Mammalomailua

                                                        Kasvatteluja
Kerrankin on ollut aikaa puuhastella ja toisinaan vaan olla. Ihanaa! 
Laitoin jokin aikaa sitten valkosipuleita ruukkuun kasvamaan. Muutamassa päivässä tuli sipulien alut ja nyt kuukauden jälkeen sipulia tulee niin paljon, kun vaan ehtisi ruoanlaitossa käyttää.
P1140441.JPG 
P1140973.JPG 
Sama homma herneissä 🙂 Ei montaa päivää mennyt kun alkoi herneenversot kasvamaan ja nyt tuntuu, että hukun niihin. Aina kyläillessäni yritän tuputtaa kavereille herneitä, jotta saavat laittaa vaikkapa salaattiin tai leivän päälle. On kyllä hyviä! Taidan ensi pääsiäisenäkin laittaa herneet kasvamaan rairuohon sijaan.
P1140538.JPG
P1140921.JPG
Täytyy itseään muistaa myös hemmotella!
 Käyn ystäväni luona kampaajalla leikkauttamassa ja värjäämässä hiuksiani. Tässä hieno kampaustuotos 🙂
P1140915.JPG
P1140917.JPG
                                                        Inspiraatio leipomiseen
Vaikka blogini oli tarkoitus olla lähinnä sisustamista ja näpertämistä, niin vielä en ole päässyt itse asiaan. Sen sijaan olen lähes päivittäin leiponut jotakin ;P Kovin olen innostunut kokeilemaan ja soveltamaan erilaisia reseptejä. Vielä kun pikaisesti saisi sen tiskikoneen, niin helpottaisi kummasti elämää 😉 Onneksi ei mene enää kauaa, kun ratkeaa tämäkin innokkaan leipurin pulma 😀
P1140931.JPG 
P1140936.JPG Tällä kertaa innostuin tekemään kinkkupiirakkaa 🙂
                                                                 Kukkaloistoa
Nyt kotona ollessani on minulle tärkeää, että pöydällä on aina tuoreita kukkasia. Niitä sitten ohikulkiessani ja sohvalla makoillessani ihailen. Halvat on toistaiseksi huvit meikäläisellä;)
P1140932.JPG
P1140432.JPG
P1140933.JPG
                                                         Yllätys rakkaalle ystävälle <3
Ystäväni valmistui vihdoin ammattikorkeakoulusta muutaman välivuoden jälkeen ja päätimme yllättää hänet piknikillä. Jostain syystä neiti päätti sitten kuitenkin, ettei jaksanut piknikille juuri tänä aamuna lähteä, joten menimmekin yllättämään hänet suoraan sängystä skumppapullojen ja tekemäni porkkanakakun kera 🙂
P1140965.JPG
P1140967.JPG

Kyllä oli ystävä yllätyksestä ihmeissään, kun oli aamulla porukkaa hakkaamassa ulko-ovea. Ei hullumpi herätys näiden eväiden kera ;P
Porkkanakakku oli aivan mielettömän hyvää, vaikka itse sanonkin 🙂 Hieman muuntelin valmista reseptiä ja tein taikinan 2/3 osa ohjeella… Päälle koristeeksi ripolteltuna Kismettiä. Ohje on hyvin helppo!
pieni Porkkanakakku
pohja
* 3 kpl kananmunia
* 2 dl sokeria
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1,5 tl ruokasoodaa
* 1 tl leivinjauhetta
* 2 tl kanelia
* 2 tl vaniliinisokeria
* 4 kpl porkkanaa
* 1/2 dl ruokaöljyä
päällinen
* 200 g maustamatonta tuorejuustoa
* 1 dl tomusokeria
* 2 tl vaniliinisokeria
* 3 rkl sitruunamehua
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Lisää seokseen pieneksi raastetut porkkanat.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, samoin öljy.
* Paista 190 asteessa n. 35-45 minuuttia ja kumoa jäähtynyt pohja lautaselle.
* Sekoita kuorrutteen kaikki aineet huolella ja levitä kuorrutus nuolijalla kakun päälle.
* Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Muuttoa…
 Nyt taitaa leipominen vähentyä, sillä tästä alkaakin vihdoin muuttohässäkät. Koko meidän nykyinen pikkukämppä on täynnä pahvilaatikoita, vielä kun joku lajittelisi meidän tavararoita laatikoihin. Täytyy varmaan alkaa pian itse hommiin, jotta ehtisi muuttaamaan ennen synnytystä 😉
Toivottavasti pääsen pikaisesti sisustamaan, niin sitten alkaa tämäkin blogi painottumaan oikeaan, haluamaani suuntaan, vaikkei leipomisissakaan mitään vikaa ole…
Aurinkoista ja nautinnollista kesäkuun alkua kaikille!

Mainos alkaa

Sähkön hinta on nyt ennätys korkealla. Säästä sähkössä ja ota tästä Kotimaan Energian kiinteähintainen ja turvallinen sähkö 24 kuukaudeksi.Mainos päättyy

 

3 kommenttia “Mammalomailua

  1. Löysin ihanan blogisi ja olen selannut sitä läpi, miten nuo herneenversot saadaan kasvamaan, siis minkälaisista herneistä ja miten, anteeksi tämä tyhmä kysymys, mutta ne versot olisi niin hyvää salaatissa yms. myös talvella. Sitten pyytäisin tuon yllä olevan ihanan piirakka ohjeenkin. Saisiko vielä postauksen missä olisi aamupalasi, ja päivän ruoat ja ehkä viikonlopun herkkuhetki, olisi kiva. kiitos ihanasta blogistasi, Sulla on ihana lapsi ja upea koti, mahtavat kattaukset, miten ihmeessä osaat 🙂

  2. Kiitos, ihana kuulla, että olet jaksanut kahlata kaikkia vanhojakin postauksia 😉 Toivottavasti näiltä alkuajoilta on jotain kehitystä tapahtunut… :)&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Versot on todella helppo laittaa kasvamaan. Ensin astian pohjalle multaa ja sitten kaadat vaan herneet päälle. Kastelet päivittäin ja yhtäkkiä sulla onkin nopeasti kasvanut melkoinen herneviidakko 🙂 (Osta kaupasta kuivia herneitä, mitä myydään pusseissa todennäköisesti hernekeittopurkkien läheisyydessä).&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Kiitos postausideasta! Voin ehdottomasti sellaisen jokin päivä laittaa. Tosin ei mun sapuskat peruspäivinä mitään kovin erikoisia ole, paitsi aina silloin kun oikein innostun ;)&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Ihana lukea näin kiva kommentti, mistä ilahduin jopa siinä määrin, että luin sen miehellenikin ääneen &amp;lt;3 KIITOS! &amp;lt;3&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Ihanaa syksyä Sinulle! :D&lt;br /&gt;-Suvi-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *