Sauna – vielä ihan vaiheessa

Tätä olette kyselleet, joten tässä kuvamateriaalia tämän hetkisestä tilanteesta.

1.jpg

Hommaa on riittänyt vaikka kuinka ja paljon, mikään läpihuutojuttu tämä saunan rakentaminen ei vanhojen piirrustusten takia ollut. Putket oli eri paikoissa mitä piti ja sitten niitä useina, ylimääräisinä työpäivinä etsittiin (sen verran, mitä minä taas olen miesten puheista ymmärtänyt, kun tuolla alakerrassa harvoin olen viitsinyt käydä kaiken pölyn keskellä kompuroimassa). Onneksi nyt ollaan jo voiton puolella ja edistystä on alkanut tapahtumaan oikein silmissä. Vihdoin kun on tähän vaiheeseen päästy, niin loput tapahtuu nopeasti 😉

Kuten ehkä arvata saattaa, niin meidän saunasta ei ole tulossa ihan perinteinen. Ollaan molemmat mieheni kanssa vähän tällaisia poikkeavia persoonia 😉 Sana ´käytännöllisyys´ ei ainakaan ole tehty kuvastamaan meitä… 😀 Yhdessä olemme saunaa suunnitelleet, mutta loppupeleissä olen pitkälti jättänyt vetovastuun hänelle ihan jo väreistä alkaen. Yhtenä erikoisuutena on varmaankin juuri tuo väritys, jossa leikitellään vaalean puun ja mustan raidallisella yhdistelmällä. Perinteisiä lauteita meille ei ole tulossa myöskään, mutta sen enempää en vielä siitä projektista paljasta. Sen verran voin itse saunasta kuitenkin vielä kertoa, että vanhan, tilasta puretun takan hormeihin on tulossa puukiuas ja saunan etuseinä tulee olemaan samalla tavalla lasia, kuin porealtaan puoli.

3.jpg

Kuvat eivät ole nyt parhaita mahdollisia, sillä ne on otettu viime yönä kun saimme lapset nukkumaan. Alakerrassa on vain raksavalo, mikä ei anna mitään anteeksi ja siitä myös nämä kamalat heijastumat. Yksin, edes nyt päiväsaikaan en lähde tuonne kaiken rojun keskelle seikkailemaan uusien, parempien kuvien toivossa. Ehkäpä nämä otokset antavat nyt tällä erää tarpeeksi suuntaa siitä mitä tuleman pitää 😉4.jpg

7.jpg

 

Ihana Sinituote muisti meitä bloggareita vielä pirtsakalla Roosa Nauha-kampanjan Laudepesurilla. Nyt minulla on näitä kaksin kappalein, joten kyllä pitäisi meidän saunan pysyä sitten ainakin puhtaana! 😀

Sinituotteet saatu yhteistyössä siivouskampanjan kautta.

5.jpg

Sinillä siivoukset alkaa meidän huushollissa vasta kohta oikeastaan sujumaan, nyt kun tavarat on purettu ja remppa tulossa päätökseen. Pahvit on vihdoin poistettu lattioilta ja loppuviikosta olisi tarkoitus saada jopa ihanilta ystäviltä ihan siivousapua 🙂 Kiitos Sinituotteille hyvästä yhteistyöstä, kyllä nyt kelpaa laittaa hihat heilumaan kun on millä puunata!

 

6.jpg

Tämä viimeinen kuva on saunan suunnasta otettu ja jotain speciaalia tuohonkin seinään on pian tulossa. Tästäkin taas lisää sitten myöhemmin 🙂 Tällaista kuitenkin meillä nyt saunan osalta… Suurella innolla odotan alakerran valmistumista <3 Itse olen ainakin ihan innoissani tuosta saunan erilaisuudesta 😉 Mitäs ajatuksia teissä herätti? Veikkaan, että on sellainen raitakuosi, mikä jakaa kyllä mielipiteitä 😀

suvi1.jpg

7 kommenttia “Sauna – vielä ihan vaiheessa

 1. On teillä siinä savottaa! Mutta näyttää hienolta eikä varmaan ihan joka kodissa tuollainen sauna tule vastaan. 🙂 Ja nyt näin pilkahduksen tuosta Daniton huoneesta. Oletko nähnyt talon alkuperäiset piirustukset? Jos en väärin ymmärtänyt, laitatte ilmeisesti seinän siihen, missä se on joskus alun alkaen ollut? Tai ainakin osittain seinää. Mielenkiintoista! Tuo &quot;kodinhoitohuone&quot; (siksi se kai on nimetty) on tosi haasteellinen, kun siinä ei tosiaankaan ole kuin yksi kokonainen seinä ja sekin suoraan rappusten jatkeena. Isohko huone sinänsä, mutta hankala sisustaa.

  1. Ehkäpä tässäkin kodin kolkassa tulee jollakin tapaa mieheni mieltymys jalkapalloon esille 😀 Mutta eipä tuo mustavalkoraita ole kaukana omasta tykkäämisestänikään, joten hyvin sopi meidän makumieltymykset yhteen 😉 Jätetään ne käytännölliset ratkaisut muille ja tehdään me ihan omalla tyylillä, vaikka ei aina muut ymmärtäisikään :D<br />
   <br />
   Olen nähnyt alkuperäiset piirrustukset, mutta kyllä olisi huoneesta jäänyt niin minimalistinen, ettei mitään saumaa. Pienihän siitä tuli nytkin, vaikka yhden vinon seinän laajennuksen siihen teimmekin. Meilläpä ei olekaan kodinhoitohuone muuten rappusten jatkeena, vaan ihan eri paikassa. Nyt alkoi vielä enemmän kiinnostamaan, miten teillä on alakerta ratkaistu! Ollaan pikkusen meinaan pyöritelty noita olemattomia neliöitä :/

  2. En osannut varmaan selittää. 🙂 Siis tuo alakerran avoin tila, joka avautuu rappusista tultaessa, on kokonaisuudessaan kodinhoitohuone (muistaakseni teilläkin oli niin). Se vaan on tosi epäkäytännöllinen, koska yhdellä seinällä on kolme ovea (vessa, varasto ja vaatehuone), yhdellä seinällä vaatekaapit ja pesutorni ja yhdellä ulko-ovi. Ainoa seinä, joka on kokonainen, on se, joka ikäänkuin jatkuu rappusten suuntaisesti. Ahdashan siitä tulisi, jos rupeaisi jakamaan tilaa monella seinällä… Mutta siis vino seinä!? Kiinnostavaa… 🙂

 2. Tässähän meni melkein sanattomaksi. 😀 Siis joo, vau, raidallinen seinä, mikä ettei. Ei todellakaan perinteinen saunapanelointi mutta ettehän sitä lähteneet hakemaankaan, vaan nimenomaan jotain erilaista. Entistä suuremmalla mielenkiinnolla odotan nyt, miltä valmis sauna tulee näyttämään! Olin muuten jotenkin kuvitellut sen saunan eri paikkaan, en ehkä ymmärtänyt aiemmin ihan oikein tai sitten en hahmottanut nyt näistä kuvista. 😀 Jos jonkinlaista arvausta voi heittää kehiin, niin veikkaan kaakeloituja saunan&quot;lauteita&quot;. 😉

  1. Haha!!! Jes! Ihanaa jos oon päässyt yllättämään. Jonkin verran yllättynyt olin tavallaan itsekin. Mielenkiinnolla odotan valmista minäkin ja tuleeko siitä edes sellainen kuin kuvittelen 😀 mutta tylsä se ei ole ainakaan…:D<br />
   <br />
   Ei huono arvaus, voisi hyvin olla mahdollinen… 😉

 3. olenkohan minä jotenkin outo, kun en ollut yhtään yllättynyt tuosta raidasta… siis onhan se erillainen, mutta magee 🙂 jään odottamaan kuvia valmiista saunasta &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *