Vihdoin!!! Olohuoneen muutos ennen ja jälkeen :)


Lähtötilanne; Sama omakotitalo Hämeenlinnassa, kuin mistä stailasin jo makuuhuoneen aiemmin http://suvisvilla.blogspot.fi/2012/07/sisustuskohteeni-makuuhuone-ennen-ja.html. Perheen toiveina olohuoneen värimaailmaksi oli valkoinen ja harmaa. Tyyliltään huoneelle toivottiin samaa linjaa makuuhuoneen kanssa, eli melkoisen romanttista suuntaa asiakkaat haaveilivat. Itse olin samaa mieltä, mutta halusin tuoda tilaan myös pienen ripauksen hieman modernimpaa tyylisuuntaa esim. valaisinten muodossa 🙂 Hauska kuulla, että tilan valaisimista etenkin on tullut nyt rouvan ylpeyden aihe 😉

Ennen kun pääsin olohuonetta valokuvaamaan, niin perhe oli ehtinyt maalata jo puun värisen katon valkoiseksi ja ottaa kukkaverhot alas ikkunaseinältä.

Olohuone ENNEN

IMG_8059.JPG

IMG_8064.JPG

IMG_8065.JPG

IMG_8068.JPG

IMG_8069.JPG

Olohuone JÄLKEEN
 

IMG_8557.JPG

IMG_8616.JPG

Taas on Ikean ryppypeitto päässyt pianon taakse peittämään avointa takaosaa. Taitaa olla jo kuulemma tavaramerkkini 😉 En voi sille mitään, että ovat niin käytännöllisiä, edullisia, sekä kauniita…

IMG_8569.JPG

Lasivitriinin viimeiseenkin hyllyosaan tulossa valo ensi viikolla. Kaikki valot on laitettu siis erikseen, eli ne ei alunperin kuulunut vitriiniin.

IMG_8585.JPG

IMG_8621.JPG

Huoneen järjestyksen päätimme pitää tilassa samana. Seinänpätkät oli nimenomaan pätkiä, eli hyvin pieniä ja rikkonaisia, sekä ikkunaerkkeri vähintäänkin haasteellinen kuviteltavaksi huonejärjestystä muutettavan. Tämä oli oikeastaan ainoa ratkaisu mikä toimi, kun ei sohvatkaan olisi mahtuneet muille seunustoille, saatika sitten tilan keskelle ryhmiteltynä yms.

IMG_8581.JPG

                                                             Kaunis pöytälamppu Iskusta.

IMG_8625.JPG

                                        Sohvat Ikeasta ja suurin osa sohvatyynyistä H&M kodista.
                                         Bling bling napit samettityynyihin tuunasin itse 😛

verho.jpg

                                                     La Maison Blanche = Valkoinen talo

IMG_8627.JPG

Olohuonetila on jaettu nyt pellavaverhoilla kirjastohuoneesta (tällä hetkellä tosin toimii lähinnä varastohuoneena aivan täynnä tavaraa), onneksi tila kuitenkin tulossa minulle stailattavaksi sitten jossakin vaiheessa 😉

IMG_8617.JPG
 Luhdan puukori & pienempi lehtikori Kodin Anttilasta.
 IMG_8592.JPG
 Kylie Minoguen tyyny Pintaväristä. Tässä oli koru tosin jo valmiina.
 IMG_8590.JPG
     Ihana ihana Bling! <3 
IMG_8656.JPG
   Perheen rakkaat, suloiset maskotit <3 Yksi lisää on tullut jäädäkseen 🙂
   Pehmeä pitkäkarvainen matto on Askosta.

IMG_8612.JPG

                         TV-taso, lasivitriini & sohvapöytä samaa sarjaa, kaikki Hansa Interiorista.

IMG_8571.JPG

IMG_8604.JPG

            Tämä mielettömän upea kattovalaisin löytyi K-Raudasta. Jäi omaan haavelistaani myös 😉

IMG_8636.JPG 
IMG_8666.JPG

                                                  Koiruudet sointuvat nyt kodin väreihin ;D

IMG_8644.JPG

Vielä ei verhotupsut olleet paikoillaan, mutta halutessaan ne voi laittaa molempiin tumman harmaisiin verhoihin antamaan uutta ilmettä viimeistelyyn. Taftikangas Eurokankaasta ja pellavaverhot H&M Homesta.

IMG_8668.JPG
Ihanan pehmeä torkkupeitto Askosta.
IMG_8595.JPG

                                                    Pianon uudet varjomistimet Ikeasta.

IMG_8554.JPG

              Myös pianonpenkki sai uuden päällysteen tumman punaisesta tumman harmaaseen…

IMG_8602.JPG

                    Tämä huomiota herättävä, suuri seinäkello oli ihana löydös Kodin Ykkösestä.

IMG_8653.JPG

                                    Tilan kruunaa upeat lyhdyt, mihin rakastuin Askossa <3

Kohteessa on vuoron perään panostettu ja pihistetty. Esimerkiksi valaisimet olivat tyyriimmät noin 450€ & 580€ euroa, kun sitten taas Ikean sohvat hyvinkin edulliset, sekä huonekalut (TV-taso, lasivitriini & sohvapöytä) 1200€ kaikki yhteensä. Pienelläkin rahallisella panostuksella voi siis saada paljon aikaan 🙂

Noh, mitäs pidätte muutoksesta? Kieltämättä olen odottanut tätä päivää kun saan nämä kuvat Teille esitellä 😉 Täytyy siis myöntää, että olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja niin olivat myös asiakkaani, eli mikäs sen parempaa. Tästä on hyvä jatkaa 😉

                                                          Uusia kohteita odotellessa 😉
                                                                           -Suvi-

46 kommenttia “Vihdoin!!! Olohuoneen muutos ennen ja jälkeen :)

 1. Aivan ihana! Miten hyvin olet saanut Ikean sohviin sointumaan kaikki niin hyvin! Näyttää luxukselta ja silti niin kutsuva. Hienoa työtä!

 2. Miljoonat kiitokset Sinulle Suvi!&lt;br /&gt;Onnistuit aivan mielettömän upeasti työssäsi, jälleen kerran.&lt;br /&gt;Olemme todella tyytyväisiä uuteen olohuoneeseemme.&lt;br /&gt;Yhteistyömme saa ihan varmasti jatkoa jossain vaiheessa.&lt;br /&gt;Toivottavasti mahdollisimman moni muukin saa tehdä kanssasi yhteistyötä.&lt;br /&gt;Onnea ja menestystä jatkoon :)&lt;br /&gt;Marianne

 3. Todella kaunis huone. Vaikuttaa isolta ja tilavalta. Valoisuus avartaa vielä lisää. Kaunis kokonaisuus.

 4. Ikeaa toisinaan mollataan, mutta mielestäni kaikki heidän myymänsä tavara ei ole roskaa. Ehkä eettiset kysymykset saattavat painaa enemmän… Sohvat on kuitenkin kauniit, niissä on hyvä istua, joten aivan varmasti hintansa väärti 🙂 Muutenkin kannatan tätä pihistä ja panosta ajattelumaailmaa, (sekä kierrätystäkin, jos mahdollista) 😉 Sillä saadaan ihmeitä aikaan! 😀 KIITOS ihanasta palautteestasi &amp;lt;3 Tuo luxus-sana mielikuvana kuulosti etenkin hyvältä, ihana juttu 🙂

 5. KIITOS Marianne ihanasta palautteestasi! &lt;br /&gt;On ollut aivan mahtavaa toteutaa Teille näitä projekteja. Muutoskohteet olleet vähintäänkin mielenkiintoisia lähtötilanteiltaan 😉 &lt;br /&gt;Kiitos myös suunnitteluvapaudesta ja luottamuksesta suunnitelmien toteuttamiseen. Olen saanut hyvää oppia, sekä referenssiä tulevaisuutta ajatellen. Aivan ihanaa, että olette onnellisia uudesta olohuoneestanne, silloin myös minäkin &amp;lt;3 Seuraavia projekteja odotellessa 😉

 6. Kiitos. Olen samaa mieltä, vaikka itse sanonkin 😛 Kyllä omaa työtänsä täytyy osata arvostaa (toisin kuin suomalaiset niin usein itseään vähättelevät…) 😉

 7. Huoneesta tuli kyllä kaunis ja varmasti siellä nyt mieli lepää. Koti on ihmiselle kuitenkin se paikka, missä suurinosa ajasta vietetään… joten tärkeäähän se on siellä viihtyäkin 🙂 Kiitos ihanasta palautteestasi.

 8. Kaunista:) Tuo K-raudasta hankittu kattovalaisin kiinnostaa; mikähän on valaisimen nimi ja mitähän tuo maksoi? *haaveilee*

 9. Pidän kovasti uudesta huoneesta, joten liityn ihailijoiden joukkoon.&lt;br /&gt;Nuo verhot ovat erityisen onnistuneet. Silmää lepää niissä.

 10. Kiitos 🙂 Valaisin oli Eseo joku… otan sulle selvää, kun nyt ei mulla tarkassa muistissa ja tiedot muualla. Hinta oli muutamia euroja vajaa 600€, tarkistan myös sen. Eli palaan asiaan 😉

 11. Ihanaa, tervetuloa 🙂 Kiitos kovasti &amp;lt;3 En ole aiemmin erkkeri-ikkunaa somistanut ja aluksi koin sen hieman haasteelliseksi verhosuunnittelun kannalta, mutta hyvinhän tämä sitten järjestyi 😉 Kolmet eriväriset verhot toimii 🙂 Ja ehdotomasti oli mielestäni tärkeää, että ulommaiset verhot ovat eri kangasta, kuin muut, jotta hommaan tulee lisää mielenkiintoa ja &amp;quot;twistiä&amp;quot; jos näin voisi kuvailla 🙂 Lopputulos näkyy toki selvemmin vielä paikan päällä 🙂

 12. Rauhallinen tunnelma välittyy kuvien kautta. Värien harmoniaa!&lt;br /&gt;Yleisvaikutelmaltaan ihanan levollinen.

 13. Kiitos positiivisesta palautteesta. Mahtava tulkinta 🙂 Ihanaa, että työni välittyy Teille myös ruudun kautta sellaisena, kuin tavoittelin 😉

 14. Hienoa Suvi. Kaunis, rauhoittava ja ylellisen oloinen huone. Lämmin vaikka onkin valkoinen. valaistus tekee ihmeitä. Koiratkin sopivat nyt täydellisesti kodin väreihin! 😉

 15. Kiitos Virpimaarit &amp;lt;3&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Valaistus onkin tärkeä osa sisustusta ja tuo sitä kaivattua tunnelmaa. Melkein kuin olisin inspiroitunut koirien väreistä ja saanut siitä idean 😉

 16. Tylsää kompata muiden kommentteja, mutta eipä tässä oikein muuta voi 🙂 Eli; jälleen kerran erittäin onnistunut lopputulos! Muutos on todella suuri! Olohuoneesta tuli raikas, tyylikäs ja viihtyisä. Tuollaisessa viihtyisin!&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Olisi kiva, jos laittaisit jokaisen kohteen tietoihin budjetin, millä muutos on toteutettu, riittikö budjetti vai ei ja listan tuotteista, niiden ostopaikoista ja hinnoista (tässähän kyllä liki kaikki paikat olikin mainittu).&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Mulla on yläkerran olohuone murheenkryyninä… Tahtoisin siitä valko-harmaa-mustan, mutta siellä on nyt pelkkää sinistä, enkä edes uskalla ehdottaa miehelle kalusteiden uusimista… *huoh* On siis hyödynnettävä vanhoja kalusteita. Sinisen sohvan verhoiluttaminen valkoiseksi taitaa vaan maksaa enemmän kuin uusi sohva!&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Uusien kohteiden kuvia odotellen,&lt;br /&gt;Teija 🙂

 17. Ei se mitään vaikka komppaatkin 😉 On aina ihana kuulla, että muutos on onnistunut. Kyllä vaan niin paljon kaikkien kommentit lämmittää mieltä ja luo sitä uskoa minuun itseeni sisustussuunnittelijana &amp;lt;3&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Budjettitietoutta voin joihinkin kohteisiini laittaa suuntaa antavana, jos asiakkaani antavat siihen luvan. Kuten bongasitkin, niin nyt mainitsin jo joitakin summia, sekä ostopaikat melkeimpä kaikesta ja toki kysymällä saa aina lisää ;)&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Olet oikeassa, että sohvan verhoilu tulisi todennäköisesti kalliimmaksi, kuin uusi sohva. Mitään irtopäällisiä naruvirityksillä (suoraan 90-luvulta) en suosittele myöskään. Melkein naurattaa, mutta pakko taas sanoa, että Ikean ryppypeitossa on potentiaalia 😀 Sohvalle vaan valkoiset fleecehuovat alle ja ryppypeitto/peitot päälle (on sen verran ohut ettei yksinään peittäisi sinistä sohvaa). Peitto on niin kätevää materiaalia, kun muotoutuu kauniisti ilman suurempaa vaivaa.&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Tein aiemmin postauksen myös valkolakalla maalatuista lipastoista ja kaapeista. Niitä suosittelen lämpimästi jos budjetin haluaa pitää pienenä. Kertamaalaus riittää, kun värin koostumus on niin peittävä. Verhoillakin saa ihmeitä aikaan… Tässä siis pientä ideointia mitä voit ens hätään toteuttaa alle 100€ budjetilla ja heti saat muutosta olohuoneeseenne 🙂

 18. Ihan mielettömän upea muutos!! Oot niin super!!! &amp;lt;3 Noi verhot on niin upea kokonaisuus, ja toi tumma harmaa tuo aivan mahtavan kontrastin koko huoneeseen, muissakin yksityiskohdissa. Aivan ihana idea myös laittaa valaistusta vitriinikaappiin, se tuo niin luxuksen tunnetta tilaan, tosin koko huone sitä huokuu. Mulla meinaa superlatiivit loppua ku tätä kirjotan, mut on vaan niin wau!! ja ihaninta tässä tilassa joka itselle huokuu on, että tunnelmassa yhdistyy paljon vastakohtia, luxus – saaristohenkisyys/luonnonhenkäys, pehmeys -kovuus, vaalea -tumma. &lt;br /&gt;Ja oon totaalisen rakastunut tohon jalkalamppuun…ja kelloon..jaja!! 😀

 19. Täytyi oikein katsoa kaksi kertaa, että onko kyseessä todella sama huone. Muutos on niin suuri. Onnistunut kerta kaikkiaan.

 20. Toi Ikean ryppypeitto oli mahtava idea! Kiitos 🙂 Valkoista maalia meillä onkin jo edellisistä kalustemaalauksista jääneenä… Siitä saakka kun talo valistui (-09), olen maalannut yksi kerrallaan aikanaan mm. Askossa myytyä Isabella -sarjaa valkoiseksi 🙂 Ja sitä sarjaa meillä riittää vähän joka huoneeseen! Nuo yläkerran olohuoneessa olevat kalusteet, jotka ajattelin maalata seuraavaksi, eivät ole tuota Isabellaan, vaan aitoa Kallea! Ovat siis Kalle-pappani tekemiä (pinnasohvaa lukuunottamatta) ja ovat vuosikymmenten saatossa saaneet pintaansa jos jonkinlaista väriä, vähän kulloisestakin haltijasta riippuen. Nyt ne tosiaan on käsitelty Osmocolorin ihanalla (kamalalla!) &amp;quot;kyyhkynsinisellä&amp;quot; puuvahalla… Miten mä joskus olenkin voinut haluta KAIKKI kalusteet sen värisiksi???&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Tulkaapa pikkuprinsessan kanssa joku päivä leikkimään meille, niin näet nuo kauheudet… Ja samalla myös sun vanhat ihanuudet 🙂

 21. Ei muuta kuin hiekkapaperia näyttämään sille sun sohvalle 😉 Jos et ees kovin ronskilla kädellä maalia vedä, niin jää ihanan kuluneeksi pinta jos monta värisävyä pääsee esille :)&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Kiitos kutsusta! &amp;lt;3 Tämä vuosi meillä on älytöntä härdelliä tai siis minulla täällä työrintamalla kiire Jouluun asti, mutta katsellaan seuraavan vuoden puolella 😉 Olis kyllä hauska poiketa. Tulepa sinäkin tänne mun ripsipenkkiin niin päästään turiseen kuulumiset, asiakkaille kaivan ajan jostain aina 😉

 22. Ihana Jenni! Kiitos 🙂 Vai että jo superlatiivitkin loppui kesken, hih! Hauska olet! Kivasti analysoitu ja samoilla linjoilla olen 🙂 Hyvin mielenkiintoista luettavaa, kun olet ihanasti eritellyt ja perustellut kantasi. Siitä opin työhöni myös minäkin uutta &amp;lt;3 KIITOS muru!!!

 23. Upeat verhot, häikäisevät valaisimet, kauniit sohvat, hieno vitriini. Mitä vielä voisi sanoa? Sensuellin tyylikäs, viettelevän tunnelmallinen…&lt;br /&gt;Oi, oi, oi, iiiihana!

 24. Iiiiihanaaa kuulla &amp;lt;3 KIITOS &amp;lt;3 Tehtiin kyllä aivan mielettömän ihania löytöjä 🙂 Tosi kiva kommentti, hih &amp;lt;3

 25. Ärsyttävän paljon samansuuntaisia kehuja, joten minä en rupea kehumaan.&lt;br /&gt;Toteanpa vain, etten keksi mitään, mistä valittaa…

 26. Viihtyisin kyllä tuossa olohuoneessa.&lt;br /&gt;Valaisimet ihan huippua ja tuo matto on varmasti koirienkin mieleen.

 27. Niin viihtyvät nyt myös asiakkaani 😉 enkä olisi malttanut pois lähteä minäkään 🙂 &lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Koirat kyllä tykkäävät ja vuoron perään kieriskelevät pehmeällä matolla aivan onnessaan :D&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Kiitos kauniista kommentistasi ja mukavaa viikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *