Mangokakkuohje & herkuttelua viikonlopulta…

Mukavaa maanantaita!

Kovin kiireinen on viikonloppuni ollut ja en siitä syystä olekaan nyt muutamaan päivään ehtinyt blogiani päivittelemään. Kaiken maailman ihanaa juhlaa, kestitsemistä ja kinkeriä ollut 🙂 Voitte vain kuvitella kuinka paljon olen parissa kolmessa päivässä herkutellut… :O Tänään aloitinkin muutaman päivän mehu/sosekeitto paaston, jotta hieman tämä turvotus laskisi 🙂 Syödä saa, mutta takaisin on AINA otettava 😉 Gambiasta tullessani minulle jäi muutama kilo kannettavaksi ja haluan saada ne nyt pois ennen seuraavaa matkaa. Parin viikon päästä lähtö vieläkin kauemmas, joten siihen asti olisi aikaa taas hieman katsoa mitä suuhunsa laittaa. Jos Teidän ei kuitenkaan tarvitse hoikistua, niin tässä olis aika ihanaa ja helppoa kakkuohjetta tarjolla 😉

5134d210c98c7e4d20000123.jpg

MANGOKAKKU

pohjalle:

200 g kaurakekseja (mielestäni parempia kuin Digestive)

100 g margariinia

Murskaa kaurakeksit ja sekoita sulatetun margariinin sekaan. Levitä seos vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

täyte:

2 dl vatkattua kermaa

1 prk rahkaa

2 dl Vitalin appelsiinimangomehua

1 vauvan mangopilttisose

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita vatkattuun kermaan rahka, piltti, mehu ja sokerit. Sulata liivatteet kuumassa vedessä tai mikrossa ja kaada ohuena nauhana muuhun seokseen. Lisää täyte pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia ennen pinnan tekemistä.

pinta:

2 dl Vitalin appelsiinimangomehua

3 liivatetta

Sekoita mehu sulatettuihin liivatteisiin ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoile koristeluiden kera <3

5134d218c98c7e4d20000128.jpg

5134d21fc98c7eda7b000007.jpg

5134d222c98c7ee9330000fa.jpg

5134d228c98c7eda7b000011.jpg

5134d233c98c7e8769000098.jpg

Näiden anopilta saatujen kauniiden kukkasten myötä hauskaa viikkoa kaikille <3

Nyt vauhdilla saunaan pikkumurun kanssa, kun se on ollut päällä jo turhankin kauan. Hieman päätä särkee ja mahakin vain murisee, mutta nyt kyllä murisen takaisin 😉

7 kommenttia “Mangokakkuohje & herkuttelua viikonlopulta…

  1. Tuo kakku on NIIIIIIIN HYVÄÄÄ!!!! Suorastaan vaarallista nautittavaksi ;)<br />
   Seuraavaksi olisi kohteena yksi maailman kauneimmista paratiiseista. Fijille matkaamme ja tällä kertaa vain kahden &hearts; &hearts;

  2. Aina en ole ollut onnentyttö, mutta nykyään olen 😉 &hearts; Karmeiden tapahtumien jälkeen osaa arvostaa ja nauttia pienistäkin hetkistä entistä enemmän…<br />
   <br />
   Kyllä aivan varmasti nautitaan, tosin hirvittää olla Erinistä erossa reilu 2 viikkoa. Tähän asti olen ollut reissussa max. 7 päivää kun en ole raaskinut murua pidemmäksi aikaa hoitoon jättää. Hieman jo kauhulla mietin, että miten mun käy… Erin toki pärjää, mutta pärjääkö äiti 😉

  3. Heippa!<br />
   <br />
   Kiitos kivasta blogista ja varsin maukkaannäköisestä kakkuohjeesta, pitääkin laittaa kokeiluun! Mukavaa että pääsette matkustamaan lämpöiseen tällä kertaa vain kahden &hearts; Kuinka pikkuisenne on aikaisemmin jaksanut lentomatkat, esim. Gambiaan? Meidän kolmevuotias ei kyllä varmasti pysyisi paikallaan 😀 Itsekin olemme harkinneet kaukoreissua, ehkä ilman lapsia, mutta en itsekään ainakaan yli viikkoa suostuisi olemaan erossa pienestä. Ja tuossa ajassa tuskin pääsee kovin kauas kun lentomatkoihinkin jo menee aikaa. Mutta harkintaan 🙂

  4. Kiitos. Ihanaa jos jäät seurailemaan &hearts; <br />
   <br />
   Erinin ensimmäinen lomamatka on tulossa nyt toukokuussa. Matkakohde ei ole vielä täysin selvillä, mutta joku äkkilähtö lähelle tarkoitus ottaa. Meidän neiti on ainakin niin vilkas, että varmaan jo 4 tunnin lento saattaa olla tuskaa 😉 Aiemmin olimme Gambiassa seitsemän hengen kaveriporukalla, joten sitä tarkoitti tuo kaksin lähteminen tällä kertaa. Tähän asti viikko Erinistä erossa on sujunut ihan hyvin ja onhan tuo meidän tomera neiti jo tottunutkin useampaan &quot;kotiin&quot;… Mummolassakin viettää muutaman päivän joka viikko, kun minä teen töitä. Nyt reilu pari viikkoa erossa toki minua hieman jännittää, mutta turvallisesti kasvanut lapsi sen varmasti kestää. Itseänikin hieman lohduttaa se ajatus, että nyt ei hetkeen matkustella tämän jälkeen ilman lapsia 😉

 1. Kiitos kivasta ohjeesta, tuli kokeiltua samantien. Käytin pelkkää mangomehua, kun syöjissä oli sitrusallergikko, mutta ei siltikään ollut liian makeaa. Pilkoin säilykemangoa koristeeksi, ihanan keväinen kakku:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *