Tahtoo uudet ruokapöydän tuolit!

Olen jokseenkin kyllästynyt näihin nykysiin Askon tuoleihin ja ehkä eniten minua häiritsee se, kun ne ei ole valkoiset. Ovat mielestäni ennemminkin luonnonvalkoiset! Tuoleissa on todella hyvä istua, mutta nyt parin vuoden jälkeen olen sitä mieltä, että ne olisi aika laittaa vaihtoon. Jos jotakuta kiinnostaa tällainen 6 kpl setti itselleen, niin viestiä saa laittaa 🙂 Olen jo meinaan alkanut katselemaan aivan erityylisiä istuimia tuon pöydän ääreen ja 6 kpl pitäisi myös uusia hankkia…

s.jpgaskon%20tuoli.jpg

Kuva Asko

Tarjota saa [email protected]

 

Tässä tulisivat uudet vaihtoehtoni ja jos teillä tulee jotakin samantyylistä mieleen, niin ehdotella saa 😉

Panosta vs. Pihistä… Mihin Sinä päätyisit ja mikä meille Sinun mielestäsi sopisi?

137Hay10_iso.jpg0202014635708_1.jpg0202014793699_1.jpg123317_1.jpg0202018511633_1.jpg0202023997583_1.jpg-Bess-tuoli-9589847.jpg-Porgy-tuoli-5622535.jpg

product_thumb.jpg

Kuvat Stockmann, Kodin1, Finnish Design Shop & Room 21

 

Kuten arvata saattaa, niin Kodin 1 tuolit ovat paljon edullisemmat kuin design tuolit. Hyviä vaihtoehtoja mielestäni kaikki, tosin en ole istumista kokeillut kuin muutamassa. Noihin tuolien puujalkoihin olen kovin ihastunut ja ehkä eniten siksi, että menisi meidän ruokapöydän päällä olevan Octo valaisimen kanssa yksiin.

 

Mielipiteitä ja ajatuksia? 🙂

Suvi

 

EDIT: Ja joku viisaampi voi valistaa, että onko Hay About A Chair ja AAC 22 tuoli yksi ja sama asia? Olen usemmassakin kuvassa katsonut, että muotoilu on sama, mutta jalan puuosan värit ovat toisinaan vaaleat ja toisinaan tummemmat. Onko siis pari eri versiota olemassa? 🙂

 

 

 

29 kommenttia “Tahtoo uudet ruokapöydän tuolit!

 1. Vaikea on varmasti valikoida noiden ihanien vaihtoehtojen väliltä, mutta itse kallistuisin jompaan kumpaan tai molempiin lemppareihin Hayn AAC22-tuoliin ja Muuton Visuun. Meillä on yksi AAC22 ja se on todellakin mielettömän mukava tuoli. Hieman massiivinen tosin, joten itse en kuutta tuollaista laittaisi saman pöydän ääreen, ehkä. 🙂 Visun valkoinen tammijalkatuoli on meille tulossa, AAC:n pariksi. Ostin sen Formverkin kautta ja sen pitäisi tulla parin viikon sisään (4vkon toimitusaika). Visua olen monesti testaillutkin ja se on myös tosi hyvä ja kestävä tuoli. <br />
  <br />
  Anttilan tuoli olisi tosi kiva ilman sitä istuintyynyä, joka mielestäni pilaa tuolin idean kokonaan. En tiedä onko se irrallinen osa vai liimattu istuimeen kiinni. JOs sen saa pois, niin saattaisin olla itse kiinnostunut myös niistä. 🙂 Rar on klassikko, mutta omaan makuuni siinä tapahtuu liikaa, istuinosa, kehikko ja jalat ovat niin näyttävä yhdistelmä että pöydän ja ympäristön pitäisi minusta olla hyvin hillitty, jotta kokonaisuudesta ei tulisi kuudella tuolilla sekava. <br />
  <br />
  Jos tuolien pitäisi olla kaikkien samanlaisia niin annan ääneni Visulle ja Anttilalle (sillä edellytyksellä että tyynyn saa irti). Jos tuolit voivat olla erilaisia niin saattaisin yhdistellä kolmea erilaista mallia, joita jokaista olisi kaksi. 🙂

  1. Ihana kuulla, että AAC22 on hyvä tuoli, sillä klikkasin sen Stockalta meille eilen. Otin näin alkuun vain yhden ja ajattelin meidän makkariin laittaa. Melkein jo eilen painoin samaan syssyyn meille tuota Hayn AAC12 mallia, kunnes huomasin että toimitusaika on 8-10 viikkoa! 🙁 Niin kauan! Tosin nyt olisi hieman edullisemmin saanut 😉 Harmittaa vain, kun kotimme kuvataan johonkin sisustuslehteen 3 viikon päästä, niin toivoisin tuolit ennen sitä, tai osan ainaskin.<br />
   <br />
   <br />
   Tuo ideasi tuolien yhdistelystä on todella hauska! Ei ollenkaan pöllömpi idea, vaan saattaa olla hyvinkin toteutuskelpoinen. Mittailin eilen kuutta tuolia pöydän ääreen… Kaikki siihen mahtuvat, mutta on nimenomaan todella ahdastaaksi kävisi! Ei monia senttejä ylimääräistä jäänyt. Täytyykin pohtia tosiaan vielä tuota, että olis erilaisia, ehkä 🙂 Kiitos hyvästä vinkistä ja ainaskin tiedän, että tuo eilinen ostokseni oli hyvä jos sulla se jo on ja olet ollut tyytyväinen! 😀

  2. Ja onko noissa Anttilan tuoleissa muuten molemmissa tyynyt? Aloin katselemaan kuvista, että ihan kuin olisi…?

  3. Itse tykkään yhdistellä puuta, muovia ja terästä ja koska sinulla on noin kiire aikataulu, ostaisin kaksi AAC 22 tuolia ja kysyisin fds:ltä taikka muualta löytyykö kahta valkotammista Visua heti noudettavaksi. 🙂 Neljällä tuolilla pääsee hyvään alkuun, ja jos tuntuu siltä että haluat pari siihen lisäksi, voit rauhasta mietiskellä millaiset kaksi lisäisit, jo olemassa olevaa / olevia vai ihan erilaisia. :)<br />
   <br />
   Teit loistavan ostoksen, pakko sanoa. 🙂 Mies tulee olemaan haltioissaan kun pääsee istumaan AAC 22 tuoliin, trust me. 😉

  4. Ja jatkoa… Voisi muuten olla aika upea yhdistää pöydän ympärille kokomustaa AAC 22- tuolia tai kokoharmaata Visua. Harmaa visu sopisi täydellisesti sohvaan, tai siis divaaneihin. &hearts; Äh, liikaa hyviä ideoita meillä. 😀

 2. Kauniita kaikki ja ymmärrän kyllä Suvin halun vaihtaa entiset, vaikka nekin ovat kauniit.<br />
  <br />
  Itse tykkään eniten Eamesista ja hyvänä kakkosena nuo Kodin 1 Bess-tuolit. Se pehmuste minuakin arveluttaa, varsinkin kun ajattelin laittaa tuolit lasitetulle terassille tammipuisen massiivisen pöydän (3m pitkä) kaveriksi. Mitenköhän kestäisi nuo tuolit terassilla? Vai olisiko muita hyviä ideoita terassituoleiksi, kun en halua mitään ihan tavallisia terassituoleja. Eihän sinne sade pääse, mutta lämpötilan vaihtelu voi vaikuttaa. Siksi en ehkä noita Eamesia raskisikaan testata, jos kärsivät. Toinen haaste on kyllä se, ettei mies innostu noista kummastakaan. <br />
  <br />
  Miten te muut muuten saatte miehen suostuteltua sisustusratkaisuihin, kun meillä mies sinänsä haluaa, että minä päätän sisustamisesta ja useimmat ratkaisut hän hyväksyykin mukisematta. Mutta sitten on ne muutamat, joista ei tykkää ei sitten millään eikä anna periksi, muttei myöskään osaa itse nimetä sitä, mistä tykkää vaihtoehdoksi. Voi apua. Nämä tuolit ovat varsinkin nyt iso haaste 😉

  1. Meillä ei kauheesti mieheltä kysytä, paitsi ihan isoimmissa hankinnoissa (sohva oli sellainen, mikä yhdessä valittiin ja kotimme värimaailma tottakai myös) 🙂 Hänellä on omat harrastuksensa (tatuoinnit) ja minulla omani. Rahaa menee molempiin. Luotamme toistemme tyyliin ja makuun, eikä ole onneksi mitään konflikteja ollut tässä asiassa. Hän tietää ettei saa ottaa mitään ällöttäviä, pelottavia naamoja hakattuna iholleen ja minä tiedän etten ala sisustelemaan millään violetilla ja pinkillä meidän huushollia :D<br />
   Alakerran annoin melkeimpä täysin hänen käsiinsä, joten se jo oli itsessään suuri arvostuksen &amp; luottamuksen osoitus minulta, kun en puuttunut sen tekemiseen. Ja kuinka tyylikäs siitä tulikaan! Olen ylpeä vaimo &hearts; Yhdessä me sitä ideoitiin, mutta muutaman jutun hän teki minulle ihan yllätyksenä. Minäkin yllätän välillä sitten hänet näillä mun sisustusostoksilla 😉 <br />
   <br />
   Sinuna minäkään en menisi design tuolia ulos ostamaan, kun ei koskaan tiedä kuinka käy. Tuollaisella Kodin 1 tuolilla olisi helppoa testata 🙂 Tai sitten löytyisikö Kartellin malleista jotakin kivaa tuolia ulos, jos joku olisi niistä miehellesikin mieluinen? Ehkäpä heidän mallistoaan lähtisin katselemaan 🙂

 3. Meillä on yks AAC22 tuoli valkoisena ja tarkoitus oli hankkia niitä enemmänkin just ruokapöydän ympärille, mutta nyt vuoden tuolia käyttäneenä olen huomannut että sitä on vähän hankalampi siirrellä ja sormenjälkiä saa pyyhkiä usein 🙂 Muuten tuoli on kyllä aivan ihana ja hyvä istua!

  1. Tuota minäkin mietin, että kun on tuollainen kuppimainen… Että onko siitä vaikea päästä pois ja miten toimii lapsiperheessä. Jos tosiaan lähtisikin toteuttamaan hommaa siten, että olisi esim. paria eri tuolia pöydän ääressä, niin sitten voisi meidän aikuisten paikoilla olla noi &quot;kuppituolit&quot;.<br />
   <br />
   En varmaan nuku yölläkään kun visioin tätä hommaa… Tuo Stockan alennus kannattais kuiteskin käyttää jos johonkin ruokapöydän tuoliin sieltä päätyy 😉 Tai sitten vain jatkan vielä pohtimista. Who knows…

 4. DSR &hearts; &hearts; kannattaa katsoa tuo korkeus, musta noi DSRt on matalemmat kuinka &quot; normaali tuolit &quot;. En oo varma, mutta sellanen kuva on!

  1. Kiitos vinkistä, en ollut vielä huomannutkaan. Ehdottomasti ne tuolit mihin päädyn on mitattava vielä muutamaan kertaan, että sopiiko. Olis liian kallis vikatikki jos tulis huti :O

 5. Aikas ihania kaikki, ehkä ton viimesen jalat sopii parhaiten yhteen Octon kanssa. Sitä olen halunnut jo aiemminkin kysyä että kuinka divaani toimii kun se on noin leveä ts koko sohvan levyinen? Onko ihan mukava käytössä vai kaipaisiko selkänojaa joskus selän taakse sohvan reunalla istuessa? Olisi mukava kuulla käyttökokemuksia.

  1. Divaani toimii ihan mukavasti, mutta hieman aina keskikohdasta ns. upottaa. Usein tykkään laittaa myös lisätyynyä selän taakse kun katselen telkkaria. Reunalla istuessa ei tule oloa, että tarttis tyynyä silloin. Usein imetänkin siinä istuen. Saattaisi olla sellainen aihe, mistä mun kannattais tehdä ihan oma postauksensa? Voi olla, että muutkin asiaa miettii, sillä et ole ensimmäinen joka sohvasta kysyy… 🙂

 6. Moikka!<br />
  Meillä on kotona Secto-valaisimia, ja ainakin niiden materiaali on koivuvaneria. Octot lienevät sitä myös? Eli valaisimeen sopinevat parhaiten koivujalkaiset tuolit eikä niinkään tammiset… en tiedä kaikkien tuolien materiaaleja, mutta kuvista katsottuna Hay aac12 -tuoli olisi väriltään paras. Sen siro muotoilu on hyvin kaunis myöskin ja sopisi fiinin kotinne tunnelmaan. 🙂 Muuton Visu on kaunis myös.

  1. Octo on koivua kyllä. Juuri tuo tammisuus minuakin siinä AAC 22 tuolissa häiritsi. Sitten FinnisfDesignShopin sivuilta katsottuna samassa(?) tuolissa näytti olevan koivun väriset jalat. En sitten tiedä. Katsotaan, että mitä sieltä Stockalta nyt tulee 🙂 AAC 12 on ainakin hyvin vaaleajalkainen ja siihen heti tykästyinkin. Toimitusaika tosin oli pitkä, mutta ehkä malttaisin odottaa.. Ja Visu on todella ihana myös. Vaikeaa! Tuolit ovat varmasti unissanikin 😉

 7. AAC on lyhenne About A Chair-nimityksestä, joka tarkoittaa kokonaista mallistoa eli tuolisarjaa. AAC-sarjaan kuuluu useampia erilaisia tuoleja, joista malli 22 (eli AAC 22) on ns. käsinojallinen versio ja malli 12 on tavallinen malli, jossa ei ole käsinojia. Malli 13 on muutoin sama kuin perusmalli 12, mutta verhoiltuna. 🙂

  1. Tuon ymmärsin, että AAC on lyhenne tuosta pitkästä rimpsusta, mutta en vieläkään ymmärrä, että onko FDS:ssa myytävä tuoli sama kuin Stockalla, eli tuo AAC22? 🙂 Auta tyhmää, kun jalat ovat erivärisen näköiset, mutta olisin luullut että on sama tuoli :O Mitään numeroa ei löydy tuosta FDS:n About A Chairista.

 8. Mä nyt tietysti sanon, että DSW:t. 😀 Tai DSR:t sopis myös todella hyvin teille. S on muuten oikeassa, ovat hiukan &quot;normaalia&quot; matalammat, mutta ei haittaavasti. Kannattaa käydä istumassa ennen päätöstä. Mutta toi Hayn AAC on kyllä aivan ihana myös! Siinä kolme suosikkiani ja sopisivat kaikki teille mainiosti. &hearts;

  1. Hieman vielä tuo tekstifontti hakusessa, kun tuo reuna on isolla pinnalla epätasainen :(<br />
   Saas nyt nähdä, mutta luulen et tulee pian muuttumaan, en vain ole vielä löytänyt sitä oikeaa 😉

 9. Meillä on samanlaiset tuolit, mutta ne on mustat ja jyskistä. Eroa olen yrittänyt tutkia, mutta ei niitä tunnu olevan eli jos samassa mallissa haluaa pysyä kannattaa käydä jyskistä katsomassa jos musta kiinnostaa 🙂

  1. Itseasiassa näin kyllä nämäkin ja ovat samaa tyyliä, mutta tuo selkänojan ja istuimen muoto jollain tavalla häiritsi pyöreydellään tai lähinnä sillä loivennuksellaan, joten jätin tämän pois laskuista :)<br />
   <br />
   Mutta kiitos kun laitoit! Jos en olis tuolia nähnyt, niin on se kiva et joku kertoo… olishan tämä voinut vaikka olla se kivoin 😉

 10. Voi Suvi mun on nyt pakko sanoa että tykkään niiiin paljon enemmän noista teidän nykyisistä tuoleista kuin sun haavetuoleista. Mää en vaan ole ollenkaan syttynyt noille! Mutta mää sytynkin aina hitaasti! 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *