Mielipidekysely väreistä & sneak peak muutoskohteeseen

Heissan! 

Ensinnäkin kiitos edelliseen postaukseeni tulleista positiivisista kommenteista ja avoimesta keskustelusta <3 Yritin vastailla rehellisesti, parhaimpani mukaan…

Kerroin teille viimeksi tulevan kotimme pohjaratkaisuista ja kuinka yhteen vessaan on tulossa mielenkiintoinen juttu! Löysin tuttavani kautta netistä uuden, kotimaisen innovatiivisen ratkaisun, jolla saa aivan erilaisen ilmeen kaakelilaatoille ja kivipinnoille vaihtamatta vanhoja. Yksi tulevan kotimme vessoista kaipaa aivan ehdottomasti pientä pintaremonttia, sillä joka kymmenennestä laatasta löytyy tällainen ei niin mieluinen kuvio ja lattiatkaan eivät ihan ole tämän päivän värimaailmaa 🙂 vessa.jpgvessa.1jpg.jpg

Tässä ensimmäisiä kurkkauksia uudesta talosta. Ei varmaan miellytä nuo vanhat vessan laatat teidänkään silmää? 🙂 Siistissä kunnossa ovat, mutta aikansa eläneet.

Vanhojen laattojen repiminen ja uusien laittaminen on jokseenkin tyyris ratkaisu, jos se ei ole aivan pakollista. Kaakelimaalit eivät välttämättä ole taas tarpeeksi kestäviä ja niissä usein näkyykin sudin tai telan jälki. Nyt löytyi mielestämme sopiva ratkaisu meille, nimittäin meinaamme laittaa pikkuvessaan PrimaVistapinnoitteet. Yrityksen nettisivuista päätellen vaikuttaa todella nopealta, kauniilta ja kestävältä ratkaisulta uudistaa niin kylpyhuoneita, vessoja, uima-altaita, kuin takkoja! Tuo kuvagalleria heidän sivuillaan on hyvin mielenkiintoinen! En nyt jostain syystä saanut kopsattua ja lainattua kuvia sivuilleni vaikka tässä yritän koneen kanssa säätää 😉 Kyllä on todella erinäköistä ennen ja jälkeen kuvissa 🙂 Se, että tuote on alunperin suunniteltu teollisuudessakin kestäväksi pinnoiteeksi ei mielestäni voi olla haitta ainakaan kestävyydessä ja pysyvyydessä. Hyvin mielenkiintoista onkin mennä seuraamaan ammattilaisen työtä, kun parin viikon päästä vessan seinät ja lattia ruiskutetaan tällaisella pinnoitteella. Taidan tehdä vaikkapa ihan tekovaiheesta silloin oman postauksen näytettäväksi, kun en itsekään ole nähnyt tätä hommaa livenä.

Olen ollut PrimaVistapinnoitteiden myyntipäällikköön yhteydessä ja kysellyt paljonkin heidän tuotteestaan. Yritys on peräti niin uusi, ettei heidän nettisivuillaan ollut vielä näkyvissä värikarttaa pinnoitteille. Minäpä sitten muutaman mutkan kautta jotenkin tarjouduin heille sellaisen suunnittelemaan 😀 Ihanaa päästä vaikuttamaan omaankin vessaan ja mietin, että haluan ottaa Teidät lukijat myös mukaan värikartan suunnitteluun. Sain toimeksiantona valita 12 väriä kylpyhuoneisiin, 5 väriä takkoihin ja 3 väriä uima-altaisiin.

Värikartta on tuossa alla ja siitä pitäisi valita parhaimmat. Olen laittanut itselleni joitakin värejä ylös, mistä pidän ja mitkä voisivat olla sellasia ns. “varmoja” jokaisen makuun. Kyselin PrimaVistapinnoitteilta, että onko tarkoitus valita myös muutama väri pienemmälle kohdeyleisölle (tyyliin joku todella värikäs, räikeä) ja muutaman sellaisenkin voi kuulemma mukaan ottaa. Lähinnä kuitenkin tarkoituksena valkata maanläheisiä, ajattomia, neurtaaleja, värejä mitä suurin osa ihmisistä koteihinsa haluaa.

Mitkä Sinä näistä valitsisit?

1097537_10151715032513369_510201629_n.jp

Ehdottomasti karttaan kuuluu mielestäni puhdas valkoinen, perus musta, vaalean ja tumman harmaat (mitkä ovat oikeasti harmaita, eivätkä taitu mihinkään muhun väriin) sama ruskealla värillä, että se sitten olisi kanssa ruskea. Mutta entäpä sitten muut värit? Jotain siniseen menevää varmaan voisi olla? Entäpä vihertävän turkoosiin? Mitenkäs jokin lämpimämpi sävy jne.? Ja entäs jokin räväkkä väri? Nyt saa kertoa omia mielipiteitään 😀

JOS KYSE OLISI SINUN KYLPYHUONEESTASI NIIN MITÄ VÄREJÄ LISTALTA HALUAISIT?

