Paholaisenhillo

                                       Taas tulossa reseptipostaus, mutta niinhän jo lupailinkin 😉

                                                 Eka satsi valmiina ja herkuteltu on! 🙂

punaiset.jpg

leikkuu.jpg

                                                       Pistin miehenikin hommiin 😉

chilit.jpg

 Paholaisen hillo

1 iso sipuli silppuna
800 g tomaatteja (kiehautetaan vedessä)

2 punaista suippopaprikaa
3 isoa punaista chilipaprikaa
8 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa

1 tl grillimaustetta
1/2 pss Tex Mexican tacomaustetta
mustapippuria myllystä (maun mukaan, mutta reilusti)
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillomarmeladisokeria
3 rkl mustaherukkahyytelöä
(ei pakollinen, mutta tuo ihanan lisän)

Silppua sipuli.
Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Poista chilipaprikoista siemet ja hienonna chilipaprikat. Käytä kertakäyttö- tai talouskäsineitä!
Hienonna valkosipulinkynnet.

Laita kasariin tai kattilaan sipuli, kaltatut tomaatit, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja loputkin mausteet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri.
Keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

hillo.jpg

hillot.jpg

Näitä sitten viedään tuomisiksi tänäkin vuonna 🙂 Kuulemma minulta näitä jo odotellaan 😉
En voi siis antaa ystävieni pettyä, kun heidän miehetkin jo hillon perään taas kyselleet 😀

hillooo.jpg

                     Hyvää kolmatta adventtia ja herkullisia makunautintoja! Enää viikko jouluun

                                                                            -Suvi-

9 kommenttia “Paholaisenhillo

  1. Moi!<br />Miten aikasin hilloa voi tehdä, jos ajattelisi antaa jouluna lahjaksi?<br />Vai säilyykö ne hyvin pitemmänkin ajan viileässä? :)<br />- Kaz

  2. Moikka! Aivan hyvin voit nyt tehdä, sillä säilyy useita viikkoja jääkaapissa 🙂 On aivan ihana joululahja, etenkin jos koristelet lasipurkit kauniisti haluamallasi tavalla niin lahjasta tulee entistäkin henkilökohtaisempi 😉

  3. Supsun huikeen hyvää paholaisenhilloo <3 Ihan parasta!! Itekin ajattelin joulunaikaan, siis apua tällä viikolla!! Tehä tätä, äippä kun niin rakastaa kyseistä herkkua, pakko saada joulupöytäänkin! ;D tai siis…kun tuutte käymään viikolla, ni varmaan riittää, että ostan vaan aineet valmiiks…? 😉 <br />pusspuss <3

  4. Hyvä juttu, tästäpä syntyi idea parille ystävälle, joille lahjat on vielä mietinnässä 🙂 Kiitos tästä, toivottavasti onnistun kokkailussa :D<br />- Kaz

  5. Paholaisenhillo on kyl niin hyvää, et tekis mieli lusikoida suuhun pelkästeen tätä 😉 <br /><br />Haha, meinaatkos saada mut pilkkoon? 🙂 No way! Sä voit pilkkoa ja mä annan vieressä ärsyttäviä ohjeita ja neuvoja ;D heheheheeee!!! Ei vaan, tehdään yhdessä, niin mä teen uuden satsin samalla? 😀 pusspuss <3

  6. No Way!! Meillä on kerranki kunnolla laatuaikaa ja me ei pilkota tasan muuta ku pikkujoulu herkkuja 😉 Ihanaa rakkaat saada teitä vapaapäivän iloksi <3 Erin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *