä kanssasi. Koska asun Redin naapurissa, kävelen joka päivä metrosta Redin läpi kotiin. Joten olen oppinut hyvät reitit sisään ja ulos. Otin sellaisen asenteen, että minähän tutkin mitä kaikkea täällä on. Vähitellen opin, mikä missäkin on. Ja opasteita on lisätty avajaisten jälkeen paljon. Huomasin saman mediassa että negatiivisuuden kautta kirjoitettiin, vähän niinkuin joistain julkkiksista. Ei reilua.
  Ja minulle riittää kyllä kaksi isoa ruokakauppaa.
  Noiden sinnikkäiden pienten kivijalka kauppojen lisäksi. Kalasatama kasvaa koko ajan.

 6. Tavararantoimittajana olen ilahtunut K- Supermarket Redin avoimuudesta ottaa uusia tuotteita heti valikoimiin ja olla edelläkävijä. Toimitimme sinne tällä viikolla vihersmoothieita, käsin tehty Kainuussa. Tuoteperhe sisältää noin 40% vähemmän sokeria kuin perinteiset smoothiet, reilusti vihanneksia ja myös hedelmiä. Laktoositon, gluteeniton, ei lisäaineita, soveltuu myös vegaaniseen ruokavalioon, niin ja säilyy huoneenlämmössä… sopii arkeen ja juhlaan

 7. Hieno kirjoitus !
  Itse asun Itiksen ja Redin välissä ja nyt pari kertaa Redissä käyneenä voin sanoa, että menen sinne mieluummin. Redistä löytyy liikkeitä joita itiksessä ei löydy. Pääsee autolla hyvin perille ja parkkia riittää paremmin kuin itiksessä. Eikä tarvitse juurikaan enää kaupunkiin mennä ostoksille.
  Palvelee hyvin ja kaikille teineille löytyy omat suosikki liikkeensä ja leffassa on käyty useamman kerran ? monipuoliset ruokailu paikat ja ruoka ostokset, vaatteet, lukiokirjat ja sisustustavarat on löytynyt tänä syksynä redistä. Tämän lisäksi teinien synttäri ja joululahja ostot hoidin redissä.
  Mä annan kyllä pisteet Redille ! Muutaman kerran käyneenä alkaa hahmottamaan paikan paremmin ja kaupat löytymään. Kyllä sitä jokaisessa paikassa on oma aika mennyt ennen kuin paikat ovat tutuiksi käyneet.
  Valitettavasti negatiivinen palaute aina leviää paremmin vaikka tyytyväisiäkin asiakkaita löytyy. Mainostamista lisää ja puskaradio soimaan ? antakaa ihmeessä ihmiset Redille tilaisuus! Toivottavasti pian kaikki toimitilat saisi omat toimijansa ja kaikki yrittät saisivat palkkansa ! Redi tarjoaa paljon sellaista tunnelmaa ja kokemuksia myös joita ei joka kauppakeskuksesta saa!!

 8. Kävin REDIssä marraskuisen lauantain iltapäivänä n. klo 15.30. Tutkin kerrokset yksi kerrallaan. Yritin pitää mielen avoimena ja saada omakohtaisen kokemuksen uudesta kauppakeskuksesta. Täytyy myöntää, etten juurikaan pidä kauppakeskuksista ja käyn niissä vain asioimassa. Vapaa-aikaani en mene niihin viettämään. Kerrokset kierrettyäni mielikuvani REDIstä oli, että jälleen yksi samanlainen kauppakeskus on rakennettu eikä juurikaan poikkea muista. Oli aika löytää reitti länteen menevälle metrolle. Hississä kuuntelin kahden teinipojan keskustelua ”kuinka helvetissä täältä pääsee pois” ja seuraavassa hississä ikääntynyt nainen kysyy ”voisitteko te herra kertoa kuinka minä pääsen täältä itäänpäin menevälle metrolle”. Useiden yritysten jälkeen oli pakko kääntyä kauppakeskuksen henkilökunnan puoleen ja pyytää apua oikean reitin löytymiseen. Sain avun ja onneksi pääsin pois. Käynti oli tehokas. Kaksi käyntiä yhdellä kertaa – ensimmäinen ja viimeinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *