12.jpg13.jpg15.jpg16.jpg19.jpg18.jpg14.jpg20.jpg17.jpg21.jpg

Täältä tätä tulloo, kuvamatskuu! :) Tuossa se nyt olis keskikerros kaikessa kokonaisuudessaan, lukuunottamatta wc:tä ja siääntuloa.  Yritin kuvailla tätä yhteinäistä tilaa hieman jokaisesta suunnasta.

 

Tässä pohdintaa ja to do listaa:

* Lattiat ovat omaan makuuni vielä toistaiseksi aivan karmaisevat. Ensi viikolla ne onneksi hiotaan ja maalataan valkoiseksi.

* Jalkalistat vaihdetaan valkoiseksi myös.

* Seinäpintoja pikkusen paikkaillaan, mutta väri pysyy valkoisena. Seiniä hankala lähteä tapetoimaan, sillä sitä ennen ne pitäisi röpeliään pintansa takia kitata. Aivan karmea duuni! Unohdamme sen siispä joksikin aikaa...

* Rakastan tuota pylvästä keskellä olohuonetta, siihen keksimme valaisinsuunnittelijan kanssa tänään erilaisia ideoita. Nimesimme sen meidän Riemukaareksi, ilman kaarta. Tulee takuulla pääsemään vielä paremmin oikeuksiinsa.

* Perus plafondivalaisimet vaihtuu roikkuviin valaisimiin, mitä rytmittää neljän suora (4 samanlaista valaisinta samalla korkeudella). Uskon, että tästä tulee vielä mielenkiintoinen ratkaisu ja ainakin rohkea, erilainen.

* Rappusten kulkua tulee valaisemaan pienet ledit.

* Ruokailutilana tulee toimimaan tuo ikkunan ja todella (liian) keltaisen valon edessä oleva kohta. Hieman jäi harmittamaan, ettei siihen isompaa Pappelinan mattoa mahdu. 140x 220 koko minun oli nyt tilattava ja toivottava vain, että se näyttäisi ruokapöydän alla hyvältä ja toimivalta. Keltainen valo lähtee! :)

* Ikkunoihin en taida juuri verhoja laittaa, ainakaan heti. Pitää vielä hieman fiilistellä, mutta näillä näkymin pidän yllä melko minimalistisen ilmeen.

* Keittiön ehdin ajattelemasti jo valloittaa kaikella roinalla ennen kuvaamista, mutta lähikuvia tulossa vielä siitäkin, kun pääsen siivoilemaan.

*Murheen kryyni on tuo kulmaratkaisu hellan suhteen, mutta kuten aiemminkin totesin, niin nyt siihen on vain tyydyttävä.

* Keittiön hieman pitkulaiseen käytävään tilattu myös Svea matto, jotta jatkumo pysyy koko tilassa yhtenäisenä.

* Puutasot kokeillaan vahata, hieman tosin pelkään ettei väri tartu. Mielestäni puu on öljytty, joten testailuiden kanssa lähden katsomaan kuinka käy.

* Tuo rappukäytävä ja yläkerran iso tyhjä seinä on mielenkiintoinen funtsittava. Viimeksi edellisessä kodissani oli hieman samantyylinen seinä ja siellä minulla oli valtava Jukka Rintalan naisfiguuritarra.

kuva4.jpg

vs.

16.jpg

* Tällä kertaa en siihen kuitenkaan mitään tarraa halua. Muutamaa juttua olen nyt hieman pohtinut... Haluan kuitenkin kysyä teiltä, että olisko teillä luovilla lukijoillani kivoja ideoita? Mitä sinä tuohon seinään laittaisit?

* Tuo kattoon heijastuva valo tulee yhdestä katonrajassa olevasta ikkunasta.

 

Periaatteessa koti on ihan asuttavassa kunnossa, mutta pikkuhommaa silti riittää. Nyt ne kannattaa kaikki jutut kerralla tehdä, sillä myöhemmin aina hankalampaa saada aikaiseksi. Tästä jatkankin seuraavassa postauksessani makuuhuoneisiin ;)

 

Miltä uusi koti vaikuttaa?

suvi1.jpg