Lukijoiden toiveväreistä eniten kannatusta saadut värit pääsevät mitä suuremmalla todennäköisyydellä PrimaVistapinnoitteiden värikarttaan, sillä niitä meinaan sinne omien mieltymyksieni lisäksi ehdottaa 😉 Tuohon meidän vessaan olen suunnitellut valkoisen korkeakiiltoisen pinnoitteen seinille, jotta tuo seinällä oleva valkoinen kaappikaan ei kiinnitä huomiota (jos se siihen jää) ja sitten lattiaan mietin jotakin tummempaa… Ihanaa päästä vaikuttamaan.

Miltäs suunnitelma vaikuttaa ja kuulostaa? Uskotteko, että tuosta meidän vessasta vielä hyvä tulee, vai olisitteko lähteneet laatoittamaan uudelleen?

 

suvi1.jpg

Edit: Värivalinnat on nyt tehty ja postaan niistä piakoin. Suuri kiitos kaikille!! 

 

 

16 kommenttia “Mielipidekysely väreistä & sneak peak muutoskohteeseen

 1. Kirkkaan keltainen on ollut viime aikoina esillä aika paljon joka puolella, sopisiko se räväkäksi väriksi värikarttaan? 🙂 Muutoin noi perusvärit on tosi hyvät.

  1. Pitääkin miettiä… uima-altaisiin ainakin pitää valita jotain siniseen ja vihreeseen menevää noiden perusvärien lisäksi. Takasta ei varmaan monikaan kirkkaankeltaista halua, joten ehkä sitten kylppärin tehosteseinäksi? hmmm… vaikeeta vaikeeta 🙂

 2. Eikä mä en kestä!! Mulla oon juuri saman värinen kylpyhuone ja saunan lattia, kun tuo teidän uusi.. ja voi että mä inhoon sitä!!! olenkin miettinyt maalaamista, mutta niitä ei ole kehuttu kovinkaan kestäväksi. Siksi olen hetkeksi sen taas syrjäyttänyt, mutta mutta olisko tässä nyt vihdoinkin ratkaisu 😉 Kerro sitten heti miltä se tuntuu, onko kestävä 😀 itse laittaisin juurikin valkoiset seinät ja joko harmaa tai musta lattia.. tai miksei valkoinen lattiakin ja yksi musta tehoste seinä.. oih ihan innostuin!! jee :)<br />
  Kirkkaat värit on kyllä nyt taas ollut muodissa juurikin tuo keltainen ja pinkki vois olla aikas räväkät.. Turkoosi myös hyvä ja hyvin pitänyt pintansa jo monta vuotta.<br />
  -J-

  1. I know!! 🙂 Ei tuota vessan väriä voi katsella jos kerran hyviä vaihtoehtoja löytyy ;)<br />
   <br />
   Uskon ja toivon, että tässä on ratkaisu. Teen ehdottomasti postauksen rehellisine mielipiteineni asiasta kun saadaan vessa kuntoon 😀 Ehkäpä siinä olisi sullekin keino millä ei tarvitsisi lähteä laatoittamaan. Ammattimies kuulemma muutenkin hoitaa homman ja mitään ei tarvitse tehdä itse 🙂 Kuivuukin nopeasti! Innolla odotan…

 3. Moikka, <br />
  <br />
  mielenkiinnolla odotan, miten tämä projekti etenee. Koska itselläni myös rakennusprojekti menossa, niin värikartat ovat tulleet tutuiksi. Tässä suosikkini:<br />
  <br />
  Valkoinen 9016<br />
  Musta 9017<br />
  Harmaa 9002/7038/7023<br />
  Hiekka 1013/1019<br />
  Ruskea 7034/7003<br />
  Sininen 5018/5001<br />
  <br />
  Mä en innostu noista räväköistä väreistä. Sitä saa tuotua helpommin tekstiileillä. Parasta valita kestävät perusvärit isoihin pintoihin, joihin ei kyllästy. Siksi valitsisin useamman sellaisen. <br />
  <br />
  Tsemppiä remonttiin!

  1. Kiitos Mirva!<br />
   <br />
   Ihanaa, että olet eritellyt tietyt värit, juuri tätä kaipasinkin 🙂 Hyviä valintoja teit kun niitä läpi selailin! Olet ihan oikeassa tuosta tekstiiliasiasta, sillä on helppo tuoda mitä erilaisimpia, räikeitä värejä kylppäreihin :)<br />
   <br />
   Ihanaa, että projekti alkaa!!! 😀 &hearts; Perjantaina kaatuu eka seinä 😉

 4. Ei jumankekka! Toiset on tyytyväisiä kun saavat ostettua palkallaan ja kalliilla lainarahalla edes jonkinlaisen kämpän ja toisille joku ehjän ja siistin vessan värimaailma on kaiken kaatava ongelma… Voi sössönsössö.

 5. Ihmettelijä: kyllä mullekkin todellakin tuollainen vessa olisi ongelma ja tekisin siihen muutoksen. Mutta mulla onkin siihen rahaa. Toisilla on toisilla ei, ja ihmiset priorisoi rahankäyttönsä eri asioihin, siinähän jatkat ihmettelyäsi siis. Kaikki ei elä ihan kädestä suuhun, ja jos ei sitä rahaa saa laittaa oman asunnon remppaan (asunnon arvon kohotus on mielestäni AINA järkevä sijoituskohde) niin mihin sitten kannattaisi laittaa? Pankkiin säästöönkö? Siellähän sitä rahaa juuri kannattaakin pitää &quot;korkoa kasvamassa&quot; ja tekemässä tuottoa…<br />
  <br />
  Sitten itse asiaan: Kylpyhuoneen värikarttaan perusvärit (musta RAL 9017, valkoinen 9016, 2x harmaa RAL 7043 ja 7045, ruskea RAL 8014) loput 7 väriä valitsisin seuraavasti:<br />
  – Keltainen RAL 1018<br />
  – punainen RAL 3020<br />
  – pinkki RAL 4010<br />
  – violetti RAL 4006<br />
  – sininen RAL 5012 ja RAL 5013<br />
  – hiekka RAL 1001<br />
  <br />
  Takkaan valitsisin<br />
  – valkoinen RAL 9016<br />
  – harmaa 9002<br />
  – harmaa RAL 7043<br />
  – hiekka RAL 1001<br />
  – punainen RAL 3020<br />
  <br />
  Uima-altaaseen:<br />
  – valkoinen RAL 9016<br />
  – sininen RAL 5005<br />
  – sininen RAL 6027

  1. Olen samaa mieltä vierailijan kanssa. Ei elämässä mene kaikilla kaikki tasan. Olisi ehkä eriasia jos me asuisimme vuokralla. Nyt kuitenkin kyseessä taas oma asunto, mitä toki haluaa laittaa mieleisekseen kun on tuollaisen kalliin hankinnan tehnyt. Miksi en laittaisi ei niin kaunista vessaa kuntoon, kun siihen on mahdollisuus. Remonttiin on varattu oma budjetti, pankin avustuksella toki. En minäkään missään rahassa ui, mutta tulen ihan ok toimeen, eikä sen pitäisi olla keneltäkään pois. Elämä on täynnä valintoja ja sanonta &quot;jokainen on oman onnensa seppä&quot; pitää mielestäni jokseenkin paikkansa.

  2. Ja sinulle Nanna joka kommentoit, niin voin sanoa, että en tarkoittanut taaskaan kommenttiani niin jyrkästi kuin sen otit. Enkä tarkoittanut vertailla niitä asioita keskenään. Olen vain minäkin nähnyt kaikenlaista ja toivon kaikille ihmisille hyvää. Sensuuri sen takia jos kerran huonosti asian ilmaisin. Hyvää syksyä myös sinulle 🙂

 6. Minun valintani olisivat seuraavat:<br />
  12 x kh:<br />
  – 7004 signal grey<br />
  – 7011 iron grey<br />
  – 7023 concrete grey<br />
  – 9005 jet black<br />
  – 9010 pure white<br />
  – 1019 grey beige<br />
  – 1015 light ivory<br />
  – 1014 ivory<br />
  – 9001 cream<br />
  – 8011 nut brown<br />
  – 5008 grey blue<br />
  – 6006 grey olive<br />
  5 x takka:<br />
  – 7006 beige grey<br />
  – 1013 oyster white<br />
  – 7023 concrete grey<br />
  – 9002 grey white<br />
  – 9001 cream<br />
  3 x allas:<br />
  – 9010 pure white<br />
  – 6034 pastel turquoise<br />
  – 6019 pastel green<br />
  <br />
  Onhan sulla RAL-kartta käytössä muutenkin kuin vain näytöllä? Aika erivärisiä osa näytöllä kuin kartassa. Tai sitten mulla on huono näyttö 😀

  1. KIITOS! Taas suuri apu tähän hommaan 🙂 Palaveerataan iltapäivällä asiasta karttojen ja tietokoneiden kera ja tehdään vielä viimeiset värivertailut 😉 Alankin taas myös vertailemaan noita antamiasi värejä omiin suosikkeihini. Tuosta pikkukuvasta on todellakin hankala värejä katsella, mutta sulla taitaa olla tuo RAL kartta kanssa ihan livenä? 🙂

 7. Tässähän on ratkaisu minunkin vessan remppapulmaan. Inhoan yli kaiken niitä ´beigen värisiä laattoja seinässä ja lattiassa. Valkoiset seinät ja musta lattia. Onko sinun mahdollista yhtään kertoa kustannuksista, mitä velottavat tuollaisesta vessaremontista, jossa ei ole suihkuja. Ihan vain noin suuntaa antavaa hintaa.

  1. Uskon, että tästä inovaatiosta hyötyy vielä moni 🙂 Ihan suuntaa antavana about 100-120€ neliö. Niin paljon vaikuttaa kuulemma juurikin tilan koko, sekä kiintokalusteet tuohon neliöhintaan. Mutta huomattavasti edullisemmaksi tämä tulee kuin uuden kylppärin tekeminen 😉

  2. Hinta kuulostaa kohtuulliselta ja vielä siihen nähden, että jälkikin on ilmeisen hyvää ainakin kuvista päätellen. Jään odottelemaan vielä sinun vc-postaustasi, josko siitä saisin ideaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *