Sisustuspohdintaa – vanha vs. uusi koti :)

Katselin pitkästä aikaa kotisivujani. Mietin, että kohta sinne voisi lisäillä täältä uudestakin asunnosta kuvia. Selailin läpi sisustuspuolen galleriavalikkoa ja etenkin syynäsin kuvia vanhasta Hämeenlinnan talostani. Luopuminen jokin aika sitten oli kamalaa ja nyt yhtäkkiä havaihduin siihen, että en kaipaa sieltä mitään! Enpä olisi uskonut ettei tunnu miltään, vaikka joskus sitäkin kotia niin rakastin. Katselin kaikkia valitsemiani pintoja, laattoja ja etenkin sitä ruskeaa väriä, mitä oli silloin paljonkin. Samalla katselen nyt pintoja täällä ja kaikkea tätä ihanaa valkoista mitä täällä näkyy. Tämä on niin KOTI! <3 En voi samana päivänä edes verrata sitä tyytyväisyyden ja onnentunnetta mikä minulla on tässä kodissa verrattuna edelliseen. Ei ole minkäänlaista ikävää Hämeenlinnaan, saatika tuohon tekemäämme taloon. Tämä nykyinen koti on sisältä täysin minua… tämä on tyyliseni ja omannnäköiseni, meidän perheemme näköinen koti. Täällä on niin hyvä olla. Seesteinen ja onnellinen ilmapiiri vain täydentää ja voimistaa tätä tunnetta mihin juuri näiden kahden talon välillä havahduin. En ole huomannut edes ajatella, etten kaipaisi mitään, joten tällainen ahaa-elämys tähän kohtaan oli aika hauska juttu.

Koen olevani nykyään myös kehittyneempi, parempi sisustaja. Olen löytänyt entistäkin enemmän oman tyylini, missä yhdistelen erilaisia asioita yhteen. Tässä kohdassa varmaan täytynee taas todeta myös vanha fraasi “koti on siellä missä sydän on”. Erin monta kertaa tokaissut, kuinka ollaan “uudessa, ihanassa kodissa” <3 Ja ihanaa täällä onkin <3 Kiva, että muru välillä isillä (edit) käydessään kuitenkin pääsee sinne syntymäkotiinsa, missä äidin henki ja kädenjälki on aina jonkin verran läsnä turvaa ja lämpöä tuomassa 🙂

 

5.jpg4.jpg

Mitäs pidätte tästä mun kasvikokeilusta? Ehkä aavistuksen verran liian paljon vie tilaa kaksi puuta, mutta saa nyt nähdä, että siirtyvätkö vielä muualle. Mitä mieltä te olette? Alunperin ostin nämä puut tuohon terassille, mutta koska terassi ei nyt juuri ole käytössä ennen kesää, niin ajattelin, että kokeilen näitä sisälle. Koristekivet vielä puuttuu.

3.jpg1.jpg2.jpg6.jpg

Muutamina sunnuntai päivinä olen ollut Hämeenlinnassa tekemässä merellisen hoitolan sisustusta. Tänä sunnuntaina oli poikkeus, kun vanhempani tulivat meille kyläileen ja siivosimme yhdessä äitini kanssa tuon alakerran. Paljon tosiaan tapahtui edistystä eilen ja tänään tuonne loungetilaan viedään nojatuolit ja pöytä. Sauna sekä kylpyhuone on nyt kunnolla siivottu katosta lattiaan ja kohta pulahdetaan ensimmäistä kertaa poreisiin. En aina ole edes muistanut, että meillä on sellainen, kun emme ole aiemmin päässeet ammetta testailemaan. Erin on aivan innoissaan, kun kerroin mihin hän kohta pääsee. 

Jee! Ihanaa iltaa myös muille! 🙂 Palailen taas jahka kerkiän.

suvi1.jpg

22 kommenttia “Sisustuspohdintaa – vanha vs. uusi koti :)

 1. Itse olen muuttanut tai joskus joutunut muuttamaan. Toinen asunto, joka tehtiin itselle, niin teki kipeää muutto. Mutta sitten sen jälkeen muutettuani kahdesti, niin enää se ei tunnu millekkään. Entisen kodin ohi mennessä riipaisi sydämestä, mutta ei enää. Koti on siellä missä sydän on, pätee kyllä. Nyt voisin muuttaa jälleen, olen jopa haaveillut uudesta talosta ja ehkä sen itse tekemisestä kolmannen kerran:) On teillä ihana koti nyt, ja olet kehittynyt sisustajana!!<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://madeinkoti.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://madeinkoti.blogspot.fi</a&gt;

  1. Näin se varmaankin on. Edellinen kotini oli asunto, minkä itse rakensimme, joten ehkäpä se teki asiasta silloin vielä henkilökohtaisempaa. <br />
   <br />
   Huh, kolmas kerta rakentaa! Wau! 🙂 Jos jostain minä sanon ei koskaan, on se tuo talon rakennus toistamiseen 😉 Avaimet käteen periaatteella sopisi, mutta ei samalla tavalla mitä aiemmin, kun pitkästä tavarasta rakennettiin ja kaadettiin itse puutkin metsästä.<br />
   <br />
   Kiitos, kiva kuulla! &hearts;

 2. Teillä on tosi kaunis koti!<br />
  Jostain syystä en tykkää noita kasveista, tulee hiukan kylpylän allasosasto mieleen niiden kanssa 😉

  1. Moikka!<br />
   Teidän koti on kaunis, mutta silmiini pisti teksti, jossa kirjoitit Erinin vierailevan isällään… Minusta iskän luona on Erinin toinen koti ei kyläpaikka…

  2. Kiitos Rose! Hieman kylpylämäistä fiilistä minä olen tänne hakemassa… sellaista minikotikylpylää 😉 Mutta saa nyt nähdä, että jääkö kasvit tuohon, en ole ihan vielä itsekään varma. Toisaalta tykkään ja toisaalta en. Pitää vielä makustella kylpyhetkien yhteydessä 😀

  3. Hyvä Blogivierailija. Kiitos asiallisesta ja kantaa ottavasta kommentistasi. Kysyit hyviä kymymyksiä, mutta ne vaatisivat minulta enemmän henkilökohtaista pohjustusta, kuin haluan julkisesti antaa. Jätin kommentin julkaisematta, koska en ole valmis niihin täällä vastaamaan. Jo alkaisi kommentointiboxi laulamaan ;)<br />
   <br />
   Vastaan vain, että en tietenkään anna vaikuttaa. Olen samaa mieltä. Kyse ei ole hänestä.<br />
   <br />
   Samaa mieltä myös siinä, että yksi puu voisi olla parempi, pitää kokeilla :)<br />
   <br />
   Danin huoneesta tulee postaus heti kun saamme sen vielä tapetoitua ja sisustettua. <br />
   <br />
   Kiitos, samoin teille! &hearts;

 3. Harvoin kommentoin, mutta käväsen täällä välillä kurkkaamassa, mitä olet keksinyt ;)<br />
  Nyt oli pakko sanoa, että olen aivan samaa mieltä että koti on siellä missä sydän on, nimim.kokemusta on. Ei ole yhtään ollut ikävä kotikaupunkiin, toisin luulin kun muutin tänne pohjanmaalle. Koville otti minullakin oman ihanan asunnon myynti, jota ptkään venytin…mutta nyt täälläkin on ihana koto ja rakkaudella kaikki yhdessä valittu ! Niin se elämä heittelee mukavasti.

  1. Olet ihan oikeassa! 🙂 On se uskomatonta tosiaan, että kuinka voikin niin radikaalisti asiat muuttua, mutta kaikella on tarkoituksensa &hearts;

 4. …niin ja pieni vihreys ja vehreys kylpytiloissa on ok. Itse kannatan aitoja asioita esim.puiden oksia, pajukoristeita jne.

 5. Kun sen osaa, lopputulos on huikea 🙂 Ei voin kuin kateellisena katsoa kotinne kuvia. Wau! <br />
  Mikä olisi sinun unelmakohde sisustaa ja laittaa uusiksi? Oletko koskaan leikitellyt asialla. Kun monella on se haave työssään. Onko se vaikea mennä toisen kotiin ja laittaa paikkoja toisella tavalla. Toki ymmärrän että asiakas antaa toimeksiannon mutta koti on kuitenkin niin pyhä paikka.

  1. Voih! Kiitos! Kiitän ja kumarran. Kauniisti sanottu &hearts;<br />
   <br />
   Hei ihan mahtavia kysymyksiä. Täytyy varmaan jokin kerta tehdä asiasta oikein oma pohdinta postauksensa! <br />
   Unelmakohde? Apuva! Jokin julkitila varmaan. Ja olisihan jokin televisiokohde haave ehkäpä myös 😉 Ja sellainen missä on rajaton budjetti!!! (aina yleensä budjetti on mahd. pieni ja silti pitäisi kauheasti saada tehtyä kaikkea ihanaa, kaunista, hienoa ja suurta mahdollisimman vähällä rahalla… välillä toisin sanoen hieman mahdotonta, mutta parhaani yritän). Unelmia on myös ne missä saa laittaa kaiken uusiksi aivan lattiasta kattoon, koska tykkään siitä, että pystyn valitsemaan kaiken alusta. Bongailen usein ihania juttuja ja kun ei kaikki omaan kotiin mahdu, niin pidän niitä mielessä tulevia kohteitani varten. Nyt meneillä oleva merellinen kauneushoitola on kyllä todella kiva kohde ja koen, että olen ihan elementissäni, kuin kala vedessä sen suunnittelussa ;)<br />
   <br />
   <br />
   On se aina vähintäänkin mielenkiintoista ja jännittävää mennä toisen kotiin. Niin kuin kaikessa, myös tässä henkilökemioilla on suuri merkitys sisustuksessa, jotta puhumme asiakkaani kanssa ns. samaa kieltä ja ymmärrämme toisiamme siinä mitä haluamme. Tyylitaju/toiveet pitäisi jokseenkin kohdata, jotta lopputulos voi olla onnistunut puolin ja toisin. Jos selkeästi asiakas hakee jotain aivan oman tyylini vastaista, niin tarjoan kohteliaasti suunnittelijaksi jotakin toista. Teen tätä työtä kuitenkin täydellä sydämelläni, joten haluan antaa itsestäni täydet 100% 😉

 6. asia ei tietenkään minulle kuulu mutta mitä tarkoitti (edit) kohdassa jossa kerrot Erinin käynneistä isillä? <br />
  Olen muuttanut neljä vuotta sitten uuteen asuntoon jonka olen sisustanut viimeistä päälle mieleisekseni. Vaikka olen sisustamisen puoliammattilainen (vailla koulutusta joka mahdollistaisi virallisen sisustussuunnittelija-nimityksen) tämä ei tunnu kodilta, ehkä sitten sydän ei seurannut mukana vaikkei se edelliseenkään asuntoon jäänyt. Toisaalta minulta puuttuu tarve hehkuttaa kuinka hienosti kaikki nyt on, vaikka ei mikään ole huonostikaan. Tavallista tyytyväistä elämää. <br />
  Olen katsellut sivujasi ja kyllä minun silmääni entinen kotisi on kodikkaamman näköinen, mutta nämä ovat makuasioita, tunnepuolesta puhumattakaan.

  1. Vaihdoin sanan ´kyläillessään´ sanaan ´käydessään´, kun se pisti muutamalla silmään, eikä ollut tarkoitukseni negatiivisella kaiulla. Kyllä Erin isinsä kanssa aikaa viettää ja hyvä niin.<br />
   <br />
   Itselläni on sellainen ei – suomalainen ajattelutapa, missä omia tunteita voi myös hehkuttaa ja niistä voi nauttia hyvällä omalla tunnolla. Kerran täällä vain eletään ja kyllä minäkin olen onneni ansainnut. Elämä ei todellakaan ole pelkästeen sitä ruusuilla tanssimista aiemmin ollut. Nyt on ihanaa (välillä raskastakin, mutta keskityn positiiviseen ajatteluun) ja huomisesta ei tiedä koskaan. Ollaan siispä tyytyväisiä näihin hetkiin ja fiilistellään, eli nyt sitten minun tapauksessani hyvänmielen blogissa julkisesti hehkutetaan 😀 <br />
   <br />
   Varmasti on monia ihmisiä, jotka tykkäsivät enemmän vanhasta, ruskeasta kaudestani, mutta onneksi tämä nykyinen tuntuu enemmän omalta ja olen tyytyväisempi näin. Valkoinen ympäristö &hearts; Makuasioita kaikki sisustusasiat toki 😉 Pääasia, että asukas viihtyy, oli sitten kyse minusta tai asiakkaastani.

  2. Jokaisella on oikeus onneensa, kesti sitä hetken tai koko elämän. Kaikilla on omat vastoinkäymisensä jotka eivät aina sivulliselle näy eivätkä kuulu. Itselleni on vaikeinta se että hitaasti mutta varmasti sokeudun – vaikeinta siinä on se että olen hyvin visuualinen ihminen (tällä hetkellä vähän yli 30v). Mutta yhtä hyvin voin jäädä tänään auton alle joten turha sitä vielä on surra. <br />
   Ehkä ajatukseni &quot;vanhasta kodistasi&quot; viihtyisämpänä perustuu että olen ymmärtänyt sinun suunnitelleen sen alusta loppuun jo rakennusvaiheessa. Tähän olet ikäänkuin joutunut puristamaan olemassa oleviin raameihin joihin ei hirveästi ole voinut vaikuttaa. Hyvää ristiäisten odottelua.

  3. Totta!<br />
   <br />
   Kyllä suunnittelin alusta loppuun, mutta silloin oli eri elämä ja ehkäpä olin myös jollakin tapaa eri ihminen. Erilainen kausi ja erilaiset värit, erilainen tyyli. Jotenkin näin sen nyt huonosti kiteyttäisin 🙂 (ei ajatuskaan kulje taas enää tänään)… ;)<br />
   <br />
   Kiitos paljon! Nyt alkaa hieman stressaamaan kun tuota hommaa riittää :/

 7. I've been reading through away some of your own content articles as well as i have to state good things. I'll certainly save your site.

 8. I've been reading through away some of your own content articles as well as i have to state good things. I'll certainly save your site.

 9. And also analyzing over several ones own articles and reviews and even i've got to suggest attractive junk. Most definitely i'll without doubt store your internet-site.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *