Syyssaappaat

Lähdin pikkumurun kanssa tänään iltapäiväkävelylle. Pitkään olen katsonut Vallilassa sijaitsevaa Korkkari 37 liikettä siitä autolla ohi ajaessani ja miettinyt, että mitähän siellä mahtaisi olla. Myyvätkö he vain korkokenkiä vai mitä onkaan ajatuksena liikkeellä mikä on kaukana keskustan sykkeestä? Numero 37/38 on kokoni kengissä joten ajattelin, että nyt on viimeistään aika tehdä pyrähdys liikkeeseen. Pari viikkoa olen tässä katsellut kauppoihin tulevaa syysmallistoa ja todennut sen tosiasian, että tarvitsen oikeat, nahkaiset saappaat. Toki ainahan korkkareitakin “tarvii”…. mutta nyt en edes vilkaissut niitä. Pitkään olenkin muutamilla keinonahkaisilla saappaillani kulkenut niin syksyt ja talvet varpaat kohmeessa.

Suurimmaksi ongelmaksi saappaiden etsinnässä olen aina todennut paksut pohkeeni. Tuntuu, ettei meinaa missään kengissä mennä vetskarit kiinni. Niin oli myös näissä Billi Bi Copenhagen kengissä mitä mm. myivät. Muutamista mieluisimmista malleista ei taaskaan mahtuneet vetoketjut nilkkaa pidemmälle. Olin jo luovuttamassa kunnes viimeisenä löysin hyllyn takaosasta nämä uudet saapikkaani. Vitsi mikä riemu ja voitontunne kun kengät menivät kiinni ja olivat jopa mukavat jalassa! Jes! Nyt minullakin on vihdoin omat, laadukkaat nahkasaappaat tulevaan syksyyn. Toinen riemunhetki oli vielä kassalla, missä kenkäni maksoivat 149€. Olen katsellut Billi Bi:n kenkiä aiemminkin mm. Stockalla ja muistan nähneeni hintalapuissa 300€-550€ hinnat! Myyjä kertoikin, että heille tulee mitä tulee ja kaikkia popoja on vain yhdet mallikappaleet/näyteparit, hinnat ovat reilusti alle puolet normaalista. Merkki on kuulemma laadukas ja suht arvokas jolloin monet liikkeet ottavatkin vain halvimpia malleja myyntiin ajatuksenaan, että heillä kuitenkin on edes tarjota tätä arvostettua merkkiä. No nyt selvis mikä tämä Korkkari 37 liike on ja miksi sitä ei keskustasta löydy 😀 Kiva jos pystyin olemaan avuksi edes jollekin lukijalleni, että mistä kannattaa käydä kurkistelemassa löytöjä 😉

5.jpg6.jpg9.jpg7.jpg

Hieman oli hankaluuksia kuvata omia jalkojaan peilin kautta :/

8.jpg

Nämä söpöläiset sopivat siroutensa puolesta niin hameiden kuin housujen kanssa (jos nyt minkäänlaisia sukkahousuja saan edes tuon varren sisään tungettua) Toivottavasti nahka hieman venyy, sillä tiukat oli tosiaan nämäkin. Miltäpä näyttää? Onko muilla kokemuksia kyseisestä merkistä ja sen kestävyydestä?

Suvi

10 kommenttia “Syyssaappaat

    1. Olen aina ollut jokseenkin reitevä ja muutenkin muodokas jaloista ja takapuolestani. Vaikka kuinka jumppaisin ja kiinteyttäisin, niin oikeasti hoikiksi en jalkojani saisi koskaan. En ajattele pohkeitani niin paksuina, mutta joka vuosi huomaan saapikkaissa tuon saman ongelman. Olen joutunut tyytymään nilkkureihin kun ei monet mahdu 🙂

  1. Oletko koskaan kuullut sellaisesta ammatista kuin suutari? He ovat todella taitavia venyttämään myös uusia laadukkaita nahkasaappaiden varsia, eivät siis vain korjaile niiden jalkineita, jotka joutuvat kulkemaan useamman vuoden samoissa kenkäraukoissaan. Ovat alansa ammattilaisia, eläköön käsityötaito!

    1. Joskus olen tainut kuulla. Käytän suutaria itseasiassa aika useinkin. Lähinnä korkolappujen uusimiseen ja kengän pohjien muokkaamiseen. Pidän siitä kun pohjat eivät ole liukkaat ja siksi olen moniin kenkiini asentanut kumipohjat. Enpähän samalla mitalla kompastele 🙂 Tuota nahan venytystä en ole suutarin luona vielä tehnyt, enkä olisi sitä tullut ajatelleeksi. Jos tuo nahka ei itsessään käytössä periksi anna, niin sitten kyllä aiheellista taas poiketa suutarin luona, joten kiitos Liisa sinulle vinkistä. Minäkin arvostan suuresti käsityötaitoa. Se on ollut omassa koulutuksessanikin tärkeässä asemassa.

  2. Mulla on vähän sama ongelma pitkävartisten saappaiden kanssa. Jos saan tyköistuvat saappaat ja pohkeet mahtumaan varsiin niin varren suut ovat auki kuin suppilo. Se siitä tyköistuvuudesta. Sitten mä huomasin viimekeväänä alennusmyynnissä yhdet mustat pitkävartiset saappaat, joissa oli neppari takana varren suussa. Saappaat oli tosi ihanat ja pehmeää nahkaa. Hinta oli vaan liian korkea. Puhuin saappaista miehelleni ja niiden pitkistä varsista. Taisimpa vihjaista käyneeni sovittamassakin niitä. Meni kaksi päivää kun mieheni soitti ja kysyi saappaiden kokoa. Nyt olen käyttänyt saappaita kohta vuoden, mutta … vain kotona ja pääasiassa sisällä, mieheni iloksi ja ehkäpä myös jotain itsellenikin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *