Terassikuvia ja asiaa :)

Uudessa asunnossa on koko talon mittainen, pitkä, kapea, lasitettu ulkoterassi. Se onkin hyvin haasteellinen sisustaa käytävämäisyytensä takia. Kuvasin terassin vielä kun se ei ollut tyhjillään. (Ei tosin nytkään tyhjillään vaan täynnä purkutavaraa… tämän parempia kuvia en kuitenkaan löytänyt). 

terassi.1jpg.jpgterassi.5jpg.jpg

Vaatii hieman uuden sisustuksen lisäksi myös siivousta… Joku muu saa tosin mennä tuonne katolle sohimaan 😉terassi.6jpg.jpgterassi.3jpg.jpgterassi.4jpg.jpgterassi.jpgterassi.2jpg.jpg

terassi.7jpg.jpg

Nyt vanhasta jäljellä on enää nuo matot, sillä muut tavarat entiset asukkaat veivät mennessään. Osaisitteko vinkata minulle jonkin paikan tai nettisivuston, mistä löytyisi yksi siisti, hieman kauniimpi, pitkä matto tuohon käytävään? Monet netissä olevat mittatilaustyönä tehdyt käytävämatot on TODELLA tyyriitä. Etolasta katselin muutamia hintaluokkaan sopivia, sillä en ole valmis monia satoja euroja laittamaan ulkona olevaan mattoon. Sieltä hankittu muovimatto voisikin olla yksi vaihtoehto. Varmaan pakko tilata kuitenkin ihan metritavarana, sillä metrejä on useampia…en edes vielä kuinka paljon, kun en ole päässyt mittailemaan. Ajattelin vielä hieman kuitenkin nyt muuton yhteydessä laittaa tuota ulkoasua, jotta on kiva vielä syksylläkin nautiskella kuulaista, tunnelmallisista illoista kynttilöiden valossa. Muut pihahommat jäävät suosiolla ensi kevääseen.

Tähän mennessä olen hankkinut terassilta ulos johtavan oven molemmin puolin ympärivuotiset tekokasvit kauniissa ruukuissaan. Mainiot löydöt bongasin Hobbyhallin Hobbaloilta hyvään tarjoushintaan.

656104_01.jpg651597_01.jpg

Kuvat Hobbyhall

Ruukkuja on tulossa kaksi kappaletta ja noita puita yhteensä neljä. Laitan aina kaksi puuta samaan ruukkuun koristekivien kera. Varmaankin näyttää ihan kivalta sitten tuo takapihalle kulku tuolta osin. Lisäksi sain pari viikkoa sitten huudettua huutonetistä meille sellaisen ihanan riippukeinutuolin. Lapset varmaan ainaskin tykkäävät ja miksei me aikusetkin. Fijillä tuli makoiltua paljonkin erilaisissa riippukeinuissa ja kyllä siinä sielu lepäsi (tosin hieman kauniimmat maisemat oli kylläkin ympärillä) 😉

Kuten kuvissa näkyi, niin ikkunanpuitteet ja ovet ovat vielä tummat. Ne raikastuvat pian, sillä valkoinen tai vaihtoehtoisesti tumman harmaa pensseli lähtee kohta viuhumaan nyt kun saan Erininkin viikonlopuksi hoitoon 😉 Varmasti uusi väri tekee tilan ilmeeseen jo suuren muutoksen. 

Olen kovasti googletellut kivoja sohvia ja ruokapöytiä yms. mutta nyt taitaa olla enää huono aika löytää mitään. Pitää ollakin sitten tikkana tarkkana keväällä kun ensi kesän kalusteet tulevat myyntiin. Mennään siispä hetken aikaa ilma, sillä en halua tyytyä mihinkään. Mieluummin panostan sitten kerralla mieluisiin ja kunnollisiin sitten kun sellaiset eteen sattuvat.

Yhden aivan IHANAN betoniruokapöydän löysin ja itseasiassa jopa varasin Vepsäläiseltä. *Rakastuin* Katsokaa miten kaunis ja vivahteikas pinta!

betoni.jpg

Näytin tätä kuvaa miehelleni ja mieheni työkaverille… työkaveri (hyvä ystävämme) etenkin oli sitä mieltä, että he tekevät sen ensi keväänä meille itse, joten tämä ihanuus jäikin sitten Vepsäläiselle jonkun muun poimittavaksi. Nyyh! 🙁 Ihanaa kuitenkin, että omin kätösin haluavat meille pöydän luoda <3 Siitä tulee varmasti ihana ja on ihan erilailla tunnearvoa kun on itse väsätty! Nyt vain odotettava pitkä talvi ennen kuin sitä aletaan työstämään. Betonista valetut yöpöydät olisi tarkoitus tehdä hieman aikaisemmin jos sellaiset aikaiseksi kaiken rempan keskellä/lopussa saamme. Mutta eikös vielä ole upea tuo Vepsäläisen pöytä!!??? 😀 En saa katsetta irti tuosta kuvasta 😉

Sellainen on meidän terassi ja siinä muutamia terassisuunnitelmia, kun taas vauhtiin päästään. Tuleeko teillä mitään kivaa mieleen, ajatuksia tai vinkkejä mitä muuta tehdä/hankkia? Kiva kuulla taas mietteitä ja uskon, että niistä saattaa hyötyä muutkin lukijat kuin vain minä 🙂 Ideariihi siispä taas vain käyntiin 😉

Ihanaa torstaita rakkaille lukijoilleni <3

suvi1.jpg

 

20 kommenttia “Terassikuvia ja asiaa :)

  1. Voi muuten olla ihan totta. Enpä ole koskaan asunut taloyhtiössä, joten innostuksissani jäi tuo asia pohtimatta. Ehkäpä mieheni olisi toppuutellut, mutta pitääkin ottaa selvää 🙂 Ikkunoiden välistä, sisäpuolelta maalaan ainaskin 😉 Sekin tekee jo ihan eri ilmeen ainakin sisäpuolelle ulos katsoessa.

 1. Ihana toi pöytä!! Ja vau jos miehet tekee sen itse, niin tilaan meille samanlaisen, KIITOS! 😉 ♥ On kyllä haasteellinen malli teiän terassilla, mut sut tuntien kaunis on lopputulos! 🙂

  1. Kiitos ihana! Yritän saada siitä kivan ja käytännöllisen :D<br />
   Sun pitää toiselle kummille sitten vain lirkutella 😉 hih!

 2. Ns. parveke/terassimattoa saa metritavarana, eri leveyksiä ja värejä löytyy. Ei ime vettä, pysyy paikallaan, ei homehdu kosteassa. Ei tietysti näytä miltään järisyttävän erikoiselta, mutta ehkä kaiken erikoisen keskellä voisi jotakin vähemmän näkyvääkin olla? Melko hankalan kapea ja pitkä teidän terassi käytännössä on, vähän tulee sellainen junanvaunu- tai kasvihuonetunnelma. Toivottavasti on aurinkoinen kuitenkin.

  1. Anteeksi kun vastaukseni on kestänyt. Koneeni jostain syystä reistaillut :(<br />
   <br />
   Kyllä hyvin on käytävämäinen tuo tila, eikä todellakaan helpoimmasta päästä. Kunhan kiva, kosteutta kestävä matto löytyy niin täytyy sellainen hommata. Kyllä onneksi siihen aurinko pitkälti paistaa 🙂

 3. Hei, joko teidän wc:n muutosprojekti on valmis? Luin postauksestasi ja kiinnostuin myös tästä primavistapinnoitteesta ja kovasti odotan kuvia ja lisätietoja projektistanne 🙂 Erityisesti kiinnostaa pinnoitteen kestävyys eli joutuuko mahdollisesti uusimaan joskus?? Seinäpinnat nyt varmasti kestää, mutta kulutuskestävyys märkätilan lattiassa mietityttää.

  1. Kyselitpä hyvään hetkeen 🙂 Seinät on tänään pinnoitettu ja lattiat jäljellä vielä huomenna. Hyvin kestää märkätilatkin, sillä teollisuus käytössä pinnoitteita käytetty mm. alusten pohjissa. Teen ehdottomasti pian postauksen ja kerron rehellisesti mielipiteeni. Seinistä tuli ainakin aivan eri näköiset! &hearts; Olen todella innoissani.

 4. Moi! Me laitettiin 2 m leveää terassimattoa, joka ostettiin K-raudasta. 7 m pala tuli maksamaan 110 euroa (7,90 e/m2), mutta ei riitä koko terassin leveydelle. On se näppärämpi ja siistimpi kuin useampi matto, koska pysyy paikallaan ja on suunniteltu varta vasten terassille. Suosittelen!

 5. Bongasin sinut eilen Habitaressa! Oltiin just kahvilla kun menit ohi ja ajattelin että nykäisen kyllä hihasta jos tulet vastaan mut ei satuttu törmäämään. Kivaa messupäivää teille vielä, me oltiin aamupuolella yötä kotona 🙂

  1. No voi vitsi! Olisit huudellu 🙂 Olin varmaan niin kärsivän näköinen kun neljä tuntia tyhmänä siellä kiersin maha pystyssä, korkokengät jalassa 😀 Tänään jäi korkkarit kotiin kun tallustelin päivän ballerinoilla… niin oli jalat puhki vieläkin eilisestä ;)<br />
   <br />
   Tykkäsitkö muuten messuista? Mitä jäi mieleen? 🙂

  2. Minä niin luotin että nään sut kyllä vielä! Et kyllä näyttänyt yhtään kärsivältä. Korkkarit tosin noteerasin, varmaan siksi kun ite siinä lepuuttelin kipeitä jalkojani vaikka oli tennarit tarkoituksella jalassa 😀 Tylkkäsin kyllä, ens vuonna vaan ehottomasti kahtena päivänä kiertämään että ehtii keskittyä paremmin. Nyt oli pakko kiertää aika vauhdikkaasti osastot läpi saadakseen mahdollisimman hyvän kokonaiskuvan 🙂

  3. No hyvä, vaikka ilme useinkin varmasti olikin kärsivä 😀 En juuri uskaltanut istuutua, kun pelkäsin etten pääse enää ylös 😀 :D<br />
   <br />
   Huomasin itsekin, että ekalla kierroksella ei tarttunut matkaan oikein mitään ja vasta tokaa kertaa kiertäessäni näin kaikki ihan eri tavalla ja pystyin &quot;keskittymään&quot;. Johtui ehkä myös siitä, kun väki väheni ja oli tilaa, sekä avaruutta tutkailla rauhassa 🙂

 6. Olipa mukava tavata ihan livenä! &hearts;<br />
  <br />
  Minäkin olisin Bauhausia tms. ehdottanut maton ostoon, toivottavasti löytyy mieluinen! <br />
  Betonipöytä on a

 7. Ompa kiva seurata uuden kodin laittoa ja kuvia 🙂 <br />
  Ihanan mallinen toi terassiosuus muuten. Ja betonipöytä on kaunis!

  1. Kiitos Jenna! Ihana kuulla 🙂 Niin paljon olisi postattavaa, kun vaan joku ehtis postaamaan mun puolesta 😉 Ei meinaa aika riittää, kun valmiiksi pitää saaada… Kyllä tuosta vielä kiva tulee 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *