Herkkupäivän valitusvirsi

51729b3089ac61d40d00000c.jpg

Meikäläisen eväät tältä päivältä… Olen aivan totaalisen hurahtanut bataattikeittoon. Se on niin hyvää! Bataatti on paljon maukkaampaa kuin peruna. Rakastan sosekeittoja ja etenkin jos mukana on bataattia, sekä voimakasta koskenlaskijaa niin NAmSk! 😛

51729b1a89ac61220d000002.jpg51729b2089ac615b0d000007.jpg51729b2689ac61b30d000002.jpg

 Nyt on kuulkaas niin rankat viikot kaikkien sairastelujen osalta takana, että minäpä sitten päätin palkita itseni herkuilla oikein ruhtinaallisesti. Ei muuten kaduta yhtään!!! 😀 Kovasti haaveilen, että olisin itse leiponut jonkin herkullisen porkkanakakun tai vastaavan, mutta ei vaan yksinkertaisesti aika riittänyt, joten kävin ostamassa kaupasta.  Viimeisen viikon ajan olen tehnyt kotona töitä, siivonnut, pyykännyt, käynyt kaupassa, laittanut ruokaa, vaihtanut vaippaa ja kuunnellut jatkuvaa kitinää, yksin. Tällä hetkellä olen hieman helisemässä kun kotona on kaksi uhmaikäistä muksua ja ihan KOKO AJAN saa olla katsomassa perään, komentamassa ja selittämässä miksi näin EI saa tehdä. Sen jälkeen kuuntelen puoli tuntia huutotekoitkua Eriniltä, kun hän ei saa suklaata. Kuka edes on koskaan antanut lapselleni suklaata??? (Huom! Nyt ei ole äiti kyseessä, vaikka tämä himo näköjään kulkeekin geeneissä!!) 😉 Uusioperhe elämä, se se on välillä sitten “antoisaa”! 😀

Tänään päivämme pelasti ihana ystäväni perheineen joka tuli meille viettämään lauantaita. Menee paljon rattoisammin, kun on toinen mamma kenen kanssa jakaa nämä arjen “ihanuudet”. Oli kyllä onneksi sellainen piristysruiske, että taas jaksaa seuraavankin viikon. Onneksi kaikki ovat jo tervehtyneitä, silti murheita riittää vaikka jos minkälaisia. Mitenhän voisikin keskittyä vain oman perheen elämään, ilman ulkopuolelta tulevaa sontaa. Uusioperhe ei ilmeisesti ole koskaan vain OMA perhe, sillä kaikki lasten asiat pitää aina sopia myös entisen elämän kanssa. Siinäpä sitä sitten välillä onkin tekemistä, kun ei mikään ajatus kohtaa. “Ihanaa”! Taas kerran!

Hoh hoh ja voihan ärsytys. Kiitos tästä purkauksesta. Harvemmin tapana meikäläisellä, mutta kyllä tämä nyt piti vain itseltäni painamasta pois saada. Helpotti jo kummasti, vaikka päähän ottaakin.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua Teille muille <3

Suvi

16 kommenttia “Herkkupäivän valitusvirsi

  1. Niin on! Miten kasvikset voivatkin maistua niin hyviltä soseutettuna, mutta ei kokonaisina 😉 Kiitos, samoin Niina &hearts;

 1. Hih, aina saa purkautua ja äiti-ihmisiltä se on varsinkin sallittua 🙂 Mulla on täällä myös pari uhmaa kotona…milloin toi uhmailu muuten ees loppuu???* Tyttö on nyt viiden ja poitsu kuuden ja loppua ei vaan niinku näy…WTF?!!!<br />
  Siitäkin huolimatta, muksaa viikkistä 🙂

  1. Juu ei tässä mitään yli-ihmisiä olla ja turha edes kuvitella, että lapsiperheen arki olisi vain ruusuilla tanssimista. Tämä on ihanaa ja antoisaa aikaa, mutta samalla toki raskastakin.<br />
   <br />
   Hui! Niin se varmaan menee, että kun yhdestä uhmasta selvitään, niin on toinen jo oven takana. Onneksi jokainen kehitysvaihe on erilainen :)<br />
   <br />
   Kiitos piristävästä kommentistasi &hearts;

 2. Olet herkkusi ansainnut : ) Ja huomaatkos, se koti tuli siistiksi ja siivotuksi kun sen aika oli ja voimat siihen riittivät. Itselläni alkoi juuri loma ja mulla olis iso siivousurakka myös edessä, jotenkin nuo pölyt näyttävät kevään auringossa aina niin häiritseviltä..<br />
  Voimia uusioperheellesi ja muista pitää puolesi, kyseessä on sentään sinun nykyinen perheesi ja sen elämä. Nauti!

  1. Hih, olen kyllä samaa mieltä. <br />
   Ja totta! Niin se vaan taas siivotuksi tuli kuitenkin, vaikka välillä jo tuntui että jääkö tämä tällaiseksi myrskyksi. Epäsiisti koti ahdistaa aina. Ehkä tuo aurinko toi hieman voimat takaisin ja taas on koko ihminen ihan eri mielellä kun katsoo myös puhdasta kotia. Huomaan, että olet lukenut blogiani ennenkin :D<br />
   <br />
   Minä pidän kyllä puoleni 😀 Ei ole tapana jäädä muiden jalkoihin 😉 Oma pää on kait välillä liiankin voimakas ja kuulemma itsepäinenkin vielä. Ehkä tämä äitiys on kuitenkin jonkin verran pehmentänyt toivottavasti minuakin :)<br />
   <br />
   Ihanaa, aurinkoista sunnuntaita Saila! &hearts;<br />
   <br />

 3. jos omalla lautasellasi näyttää olevan suklaata ( kuten kuvassa), niin en yhtään ihmettele lapsesi sitä haluavan!

  1. Ainahan sitä kysyä saa. <br />
   Omalla lautasellani on välillä suklaata kun lapset ovat päikkäreillä. Myönnän, rakastan suklaata! 🙂 Niin me äidit kait välillä salaa herkutellaan tai minä nyt ainakin. En tosin napostele lasten läsnäollessa. Joten edelleen olen yhtä ihmeissäni mistä lapseni on suklaan edes keksinyt.<br />
   <br />
   Mukavaa sunnuntaita sinullekin! 🙂

 4. Todellakin ansaittua herkuttelua!! Välillä saa ja pitääkin purkaa, koska se aina keventää sydäntä ja lähtee systeemeistä pois. Ystävät on paras piristysruiske ♥ Suloista sunnuntaita koko perheelle!! ♥

  1. Tänäänkin tuli herkuteltua, kun vietimme ystävien kanssa italialaista iltaa 😉 Todella piristää ja oli niin kivaa :D<br />
   <br />
   Kiitos samoin kulta &hearts;

 5. Ettei vaan olisi mumma tai taata, joka suklaata tarjoilee. Niin vaarallisia paikkoja mummolat ovat! Taitaa lasten hampaiden kanssa olla sama juttu kun omien kilojen: Ei kukaan kylässä liho…ei niin paljoa kerkii kyläilemäänkään. Että, ei ne hampaat mummolassa pilalle mene. <br />
  Bataatti on minunkin herkkuani. Lohkon usein juureksia uuniin ja aina on bataattia mukana. Tosin aika hintavaa syötävää muihin juureksiin nähden.

  1. No tätä minäkin olen kysellyt, mutta ei kumpikaan mummola myönnä mitään. Nyt onkin uudet veikkaukset, että kuka suklaalla lahjonut…<br />
   Kohtuudella kaikkea, myös lapselle (pitäisipä tämä neuvo aina itselläni) ;). Eihän sitä aina kaikkea voi kieltää, mutta tiukat rajat pidän joka tapauksessa.<br />
   <br />
   Oih! Uunijuureksia on kokeiltava seuraavaksi. Olen todella huono syömään kasviksia palasina, mutta erittäin valmis opettelemaan. Onko sulla joku tietty ohje/mauste miten uuniin laitat? 🙂 Isäni laittaa uunijuureksiin usein vähän hunajaa… 😉

 6. TOOOOOOOD saa herkutella! Mekin olimme eilen ystävän luona ja kaikki herkkuja oli tarjolla!! MUMS!!<br />
  <br />
  Elämä on ihanaa!!! &hearts; &hearts;

 7. JUU, kyllä elämästä nauttia pitää 😀 Kerranhan vaan täällä olemme &hearts;<br />
  <br />
  Mukavaa viikkoa! &hearts; &hearts;

 8. Totta kai saa herkutella, ja varsinkin silloin jos ottaa päähän! Mä kyllä pystyin syömään herkkuja lapsenkin läsnäollessa silloin kun lapsi ei vielä tiennyt mitä ne on, ei sitä osaa vaatiakaan jos ei tiedä. 🙂 Nyt pitääkin jo syödä salassa. 😀 Eli kyllä sitä suklaata varmaan jostain suunnasta on ollut tarjolla jos noin kovasti kiukuttaa kun sitä ei saa…<br />
  <br />
  Mutta jaksamista uusioperhe-elämään, ei varmasti aina ole ihan helppoa! Mukavaa viikkoa!

 9. Voimia ja tsemppiä niin pikkulapsi arkeen kuin uusioperheen mukanaan tuomaan lisäväriin 😉 Kokemuksen vahvalla rinta-äänellä voin sanoa että ei ole helppo kuvio mutta rakkaudella siitä kaikesta taitaa selvitä,vaikka välillä on oikein pakko istua alas ja miettii että MITÄ MITÄ MITÄ?????… ;)) Kun on monta ihmistä joilla kaikilla omat toiveet ei turhautumisen tunteilta voi välttyä. Ammentakaa voimaa toisistanne ja tulevaisuudesta. ps. Uunijuureksiin:: Lanttua,perunaa,porkkanaa. Suolaa, timjamia, pippuria, hunajaa ja maunmukaan muuta lempimaustetta. Öljyä. sekaisin vuokaan ja uuniin. NAM! meillä kaikille maistuu näin 😉 Kesä tulee pian.. valoa ja iloa sinne roppakaupalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *