Heipsan! Kiirettä pitää niin työn kuin kodin osalta :) Hyvä kun öisin saa edes nukuttua sisustushaaveiden vuoksi. Harvemmin olen mitään kuvakollaaseja teille koonnut, mutta tässäpä nyt olisi jonkinmoista tulossa. Lähinnä tein hieman myös muistilistaa itselleni, jotta saan pidettyä paletin kasassa ja jonkinlaisen järjen päässä ;) Raskaus todella tekee muistamattomaksi ja ehkäpä jopa hieman hulluksi! Osa varmaan yhdestä edellisestä postauksestani lukikin, että olen ihan totaalisen hurahtanut nyt vain VALKOISEEN! En ymmärrä mikä minua vaivaa, mutta nyt puhaltavat omassa kodissani muutoksen tuulet. Edellisen ruskeahkon kodin jälkeen kaipaan vain raikkautta, puhtautta ja valoa, ajattomuutta. Paljon otan vanhoja huonekaluja mukaani, mutta paljon pitää (lue SAA) ostaa uutta :D

LASTENHUONE

lastenhuone.jpg

Kävin tänään taas Granitissa, mielessäni se ihana beige pikku tiipii. Järkytyksekseni myyjä kertoi, että ne on loppu ja lisää ei ole tulossa! Ruotsista tulee kuulemma mitä tulee, eivätkä he lähde niitä tilailemaan. Noh, nyt olen sitten iltapäivän pyöriskellyt netistä ja löytänyt kivan valkoisen tiipiin Etsystä. Saas nähdä tilaanko sen, vai hankinko jonkun tutun tekemään meille tuollaisen.

Erinin pinnasänky olisi pian siirtymässä seuraavalle tulokkaalle jonka takia pikkuneiti tarvitseekin uuden sängyn. Ikeasta löytyisi astetta erilaisempi jatkettava sänky, mikä varmaan onkin monille tuttu. Haaveilen tuohon jotenkin vielä liitettävän Designshopitista sellaisen sängynpäädyn...

Aivan ihania nämä By Nordin erilaiset eläinkuosipainatukset tyynyissä. Joskus jään niitä Stockalle tiirailemaan ja tänään katselin niitä Sagan nettisivuilla. Tuo pingviini olisi etenkin todella söpö :)

Askon krumeluuripeili minulta löytyy jo entisestään ja siihen olisi tarkoitus lisätä se balettitanko.

Muuta lastenhuoneeseen tulevaa: Askosta hankittu kaunis beige kimallenukkamatto, mikä nyt työhuoneessani parhaillaan. Pieni kirjoituspöytä olisi tarkoitus hankkia myös, jos vain tilaan mahtuu. Hetki sitten sain myös Palorannan kanssa tehdystä yhteistyöstä ne ihanat TamTamit.

 

RUOKAILUTILAAN

ruokailutila.jpg

Stockkalla käyn usein ihastelemassa Maranellon upeita kristallilamppuja. Hinta ei vain lähemmäs 2000€ takia miellytä. Nyt löysin hieman vastaavan, ehkäpä jopa kivemman, saman tyylisen lampun muualta. Hintakin oli alle 400€ eli melkoisen suuri ero. Ruokapöydän päälle tämä kävisi aivan mainiosti.

Ruokapöytä meillä on Askosta hankittu korkeakiiltoinen valkoinen ja tuolit ovat valkoista keinonahkaa. Olen jo pitkään haaveillut ruokapöydän alle laitettavasta matosta, mutta lasten takia en sellaista ole hankkinut. Nyt kuitenkin ihana Omakotivalkoisen Miia suositteli minulle Pappelinan Sveaa ja uskon, että taidan siihen kallistua. Ei kuulemma näy ruoan tähteet, vaikka joka toinen suupala tippuukin lattialle. Hienosti saa pyyhittyä ja pidettyä maton puhtaana. Kyselin myös, että meneekö matto ruttuun kun tuoleja siirrellään, kuulemma ei mene :) Hinta on suht suolainen, mutta maton pystyy tarvittaessa pesemään kotona. Kerrankin olisi myös matto mikä pysyisi valkoisena! Pakko varmaan kyllä laittaa tuo tilaukseen...

 

SEKALAINEN KOLLAASI

kollaasi.jpg

Nuo ihanat juustoraastimen näköiset Pläkkilyhdyt meinasin laittaa terassille katosta roikkumaan. Olisi aikas kivat tunnelman luojat etenkin iltasella.

Pappelinan Viggo Stareja mietin sekä keittiöön, että terassille. Toinen vaihtoehto siihenkin olisi tietysti tuo Svea. Pitää miettiä, että alkaako tähdet pidemmän päälle kyllästyttämään, vai jatkuuko mun ihastus niihin vielä pitkään. Aika monta vuotta ovat tähän mennessä olleet tykkäämiseni kohteena. Löytyyhän kropastani tähti tatuoinninkin muodossa...

Riviera Maisonin jalkalamppu tuli nyt jostain syystä tähän sekailaiseen osioon, vaikka se olisi olohuoneeseen matkalla. Ajattelin nojatuolin yhteyteen lukuvaloksi.

 

OLOHUONE

olohuone.jpgPitkään olen haaveillut sisustustakasta. Pinterestissä on muuten mitä ihanampia kuvia eri vuodenajoista, kuinka takan ympärystä on koristeltu! Vaikka siellä palaisikin välillä vain kynttilät, niin juuri tämänkaltainen takka tuo mielestäni taloon lämpöä ja kodikkuutta. 

Hieman mietinnässä vielä sohva ja nojatuolit. Ikean valikoimassa olevat huonekalut kävisi kyllä ihan mainiosti, koska ostettavaa on paljon ja hinnat näissä on kohillaan. Päällisiä myydään erikseen, joten ne olisi ainakin turvallinen valinta, jos jotain sattuu.

Kodin Ykkösen  korkeakiiltoinen sivupöytä minulla on jo pienempänä mallina, joten ehkä samaa sarjaa oleva sohvapöytä olisi nappivalinta.

Lisäksi olkkariin on tulossa aikoinaan Askosta hankkimani kimallenukkamatto ja Roomlightista hankitut valaisimet.

 

ALAKERRAN KYLPYTILATtakkahuone.jpgBarcelona.jpg

Kuten ehkä arvaatte, niin yksi tietty asunto meillä on kiikarissa. Jos kaikki sujuu sunnitelmien mukaan niin tässä olisi ajatusta mitä alakerran kylpytiloihin tulisi lisää. Talossa on vanha takka, joka olisi tarkoitus purkaa. Tilalle laittaisimme hieman vähemmän tilaa vievän, uudehkomman siron takan. Takan läheisyyteen sopisi hienosti myös lampaantalja, etenkin kun lattia on laattaa. Sellaisen olen joskus hankkinut Erinin keinutuoliin keskiaikamarkkinoilta Hämeenlinnasta.

Jonkinlainen rento istuinnurkka olisi tilaan tarkoitus myös saada ja ajattelin, että jokohan nyt olisi aika hankkia kauan haaveilemani Barcelona tuoli & rahi. Tuolissa olen valmis tyytymään 800€ täydelliseen kopioon, sen sijaan kuin että maksaisin vain Knollin yksinoikeudesta 8000€. Tuollainen rahasumma on lapsiperheessä jo niin kova, että voin kertoa ettei meillä ole laittaa tuoliin monen kuukauden palkkaa. Hienoa jos joku voi aidon ostaa, mutta minä pärjään nyt vähemmälläkin ja etenkin kun tuoli olisi tulossa ns. kellaritiloihin saunan yhteyteen. Aitoa haavetta en ole koskaan valmis toteuttamaan, sillä valitsen mieluummin Miesin nimmarin sijasta (yhtään vähättelemättä) monta etelänmatkaa :D

 

Miltäpä äkkiseltään vaikuttaa ja olenko minä nyt ihan seonnut valkoisissa haaveissani? Oliko joukossa myös teidän suosikkeja? Mitkä ovat teidän ehdottomat must hankintalistalla olevat jutut?

Suvi