Heipsan! Pääsette jo etukäteen kurkkaamaan muutoskohteeseeni Hämeenlinnassa. Lähtökohtana oli vanha keittiö, mistä toivottiin lähinnä nykyaikaista ja uudistettua versiota. Aika perinteinen erilliskeittiö kohteessa odotti vanhoine kaapinovine ja tasoineen. Eritasoisia hyllyjä oli vaikka muille jakaa, sekä tavaraa myös. Kun on jopa liikaakin kaappitilaa, niin niitähän kaappejahan toki tulee täytettyä kaiken maailman kipoilla ja kupeilla mitä ei edes tarvita.

Tämän hetkinen näkymä keittiöön:

3.jpgHeti ensimmäisessä kuvassa ollut jotain töhryä linssissä :(

5.jpg4.jpgTämä seinä on se mikä kaadetaan, jotta keittiöstä tulee avonainen yhdistettynä muuhun asuntoon.

 

Tästä lähdettiin:

Suunnittelussa lähdin liikenteeseen siitä, että yhdistetään keittiö muuhun kotiin ja olohuoneeseen. Tehdään tilasta yhtenäinen ja eheä. Kaadetaan yksi seinä, jolloin saadaan lisää avaruutta ja väljyyttä. Muutenkin suosin aina avokeittiöratkaisuita jos ne vain mahdollisia. Erillinen saareke oli ihan selvä juttu ja siihen päätinkin sijoittaa hellan ja liesarin. Paikkaa vaihtoivat myös jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni ja tiskari. Samassa paikassa pysyisi vain tiskiallas ja roskiskaapit. Uusina kiintokalusteina hankittaisiin ainoastaan hella ja integroitu mikro. Tiskikone ja jääkaappi/pakastin yhdistelmä oli vasta pari vuotta vanhat, joten ne oli saatava sijoitettua muutokseen sellaisenaan.

EDIT: Unohdin vielä mainita, että tiskikone haluttiin ehdottomasti suunnitelmaan korotettuna :)

7.jpg6.jpg

 

Suunnittelun vaiheet:

Tutustumiskäynnillä päätimme asiakkaideni kanssa, että yläovet olisivat valkoiset ja alaovet harmaat. Välitilaan tulee tapetti, jonka eteen hankitaan kirkas lasi. Tasoiksi he toivoivat kiveä, mutta suunnitelmat muuttui siinä vaiheesa kun kivitasot olisivat maksaneet yksin lähes uuden keittiön verran. Lattiaan laitetaan rouhea, keskiharmaa laatta.

Uusi keittiö on nyt tilattu Kalustetukusta, missä kävin suunnittelemassa sitä ensin yksin myyjän kanssa. Samalla valitsin myös suosittelemani kaapinovimallit, värit, tasot, vetimet, tiskialtaan, liesarin ja pistorasiat. K-Raudasta kävin valkkaamassa neljä eri laattasuosikkiani keittiöön. Niistä asiakkaani valitsivat yhden. Kaappitilaa suunnittelin vähemmän kuin ennen, sillä mielestäni noin paljon ei tarvita. Menee koko keittiö uudelleen tukkoon jos olisi mahdutettava aivan sama määrä turhaa tilaa kuin aikaisemmin. Koska itse keittiötila pienenee huomattavasti, niin saarekkeesta tehdäänkin isompi ja siihen saadaan sijoitettua laatikoita molemmin puolin. 

Tuleva keittiö:

1.jpg2.jpg

Toisella Kalustetukkukäynnillä asiakkaani olivat mukana ja esittelimme myyjän kanssa tämän suunnitelman heille. Tykkäsivät! Tästä hyvä jatkaa sitten kun vanhaa aletaan purkaa ja uutta rakentaa ;) Aikataululla ei kuulemma ole heille kiire toteutettavaksi ja todennäköisesti esittelenkin teille valmiin keittiön vasta ensi kesän jälkeen. (Laitan kuvat silloin niin blogiin kuin kotisivuilleni tottakai). Kiva kuitenkin, että he olivat itse ajoissa liikenteessä, nyt kun mammailuni alkaa. Kiitos hyvästä ja helposta yhteistyöstä ihanille asiakkailleni! :)

Tässä vielä vertailun vuoksi melkein samasta kohdasta otettu & tehty kuva:

9.jpgToki lopputulos on vielä eri kun näkyy kunnolla kaikki kiintokalustevalinnat ja muut pienet yksityiskohdat. Miltä vaikuttaa?

suvi1.jpg