Riippulaudesaunan valmistuminen

Tässä tämä nyt olisi! 🙂

1557517_10151946136968401_348576060_n.jp

 

Lähtötilanne

1488106_10151946186678401_1096589784_n.j

Kaikki uusiksi!

1560750_10151946178298401_1236885657_n.j

995268_10152088454218187_1649793820_n.jp1460948_10152088454248187_266260483_n.jp

 

Kodinhoitotilan raitatapettia… vai pitäisikö sanoa Juventustapettia? 😉

1474374_10152088453973187_1800347231_n.j

 

Sauna valmistumassa vaihe vaiheelta…

1528628_10152088454008187_429625467_n.jp559909_10152088454158187_98950997_n.jpg1010505_10152088454108187_607768585_n.jp1545734_10152088453823187_2083383017_n.j

Valitsimme tilaan röpeliäiset ulkolaatat, jotta kulku mahdollisimman turvallinen myös lapsia ajatellen.

1545231_10152088453333187_1443733660_n.j1525766_10152088453148187_1747947590_n.j

Kylpytilat toimivat vielä hetken väliaikaisena varastona.

1505164_10152088452963187_606025776_n.jp1525144_10152088453393187_1005071266_n.j1010001_10152088453763187_1500822693_n.j1533867_10152088453248187_410734031_n.jp

Melkoisen armoton kuva taas salaman kanssa otettuna. Alla kohta kertomus siitä, mitkä ihmeen “lauteet” nämä oikein ovat 😉

578670_10152088453448187_1254436108_n.jp

Lauteiden alla on ledivalaistus, joka heijastaa myös hienon kuvion tummaan seinään.

1503475_10152088453863187_755848095_n.jp

 

Kiukaan takaa löytyy tällainen kivetys

1002034_10152088453928187_1221569948_n.j

yhteiskuva.jpg

Nyt olis valmista! Tai ainakin melkein, sillä saunan puolella enää loppusiivous tekemättä. Melkoisen vaativa ja aikaa vievä projekti ollut tämä ja kylläpä on nyt ihanaa, kun vihdoin pääsee nauttimaan työnsä hedelmistä. Muutamat hyvät löylyt on nyt takana 🙂

Kuten ehkä olette minua jonkin verran blogini kautta oppineet “tuntemaan” niin kerrottakoon, ettei saunan rakentamisessa sana käytännöllisyys kuulunut ensimmäisiin ajatuksiin, vaikka lapsiperheestä kyse onkin. Sen sijaan tavoitteena oli tehdä rohkea, uudenlainen, erilainen, mielenkiintoinen ja ehkä jopa hauskakin sauna. Varsinaisia lauteita ei ole, sen sijaan Tuntu kankaat toimivat istuimina. Saunassa ollaan Lasistamosta tilatun valtavan, alas asti ulottuvan lasin takana ja riiputaan ilmassa kuin kanat orrella. Yhteen summattuna koko hommasta astetta speciaalimman tekee juuri nämä seikat; saunan väritys = puiden “värileikki” , Tunturiippulauteet, kokonainen lasipinta ja “loungetila” En ole keksinyt parempaa sanaa tuolle “lounge” sanalle ja se onkin aavistuksen verran turhan hieno sana noin pienessä tilassa. Toisaalta sana lounge ehkä välittää lukijalle sen luksuksenomaisen fiiliksen, mikä minulla on tarkoitus tilaan vielä valmistuessaan tuoda, joten sen takia nyt käytän tuota sanaa.

Saunan Tuntukankailla on ihana ja miellyttävä löhötä, jopa makaamistakin olen testannut. Lisäosina meillä on myös pääntaakse kiinnitettävät niskatyynyt, mitkä eivät vielä ole paikoillaan (niistä lisää myöhemmin). Riippulauteita on kolme, joten kaikki eivät välttämättä mahdu löylyihin samaan aikaan (esim. saunaillassa), mutta silti voi kokea sen tunteen, että olemme koko joukko yhdessä, sillä lasin takaa näkee ja kuulee. Iltaa viettäessä voi osa istua loungen puolella vuoroaan odottelemassa tai sitten olla vaikkapa poreissa. Edellisessä kodissamme olleet valkoiset nojatuolit tuodaan loungetilaan löhöilyä varten heti kun kaikki valmista. Saunan lasin toiselle puolelle tuleekin penkkiurheilijan paratiisi viihdekeskuksineen. TV:stä saa tuijotella saunassa istuessaan mieli ohjelmia ja muutenkin viihtyä tilassa vaikkapa pidempäänkin. Kylpyhetket ovat sosiaalinen tapahtuma osana arjen rentoutumista. Tarkoituksenamme oli tehdä alakerran kylpytiloista hieman spa oloiset tilat, missä siispä koko perhe voikin viettää yhteistä aikaa niin poreissa, saunassa, kuin loungetilan nojatuoleissa löhöillen. Aika näyttää, onnistuimmeko me tavoitteissamme 🙂

 

Sauna on saunomiseen siispä valmis, mutta muuten tila vielä pahasti kesken. Paljon lisää kuvia ja postauksia tulossa aiheesta pian, kunhan valmistuu loputkin.

 

Mitäs ajatuksia Sinulle heräsi? Vaikuttaako tila mielenkiintoiselta ja rentouttavalta, vai ahdistaako jo koko ajatuskin kokonaisen, läpinäkyvän lasin takana saunomisesta?  Uskon, että saunamme jakaa paljon mielipiteitä. Usein suomalaiset ovat kuitenkin melko perinteisiä saunojia ja olen hieman sitä mieltä, ettei saunassa ole sisustuksen osalta juuri tapahtunut mitään uutta ja kehittävää. Tässä olemmekin mieheni kanssa halunneet lähteä tekemään jotakin erilaista ja innovatiivista tai ainakin meille sauna/kylpytilamme sellaista edustaa. Olemme itse tyytyväisiä ja suorastaan ylpeitä erikoisesta ratkaisustamme, minkä kanssa olemme omin pikkukätösin ja ihanien ystävien avulla puurtaneet useamman kuukauden, se se varmasti on tärkeintä 🙂 Nyt odotan sitä hetkeä, että pääsen minäkin alakerrassa kunnolla hommiin, eli toisin sanoen sisustamaan tilat loistoonsa 😉

Mukavaa viikonloppua! Meille tulikin mummi yökylään lapsenvahdiksi, jotta pääsen siivoamaan.

suvi1.jpg

 

34 kommenttia “Riippulaudesaunan valmistuminen

 1. Siis ihan mahtava! Todella upea ajatus ja varmasti toteutus tulee olemaan yhtä upea. Ei kaiken tarvitse aina ollakaan käytännöllistä, tunnelma voi olla jopa tärkeämpi.

  1. Kiitos 🙂 Jotenkin suomalaiset mielestäni liikaa tuudittautuu aina siihen käytännöllisyyteen ja silloin kaikki muu jää testaamatta 😉

 2. Tyylikäs kokonaisuus. Mielestäni "lounge" kuvastaa hyvin sitä tunnetta, minkä tilasta saa näin kuvienkin välityksellä. Olisi jatkossa kiva lukeakokemuksia siitä, miten ks kangas toimii lauteena (mm.huolto, kestävyys) pidemmällä aikavälillä. Kivat, erilaiset ideat ja hieno toteutus. Rentouttavia saunahetkiä 🙂

  1. Tuolta alempaa kommenteistani löydät suoran lainauksen siitä mitä valmistaja kankaasta lupaa ja kunka toimii käytännössä. Minä voin jonkun ajan päästä tehdä myös oman postauksen asiasta jahka päästään kunnolla saunomaan :)<br />
   <br />
   Kiitos, kiva kuulla että tykkäät &hearts;

 3. Hieno ja mielenkiintoinen keksintö nuo uudenlaiset lauteet ! Pidän kaikista uusista jutuista, muttei tuollaista itse keksinyt, kun rakennettiin 😉 Hyvältä kuulostaa myös suunnitelmasi koti-span tekemisessä paikaksi, jossa koko perhe viihtyisi pidempään. Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä saunaosasto näyttää sisustettuna. Hmm. pitäisiköhän alkaa remontoimaan…

  1. Kiva jos täältä saa intoa, ei kuule muuta kuin remppaamaan vaan ;)<br />
   <br />
   Jotakin ihan erilaista saunaan halusimme ja onneksi mieheni sitten törmäsi näihin. Eiköhän tuosta tilasta vielä viihtyisä saada 🙂

 4. Oi miten tuore idis! Saunatila näyttää todella kutsuvalta ja rennolta, sellaiselta just mikä fiilis saunasta pitää tullakkin! Miten hei toi kangasidea on toteutettu? Että onko noi helppo irrottaa ja heittää pesuun? Ekan kuvan kun näin sillon keskeneräsestä saunasta niin ihmettelin noita lauteiden/seinäpanelien värejä, mutta nyt valmiina kässään ton idean ja on hyvä! 🙂 En usko että meille suomalaisille tollanen &quot;akvaariosauna&quot; on mikään ongelma, ystävien/perheen kanssahan sitä kylvetään ja saunotaan ja kaikki näkee toisensa kuitenkin alasti niin ei mun mielestä haittaa vaikka tuolta noin näkyykin lasin läpi. Tosi kiva idea kyllä, jännityksellä odotan kuvia sitten ihan sisustetustakin!

  1. On todella helppo irroittaa istuimet ja pistää pesuun. Jopa hygienisempi versio kuin lauteet ;)<br />
   <br />
   Samaa mieltä, että kyllä suomalaiset on niin tottuneita saunojia, ettei tuossa mitään ole 😀 Erityisesti tykkään, kun tuo lasi on kokonaan iso, eikä sellainen puoleen väliin menevä, kuten meillä viimeksi.

 5. Hei ihan mahtava sauna! Tosi hyvä ja ainakin mulle uus idea noi riippulauteet. Pidän myös tuosta värityksestä. Heti kun on aikaa, meidän sauna saa uutta väriä ja tuonkaltaista kaksivärisysteemiä olen kaavaillut, joten osuu ja uppoo ainakin täällä. Lasiseinä ei häiritsis mua, mutta liika valo kyllä, mun mielestä saunassa kuuluu olla tunnelmallista ja hämärää, mutta siitähän selviää pesuhuoneen valoja sammuttamalla 😉 <br />
  <br />
  Ihan napakymppi teidän sauna, hyviä löylyhetkiä ♡

  1. Kiitos, kiva kuulla. Minäkin rakastan tuota vaalean ja mustan yhdistelmää. Sopii tänne asuntoon kyllä hyvin myös muun linjan kanssa. <br />
   <br />
   Hyvin hämyinen ja tunnelmallinen, kaunis valaistus siellä vallitsee, eikä missään tapauksessa ole liikaa valoa, olen meinaan samaa mieltä siitä, ettei saa olla 🙂

 6. Ensinnäkin; Hyvää uutta vuotta!<br />
  <br />
  Kivalta näyttää tuo teidän sauna! Oikein sinun näköinen kokonaisuus 😉 Ei mua ainakaan ahdistaisi yhtään saunoa noin &quot;avoimesti&quot;. Kai se tähän suomalaiseen kulttuuriin kuuluu, että asiat asioina. Kun saunotaan, ollaan alasti vaikka vieraitten kanssa, eikä siinä sen kummempaa 🙂 <br />
  <br />
  Mitäs muuten E &amp; D ovat tykänneet pikkusiskostaan? Onko ollut mustasukkaisuutta yms.? &hearts;

  1. KIITOS, samoin Teidän perheelle &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Niin on näköisemme sauna :)<br />
   <br />
   Ovat ottaneet hänet vastaan aivan super hyvin. Erin vielä enemmän alkanut pyytelemään mun syliin, mutta muuten ei mustasukkaisuuden merkkejä näkyvissä, sillä vauvaa vain silittelevät molemmat 🙂

 7. Todella upea ja uniikki koko sauna! 🙂 Ja rohkeita valintoja! Innolla odotan, miltä näyttää kun olet päässyt sisustamaan lisää! Olis kiinnostavaa nähdä tiloista pohjakuvaakin 🙂

 8. Tuntu tarjoaa rippulauteisiin kankaisia istuinosia. Ovatko ne hygienisiä?<br />
  <br />
  – Ovat, niiden kanssa saunan hygienia paranee. Kyseinen kangas imee vähemmän kosteutta ja kuivuu nopeammin kuin esim. puu. Istuimet ovat helposti irrotettavissa pesua varten, joten ne voi pestä pesukoneessa aivan kuten laudeliinat. Kts. video istuinosien irrottamisesta ja kiinnittämisestä Ohjeet-sivun alareunasta. Voidaan perustellusti sanoa, että nämä ovat konepestävät saunan lauteet. Kunnollisen pestävyyden ansiosta saunan hygienia paranee.<br />
  <br />
  3. Miten kangas toimii käytännössä?<br />
  <br />
  – Oikein hyvin. Kangasmateriaali on tarkoin valittua, Tuntulle tätä käyttötarkoitusta varten valmistettua teknistä polyesterikuitukangasta. Kangas näyttää pellavalta, tuntuu puuvillalta, mutta toisin kuin luonnonkuidut, se ei veny käytössä, ei kutistu pesussa, imee vähemmän kosteutta, kuivuu nopeasti ja siliää itsekseen. Se tuntuu paljaallekin iholle miellyttävälle ja hengittää hyvin. Esim. hiihtäjät käyttävät teknisiä polyesterikankaita aluskerrastoissa siirtämään hikoamisesta aiheutuvaa kosteutta ulompaan vaatekerrokseen.<br />
  <br />
  4. Kaverini painaa yli sata kiloa, kestävätkö riippulauteet häntä?<br />
  <br />
  – Lauteiden lujuus on testattu VTT:n saunalaboratoriossa, jossa sekä kankaisten että puisten istuinosien on todettu kestävän turvallisesti vähintään 130 kg:n kuorman per istuinosa. Tässä luvussa on huomioitu myös varmuuskerroin ja kuorman dynaamisuudesta aiheutuva sysäyskerroin. Omissa testeissä painoja on ollut jopa 200 kg/istuinosa ilman ongelmia. Turvallisuuden takaamiseksi Tuntu on määritellyt ylärajaksi 120 kg / istuinosa. VTT:n tutkimusselostus on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.<br />
  <br />
  5. Voiko riippulauteissa olla maaten?<br />
  <br />
  – Voi, vaikkakin moni entinen makoilija tykkää lekotella istualtaan lauteiden antaman leppoisan asennon ansiosta. Saunan ja saunaosaston voi halutessaan suunnitella myös siten, että vain osa lauteista on riippulaudetta, jolloin tilaa jää myös makuulaverille. Kts. esimerkkejä kuvagallerista.<br />
  <br />
  6. Voiko lauteilla istua enemmän saunojia kuin on istuimia?<br />
  <br />
  – Voi. Käytännössä kahden ostuinosan päällä istuessa rakoa ei selän takana tunne. Istuinrivistön voi peittää laudeliinalla tai pyyhkeellä yhteinäisemmän istuimen saamiseksi.<br />
  <br />
  7. Oisko teillä mitään kivaa vinkkiä lauteiden kanssa?<br />
  <br />
  – Kyllä vain. Suosittelemme tekemään alalauteen takaseinään asti, jolloin alalauteesta tulee saunaan kuin toinen lattia. Yhtenäistä lattiapinta-alaa ja lauteen palkkien helppoa irrotettavuutta hyödyntämällä saat ala-lauteen pinta-alan hyödynnettyä helposti muuhun käyttöön kun et ole saunomassa.<br />
  <br />
  8. Haluaisin keskustella lauteista tarkemmin. Keneen voin ottaa yhteyttä?<br />
  <br />
  – Ota yhteyttä suoraan meihin tai jälleenmyyjiin. Jälleenmyyjillä on esillä koeistuttavat mallisaunat. Siellä voit itse kokeilla, millaista riippulauteilla on istua. Mikäli haluat kysyä jotain, niin ota epäröimättä yhteyttä, autamme aina mielellämme eteenpäin!

 9. Ensinnä, Vau siitä tuli upea ja persoonallinen, siis ihan teidän näköinen!!! 🙂 Juventus twistillään, jonka Peter on niiiiin kovalla työllä ansainnut!! Sulla on niin äärettömän ahkera mies, että täältä tulee aivan huikea hatunnosto!!! ♥ Ja tuosta tilasta tulee niin upea ja ihana spa, etten malta odottaa että pääsen kunnolla teille ihastelemaan – ja tekeen oman spavarauksen!!! ;D Mutta, kröhöm, noi lauteet tuo mulle mieleen meidän riippuliitokokemukset! ;D Tarvii sulatella!! :D:D:D ♥ ♥ Puss ja aivan ihanaa viikonloppua teille!! ♥

  1. Niin on! Nyt vain saunailtoja odotellessa 😉 Peter ja hänen mielettömät ystävänsä ovat tehneet huikean työn &hearts;<br />
   <br />
   Varaus merkattu 😉 Voin jo sieluni silmin kuvitella nämäkin riippuliidot, hahaa 😀 😀 Oi, tästä tulee hauskaa!!! &hearts;

 10. Vau, aivan upealta näyttää! Meillä on vasta kylppäri- ja saunasuunnitelmat haaveissa ja tämä jos mikä toi lisää ideoita ja ajatuksia 🙂

  1. Kiva kuulla 🙂 Oli kyllä hyvä löytö, kun tosiaan olen sitä mieltä, ettei saunoissa ole vuosien saatossa tapahtunut mitään uutta ja erikoista. Tämä nyt on ainakin edes sinne päin 😉

 11. Vau mikä sauna! Ihanaa, että jotkut uskaltavat ja haluavat tehdä jotain rohkeaa ja erilaistakin! Varmasti saatte kokea tuossa saunassa upeita ja rentouttavia löylyhetkiä!

 12. No huh, nyt pääsit yllättämään. Olin ihan varma, että saunassanne on kiiltävänvalkoiset kaakelilaudeviritelmät 🙂 Onneks olin väärässä. Aikas erikoiset kyllä ovat nuokin, ei ehkä ihan lapsiystävällisetkään istuinten välien vuoksi. Mielenkiinnolla odotan kuinka toimivat tulevat olemaan. Mukavia löylyjä!

  1. 😀 Hauska, että minäkin vielä yllätän 😀 Välillä mietin, että onko tyylini jo hyvinkin tunnistettavissa, tosin eipä sitä haittaakaan ole, vain päinvastoin. Löytävät tietyn tyyliset sisustus asiakkaat sitten luokseni 😉 Vaikka haasteet ovatkin aina toisinaan kivoja. <br />
   <br />
   Istuinten välissä on 10 sentin rako, joten myös väleissä pystyy istumaan, jopa lapsikin. Hyvin toimii 🙂 Pitää vielä päästä lisää testailemaan, kun saadaan loputkin valmiiksi tilasta 😉

 13. Sauna näyttää hienolta ja mielenkiintoiselta kokonaisuutena. En ole koskaan vastaavaan törmännyt. Uskoisin, että istuminen on erittäin rentouttavaa tuon tyyppisissä riippuvissa kankaisissa istuimissa, mutta jäi mietityttämään kuinka löylyn heitto sujuu, jos kiuas ei ole suoraan edessä. Joten miten se käytännössä tapahtuu?

  1. Hyvältä tuntuu riippulauteen muoto pepun alla ja selällekin hyvä istua. Ei ole löylynheitto vaikeaa vaikka kiuas sivulla onkin. Se joka lähinnä kiuasta jää saa sujuvasti pienellä ranneliikkeellä homman hoidettua 🙂

 14. Nyt täytyy valitettavasti todeta, että minä en pitänyt tuosta saunasta lainkaan.<br />
  Ajatus istumisesta samalle kankaalle jonkun toisen hikisen takapuolen jälkeen tuntuu inhottavalta.<br />
  Pidän paljon sisustusideoistasi, mutta nyt meni kyllä vikaan ja pahasti.

  1. Istutaanhan lauteillakin toisen takapuolen jäljillä 🙂 Kuka estää laittamasta peflettiä kankaan päälle?? Sama vaikutus!

  2. 😀 Juuri kuten Saila kirjoitti, niin hyvinhän sitä perflettejä voi käyttää ja kyllä minä ainakin olen sellainen emäntä, että saunailtaa vietettäessä pesen kankaat ennen ja jälkeen. Oman perheen kesken voidaan saunoa sitten ihan ilman peflettejä, eikä tarvitse joka saunan yhteydessä pestä .Väitän siis, että nämä ovat vielä hygienisemmät kuin puinen laude mitä ei pääse irroittamaan ja harvoin tulee kuitenkaan saunaa varmaan monellakaan pestyä.<br />
   <br />
   <br />
   Tässä vielä suora lainaus Tunnun sivuilta; &quot;Tuntu tarjoaa rippulauteisiin kankaisia istuinosia. Ovatko ne hygienisiä?<br />
   <br />
   – Ovat, niiden kanssa saunan hygienia paranee. Kyseinen kangas imee vähemmän kosteutta ja kuivuu nopeammin kuin esim. puu. Istuimet ovat helposti irrotettavissa pesua varten, joten ne voi pestä pesukoneessa aivan kuten laudeliinat. Kts. video istuinosien irrottamisesta ja kiinnittämisestä Ohjeet-sivun alareunasta. Voidaan perustellusti sanoa, että nämä ovat konepestävät saunan lauteet. Kunnollisen pestävyyden ansiosta saunan hygienia paranee&quot;.<br />
   <br />
   Kiva kuitenkin kuulla, että pidät muista ideoistani, eihän kaikki voikaan kaikesta pitää 🙂 Hyvää Uutta Vuotta.

 15. No joo. Kaipa se saunasta käy. Itse en ole saunan ystävä enkä siellä käy, jotenkin ärsyttää käsitys että kaikilla suomalaisilla pitää ehdottomasti olla sauna. Kukin tyylillään.

  1. Minä rakastan saunomista ja minun talooni ehdottomasti kuuluu sauna. Nostattaahaan se jo talon arvoakin sitten jos ja kun joskus ollaan myymässä 🙂

 16. Hei! Hieno sauna teillä! Testaisin, jos olisi mahdollisuus. Isännälle näytin, niin kysyi ekana, että onkohan kuinka kuumat. Eli kuumeneeko kankaat samoin kuin ns. normilauteet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *