Kaupat tehty!!! Nyt on uusi velkavankeus alkanut ;) Ostimme tänään paritalon Pohjois-Helsingistä, mukavalta lapsiperhealueelta. Avaimet saadaan viikon päästä perjantaina jonka jälkeen meillä on reilut neljä viikkoa aikaa rempata ja muuttaa ennen toisen kodin luovuttamista. Uusi koti on 125 m2 ja kolmessa kerroksessa. Hieman haastavaa ehkä lasten kanssa, mutta tähän taloon rakastuimme! Onneksi kerrosten tasovaihtelut on pienet, eli rappusia ei tarvitse kavuta aivan ylenpalttisesti. Kiva päästä muuttamaan jo pian, sillä ehdimme vielä mm. lasten kanssa nauttia syksystä ulkona, omalla pihalla :)

 

Tässä taloesitteestä napsaistu valokuva nykyisessä kuosissaan, toivottavasti siitä saa selkoa :)

1.jpg

Talo on periaatteessa aivan muuttovalmis ja edellinen perhe onkin tehnyt monenlaista remppaa. Hieman kuitenkin meinaamme itsekin remontoida. Suurin puute uudessa kodissa on se, ettei siellä ole saunaa. Entisen saunan tilalle on edellinen perhe rakentanut valtavan poreammeen. Sauna on kuitenkin mielestämme aivan ehdoton ja kuuluu osaksi suomalaisia koteja! Uusittu kylpyhuone oli tosin niin hyvässä kunnossa, ettemme raaski lähteä repimään sitä auki. Rakennamme siispä saunan aivan muualle. Uusi sauna tulee vanhan vaatehuoneen tilalle ja osaksi takkahuoneen puolelle. Koska tuleva sauna vie tilaa takkahuoneesta, niin vanha takka puretaan ja tilalle asennetaan uusi, paljon pienempi, siro takka. Kylpytilojen/takkahuoneen lattiaan asennetaan laatat.  Lisäksi asunnossa hiotaan vanhaa parkettia ja lattia maalataan valkoiseksi. Yhteen vessaan tehdään aikas mielenkiintoinen, uusi, innovatiivinen ratkaisu mistä teen teille oman, erillisen postauksen pian. Lisäksi perus maalaus- ja tapetointihommia riittää, ehkäpä myös eteisessä jotakin tapahtuu.

Pääosin keittiö on kunnossa ja suurin osa vessoista, sekä pesutiloista. Pieniä juttuja toki viilataan, kuten petsataan keittiötasoja, vaihdetaan vetimiä yms. Yksi mikä minua hieman harmittaa on tuo keittiön kulmahellaratkaisu. En yhtään pidä siitä. Tuo mieleeni 90- luvun. Keittiö on kyllä uusittu pari vuotta sitten, joten nyt pitää vain oppia pitämään. Ehkä sen joskus voi vaihtaa, mutta nyt ei vielä ole sen aika. Olohuoneesta pidän kovasti. Keskellä olohuonetta on sellaiset ihanat talon arkkitehtuuriin sopivat pylväät, mitkä hieman jakavat tilaa. Niihin pitää toteuttaa jokin kiva valaistus ;)

Helsingin suunnalla asunnot ovat niin tyyriitä, ettei meillä ole mahdollisuutta siihen, että jokaisella lapsella olisi oma huone. Näillä näkymin Erin tuleekin jakamaan huoneensa uuden tulokkaan kanssa ja Danito saa oman huoneen. Onneksi makkarit olivat kuitenkin melko tilavia, niin eiköhän tämäkin homma ihan mukavasti ratkea :)

Tässä sama pohjakuva pienten selostusten kanssa ja tuossa yritin teille hahmotella sitä  kohtaa mihin uusi sauna rakennetaan. Onneksi saimme tälle hankkeelle luvat, sillä muuten olisi todennäköisesti asunnonkatselut jatkuneet.

2.jpgMiltä pohja vaikuttaa? Onko siinä potentiaalia? :)

suvi1.jpg