Keittiösuunnitelma asiakkaalleni

Heipsan! Pääsette jo etukäteen kurkkaamaan muutoskohteeseeni Hämeenlinnassa. Lähtökohtana oli vanha keittiö, mistä toivottiin lähinnä nykyaikaista ja uudistettua versiota. Aika perinteinen erilliskeittiö kohteessa odotti vanhoine kaapinovine ja tasoineen. Eritasoisia hyllyjä oli vaikka muille jakaa, sekä tavaraa myös. Kun on jopa liikaakin kaappitilaa, niin niitähän kaappejahan toki tulee täytettyä kaiken maailman kipoilla ja kupeilla mitä ei edes tarvita.

Tämän hetkinen näkymä keittiöön:

3.jpgHeti ensimmäisessä kuvassa ollut jotain töhryä linssissä 🙁

5.jpg4.jpgTämä seinä on se mikä kaadetaan, jotta keittiöstä tulee avonainen yhdistettynä muuhun asuntoon.

 

Tästä lähdettiin:

Suunnittelussa lähdin liikenteeseen siitä, että yhdistetään keittiö muuhun kotiin ja olohuoneeseen. Tehdään tilasta yhtenäinen ja eheä. Kaadetaan yksi seinä, jolloin saadaan lisää avaruutta ja väljyyttä. Muutenkin suosin aina avokeittiöratkaisuita jos ne vain mahdollisia. Erillinen saareke oli ihan selvä juttu ja siihen päätinkin sijoittaa hellan ja liesarin. Paikkaa vaihtoivat myös jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni ja tiskari. Samassa paikassa pysyisi vain tiskiallas ja roskiskaapit. Uusina kiintokalusteina hankittaisiin ainoastaan hella ja integroitu mikro. Tiskikone ja jääkaappi/pakastin yhdistelmä oli vasta pari vuotta vanhat, joten ne oli saatava sijoitettua muutokseen sellaisenaan.

EDIT: Unohdin vielä mainita, että tiskikone haluttiin ehdottomasti suunnitelmaan korotettuna 🙂

7.jpg6.jpg

 

Suunnittelun vaiheet:

Tutustumiskäynnillä päätimme asiakkaideni kanssa, että yläovet olisivat valkoiset ja alaovet harmaat. Välitilaan tulee tapetti, jonka eteen hankitaan kirkas lasi. Tasoiksi he toivoivat kiveä, mutta suunnitelmat muuttui siinä vaiheesa kun kivitasot olisivat maksaneet yksin lähes uuden keittiön verran. Lattiaan laitetaan rouhea, keskiharmaa laatta.

Uusi keittiö on nyt tilattu Kalustetukusta, missä kävin suunnittelemassa sitä ensin yksin myyjän kanssa. Samalla valitsin myös suosittelemani kaapinovimallit, värit, tasot, vetimet, tiskialtaan, liesarin ja pistorasiat. K-Raudasta kävin valkkaamassa neljä eri laattasuosikkiani keittiöön. Niistä asiakkaani valitsivat yhden. Kaappitilaa suunnittelin vähemmän kuin ennen, sillä mielestäni noin paljon ei tarvita. Menee koko keittiö uudelleen tukkoon jos olisi mahdutettava aivan sama määrä turhaa tilaa kuin aikaisemmin. Koska itse keittiötila pienenee huomattavasti, niin saarekkeesta tehdäänkin isompi ja siihen saadaan sijoitettua laatikoita molemmin puolin. 

Tuleva keittiö:

1.jpg2.jpg

Toisella Kalustetukkukäynnillä asiakkaani olivat mukana ja esittelimme myyjän kanssa tämän suunnitelman heille. Tykkäsivät! Tästä hyvä jatkaa sitten kun vanhaa aletaan purkaa ja uutta rakentaa 😉 Aikataululla ei kuulemma ole heille kiire toteutettavaksi ja todennäköisesti esittelenkin teille valmiin keittiön vasta ensi kesän jälkeen. (Laitan kuvat silloin niin blogiin kuin kotisivuilleni tottakai). Kiva kuitenkin, että he olivat itse ajoissa liikenteessä, nyt kun mammailuni alkaa. Kiitos hyvästä ja helposta yhteistyöstä ihanille asiakkailleni! 🙂

Tässä vielä vertailun vuoksi melkein samasta kohdasta otettu & tehty kuva:

9.jpgToki lopputulos on vielä eri kun näkyy kunnolla kaikki kiintokalustevalinnat ja muut pienet yksityiskohdat. Miltä vaikuttaa?

suvi1.jpg

 

15 kommenttia “Keittiösuunnitelma asiakkaalleni

 1. Paljon paremmalta, mutta tiskikone? Itse laittaisin samaan tasoon, koska nyt jää hassu väli kaappien ja tiskikoneen väliin..vai oliko tarkoitus?? <br />
  <br />
  🙂

  1. Hyvältä näytää muuten, mutta minuakin häiritsee tuo tiskikoneen paikkaa tosi pahasti. Ikävän näköinen väli!

  2. Se oikein korostuu tässä piirroksessa. Lupaan, ettei näytä livenä niin pahalta 😉 Näin Kalustetukussa malleja, missä oli myös tiskari korotettuna ja väliin jäi vain tuo pieni rako. Minua arvellutti ihan sama asia alkuun, mutta ei enää ollenkaan 🙂

  1. Kiitos Frida &hearts; Toki myyjähän tuon piirtämispuolen ohjelmalla hoiti, mutta kyllä se ihan siltä näyttää kuin olin suunnitellutkin 🙂

 2. Todella ihanan avara!! 🙂 En malta odottaa miltä näyttää valmiina!! 🙂 Meillä töissä tiskikone on myös korotettuna ja todella loisto keksintö, jotenkin paljon helpompi käyttää, vaikka ensin itekin nikottelin kun sen näin uusitussa keittiössä. 🙂 Hyvää oloa viikonloppuun, ja mamma malttaa sitten lepäillä, vaikka ympärillä hyöritään!! ♥

  1. En minäkään meinaisi maltttaa, mutta nyt saattaa kyllä tovi mennä :)<br />
   <br />
   Meidän vanhassa kodissa Hämeenlinnassa oli tiskari korotettu ja täytyy todeta, että oli kyllä kiva! Ja helppo, eikä tarvinnut kumarrella.<br />
   <br />
   Kiitos, maltti olis valttia, mutta ei kyllä mun parhaita puoliani 😉 Yritän silti…

 3. Voihan siinä tiskikoneen päällä pitää vaikka tarjottimia- niille siihen ja kaappien väliin jää just sopiva kolo eikä tiskikone varmaan niin paljon tärise että putoisivat. Tiskikoneen korkeus on selälle ehdottomasti hyvä ja ergonominen (ei tarvi olla kovin kipeäkään selkä kun sen tuntee). Uunit ja mikrotkin pitäis uusissa suunnitella sillain ettei tarvi kumarrella eikä kurkotella. Sinänsä ihan näyttää hyvältä, mutta itse en siinä viihtyis, tosin eihän sitä mulle tehdäkään. Oikeessa olet että joskus voi olla oikeseti liikaa kaappeja – vähemmällä ei tule haalittua ja säästettyä kaikkea &quot;varmuuden vuoksi&quot;. Kun kaikella on oma paikkansa säilyy järjestyskin.

  1. Ihan totta puhut. Ei se ollenkaan ole oikeesti niin pahannäköinen kuin mitä myönnän sen olevan tuossa kuvassa. Ergonomia on hyvä asia ja siihen pitäisikin kiinnittää enemmän huomiota 🙂 Vähemmälläkin kaappitilalla tulee toimeen ja oppii ainakin olemaan hamstraamatta kun joutuu karsiin 😀 Ei olis huono juttu itsellenikään, ehkäpä tässä muuton yhteydessä tulee vielä käytyä kunnolla läpi loputkin kipot ja kupit miettien et tarvinko oikeesti…

 4. Näyttää oikein hyvältä! Tuon korotetun tiskarin kanssa mekin pohdimme pitkään. Halusimme sen hyvälle työskentelytasolle, mutta kuitenkin kokonaisuuden linjakkaaksi ja yhteneväiseksi. Päädyimme yhteneväiseen kalusteseinään, täällä kuvia: <a rel="external nofollow" href="http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/02/esittelyssa-keittio.html&quot; target="_blank">http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/02/esittelyssa-keittio.html</a><br />
  <br />
  Pohdin, olisiko tässäkin voitu tehdä korkea kaappi kylmälaitteiden viereen ja integroida kone sinne piiloon?

  1. Heippa Kerttu! Nyt en pääse postaustasi katsomaan, olen jo useamman päivän ollut nettipimennossa, kun ei täällä uudessa asunnossa mikään toimi 🙁 Postattavaa olis vaikka kuinka ja paljon 😉 Palaan sulle asiaan kun yhteydet taas vaan pelittäis 😀 Mukavaa tiistaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *