Operaatio piha!

Postauksen täydeltä asiaa ja kuvamateriaalia tulossa 🙂 Olisin ehkä voinut jaotella tämän useampaan erään, mutta ehkäpä näin saatte kokonaiskuvan piha-alueesta ja koko projektista. Teen pienempiä postauksia sitten myöhemmin.

 

10330418_10152388684958187_8117232754653

Etupiha näyttää kivalta ja taloyhtiössä pidetään paikat siistinä.

 

10329232_10152388687068187_1873404657694

Etupihan puolelle on Danin, Erinin ja meidän makkarin ikkunat, sekä kodinhoitotilan ovi.

 

10314482_10152388686728187_6588214431977

Taloyhtiön leikkimökki. Täällä Erin usein viihtyy ainakin toistaiseksi, kun omalla pihallamme ei ole vielä mitään kivaa.

 

10301185_10152388686923187_2101183693056

Siinä se nyt olisi, meidän puolisko paritalosta koko komeudessaan.

 

10311771_10152388684903187_7837653029399

…tarkennetaanpa vielä, että käynti suoraan takapihalle. Yritän laittaa teille nyt mahdollisimman tarkasti selostusta, kun sitä on pyydetty 🙂

 

kukat.1pg.jpg

Näistä tehdään vielä kesäherkkuja 🙂

 

kukat.jpg

Aina kun edelliset kukat lakastuu, niin uudet ovat jo loistossaan. Maaliskuusta lähtien on ollut erilaisia kukkasia näkyvissä.

Siinä se sitten olikin, se kiva osuus!

 

 

Jos jossain riittää tekemistä niin täällä takapihalla! Kaivuutyöt terassia varten on nyt aloitettu ja melkoinen myllerrys käynyt koko pihamaalla. Onneksi aurinko on paikalla, sillä nyt on ihan eri fiilis touhuta pihan parissa kuin viikko takaperin.

36.jpg

Tuolle meidän ja naapureiden väliselle aidalle olisi kiva tehdä jotakin. Kesällä kasvusto sen onneksi peittää, mutta talviaikaan näkymä on suorastaan ruma.

 

35.jpg

Tähän ihanan idylliseen pikkumajaan suunnittelimme alunperin ruokailutilaa. Minä näin jo kauniit visiot päässäni ihanista valkoisista verhoista ja muista suunnitelmista, kuinka suloisesti tämän hökkelin kunnostammekaan. Terassin oli tarkoitus tulla majan ympärille ja siinä grilli olisi käynyt vieressä kuumana päivästä toiseen. Suunnitelmat nyt sitten kuitenkin hieman muuttuivat, kun auringon paisteen takia oli parempi sijoittaa terassi suoraan takapihalle, eikä pihan sivustalle. Katsotaan mikä nyt sitten onkaan tämän huvimajan kohtalo. Jääkö se puuvarastoksi vai mitähän siihen keksisi? Mielestäni tuollaisessa rojuvarastokäytössä tuo ihanuus menee hukkaan! Potentiaalia olisi vaikka mihin!

 

10172738_10152388686398187_5080606561883

10382468_10152388685643187_7967125292262

10361402_10152388685828187_6961310329891

Kehän läheisyys ei ole meitä haitannut, kun autojen äänet kuuluvat melko vaimeasti. Ensin taloa ostaessa mietimme, että häiritseekö tuo, mutta eipä ole onneksi häirinnyt.

 

10268687_10152388685428187_1125078202046

10306482_10152388686203187_6185884926000

Naapureiden piha on niin siisti!

Kaipa mekin pääsemme pian alkuun. Mieheni jää viikonlopun jälkeen 10 viikon kesälomalle 😀 Nyt se kuusi päiväinen työviikko palkitaan ja vihdoin vaimokin kiittää 🙂 Luvassa enemmän apua joka asiassa, etenkin lastenhoidossa! 😉

Terassille tulossa ihan perus laudoitus ja sivuille mahdollisesti pystyyn jotkut tukipilarit, mihin olen suunnitellut virittäväni purjekankaan kauniisti osasuojaksi. Grilli, ruokapöytä ja aurinkotuolit olisi tarkoitus tähän ainakin mahduttaa. Onneksi ihan kivasti on neliöitä tulossa, sillä terassin koko tulee olemaan 6m x 3,5m. 

 

10384468_10152390875153187_2209660621780

Kuten ehkä jo kuvasta huomaattekin, niin tuo toinen puoli lasitetusta terassista on edelleen täynnä tavaraa.

 

10341556_10152390874408187_4719217140770

Eipä sitten kaunistella yhtään, vaan läväytetään teille ruutuun nyt oikein totuudenmukainen kuva!

Miten tämä onkin jäänyt tällaiseksi varastoksi… Iso raivaaminen olisi edessä, sillä aion tämän pian tyhjäksi saada. Ainakin yrttienkasvatusta ja riippukeinua olen tuonne kaavaillut.

 

10371367_10152388685218187_5559277207112

 

Lasitetun katoksen siisti puoli. Sen verran olemme tilaa raivanneet, että sohva mahtui paikoilleen.

40.jpg

Ainakin terassin matto tulee vaihtumaan ja taloyhtiöltä yritän saada lupaa myös ikkunanpielien maalaamiseen, eli valmista ei ole vielä täälläkään.

 

38.jpg

 

39.jpg

Oih! Huomaatteko kuinka aurinko hellii valkoisia kanankoipiani!? Se on kesä ny! <3

 

37.jpg

 

10301964_10152390875088187_5977415226626

 

Pihasta tulossa ripotellen varmasti asiaa useampaankin otteeseen, jahka hommat edistyvät. Lasten leikkipaikka on tarkoitus tehdä myös johonkin nurkkaan. Ainakin kiipeilyteline, verkkokeinu, hiekkalaatikko ja mahdollisesti tramppa on sellaiset mitä olemme ajatelleet.

 

Miltäs suunnitelmat vaikuttaa? Pieni epätoivo välillä iskee kun tuota pihaa ja täynnä olevaa terassia katsoo. Itse en mikään puutarhantaitaja ole, eikä istutushommat meikäläiseltä ilman apuria onnistu. Täytyy yrittää jotenkin sisustuksellisesti alkaa lähestymään tätäkin piha-asiaa, niin ehkä sitten tulisi kaunista. Keidas-ohjelmat on tallennettu Elisa viihteeseen ja ne vielä odottelee katsojaansa. Ehkä sieltäkin tarttuu jotain kivoja ideoita, I hope. Uskoa saa siispä valaa ja ideoita/ehdotuksia kertoa jos jotain mieleenne tuli 🙂 Todella mielenkiinnolla ja ilolla otan kommenttejanne vastaan.

 

Lämpöistä viikkoa!

Suvi

15 kommenttia “Operaatio piha!

 1. Teillä näyttää olevan tosi kivan kokoinen piha! Joskus paritaloissakaan ei ole kunnollista pihaa. Meillä ei ole tuon kokoista pihaa, eikä noin paljon hommaa edessä, mutta tiedän tunteen, kun joku asia pitäisi saada etenemään. Useimmiten työnteko haittaa vapaa-aikaa 🙂 Purjekangas -suunnitelma kuulostaa hyvältä! Me asennettiin terassille markiisi toissa kesänä ja olen ollut siihen ihan supertyytyväinen!

  1. Ihan kivan kokoinen tämä meidän piha kyllä on 🙂 Jotenkin vain raastavaa kaikki tämä edessä oleva työ, mutta taas toisaalta olen hyvinkin innoissani. Nyt kun saisin pian raivattua kaikesta tavarasta tuon lasitetun terassin, niin mies hoitaa pihaterassin tekemisen. <br />
   <br />
   Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen. Jotain samantyylistä olisi aikomus täälläkin. Toivottavasti pääsemme pian nauttimaan valmiista lopputuloksesta 😉

 2. Kyllä puuhaa riittää, mutta jälkeäkin syntyy. Mihin se betonipöytä on suunniteltu, muistelen sellaisesta haaveilleesi. että pitikin nähdä toi jätskin kuva, alkoi ihan kuola valua.<br />
  Tyhmä kysymys, onko sinun yrityksesi edelleen Hämeenlinnassa kun Fonecta Finder ohjaa googlehaulla Lasaretinkujalle?

  1. Se betonipöytä! Sinä muistit &hearts; Edelleen haaveissa, mutta haaveeksi taitaa ainakin toistaiseksi myös jäädä. Se olisi ollut niin ihana ja juuri tuohon somaan pikkuhuvimajaan sitä mietin. Nyt suunnitelmat vaihtui, niin se ei ole mahdollinen tuohon terassille. Pitää vielä siispä hieman miettiä… Edelleen toivon sellaisen joskus saavani &hearts;<br />
   <br />
   Yritykseni on missä vain tarvitaankaan. Lähinnä tietysti Helsingissä, kun nyt siellä itse asun, mutta mahdotonta ei ole tehdä muuallakaan. En ole juuri nähnyt vaivaa tietojen päivittämiseen nyt kun olen vain lasten kanssa kotona. Sitten kun saan heidät tarhaan ja pääsen kunnolla duunin makuun, niin hoidan ajantasalle myös nuo tiedot.

 3. Jee, tätä on odotettu! On tainnut edellisiltä asukkailta puutarhan hoito jäädä vähän lapsipuolen asemaan takapihalla, kuvista saa käsityksen aika ryteikköisestä pihasta, etupiha on siisti ja nätti. Mutta potentiaaliahan takapihallakin on, ei muuta kuin hihat heilumaan… Terassista tulee ainakin ihan kivan kokoinen, mahtuu ruokapöytäkin kunnolla. Väliaita naapurin puolelle todellakin kaipaa jotain kaunistusta. Onko tuon valtavan lauta-aidan takana siis kehätie? Ja ihan pakko kysyä, että aiotko OIKEESTI säilyttää tuon huvimaja-katosvirityksen? Makuasiat on makuasioita, mutta mun silmään se on kamala, sorry. Jään innolla odottelemaan, millaiseksi piha muuttuu, yhdessä kesässä ehtii paljon!<br />
  Mukavaa suunnittelua ja toteutusta ja aurinkoista kesää!

  1. Kiitos, kiva kuulla että odotettu on :)<br />
   <br />
   Eipä ollut edelliset asukkaat juuri pihalle mitään tehneet. Me ainakin haluamme kunnolla saada sen käyttöön, kun tilaakin riittää ja todella ihanaa, että on oma piha! 😀 Tärkeää niin lapsille, kuin meille aikuisille. Edellisen omakotitaloni pihasta en ehtinyt juuri koskaan edes nauttimaan. Nyt nautitaan sitten senkin edestä, etenkin jos sää meitä näin hellii kuin nyt.<br />
   <br />
   Nimenomaan, hihat heilumaan… Nyt on jo lisää pohjatöitä tehty, jes! Siis OIKEESTi tuo huvimaja on mun mielestä ihana! 😀 Se on niin suloinen pikkuhökkeli tuossa meidän pihassa ja sinne saa vaikka mitä ihanaa, heti kunhan keksin mitäkaikkea 😉 Hyviä ideoita kyllä tullut tänne lukijoilta ja osaa niistä lähden varmasti toeuttamaan &hearts; Pientä kunnostusta vain vaatii, niin avot!<br />
   <br />
   Kiitos paljon viestistä ja ihanaa kun seuraat mukana 😀

 4. Minä laittaisin huvimajan seinät täyteen köynnöstä kasvamaan,esim.humalaa,villliviiniä.noin vähän hökkelin näköinen:)lasiterassista tekisin avoimen katoksen ja sinne grilli,ruokapöytä,Sivulasit vain jättäisin.Terassi jatkuisi pihalle avoimena ja siihen aurinkotuolit ym.Näyttää ahtaalta ja funktio mietityttää….

  1. Hyvä idea tuonne huvimajaan! :)<br />
   <br />
   Noin minäkin terassin teksin, mutta valitettavasti se ei ole taloyhtiössämme mahdollista 🙁 Näillä eväillä mennään ja koitetaan niistä rakentaa jotakin kivaa, hyvää ja kaunista.

 5. Mitä ihanuuksia puutarhastanne löytyykään ! Pikkumaja on mielestäni ehdottomasta säilytettävä ! Siinähän on valmiina köynnöstuet esim. viinirypäleille, valkoisille kärhöille, pinkeille/ liloille ruusuille jne. Jos ei puunväri miellytä (josta kyllä itse pidän), voihan majaa maalata talon värejä mukaille. Alas &quot;kivijalkaan&quot; mustaa, ritilät valkoisella tai sitten voisi käsitellä koko majan esim. harmaalla. <br />
  <br />
  Lasitetulla terassilla menestyy yrttien lisäksi vaikka mitkä eksoottisetkin kasvit, salkohedelmäpuut, aprikoosit, persikat, viikunat, viinirypäleet, Viherseinät ovat myös käteviä terasseille, kasvit saa nostettua ylös eivätkä vie laattiatilaa. <br />
  Kesäisiä puutarhapäiviä teille ! Taidanpa tästä itsekin pinkaista kasvihuoneelle istuttelemaan tomskuja ja muita.

  1. Juuri tätä tarkoitin, kun pyysin apuanne! Kiitos, aivan loistavia vinkkejä!!! 😀 Ei olisi minulla tullut edes mieleen aprikoosit, persikat ja viinirypäleet. Kuulostaa hyvältä :P<br />
   <br />
   Samaa mieltä tuon majan säilyttämisen kanssa &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa kesää!

 6. Kylläpä tosiaan näyttää siltä, ettei edellinen asukki ole paljon pihasta välittänyt. Hyvän siitä toki saa, kun pikkuhiljaa suunnittelee ja toteuttaa. Huvimaja on mielestäni ihana, joten säilyttäkää ihmeessä se 🙂 Vauveli on niin äitinsä näköinen ihana mussukka.

  1. Voi kiitos Piitu 🙂 <br />
   <br />
   Hyvään pyritään. Mielenkiintoista nähdä kuinka tässä käy. Olen itsekin vielä ihan ulapalla, että minkälainen lopputulos syntyy 😉 Nyt olen sentään katsonut niitä Keidasjaksoja ja suuri innostus ja inspiraatio on tarttunut ainaskin… Nyt vaan ideat täytäntöön.

 7. Kiitos tästä postauksesta, kiva seurata. Minusta tuo kesämaja on aivan ihana. Ideoita olisi vaikka kuinka. Kasvihuone, lasten leikkipaikka, puutarha varasto sisustettuna tietty, riippukeinun ja päiväunien paikka, aivan ihana. Sinulla on taito loihtia asiasta kuin asiasta kaunista.

  1. Kiitos Pirjo itsellesi! Yritän saada pihamajasta kauniin, ihanaa kun laitoit tämän tsemppaavan kommentin. Ihan loistavia ideoita tarjoilit, kiitos niistä! Tuo päiväunien paikka kuulostaa etenkin tosi hauskalta. Sille olisikin tällä mammalla usein tarvetta ;)<br />
   <br />
   Pihaan palataan pian!

 8. Takapihassa riittää varmasti puuhaa, mutta etupiha näyttää upealle! <br />
  Meillä tonttia on sen verran että hommat ei lopu koskaan, aina on jotain tekemistä pihamaalla ja minä tykkään kun saa touhuta 🙂 Lämmintä viikonloppua ja mukavia hetkiä pihan parissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *