Loungetilan muutos

14.jpg11.jpg

Alkaa olla valmista! Vielä loppusiivous ja pienimuotoinen sisustelu tarpeen. Muutaman pyyhkeen, tyynyn ja parit kynttilät olen ainakin ajatellut laittaa esille. Mitähän muuta?

14.jpg12.jpg10.jpg

En halua täyttää näitä hyllyjä liikaa. Mitä niihin voisi laittaa? Kynttilätuikut on pois suljettu ajatus, sillä ne kuumentaa liikaa tuota yläosaa. Muutaman kynttilänjalan ajattelinkin tuohon Hayn Tray pöydälle pistää.

cats.jpg

3.jpg13.jpg1.jpg8.jpg11.jpg

Ovi auki & ovi kiinni. Aattelin laittaa kuvan molemmista, niin hahmotatte tilaa paremmin, kun olen ennenkin julkaissut kuvia tuosta tapetista. Saunan ikkunat vielä pesemättä, samoin kuin lattia ja siihen roiskuneet maalit.

7.jpg2.jpg4.jpg

Ihana löhötä ja rentoutua, kun riippulauteissa on todella hyvä istua ja tyynynkin saa pääntaakse miten haluaa. Tyynyn yläosassa on vain tuollainen kisko, millä se pysyy siististi paikoillaan. ”Lauteet” on helppo laittaa pesuun, vaikkakin hain juuri eilen Ikeasta mustat pyyhkeet pepun alle.  Laitan ne jokaisen saunomisen jälkeen pesuun, niin voin pestä itse kangasosaa harvemmin.

9.jpg

Näistä tulikin hyvä tuoksu ja kyllä tuo puu tuo tilaan myös kodikkuutta.

Näille hyllyille meinasin laittaa pyyhkeitä rullalle, että on aina myös vieraille valmiina.

13.jpg

 

Laitetaanpa vielä muistin virkistykseksi ennen kuvat, kun olen itsekin jo lähes unohtanut!

2.jpg

1.jpg

4.jpg8.jpg

Hih! Kyllä tässä jonkin verran on hommia painettu, kiitos isännän ja ystävien <3

Mukavaa viikkoa!

Suvi

26 kommenttia “Loungetilan muutos

 1. Aivan ihanat tilat saunomiseen…! Olen kateellinen! nimimerkillä &quot;käynti kylppäriin on kodinhoitohuoneesta..&quot;

 2. Itse ehkä toisin noille hyllyille joitain astioita ja muita ateriatarvikkeita. Ei tarvitsisi sitten aina ylhäältä kuljettaa niitä kun kestitsee vieraita tai nautiskelee muuten vaan saunomisen ohessa hiukopalaa. 🙂 Hienolta näyttää!

  1. Ihan totta! On kyllä todella huippuidea, sillä tykätään vieraita kestitä 🙂 Kiitos! Pitääkin miettiä minkälaista lasia ja tarviketta sinne laittaisin.. mitä sarjaa ja kuinka esille 😉

 3. Mitä tapahtuu kun heittää löylyä? Lasiseinäthän huurtuu eikä niistä näe enää telkkua.. Ja missä vaiheessa noilla valkoisilla tuoleilla istutaan? Eihän niille voi istahtaa löylystä tullessa -huurteinen kädessä- koska ne kastuvat.. Omituinen ratkaisu tämä teidän sauna, kylppärijuttu. Miksi ette laittaneet kylpyhuonetta tuohon löylyhuoneen viereen?

  1. Kun heittää löylyä aivan ensimmäisen kerran, niin lasit vetävät kerran huuruun, sen jälkeen enää ei ollenkaan. Tänäänkin katselin lauteilta Suomi-Kanada matsia ja lämpöä oli lähemmäs 100 astetta 🙂 Todella kuuma tuolla on aina ja itse kyllä oikein nautin lämmöstä. Jos joskus haluaa kunnolla keskittyä johonkin ohjelmaan ja olla kerralla pidempään kuin 10 minuuttia, niin en edes heitä löylyä, vaan nautiskelen lämmöstä ilman. Telkkua saa kivasti katsottua myös poreista, kun on tuo läpinäkyvä lasi vain välissä siinäkin.<br />
   <br />
   Tuolit ovat entisestä asunnostamme ja niihin olen teettämässä sellaisen &quot;kaitaliinan&quot; mikä on samaa kuin saunanlauteella käytettävät pefletit. En raaskinut laittaa kaikkea uusiksi, koska ne kuitenkin sopivat muuten tuohon tilaan ja tuohon &quot;loungemaisuuteen&quot;.<br />
   <br />
   Omituinen tämä onkin, siksi se on mielestämme erityisen ihana, kun emme ole lähteneet edes hakemaan mitään perusjuttua tai käytännöllisyyttä. Kylpyhuone ja sauna ovat kyllä vierekkäin, loungen kautta vaan on tuo kulku joko löylyyn tai poreisiin. Sauna on omalla, nykyisellä paikalla sen takia, kun tuossa oli ennen tuo takka, mikä noissa vanhoissa kuvissa näkyykin. Samoihin hormeihin rakennettiin tämä ihana puusauna, kun takka purettiin.

  2. Jos on tarkoitus jäädä vilvoittelemaan oleskelutilaan joko löylyistä tai kylpyhuoneesta tullessa, niin eiköhän pyyhe ole odottamassa ovensuussa, ettei aivan likomärkänä jää tilaa ja tuoleja kastelemaan. Mielestäni teidän ratkaisunne oikeastaan jopa lisää käytännöllisyyttä ja vaihtoehtoja kylpyhetkeen. Ei se 'normisaunassa' niin miellyttävää ole vilvoitella kosteassa kylpyhuoneessa heti saunasta tultua. Me suomalaiset olemme vaan niin rutinoituneita tähän perinteiseen saunomisjärjestykseemme. 🙂

  3. Totta, tällä on lähdetty hakemaan jotakin ihan muuta, kuin perinteistä ratkaisua ja sanoisin, että olemme onnistuneet 😉

 4. Kaunista, mutta vahvisti itselleni sen, että en halua koskaan saunaan lasiseinää. En vain halua nähdä sieltä epäjärjestyksessä olevia tavaroita, vaan haluan vain istua ja olla omien ajatusteni kanssa! <br />
  Onhan toi aika jännä, että suihku on kulman takana… Miten tuo toimii lasten kanssa?

  1. Useimmat suomalaiset saunan onkin ns. suljettuja, hyvä jos edes ovessa on lasit. Vasta lähivuosina alkanut tulemaan näitä puolilasituksia, mutta koko lasia en ole nähnyt vielä missään. Ihan toimii lasten kanssa siinä missä kaikki &quot;normaalitkin&quot; saunat. Kyllähän meidän pitää lapsia vahtia, ollaan me missä tahansa, kun vielä pieniä ovat. Ihan samallalailla saunotaan, kuin saunottais perinteisessäkin saunassa :)<br />
   <br />
   Epäjärjestyshän on siitä kiinni, että kuinka paljon tavaraa kenelläkin on ja onko jokaiselle tavaralle oma paikkansa. Jotta järjestys meidän kodissamme pysyisi, niin kieltämättä korjaan varmaan 5 kertaa päivässä lasten leluja yms. mutta toisaalta se tulee minulta jo luonnostaan &quot;vie mennessäs, tuo tullessas&quot; tyylillä kun kotona käppäilen 🙂 Pidän siitä, että on siistiä ja kieltämättä lasten kanssa ei aina todellakaan voi olla. Tämä loungetila kuitenkin pidetään &quot;leluvapaana&quot; alueena, niin pysyy siistinä vastedeskin. Kolmessa kerroksessa kun elellään, niin lapsetkin tietävät mitä saa raahata mihinkäkin kerrokseen ja mitkä tavarat ei esim. alakertaan kuulu.

  2. Meillä myös sama, että lasten leluja tiettyihin tiloihin ei vain tuoda! Mutta silti mun pää ei kestäisi edes sitä, että tuossa jotain ylimääräistä näkyvillä olisi vaan miettisin koko saunomisen ajan, että tuokin pitäisi paikalleen laittaa 😀 <br />
   Kaunista siis on, mutta haluan jatkossakin olla saunassa &quot;piilossa&quot;.

 5. mä en oikein tajunnut tätä kulkua löylyyn – eiks löyly ole saunassa? Tosin en käy itse saunassa lainkaan joten saatan olla niin jälkijunassa tässäkin asiassa, ennen löyly eli kiuas oli saunassa.

  1. Loungesta on kulku löylyyn ja kyllä se löyly meiltäkin saunasta löytyy, ei muualta 🙂 On vaan tuo puukiuas niin pimeässä nurkassa tuossa heti saunan oven edessä, niin en ole siitä oikein kuvaa saanut. Salamalla toki vois kuvata, mutta ne kuvat on aina niin rumia 🙁 Pitää joku kerta kuitenkin kuva nappasta, edes jonkinmoinen, niin saan selvennettyä myös kiuas asian samalla 🙂

 6. Näyttää ihanalta. 🙂 Mä en vaan vieläkään hahmota, että missä teillä on tuolla saunassa kiuas..? 😀 Onko se puukiuas vai poltetaanko noita puita missään? Tuliko sinne vanhan takan tilalle mitään kaminaa? Kyselee utelias… 😀

  1. Kiitos! 🙂 Siellä se on heti kun mennään saunaan, saunan lasiovesta sisään. Siinä peränurkassa se Harvian musta puukiuas tönöttää. Prikulleen on siis samassa paikassa kun tuo purettu takka. Tila toki muuttui niin paljon, että on varmaan vaikea taas näin kuvien perusteella hahmottaa. Ehkäpä voisin tehdä teille videopostauksen? Jos uskallan turista ääneen 😉

  2. Juu, tee ihmeessä. 🙂 Mä en vaan missään kuvassa erota sitä kiuasta, niin sen takia oli hankala hahmottaa… Kiitos selvennyksestä, nyt selkisi ainakin minulle miten tuo pohja menee.<br />
   <br />
   Mukavaa kevään odotusta! 🙂

 7. Mielenkiintoinen saunasysteemi teillä on. Vähän hankala hahmottaa mikä on missäkin ja tilojen mittasuhteet ei oikein aukene. Voisitko piirtää pohjakuvan alakerrasta, niin saisi paremman käsityksen. Jos laitat hyllyyn astioita ja laseja, niin vaihtele värejä esim. vuodenaikojen tai vaikka jonkun teeman mukaan, vaihtelu virkistää! Hyviä löylyttelyjä!

  1. Juu, ei millään tavalla mikään ihan perinteinen.<br />
   <br />
   Hyvä idea tuo vuodenaikojen vaihtelu, pitääkin pistää korvan taakse 😉 <br />
   <br />
   Saattaisin ehkä tehdä teille vaikka jonkinlaisen blogivideon, jos sellainen nyt minulta onnistuisi… 🙂 Vois olla kivempi kuin onnettomasti piirtämäni pohjakuva. Vanhan pohjakuvan olen julkaissut pariinkin otteeseen, mutta se on toki radikaalisti muuttunut rempan myötä.<br />
   <br />
   Kiitos! Parasta ajanvietettä kun joka kerta se 3 tuntia on hurahtanut kuin siivillä 😉

 8. Hyvältä näyttää! Mietin, jos haluat tohon hyllyille kynttilöitä ja aidot ovat poissuljetut, niin voisko ledtuikut tai Party Liten parafiinipilarikynttilät ledeillä olla turvallinen tunnelmanluoja? Nuo ledtuikut itsessään ovat ihan kamalan rumia, mutta oikeanlaisessa astiassa, josta vain valo pääsee läpi, menevät täydestä kuin väärä raha. 🙂

  1. Kiitos Milly!<br />
   <br />
   Samaa miehenikin ehdotti, että ledituikut olis mahdolliset ja minä se torppasin hänet heti juurikin tuon takia, kun ovat mielestäni rumat. Mutta enköhän mitä jotakin keksi. Party Litet ei ole tuttuja tai siis tunnen tuon merkin, mutta en juuri ole tutustunut heidän tuotteisiinsa. Kiitos, käyn googlettamassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *