Aarrekartta unelmiini

Ovatko aarrekattat Teille tuttuja? Oletteko koskaan tehneet? 

Minä tykkään haaveilusta. Usein mietin mitä kaikkea elämässä vielä haluan ja mihin minulla on mahdollisuus. Yhden kerran täällä vain eletään, joten miksi en uskaltaisi unelmoida isosti. Toisinaan unelmia pidetään epärealistisina haihatteluina. Oma pääkoppa onkin usein ihmisen pahin vihollinen, etenkin silloin jos vain tyytyy sellaiseen, mihin ei ole tyytyväinen.  Aarrekartta viitoittaa tietä kohti parempaa, se auttaa selkeyttämään omia tavoitteitaan. Mitä minä elämältäni vielä haluan? Miksi minä teen töitä? Mitä töitä haluaisin tehdä? Paljonko haluaisin tienata? Paljonko haluaisin lomailla? Unelmointiin liittyy luottamus hyvään tulevaisuuteen ja siksi ainakin minä jaksan painaa. Nykyisessä elämässäni ei ole mitään vikaa, mutta ainahan sitä on mahdollisuus parantaa. Kyllä minä mieluummin kävisin ulkomailla useita kertoja vuodessa, vs. kerran vuodessa. Aarrekartan onkin tarkoitus auttaa mieltäni kirkastumaan, hahmottamaan minulle tärkeitä asioita. Unelmani toteutuvat kunhan minä uskon niihin. Kaikki ei tietenkään tapahdu heti tai sellaisenaan, mutta nyt kun haaveeni ovat paperilla, työskentelen entistä enemmän haaveideni saavuttamiseksi. Uskon, että vahvat unelmat antavat minulle positiivista energiaa ja kehittävät niin henkisiä kuin fyysisiä voimavarojani.

 

Unelmat voivat olla niin materiaalisia, kuin aineettomia. Minun tapauksessani olen leikannut ja liimannut lehtileikkeitä molemmista. Ihania unelmia olen jo saavuttanut mm. saamalla kaksi omaa tytärtä, pojan, sekä rakkaan aviomiehen, ystäviäni unohtamatta. Nyt ajattelen, että onkin perheenä aika nauttia elämästä, kun kerran on jo koko perhe koossa. Monesti unelmat tuntuvat hieman katoavan tässä kiireisessä arjessa ja siksi oma aarrekartta tuokin suurta mielihyvää muistuttamalla, että mihin tässä elämässä vielä halusinkaan tähdätä. Karttojen, kuvien tai niissä olevien tekstien ei välttämättä pidä aueta muille, kunhan minä itse tiedän, mitä niillä tarkoitan. Tärkeää onkin minä-muotoinen ajattelu; mitä minä haluan, ketään muuta ei tarviste miellyttää.

 

Tein ns. lifecouching koulutuksella 4 A4 paperia siitä mitä minulla on, mitä haluan parantaa ja mitä haluan saavuttaa. Ensin en ollut tehtävästä edes kovin innostunut, mutta kun pääsin alkuun, niin en olisi malttanut lopettaa. Tämä oli ihan huippua! Suosittelen kokeilemaan 🙂

 

10432091_10152424005053187_7404056905161

 

10406384_10152424005128187_8662097003610

 

10334299_10152424005163187_7177941597462

 

10346305_10152424005083187_3114357085450

 

10403444_10152424005268187_5993100241723

Aarrekarttani ovat nyt kehystettynä ja laitan ne kotimme työtilan seinään. Toimistossa koneella istuessani yhdistyy niin työ kuin huvi ja näkösällä olevat aarrekartat muistuttavat haaveista ja unelmista. Tauluja onkin tärkeää tuijotella useita kertoja päivässä, jotta toivomani asiat käyvät toteen. Parasta olisi nähdä ne aamulla heti herätessä ja illalla viimeisenä nukkumaan mennessä. Aarrekarttatyöskentelyn suurin aarre sanotaankin olevan rohkeus ja luottamus elämään. Elämä kantaa, jos me vain uskomme ja annamme sen kantaa. Ole varovainen mitä pyydät, sillä se saattaa toteutua! 

 

Mitä Sinun aarrekarttaasi kuuluisi? 🙂

 

Suvi

Jos aarrekarttatyöskentely kiinnostaa, niin kannattaa kurkata ajatuksia ja ohjeita link, link, link, link.

13 kommenttia “Aarrekartta unelmiini

 1. Ihana idea! Aina välillä tuo "Tee oma aarrekarttasi" tupsahtaa eteen, ehkä nyt olisi siis korkea aika tarttua tuumasta toimeen :).

 2. Uskon isosti unelmoinnin voimaan! Toitotan sitä blogissanikin usein:) Mitään ei saa, jos sen eteen ei tee töitä ja usein minun unelmani toteutuvatkin juuri siksi. Uskon, että ne voi itse laittaa tapahtumaan ja oma mantra onkin &quot;Dreams don't work unless you do&quot;. Elän sen mukaan. Unelmoin isoista asioista (toki se on suhteellista, että mikä on minulle isoa, voi toiselle olla jotain tosi pientä tai päinvastoin) ja onneksi on koko elämä aikaa niitä toteuttaa. <br />
  <br />
  Tällä hetkellä unelma uudesta ammatista elää vahvasti, mutta koulu loppuu jo parin viikon päästä ja sitten voikin alkaa sitä unelmaa jahtaamaan ihan täysillä. Remontista haaveilin 1,5 vuotta ja kesälomalla se nyt vihdoin tapahtuu. Nykin matka, josta olin haaveillut varmaan koko ikäni, toteutui maaliskuussa. Seuraavat unelmat koskevatkin remontin myötä materialistia juttuja, mutta unelmoin taas matkasta maailman ääriin. Matkailu on nimittäin elämäni suola!<br />
  <br />
  Onneksi unelmointi on ilmaista, harrastan sitä nimittäin melko useasti…! 🙂

  1. Olen aivan samoilla linjoilla kanssasi! Taas tänään aarrekartan voima on todistettu! :D<br />
   <br />
   Kiva kuulla sinun kuulumisia ja kiva kun pääset remppaamaan 🙂 <br />
   <br />
   Sama elämänsuola täällä ja viikon päästä pääsen sitäkin toteuttamaan 😉

 3. Ihana idea ja erityisesti kehystää omat aarrekartat näkösälle! &hearts; Itsekin olen haaveilijatyyppi ja uskon, että jos tahtoa riittää ja on valmis tekemään töitä unelman eteen, niin se toteutuu. :)<br />
  <br />
  Ihanaa viikkoa! &hearts;

 4. Itse olen todellinen realisti, mutta olen tehnyt ensimmäisen aarrekartan n. 40 vuotta sitten. Joten ei ole uusi keksintö sekään, silloin niistä ei kovin paljon ollut tietoa/puhetta. Olen saavuttanut kaiken mitä siihen olen silloin laittanut, ehkä haaveeni ovat olleet niin pieniä että ne ovat olleet mahdollisia toteutua, ehkä eivät. Joka tapauksessa muutaman vuoden välein ja ainakin elämäntilanteen muuttuessa se on luovalle ihmiselle kiva tapa ilmaista sisäisiä ajatuksiaan. Ja mihin niitä ihania kuvia lehdistä käyttäis-nekin saa samalla talteen.

  1. Kuulostaa hyvältä! Minäkin olen teini-ikäisestä lähtien leikellyt vaikka mitä tekstejä ja sisustuskuvia. Koskaan en ole niitä mihinkään liimannut, mutta talteen on täytynyt aikoinaan ottaa.. ja kappas, nyt työskentelen sisustamisen parissa, mitä en silloin osannut ajatellakaan :)<br />
   <br />
   Kiva vaikka ystävien kanssa kokoontua ihan vain iltaa viettämään ja samalla tehdä jokaiselle oma aarrekartta. Jos kyse hyvistä ystävistä, niin miksei myös yhteinen kartta.

  1. Tuossa ne on näkyvillä ja vilkuilen, kertailen, tavailen noita tekstejä vähän väliä. Samalla pieni hymynkare nousee aina huulille 😉 &hearts; Hauskaa ja jännittävää!

 5. Voi, miten hauska ja ihana idea. Mahtavaa kun ovat näkösällä. Olen kuullut kartoista. Nyt täytyy vielä alkaa toteuttaa niitä itsekin. Sinulla on aina loistavia huippuideoita. Olet kyllä oikea inspiraation välittäjä ja innoittaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *