Turistina omassa kotikaupungissa

Perhereissu omassa kotikaupungissa, uhka vai mahdollisuus?

Pidimme viime kuussa viikon mittaisen ”hotelliloman” parin kilometrin päässä kotoa. Omassa kodissa ollessa arki ottaa haltuun niin voimakkaasti, ettei sitä vapauden tunnetta samalla tavalla saa, kuin muualla. Toisinaan pitää tehdä irtiotto, tällä kertaa ei tosin lähdetty Katajanokkaa kauemmas. Lomaa lomaa sanan varsinaisessa merkityksessä emme voineet nyt töiden osalta pitää, vaan lapset kävi koulua ja tarhaa aivan kuten normaalistikin. Mutta se fiilis, se oli meillä kaikilla hotellissa asuessa ihan eri.

Scandic Grand Marina

Meidän omassa kodissa oli kuvauspäiviä, joten lähdimme pois kuvausryhmän jaloista. Viikko vierähti nopeasti ja päiviä oli rytmittämässä lasten kouluun kuskaaminen. Vitsit että meillä vanhemmilla olikin haastavaa herätyskellon kanssa aamuisin. Me kun on totuttu nukkumaan pitkään, niin ei ihan kivuttomasti sujunut. Kamala kooma aina päiväsaikaan. Parina päivänä otin palavereiden välissä jopa torkut 😀 Muuten päivät meni niin läppärin kanssa työskennellessä, kuin omissa tapaamisissani juostessa. Hauskinta tässä kuitenkin oli se turistimeininki, mikä saatiin itsellemme luotua. Aamut alkoi hotelliaamiaisella. Ensin ruokittiin lapset, sitten heitettiin heidät kouluun ja tultiin itse syömään kunnon aamiainen ihan rauhassa 🙂 Oli kyllä ihanaa! Kerrankin mun ei tarvinnut olla siivoamassa, tiskaamassa, pesemässä pyykkiä, ei mitään. Sai vaan olla. Helsinkiä tuli katseltua ihan uusin silmin ja tein pitkiä kävelylenkkejä ihastellen oman kaupungin arkkitehtuuria ja maisemakuvaa. Alettiin Jaken kanssa miettimään, että miksi tätä ei muulloin samalla tavalla näe? Miksi ei tule käytyä keskustan tuntumassa kävelemässä? Upean arkkitehtuurin tunnistaa vain Euroopan muissa kaupungeissa. Silloin tulee katseltua ylöspäin ja ylipäätään ympärilleen. Hienoja paikkojahan meillä täälläkin on. Löysin uusia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita, mitkä aivan varmasti ovat kokemisen arvoisia. Niihin sitten treffipäivinä nautiskelemaan.


Scandic Grand Marina
Pidettiin tiimipalaveria hotellin aulatiloissa

Lapset olivat innoissaan hotelliasumisesta ja nimenomaan sviitistä. Oli kätevää asustella tässä lähellä, sillä muutaman kerran viikon aikana piti käydä myös kotona pyörähtämässä. Jotakin aina unohtuu, tällä kertaa Erinin ulkohousut ja luistimet. Perheen yhteisiä reissuja ja lomia on tälle vuodelle luvassa taas useampia, joten ihan kiva, että koulupoissaoloilta vältyttiin. Silti viikko toisaalla toi paljon energiaa ja vaihtelua arkeen. Sanoisin, että hotelliloma omassa kaupungissa on ehdottomasti mahdollisuus. Ainakin jos kyseessä hieman isompi kaupunki.

Turistina Helsingissä plussat ja miinukset

+ Kaunis Helsinki ja Katajanokan alue

+ Omaan kotikaupunkiin tutustuminen

+ Julkiset kulkuneuvot, liikkuminen helppoa ja nopeeta

-Sää oli kylmä, tuulinen ja sateinen

-Suomessa hotellit on kalliita

Seuraavaa reissua taas odotellessa. Ens kuussa ollaan parillakin eri matkalla, toinen suomessa ja toinen ulkomailla. Instagramin puolella kannattaa seurata meidän perheen seikkailuja reaaliajassa.

Iloa viikkoonne!

Suvi

Suvi / Suvisvilla - -

2 kommenttia “Turistina omassa kotikaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *