Perhelomalle Filippiineille!

Harvinaista kyllä, mutta Erin herätti meidät yksi aamu kitisemällä jostakin maailman pienimmästä asiasta. Minä sitten tokaisin että sut pitäis viedä Afrikkaan katsomaan että miten lapsilla on asiat siellä. Meillä kun on kaikki niin hyvin että saadaan olla vain kiitollisia. Jake tokas vieressä, että mites Filippiinit, kyllä sielläkin niillä lapsilla oli kouluissa aika ankeat oltavat.

Noh, ilman tätä keskustelua me todennäköisesti ei oltais huomenna lähdössä Filippiineille. Siltä istumalta aloin meinaan googletella lentoja ja sellaiset suht edulliset löytyikin sitten samantien. Vartti myöhemmin lennot oli varattu ja mietin, että mitähän me just mentiin tekemään 😀 Lähdetään kahden pienen lapsen kanssa 2,5 viikon reissuun! Mehän tarvitaan loma tuon loman jälkeen! Vähintäänkin mielenkiintoinen matka tulossa sillä 3v. ja 5v. vilkkaiden tyttöjen kanssa loma on lomasta kaukana. Monen monta tuntia lentokoneessa ei kuulosta houkuttelevalta, etenkään kun en itsekään pidä lentämisestä! Ja Manila, valtavan suuri metropoli ei ehkä ole se ideaalisin paikka lähteä lasten kanssa. Asenne on kuitenkin tällaisella lapsiperhereissulla oltava kunnossa jotta saadaan matka sujumaan. Tässä on nyt seikkaulumieltä kerätty, jotta saatais tästä kaikille ikimuistoinen ja hauska reissu.

Lennämme ensin Brysselin kautta Hong Kongiin ja Hong Kongista Manilaan. Manilassa olemme muutaman yön jonka jälkeen lähdemme Filippiinien sisäisillä lennoilla Boracaylle. Siellä muutama viikko ja sitten Manilan kautta takaisin. Hotellit saimme bookattua ihan vasta hetki sitten, kun ei ole tuntunut olevan vapaata hetkeä matkan suunnittelulle. Eri kohteita ja hotelleita selatessa saa ihan tuhottomasti aikaa kulumaan! Vaikka Helsingistä Manilaan löytyi edulliset lennot, niin ei tämä matka silti ihan halvaksi tullut. Tytöistä joutuu maksamaan ihan saman hinnan kuin meistä aikuisista. Lasten kanssa matkustellessa turvallisuus on luonnollisesti ensisijainen asia ja siksi hotellien taso on oltava todella hyvä. Räätälöimme itse kaikki kohteet (kuten aina, sillä en juuri edes katsele pakettimatkoja) ja Boracaylla olemme kahdessa eri kohteessa, jotta näkisimme hieman enemmän.

Lasten kanssa pakataan juuri heidän lelujaan vietäväksi Filippiiniläisille lapsille. Meillä on yksi paikallinen henkilö tulossa auttamaan näissä kohteissa mihin kaikkialle voidaan leluja, vaatteita, värikyniä ja vihkoja viedä. Nyt päästään alkuperäiseen suunnitelmaan, eli näyttämään lapsille mallia kuinka iloisia ja onnellisia lapset ovat muualla, huolimatta siitä, ettei heillä ole paljoa. Vielä kiitollisuudesta puheenollen meillä on kotona käytössä kiitollisuusvihko. Aina ennen nukkumaan menoa mietitään lasten kanssa mistä ollaan tänään kiitollisia ja missä ollaan onnistuttu hyvin. Kasvatetaan heidän itsetuntoa ja pienestä lähtien ja opetellaan huomaamaan pienetkin asiat positiivisina.

Sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee sujuvasti ilman ihmeellisiä kommelluksia. Tytöt tietää kuinka kiltteinä pitää reissussa olla ja yhdenkin karkaamis yrityksen jälkeen he kulkevat meidän käsipuolessa koko loppumatkan. Päivittelen matkalta erityisesti Instagramiani mutta mahdollisuuksien mukaan myös blogia. Etukäteen minulta on toivottu että kirjoittaisin yhden postauksen koko härdellistä 🙂 Eli mikä fiilis, miten mennyt valmistelut, lennot, ruokailut yms ja eiköhän tällainen ole tulossa.

 

Etukäteisvalmisteluista voin kertoa sen verran, että havahduttiin roketteisiin vasta hetki sitten. Tytöt saivat reilu viikkoa ennen lähtöä niin A ja B-hepatiittirokotteet. Just ja just kerkee vasta-aineet lähteä muodostumaan. Kuukauden päästä pitää antaa sitten tehosteena seuraava. Kovasti olen yrittänyt miettiä mitä kaikkea tekemistä ja ohjelmaa suunnittelen lennoille. Ainakin meillä lähtee mukaan tehtäväkirjoja, värityskirja, palapeli, pieniä leikkifiguureja ja padi ennen kaikkea. 

 

IMG_4826.jpg

IMG_4865.jpg

IMG_4833.jpg

IMG_4839.jpg

FullSizeRender%207.jpg

Uutta kesävaatetta ostettu reissuun paljon kun he kasvavat niin valtavaa vauhtia. Nämä kuvan vaatteet ja asusteen hankittu H&M ketjulta. En näe syytä juuri enempää heidän vaatteisiin panostaa, kun ovat päällä aina muutamia kertoja. 

Nyt jatkettava pyykinpesua ja pakkaamista! Mukavaa viikkoa kaikille <3

 

Suvi

 

Suvi / Suvisvilla - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *