Italialainen ilta

Ihana ystäväpariskuntamme tuli meille eilen iltaa viettämään. Nainen on italialaissuomalainen ja hänen miehensä suomalainen, mutta asunut useita vuosia italiassa. Me hankimme juustot ja he toivat viinit. Itse en todellakaan mikään juustoexpertti tietämykseni kanssa ollut, mutta jotenkin ajattelin homman niin, että laitan tarjolle pari pehmeää juustoa ja pari kovaa juustoa. Pariskuntavieraat taas sen sijaan ovat aivan viiniexperttejä tietämyksineen ja testailuileen. He suosivat vain Italialaisia viinejä ja juovatkin viiniä ruoan kanssa päivittäin. Tässä mukavan italialaisen illan tarjoilut. 

5174f6f489ac616404000018.jpg

Tuo Alppi Kreivi oi ihan uusi juusto kaupan valikoimissa. Ihastuimme siihen todella! Kovista juustoista Alppi Kreivi edusti mietoa ja Musta leima voimakasta makua. Kaikki pippurituorejuustot ovat suurta herkkuani ja rakastan jopa valkohomejuustoa, vaikka en taas voi sietää sinihomejuustoa. Valkohomejuusto ja sinihomejuusto ovatkin aivan täysin erilaisia. Tämä juustokattaus oli ainakin hyvin toimiva, vaikkakin suht tavallinen. Joskus täytyy tehdä haasteellisempi valikoima ja käydä vaikka Stockan herkussa hakemassa jotakin todella erikoista ihan mielenkiinnosta.

5174f6f189ac61a001000028.jpg

Illan salaatiksi tein italialaisen Napolitana mixin, missä oli sekoitettuna rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä ja pinaatin lehtiä. Mukana myös miniluumutomaatteja, kurkkua, punasipulia ja fetaa. Tuo salaattisekoitus oli todella hyvää! Ostan sitä aivan varmasti toistekin. Ihan S-Marketeissa löytyy heviosastolta Alfano Tommason valmistamana. Suosittelen, jos haluaa hieman vaihtelua salaattimakuihin.

5174f70689ac61a50300002a.jpg

Laitoin paahdetut hunajasuolapähkinät erikseen, että niitä voisi sitten halutessaan lisätä salaatiin.

5174f71a89ac61fb02000051.jpg

(Apuva, toivottavasti kukaan viiniasiantuntija ei nyt lue tätä ja mieti että voi hyvää päivää) 😉

Olen niin huono kertomaan viineistä oikeastaan mitään muuta kuin että mielenkiintoisia olivat. Hyvin erilaisia keskenään niin tuoksulta kuin maultaan. Itselläni jäi viinit hieman vähemmälle, mutta juustoja vedin sitten senkin edestä. Muut vieraat kyllä nauttivat viineistä ja italialaspariskuntamme maisteli niitä oikein ammattimaisin elkein. Oli hauska kuulla viinien tietoutta ja tarinaa. Punaetikettinen Lambrusco oli aivan uudenlainen kokemus. Ihan kuin punaviini ja kuohuviini olisi yhdistetty. Maku oli mieto ja prosenttejakin vain 8%. Viini onkin tarkoitettu juuri seurustelujuomaksi kevyiden ruokien kanssa. Keskimmäinen Nero D´avola on hyvä sisilialainen viini. Ystävämme nautiskelevat usein tämän viinin eri versioita. Tuota valkoetikettistä viiniä saa Alkon valikoimista vain etukäteen tilaamalla. Sitä tuotetaan vain rajallinen määrä pulloja vuodessa. Hyvin persoonallinen viini kokeneemmille viininjuojille 🙂 Parempi, etten itse kerro enempää, sillä hienosti kirjoitettu arvostelu tästä viinistä löytyy täältä.

5174f73289ac619f01000023.jpg5174f74989ac61a603000041.jpg

Tähän loppuun laitettava vielä kuva mieheni tuomasta kukkasesta, minkä taas eilen yllätyksenä sain. I`m a lucky girl <3

Mukavaa, aurinkoista viikkoa!

Suvi

5 kommenttia “Italialainen ilta

  1. Viinien nautiskelu jäi sulla vähemmälle? Hmmmmmm… hmmmmmm… hmmmmm… Oliskohan siihen joku järkevä syy? 😉

    1. Samaa mietin minäkin 😉 Oi että…nytpä tämä menee taas jännäksi &hearts;&hearts;&hearts;<br />
      <br />
      TYKKÄÄÄÄÄÄÄÄN!<br />

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *