Kuvaa eteisestä

eteinen2.jpgeteinen.jpg

eteinen1.jpg

Eteinen on asunnossamme todellinen murheenkryyni, sillä pieneen välieteiseen ei mahdu juuri mitään ja tässä sisäänkulussa itse asunnon puolella on hieman sama homma. En haluaisi alkaa täyttämään sitä millään kaapeilla, kun ei siihen oikeastaan edes sellaista mahdu. Ei ainakaan jos haluaa saada tuon wc:n oven kunnolla auki. Hieman vielä pohdinnassa, että kuinka tämä ongelma tullaan ratkaisemaan lähinnä säilytystilan osalta. Talvivaatteita, kenkiä, kaulaliinoja, pipoja, hanskoja ja laukkuja on 5 henkisellä perheellä aikas paljon…!

 

Muutenkin koen eteisen tärkeänä kodikkuuden kannalta. Se on ensimmäinen tila mikä ottaa vieraat ja asukkaat vastaan. Onnistunut, kaunis ensivaikukutelma on sisustuksessa mielestäni aika oleellinen asia ja on kurjaa jos eteistila täytyy epäsiististi tukkia kaikenmaailman vaatteilla mitä ei piiloon saa 🙁 Nyt eteinen on vielä toistaiseksi siisti ja jatkaa samaa linjaa kuin mitä muualla keskikerroksessa.

eteinen3.jpg

Tämän hetkinen tilanne on se, että takit ja muut tarpeelliset odottavat vielä jätesäkeissä paikkojaan. Nyt käytössä olevat vaatteet on väliaikaisesti lähinnä survottuna tuohon pikkueteiseen. Katsotaan, että kuinka tämä homma vielä myöhemmin ratkeaa 😉

eteinen4.jpg

Mustat Happy Lightsit siirtyivät olohuoneesta eteiseen. Vitivalkoiset menivät mustien tilalle olohuoneeseen. Ennen eteisen peiliä korostanut luonnonvalk./valk./hopea pallovalolajitelma on yläkerran rappusen kaiteessa 🙂 Nyt kaikki Happy Lightsit mielestäni löytäneet omat paikkansa. Mustat sopii eteiseen mainiosti, etenkin nyt kun ostin Oma Koti Valkoisen Miialta tuon hänen maalamansa DIY jakkaran. Juuri sopivan kokoinen ja siro tuossa eteisessä. Äsken ulos lähtiessäni tulikin penkki taas todella tarpeeseen, sillä en itse saanut sukkia ja kenkiä jalkaan. Mieheni piti ne minulle pukea, mutta pääsinpähän istumaan muualla kun lattialla (mistä en myöskään pääse ylös ilman tukea)… 🙂 hih! On tämäkin!

Vallilan vaalenaharmaa matto on siirtymässä pian Daniton huoneeseen ja eteiseen tulossa samaa valkoista Pappelinan Sveaa kuin muualla. Matot olleet todella ihania ja niin helppoja pitää puhtaana. Jopa ruokapöydän alla pysynyt täysin siistinä ja valkoisena! Tuo meidän eteinen ainakin kerää kuraa ja lehtiä, joten muovimatto onkin todella hyvä ratkaisu väristään huolimatta. Todella käteväksi olen kokenut mattojen pyyhkimiset ja harjaamiset, siksi päätös vielä neljännen Svean hankkimisesta oli helppoa. Jatkuupahan sitten muutenkin asunnossa yhtenäinen linja koko lattiapinta-alalla. Tuleva Svea onkin oikein kunnon käytävämatto sillä kokoa on peräti 70×400 cm. Täytyykin tehdä erillinen postaus jahka matto saapuu 🙂

 

Nyt jatkan tuota eteisen pähkäilyä ja nettisivujen selailua erilaisten säilytysideoiden muodossa. Vinkkejä saa toki antaa jos tulee jotakin mieleen. Lähinnä jokin kapea ratkaisu, muu kuin kenkäkaappi voisi olla sellainen mihin tarttuisin 😉

Leppoisaa sunnuntaita kaikille 🙂

suvi1.jpg

7 kommenttia “Kuvaa eteisestä

 1. Mahtuisiko tuohon peilin paikalle 38 cm syvä vaatekaappi ulosvedettävillä vaatetangoilla? Peili toistaa kyllä näkymää kauniisti, joten ehkä peiliovellinen kaappi? Tuohan peili myös avaruutta tilaan.<br />
  Tuon Trayn paikalle sijoittaisin jonkin korkemman kapean lipaston, jos seinänpätkä vain on riittävän leveä.<br />
  Eteinen on meillä ainainen ongelma, kun tavaraa on kamalasti ja silti pitäisi olla nättiä 🙂

  1. Sen peiliseinän leveys on 30 cm ja siinä on niin valokatkaisimet kuin pistokkeet. Hey Trayn pöytä on sentilleen samankokoinen kun tuo seinä ja siihen laskenkin niin kassit, kuin puhelimet ja avaimet aina kun tulen sisälle. Aika special kaapisto pitäisi siihenkin löytyä sillä leveysmitta ilman listoja vain 34 cm. Ehkäpä lähden panostamaan kuitenkin tuohon seinään mikä vessan takana, tosin siinäkin on patteri edessä ja ei ole hyvä tilkkiä sitä minkään taakse. <br />
   <br />
   Tätä täytyy vielä vähän kehittää, kiitos kuitenkin hyvistä ajatuksista. Kyllä minä vielä jotain keksin, olen ainakin päättänyt niin 😉

 2. Ihan pikaisesti pyykin laiton ohessa kommentoin sen kummemmin mietimättä sisustuksellisia vinkkejä… Meillä oma väki kulkee pääasiassa kodinkoitohuoneen kautta, 'paraatieteinen' on pyritty pitämään vieraskäytössä. Onnistuisiko teilläkin?<br />
  <br />
  Iso hali sinne 'etelään' 🙂

  1. Ei valitettavasti ole sellaista. Tuo on se ovi mistä on vaan kuljettava ja mihin täytyy jokin fiksu ratkaisu löytyä.<br />
   <br />
   Kiva kun ehdit piipahtamaan.<br />
   <br />
   Halit sinnekin ja mukavaa viikkoa 🙂

 3. Kuvasta (todellisuuttahan tosin ei osaa arvioida yhden kuvan perusteella) tulee mieleen, että tuo musta pöytä on eksyksissä ja siihen suorastaan kompastuu. Tilalle joku kapea, korkea lipasto tms., joka ikäänkuin sulautuisi osaksi seinää? Ellei tilaan mahdu kaappeja, mahtuuko edes ylös seinälle hyllyjä, joihin voisi kätkeä siisteissä koreissa lasten pipot, hanskat yms? Tosi haastavaa, kun eteinen on noin pieni, jolloin myös tilan korkeus kannattaa käyttää hyödyksi, myös siellä pikkueteisen puolella. Minkähän takia suomalaisiin taloihin suunnitellaan aina liian vähän/epäkäytännöllisen mallista säilytystilaa. Meillä eteinen näyttää lähinnä siltä, että talossa asuu tuhatjalkainen kengistä päätellen ja naulakossa roikkuu epämääräisen komppanian takkivarasto, eikä meillä edes asu viittä henkeä ;)<br />
  Nykyään kun ei ole vanhan ajan ullakkoakaan, jonne sai vietyä vaatteet varastoon vuodenaikojen mukaan.<br />
  Onnea mietintään ja varsinkin toteutukseen!

  1. Pöytä näyttää tosiaan kuvissa ehkä hieman irralliselta tai jotenkin isolta, vaikka se ei sitä olekaan. Sille seinälle ei noin minimaalista lipastoa varmastikaan löydy (tai en ole törmännyt kun netissä olen selaillut).. Kaikissa on mitat enemmän kuin 34 cm, vaikka korkeutta olisikin. Jotain seinähyllyjä varmaan pakko fixailla, sillä muutakaan ei juuri ole tarjolla. Naapurin kanssa hieman haaveillaan eteisen laajentaamisesta, joten ehkä siihen asti (kunnes asia ratkeaa suuntaan tai toiseen) en tee vielä mitään isoja päätköksiä/suuria hankintoja. Jotenkin olisi hyvä saada tuo vaan edes väliaikaisesti toimimaan olemassa olevilla kalusteilla, jos ei aina tarvitsisi hankkia kaikkea uutta 😉 Hieman vain kauhistuttaa, kun on talvi tulossa ja toppatakit pitäisi johonkin päin saada…<br />
   <br />
   Samaa minäkin olen pohtinut, että mikähän idea siinä on tehdä pieniä eteisiä. Meillä on välieteinen mihin ei mahdu edes kenkähyllyä. Kenkäkaappi saattaisi mennä jos oikein kaposena löydän. Huvittavaa vain mennä koko perheen voimin yhtä aikaa sisälle, kun ei välieteiseen mahdu enempää kun yksi kerrallaan. Muiden pitää purkautua sitä mukaa toisen eteisen puolelle, jotta loput mahtuvat edes ulko-ovesta sisään 🙂 Tässäkin kohtaa vain todettava, että kun ostaa vanhaa, mitä ei itse ole suunnitellut, niin tietyistä asioista on vain tingittävä. Ei auta. Voin vain kuvitella kun kohta olisi mukana aina myös vauvan kantokopat jne. Hih! Näen koko tilanteen jo sielujeni silmin, kun yritän selviytyä sisälle. Onneksi ei enää ole silloin tämä maha tiellä ;). Hymyä huuleen, kait tästäkin huumorilla selvitään :D<br />
   <br />
   Kiitos tsemppauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *