Pari päivää Pariisissa

“Paris is always a good idea”. Uskon tämän lauseen nyt, sillä kävin tässä kaupungissa ensimmäistä kertaa. Pariisi on aina ollut ajatuksissani paikka mihin pitää päästä, mutta toteutus vaan oli jäänyt puolitiehen. Ihan mahtava fiilis, nyt kun saimme viettää vihdoin pari päivää Pariisissa. Lähdimme yhdistetylle työ- & lomamatkalle ja aikaa oli tosiaan vain se muutama päivä.

No mitä muutamassa päivässä kerkee? Olin tehnyt listaa jo valmiiksi, siitä mitä kaikkea haluan tällä minireissulla nähdä. Minä sain nyt valita, sillä Jakelle tämä oli kolmas kerta Pariisissa. Erikoisinta tässä oli se, että kaikki ne kolme kertaa siellä on satanut! Sateessa painelimme menemään nytkin ja heti lähdettyämme Pariisista sääennuste oli taas yhtä auringonpaistetta. Hieman siis huonoa tuuria, mutta emme antaneet sen häiritä.

Ette usko mitä kaikkea ehtii parissa päivässä kun ottaa sellaisen asenteen, että kävelee molempina päivinä 10-15 kilometriä. Metrolla pääsee tosi kätevästi, mutta minä halusin pääasiassa kävellä. Niin paljon enemmän näkee silloin! Miten upeeta arkkitehtuuria Pariisi pitääkään sisällään <3 Aivan ihana kaupunki! Ehdottomasti päästävä tänne joskus uudestaan.

Tässä omat suosikkinähtävyydet ja kaikki mitä Pariisissa ehtii parissa päivässä käymään läpi. Teen näistä kaikista must see kohteista vielä omat postikorttipostaukset, sillä muuten tämä postaus sisältäisi liikaa valokuvia kerralla 🙂

 

Champs Elysees, Riemukaari (postikortti tulossa)

 

Notre-Dame  (postikortti tulossa)

 

Eiffel Tower (postikortti tulossa)

 

Louvre (postikortti tulossa)

 

Galeria La Fayette (postikortti tulossa)

 

Pariisin metro

Osa metrotunneleista ja pysäkeistä on nähtävyyksiä itsessään.

 

 

Saint Séverin

Urkujen soidessa kävin sytyttämässä kynttilän Alessian isälle.

 

 

Pariisin kadut, elämä ja arkkitehtuuri

Olisin voinut katsella, elää ja hengittää tätä vaikka kuinka pitkään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pariisin kahvilat ja kulttuuri

Voisin istua näissä päiväkausia ja ihastella niin herkkuja, ihmisiä, kuin maailmanmenoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitkä sun mielestä on parhaita juttuja Pariisissa?

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *