Ei jatkoon! Ajatuksiani ohjelmasta :)

youneverpleaseeveryone.jpg

 

Meillä on kotona mieheni kanssa kaikesta huonosta sellainen sanonta, kuin ei jatkoon! Sopi jotenkin otsikoksi 😉 Näinhän siinä sitten kävi, että hieman kylmää kyytiä sai kotimme osakseen. Toki positiivisia ja ihania huomioita tuomareilta tuli paljon, mutta kuten arvata saattaa, niin päällimmäiseksi tunteeksi jäi kuitenkin pieni pettymys. Eniten jäi harmittamaan tai en tiedä jäikö edes harmittamaan, vaan ehkä ennemminkin ihmetyttämään sanat ristiriitaisuus ja levottomuus. En oikein ymmärrä?

Oma koti on tottakai hyvin henkilökohtainen asia ja meille tämä on rauhan tyyssija. En oikein päässyt kiinni mikä tuon levottomuuden ja ristiriitaisuuden tuomareiden mielestä toi. Oliko se nyt ne kommentit epäsopusuhtaisista huonekaluista vai valaistuksesta? Mene ja tiedä. Harmi kun asunnossa oli kuvaushetkellä kaikki valot päällä, myös rappusten valo, ei olisi pitänyt! Valo on kovin sininen, mutta se meneekin enemmän illan tunnelmavalaistuksesta 🙂 Huonekalujen koosta sen verran, että kolme divaania sohvaksi yhdistettynä on ollut täysin tietoinen valinta. Halusimme mahdollisimman suuren löhösohvan, missä saamme koko perhe makoilla ja rentoutua yhdessä. Olohuone on niin iso, että tilaa jää vielä rutkasti vaikka tanssilattiaksi pistäisi, eikä olkkari ole muutenkaan mitenkään sumppu. Mielestäni hassulta näyttäisi aivan tavallisen kokoinen sohva näin isossa, yhtenäisessä tilassa. Ruokapöytä tilaansa nähden on suuri, mutta meillä on myös sen verran suuri perhe, ettei pienemmällä pärjättäisi. Pyöreä ruokapöytä olisi kiva, mutta tämä nykyinen on vielä täysin toimiva. Se on kulkeutunut meiltä vanhoista asunnoista tähän päivään, eikä ole erikseen tilaan hankittu muuttovaiheessa. Ehkä joskus tulevaisuudessa pöytä päivitetään, mutta näillä näkymin se ei ole tarpeellista. EDIT: Joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Tottakai on selvää, että kotimme saa kritiikkiä ja arvostelua osakseen, mutta ei siihen silti sen kummemmin osaa etukäteen valmistautua, vaikka sitä aiemmassa postauksessa pohdinkin. Oppia ikä kaikki! Kyllä sitä nyt vähän haluaa harmitustaan purkaa, mitä sitä kieltämään 🙂 Asumme 80-luvun talossa, mutta eipä tulisi mieleenikään sisustaa ajanhengen mukaisesti 😉 Hyvällä sykkeellä mennään silti edelleen! Tällä kertaa he eivät vaikuttuneet meidän kodin tyylistä, piste. Oma koti kullan kallis sanon minä <3

Onneksi haastatteluosuutemme ei ollut ihan katastrofaalista luokkaa ja puhuin jopa suomenkieltä. Siinä väsymystilassa olisin veikannut, että suusta olisi saattanut tulla vaikka siansaksaa. Hauska muisto jäi ensimmäisestä televisioesiintymisestä ja lapset ovatkin pyytäneet näyttämään heidän pätkäänsä yhä uudelleen ja uudelleen. Voih, miten onkaan Alessia kasvanut heinäkuun alussa olevista kuvauksista. Meillä on ensiaskeleet jo otettu ja tuossa videonpätkässä vasta harjoiteltiin konttaamista. 

Tuhannet kiitokset teille lukijoille, ystäville ja sukulaisille ihanista kommenteista ja puheluista <3 Kyllä piristi! Minunkin mielestä nyt tapahtui hieman vääryyttä 😉 Sen verran onnettomat oli nuo pisteet. Ja Milla, voi Milla minkä teit! 😀 Mun idoli! Eniten kritiikkiä juuri sinulta. Onneksi on pää pystyssä kohti uusia haasteita mennään. Milla on huippu edelleen! Aina ei voi olla yhtä mieltä ja itseasiassa aika paljon olenkin tällä kaudella ollut eri mieltä tuomareiden kanssa. Tosin sama juttu viimekaudella, ei kohdanneet ajatukset usein silloinkaan. Sisustus ja ihmisten henkilökohtaiset kodit jakavat ajatuksia, ei sille mitään voi. Onneksi meille meidän koti on edelleen Suomen kaunein koti ja rakkaudella täytetty. Ei tullut sellaista oloa, että olisi tarve lähteä juuri mitään muuttamaan. Olin ylpeä, kiitollinen ja onnellinen siitä kuinka kauniilta kotimme television välityksellä näytti, rakkaasta perheestämme puhumattakaan <3

 

Mitä ajatuksia teillä heräsi ohjelmasta? 

 

Suvi

 

Suvi / Suvisvilla - -

102 kommenttia “Ei jatkoon! Ajatuksiani ohjelmasta :)

 1. Ei ainakaan televisiosta katsottuna välittynyt mitenkään, että sohva tai ruokapöytä olisivat liian suuria. Eikä sohva näyttänyt lainkaan liian isolta siihen tilaan. <br />
  Olen myös välillä ihmetellyt tuomareiden kommentteja esim persoonattomasta kodista, mitä ihmettä ne sitten haluavat, niitä lasten piirrustuksia esillä joka seinällä vai. Hassua. <br />
  Kaunis koti teillä on.

  1. Monet kritiikit ovat kyllä koskeneet juuri persoonattomuutta, saman olen huomannut. Mielenkiintoista joka jakso 🙂 Kiitos!

 2. Nyt meni musta kyllä pisteet ihan väärin! Kaikki kolme kotia oli toki sisustustyyliltään aivan erilaisia, mutta kylä mielestäni teidän koti olisi ansainnut vähintään ne kolme 8 pistettä kuten muutkin kohteet, oma mielipide on, että teidän koti oli mielestäni tyylikkäin ja paras, joten hieman ihmetyttää!

  1. Tottakai kritiikkiä on vaikea ottaa vastaan, kun on kyse näin henkilökohtaisesta asiasta. Vaikean siitä tekee eniten se, kun ei itse ymmärrä/ole alkuunkaan samaa mieltä siitä mistä kritisoidaan. He saivat sanoa ajatuksensa ja nyt minä saan sanoa vastineet niihin. Tiedän, että lukijoita ajatukseni ohjelmasta kiinnostavat kun kerran kyselevät ja tässä ne nyt ovat. Mitään kaunistelematta, mutta ketään haukkumatta tätä mieltä olen :)<br />
   <br />
   Iloista syksyä vain sinullekin 😀

 3. Mä myös kovasti ihmettelin tuomarien antamia pisteitä, kommenteista puhumattakaan. Teidän koti näytti ihanalta! 🙂

 4. Kotinne on upea, tyylikäs ja kodikas. Olen pitkään ihaillut sisustussilmääsi, ja olisit ehdottomasti SE henkilö, jonka palkkaisin omaa kotiani suunnittelemaan. Kilpailu on aina raakaa ja makuja on monia. Olette tehneet paljon työtä kauniin kotinne eteen, joten saa harmittaa ja tärkeää päästä vastaamaan edes blogin kautta tuomareiden ajatuksiin. Kuitenkin, päällimäiseksi jäi mieleen, miten onnelliselle ja kauniille näytti niin koti kuin koko perhe ja esiintymistä oli ilo katsella. <br />
  Hyvää syksyä Suvi!

 5. Olin tuomareiden kanssa samaa mieltä kodistanne. Jos olisin teidän sijassanne, ottaisin kritiikin kehitysehdotuksina ja pienillä muutoksilla hioisin terävät kulmat pois ja raakileestä syntyisi valmista. Kyllähän kotinne sai paljon positiivistakin palautetta. Kannattaa opiskella sisustusta jos et ymmärtänyt esim. valojen lämpö- ja sävyerojen merkitystä. Samoin kodissanne tuntui olevan kokonaisuus ja punainen lanka hukassa. Niinkuin olet itse sanonut, kiire tuli ja sen huomaa. Onneksi sisustus on asia, joka ei ole koskaan valmis ja vähä kerralla kokonaisuus tulee paremmaksi. Joskus on ihan hyvä ehtiä asua asunnossa vähän pidempään ennen suurien linjojen lukkoon lyömistä, jotta saa kodin ja kalusteet harmoniaan keskenään.

  1. En pidä kotiamme enää raakileena, vaan kyllä tämä on ihan meidännäköinen, meidän TARPEISIIN sopiva koti on juuri näin. Ei viiden hengen perhettä voi pienen pöydän tai sohvan ympärille rakentaa. Sisustusta olen kyllä opiskellut ja lämpöerot väreissä on vaihdettavissa lamppua vaihtamalla, eipä niissä nyt kauheeta epäselvyyttä ole :)<br />
   <br />
   Kiire tuli pihan kanssa, sisäpuolella oli kyllä valmista. Otan tottakai huomioon tuomareiden kommentit, mutta silti en muuttaisi mitään (paitsi että se rappusten valo ei olisi ollut päälle painettuna). Tyyli mielestäni pysyy yhtenäisenä läpi linjan, värimaailmasta puhumattakaan.<br />
   Kiitos kuitenkin asiallisesta kommentistasi 🙂 Eihän kaikki voikaan samaa mieltä kanssani olla ja se on ihan ok.

 6. Olitte minusta tyylillisesti 'sekalaisessa seurassa'. Vanha vs moderni, jakaa katsojankin mielipiteitä. Riippuen ihan millainen päivä itsellä on, kummalle antaisin eniten pisteitä. Molemmat tyylit on ihania ja molemmista tyyleistä tykkään, joten vaikeaa olisi pisteyttää. Kuten jos nyt alkaisin rakentaa en todellakaan tietäisi tekisinkö perinteisen tyylisen puutalon vai modernin kivitalon…<br />
  <br />
  Muuten teidän asunto oli semmoinen kun olin ajatellutkin blogisi perusteella. Hieno ja viihtyisä! :)<br />
  <br />
  Kyllä minusta sinulla on oikeus (ja jopa pieni velvollisuus) antaa myös itsekin kommenttia tuomareiden kommentteihin ja pisteisiin. Ei se silti tarkoita ettet kestäisi kritiikkiä. Sitä kutsutaan vuorovaikutukseksi kun kuullaan molempia osapuolia/katsantokantoja/mielipiteitä… 😉

  1. Kiitos! Totta, kaikki olivat todella vastakohtia keskenään tyylillisesti. Vuorovaikutustahan tämä on. Mielestäni parempi että kommentoin, kuinettä käpertyisin itseeni ja jättäisin täysin kommentoimatta. Mielestäni silloin olisin ottanut palautteen huonosti vastaan! Ehkä joidenkin silmissä harmistuksen myöntäminen on jotenkin säälittävää, mutta itse olen täysin erimieltä. Minun mielestäni on rohkeaa vastata kommentteihin ja kertoa että harmitti ja ihmetytti.

 7. En tykännyt yhtään siitä kodista mikä pääsi jatkoon =( Viime eikä tänä vuonnakaan jatkoon ole päässyt sellainen koti mistä tykkäisin. Makuja on monia, mutta tässä jaksossa teidän koti oli oma suosikkini mennen tullen! Jokainen sisustaa oman maun mukaan… Teille sohva on tehty juuri omien tarpeiden mukaan. En ymmärrä ollenkaan näitä tuomareiden kritisointia. Höh!

  1. Sama homma täällä ,että eri mieltä olen ollut aiemminkin. Kritiikin saamisessa olen samaa mieltä, että jotenkin sitä tuli suhteessa paljon verrattuna muihin/muuhun.<br />
   <br />
   Juu ei meillä normaalisti kaikki valot yhtäaikaa pala 😉 Sohvastakin olen samaa mieltä. Ollut aivan loistava hankinta ja edelleen voin suositella jokaiselle joka isoa löhösohvaa haluaa. Varsinkin jos on tällainen iso olohuone kuin meillä. Harmi tosiaan kuinka monia tiloja jäi näyttämättä! Ei kait sitä kaikkea ehdi, tosin olisi siinä heidän kritiikin lomassa voinut tulla vaikka stillkuvat toimistosta &amp; kodinhoitotilasta.<br />
   <br />
   Pää on pystyssä ja pilke jo silmäkulmassa 🙂 Kiitos kommentistasi &hearts;

 8. Don't worry, be happy! Te olette sisustaneet kodin, joka on teidän perheenne tarpeiden mukainen. Ihan sama, mitä tuomarit sanoivat. He katsovat asuntoja omilla &quot;koulutetuilla&quot; silmillään. He eivät elä kyseisissä asunnoissa. Kaunein koti on aina asukkaittensa näkemysten ja tarpeiden mukaan sisustettu elämistä varten, ei esittelyä varten.

 9. Kyllä olin pettynyt eiliseen. Miten eroaa se, että teidän sisustuksenne olisi pitänyt olla 80-luvulla rakennetun talon mukainen, kun taas viimeisen uuden talon sisustus oli 80-luvulta? Niin ja voittaja – vaikka onkin lapsiperhe, ei olohuoneen tarvitse näyttää leikkimökiltä. Kotinne on tosi kaunis ja olen mielenkiinnolla seurannut sen remppaamista. Osaavia ja tyylikkään maun omaavia olette molemmat! Ehdottomasti kaunein koti. Odotan aina innolla postauksiasi – toivottavasti jatkossakin usein!! Hyvää syksyä koko perheelle!

 10. ihme arvosteluja antavat nämä tuomarit, vaativat persoonallisuutta ja sitten kun sitä on niin ei sekään kelpaa. Teidän koti on niin ihana ja kaunis ja modernisti sisustettu 🙂 i love it! ja tärkein on että itse viihdytte 🙂 teidän näköinen koti !! pisteitä antaisin 10 😉 ja itsekkin suosin kodissani valkoista vaikka kuinka sanotaan että värit tuo sitä jotain, mutta valkoinen ja harmaa i love it 🙂 ja viihdyn täysin omassa valkoisessa kodissani ja sitä on rankalla kädellä muutettu valkoiseen suuntaan, -70luvun talo ja seiskytluvun sisustus oli kun ostimme 😀 Haleja teidän ihanalle perheelle &hearts;

  1. Kiitos Minna &hearts; Ihanasti kirjoitettu! Meilläkin oli 80-luvun sisustus kun ostimme, olis varmaan pitänyt jättää tuomareiden mielestä remppaamatta 😉

   1. Alunperin emme olleet edes osallistumassa ja ilmoitimme jo kertaalleen että ei nyt tulla kun ei pihaa saada täysin valmiiksi. Meidät kuitenkin suostuteltiin mukaan ja hyvä niin. Ei kaduta, vaikka lopputulos hieman harmistuttikin. Hauska kokemus kaikenkaikkiaan ja onhan se kiva, että lisää ihmisiä löysi myös blogiini 🙂 Mukavaa, kun tästä kodista ja etenkin sen asuttamasta perheestä on kaunis video muistona kiikkustuoliin &hearts;

 11. Teidän koti on ihanaa. Jokaisella on oma mielipide ja ei voi olla että 80 luvu talossa on nykyaika sama tyyli. Meillä on 50 luvun talo ja meilläki on kiiltävät kaapit, mikä ei ole sen ajan tyyli.

  1. 70-80 luvun tyylit on kaikiista karmeimpia. Ei tuo ysärikään tietty iske, mutta täytynee ens kerralla vaihtaa tuoreempaan tai sitten ihan reilusti vanhempaan 😉 No ei vaiskaan! Olen sitä mieltä, ettei talon ulkokuoren ja sisäkuoren pidä olla samaa aikatyyliä. Kyllä mä sellaisesta tosi vanhasta talostakin tykkäisin. Siellä olis sitten vanhaa (industrial henkeä) ja uutta, modernia sekaisin. Olisi mielenkiintoinen kontrasti.

 12. Teillä on teille paras koti ja hyvä niin, ja niin kuuluu ollakin. Mutta ei minua ainakaan todellisuudessa yllättänyt yhdenkään tässä jaksossa olevan kodin pisteet. Eihän niistä mikään edustanut sitä tyyliä/makua, mikä alan asiantuntijoilla on. Kyllä minä ainakin tunnistan heti ne kodit, joista he pitävät. Yleensä paljon puuta tai betonia, arkkitehtuurisia linjoja tai talon ajan mukainen, ei liikaa tavaraa muttei liian yksinkertainenkan, ei täysin valkoinen jne. Eikä varsinkaan naisellinen eli valkoista ja hopeaa/blingiä 😀 Vaikka en itse aina olisi valmis asumaan heidän arvostamissaan kodeissa (usein kyllä olisinkin), ovat heitä mellyttävät kodit yleensä ajattomia. Kaikki kunnia heille, itse en osaisi sellaista sisustaa. En sano tätä pahalla (pidän monista asioista kodissanne, enhän muuten blogiasi seuraisi), mutta voisin kuvitella, että sinunkin tyylisi tulee vielä muuttumaan eli ajaton se ei ole. Niinkuin ei minunkaan 😀 Eikä tarvitse ollakaan.Itse ainakin pidän juuri siitä, että aina on jotain muutosta mielessä toisin kuin ajattomassa tyylissä. Nautitaan kodistamme ja sisustamisestamme, ja sisustetaan edelleenkin sellainen koti, jossa itse viihdytään! Ja sitten, kun muutosta kaivataan, tehdään sekin.

  1. Kiitos! Kyllähän sitä tyyli ajan saatossa muuttuu ja kehittyy, väkisinkin. Paljon meillä on ajattomia klassikoita, mutta onhan minulla tällä hetkellä voimakkaasti marokkalaistyylinenkin vivahde näkyvissä. Betonia laittaisin tänne lisää vielä reilusti jos mahdollisuus olisi ;)<br />
   <br />
   Kyllä, edelleen nautitaan ja ainahan sitä on kiva kaikilla pikkujutuilla ehostella ja muutella. Kiva kun seuraat. Blogini tarjoaa sisustuksen lisäksi välillä myös kaikkea muuta, aina kun vain työkiireiltä ja perhe-elämältä ehdin kirjoitella.

 13. Ehkäpä kuitenkin niin,että trendit tänä päivänä erinlaisia.Nythän on kovin pinnalla kodikkuus,persoonallisuus,&quot;kotoilu&quot;.Kierrätys ja tuunaus.Kaikenlainen blingbling koetaan mauttomana ja pröystäilevänä.Onneksi jokainen saa tehdä itselleen sellaisen kodin,kuin haluaa ja missä viihtyy.Siinämielessä tällainen ohjelma menee hlökohtaisuuksiin.Itse en tykkäisi että kotiani arvosteltaisiin numeroin,enkä siksi oveani avaisikaan.Eli rohkeita olette!

  1. Kaikki tuunaushommat ja muut on ihania, mutta minua ne ei enää ole. Muutaman puisen, hieman maalaistyylisen huonekalun on mies tehnyt ja ne on kauniit, niillä on tunnearvo. Muuten toivon yleensä modernimpaa linjaa ja onneksi häneltä taipuu sekin. Juuri kyseli, että olisko sellaisille rautaputkipöydille tarvetta, jos hän tekis. Kuulostaa hyvältä! 😀 Loput mitä ei tehdä ostan valmiina kaupasta! 🙂 <br />
   <br />
   Harmi kun en tajunnut siinä punaisenmaton klipissä muuten saunasta kertoa, että saunan kaikki puut oli kierrätetty entisen asukkaan parvisängystä! 😀 <br />
   <br />
   Persoonallinen meidän koti mielestäni on, kun täällä on niin paljon erikoisia ratkaisuja. Meillä kotoilu on erilaista, siihen ei kuulu voimakkaasti näkyvä tuunaus/kierrätys. Kierrätystä jonkin verran siis on, mutta se ei juuri näy. Ne kenellä se kunnolla näkyy, on kiva myös…. mutta emme itse viihtyisi.

 14. Blogiasi pitkään seuranneena ihmettelen vähän eilistä ohjelmaa. Teidän kotianne esiteltiin jotenkin hiukan ylimalkaisesti, esim. lastenhuoneet jäivät tosi vähälle, sinun pientä &quot;kotitoimistoasi&quot; ei näytetty lainkaan (se on mielestäni tosi oivaltavasti tehty todella pieneen tilaan), uudelleen pinnoitetut wc:t jäivät pois, kodinhoitotila samoin. Myös kylppäri- ja saunaosastosta ei saanut mitään yhtenäistä kuvaa, vaan ne näyttivät sijaitsevan täysin erillään jne. Eteisen mainiot säilytyslokerikot seinällä ohitettiin jne.<br />
  Kodissanne on paljon hyvin keksittyjä ratkaisuja, vaikka tilaa ei ihan hirveästi olekaan, ne olisivat ansainneet kyllä enemmän huomiota. Itse en ole mikään blingbling-tyyppi, enkä laittaisi esim. korkkareita näytitelymäisesti vitriiniin makuuhuoneeseen, mutta koska sinä olet, se saa myös näkyä. Kotihan on teidän, ei tuomarien. Älä lannistu kommenteista vaan jatka omaa tyyliäsi ja rakenna ympäristöäsi edelleen omien tuntemustesi mukaan. <br />
  Yksi asia tuntui ohjelmaa katsoessa tosi hurjalta: kehätien meteli! Todella kamala! Onneksi se vaimeni sisälle mentyä. Jatkuva melussa eläminen (vaikka siihen tottuukin) on haitallista, huh!<br />
  <br />
  Hyvää syksyn jatkoa!

  1. Minäkin jäin kaipaamaan näitä luettelemiasi tiloja! Ja nuo loistavat lokerikot eteisessä, mitkä palvelleet enemmän kuin hyvin, olisi toki ollut kiva jos ne olisi huomioitu.<br />
   <br />
   Entistä ehompaa ja isompaa walk in closettia sitten joskus seuraavaan asuntoon 😉 <br />
   <br />
   En lannistunut, etenkään sen takia kun on näin ihania tsemppareita ympärillä &hearts; Kiitos ihanista ja kannustavista kommenteista! Koti on meille niin rakas, että vaikka kuka mitä sanoisi, niin mikään ei sitä muuttaisi.

 15. Yhdyn Heidin kommenttiin, minäkin olin huomaavinani kriittisempää palautetta teidän kodista kuin kahdesta muusta. Ehkä osasyynä on Milla Alftanin oma maku ja se että hänen kädenjälkensä on usein ylellisyyteen ja naisellisuuteen viittaava, hieman saman suuntainenkuin sinunkin. Sitä helposti arvostelee kriittisemmin sellaista joka on aiheena omaa sydäntä lähellä… &hearts; Divaaniryhmän osalta olen tuomariston kanssa täysin päinvastaista mieltä, divaanit ovat täydellinen ratkaisu isolle perheelle joka viihtyy yhdessä. Se on myös rohkea ja erilainen valinta, joka olisi minusta ansainnut positiivisen vastaanoton. Kotonasi käyneenä kumoon myös mittasuhdevirheen, olohuoneenne on järjettömän kokoinen ja esim minun jättisohvani olisi vain pieni piperrys seinustalla. 🙂 <br />
  <br />
  Minusta tämä ohjelmaformaatti on huono, ei pahalla tuotantotiimiä kohtaan. Se että muutaman kymmenen kodin joukosta tuomaristo valikoi finaaliin itseään eniten miellyttävimmät ja omaan sisustustyyliinsä sopivimman kohteet antaen pisteitä, on osallistujille melko karua. Jaksosta toiseen jatkoon pääsee samankaltaiset kodit joissa on samat hyvinä puolina korostetut funktiot esillä. Kauniita koteja ovat toki kaikki, on erittäin rohkeaa uskaltautua esittelemään pyhä ja rakas kotipesänsä tuomareille ja Suomen kansalle. &hearts;

  1. Lisään vielä kommenttini jatkoksi että minusta ohjelma olisi paljon mukavampi ja todenmukaisempi, jos katsojat saisivat itse äänestää finaaliin menevätkin kodit. Makuja on monia ja Suomen kauneinta kotia valitessa äänien pitäisi tulla kansalta. 🙂 Miusta tälläinen olisi jollakin tavalla jopa reilumpaa, äänihajonta olisi suurempi ja jokaiselle osallistuvalle kodille jäisi parempi mieli vaikka finaaliin ei yltäisikään. &hearts; Sisustus ja sisustaminen ei ole niin vakavaa. 🙂

 16. Hei<br />
  Oon kanssa samaa mieltä että noista kolmesta karmein koti meni jatkoon. En kyllä tykännyt siitä yhtään. Minusta teidän ja sit se Vantaan koti oli kyllä kauniimmat ja jompi kumpi olisi ansainnut jatko paikan. Ei ne tuomarit ole kyllä ennenkään ole pahemmin samoilla linjoilla olleet meikäläisen kanssa. <br />
  Pää pystyyn ja jatka vaan samaan malliin , hyvää tulee :D<br />
  Ja yksi asia mikä mua ärsyttää noissa tuomareissa ärsytti jo viime kaudella ja nyt kun ne marssii toisten kotiin kengillä joilla ne tulee ulkoa, jopa sänkyyn ja saunan lauteille . En kyllä sitä voi sulatttaa<br />
  <br />
  Tsemiä vaan Suvi. &hearts;&hearts;&hearts;&hearts;

 17. mun mielestä kaikista huonoin voitti, ei ollu ainakaan yhtään omaan makuun. Teidän koti oli kaikista kaunein. Mutta tossa ohjelmassa ei oo tainnu ikinä oikein pärjätä modernisti sisustetut kodit, mikä on eniten omaan mieleen.

 18. Minua on koko ohjelman ajan ärsyttänyt tää &quot;että vain suuri on kaunista&quot;. Jos on tilaa kolme-neljäsataa neliötä, niin annetaan yhdeksikköjä. Nyt kun oli vähän pienemmät (?) kodit, suurin pistemäärä oli kahdeksan. Sitten ei oteta ollenkaan huomoon käytännöllisyyttä. Teidän kodissanne joku portaitten valaistus. Kyllä portaitten valaistuksessa on ennen kaikkea kyse siitä, että näkee turvallisesti kulkea niissä. Samoin tämä huomautus, että ruokapöytä on liian iso tilaan nähden. Kuka laittaisi neljän hengen perheelle kahden hengen pöydän, kun se sopisi tilaan nähden paremmin. Kaiketa huolimatta pidin kodistanne eniten. Se on kaunis.

  1. Kiitän kommentistasi. Neliöitä meillä on 125 mutta silti ahdasta 😉 Viisihenkinen perhe vaatii jokseenkin enemmän tilaa ja kaikessa otettava myös pienet lapset huomioon.<br />
   <br />
   Kiva jos jäät blogia seurailemaan!

 19. Tuomarit moittivat teidän kämppää että ristiriitaista on mm. Tuomarit itse olivat ihan ristiriitaisia, kun haluavat että asunnossa piirteitä eri aikakausilta mutta teidän 80 lukua ulkkoapäin ja sisälle tuotua modernia ei sitten arvostettu. Sekä sohvaa moittivat miten iso se onkaan, mutta seuraavassa asunnossa kehuivat miten kiva kun iso sohva on pienessä tilassa. Iso sohva isossa tilassa ei sitten kelvannut. Yeah right…<br />
  <br />
  En ole ennen seurannut blogiasi, eikä sinun ja minun sisustyylit edes kohtaa 😀 joten en puolustele &quot;lempibloggaajaa&quot; tai omaa tyyliäni tässä edes. Kämppäsi oli ihan muista syistä minusta ehdottomasti paras. Teillä oli kivoja ideoita ja haluan teidän divaaniviritelmän 😀 Oikein suu loksahti auki tuomareiden mielipiteistä..

  1. Minuakin hieman huvitti tämä meidän suuren olohuoneen &quot;liian iso sohva&quot; ja seuraavan kodin suht pienessä olohuoneessa oli sopivan iso sohva, vaikka tilaa ei juuri muuhun jäänyt :)<br />
   Noh, minkäs sille mahtaa, sohvastamme emme luovu. Etsimällä etsittiin tänne mahdollisimman isoa sohvaa. Kun sellaista ei löytynyt niin kekattiin tuo kolmen divaanin yhdistelmä.

 20. Minustakin tuomarit olivat kriittisempiä teillä kuin muualla. Mietin vaan sellaistakin, että vaikka kuinka ovat ammattilaisia, tuleeko heille joku kateuden tunne tms. että jotkut ne osaa sisustaa ilman koulutustakin;). Enkä voi mitään vaan tuli sellainen &quot;nainen on toiselle susi- olo&quot; joistakin kommenteista, ilmeistä, eleistä. Sohva näyttää just passelilta siihen tilaan, ruokapöytäkään einylisuurelta näytä…Ledien väristä en itsekään pidä, mutta ihmettelin syvästi että siihen niin takerruttiin ja vähän niinkuin unohdettiin (haluttiin unohtaa) hyvät jutut! Kokonaisuus kuitenkin aivan ehdottomasti oli paras kaikista! Mukavaa syksyä:)! Teillä on oikein kaunis sisustus:)!

  1. Kiitos paljon! Hauska kommentti, vaikka ei itselle ole tullut mieleen.<br />
   <br />
   Kyllä kokonaisuus ratkaisee &hearts; Nyt oli muiden kotien vuoro. Mukavaa syksyä myös sinulle!

 21. Teidän koti oli meidän suosikkimme &hearts; Ihan alusta asti ei nähty ensimmäistä kotia, mutta se vilautus mitä nähtiin niin tykkäsin kyllä siitäkin jollain tasolla. Kuitenkaan se ei ollut sellainen, jossa itse asuisin mieluiten ja jollaiseksi oman kotini sisustaisin. Kolmannessa ei värimaailma ja tyyli puhutellut itseäni yhtään. En tiedä kuinka paljon tuomarit keskustelevat sisustuksesta kodeissa ja leikataanko sieltä sitten vain hyvin pieni osa mukaan ohjelmaan, mutta tuntui että varsinkin teillä jotenkin keskittyivät ihmeellisiin asioihin. Ja sohva! Tuollainen iso divaanisohvahan olisi ihan unelma &hearts; Ja juurikin samaa pohdittiin, että kasarityylilläkö se teidän asunto olisi sitten pitänyt sisustaa.

  1. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla, että mitä kaikkea on pois leikattu. Yllättävän paljon tuli kuitenkin negatiivista kommenttia tai kritiikkiä lähinnä. Onneksi löysivät kivojakin juttuja. Pitääpi minun tuoda niitä lisää teille esille, kun jäi niin paljon nyt ohjelmasta pois 😉

 22. Ei kaikkea kannata ottaa niin turhan vakavasti. Ja onhan sulla tämä oma ihailijaköörisi joka suitsuttaa kiitosta aiheettakin. Ohjelmassa esiteltiin koti jossa oli kylmän näköistä ja sisälsi kaikki &quot;vaadittavat&quot; nykyelementit ponista valaisimiin, Riviera Maisonista puhumattakaan. Jos jatkoon meni lapsiperheen koti vähän liiallisine hörhellyksineen niin teillä ei lapsista ollut juurikaan jälkiä &quot;yleisissä tiloissa&quot;, kyllä se enemmän näyttää juhlien pitopaikalta kuin perheen kodilta. Koti on teidän ja te siellä asutte. Jos on ollut tarvetta esitellä sitä julkisesti muille kuin pelkässä blogissa niin tulokset ovat mitä ovat.

  1. Mitä Riviera Maisonia televisiossa näkyi? 🙂 Ei todennäköisesti juuri mitään!<br />
   Meidän mielestä kotimme on nimenomaan lämmin ja kodikas, mutta mielipiteitä jakaa toki. Työni kannalta näkyvyys ei ole haitaksi. Aikas vaikea on asiakkaiden minua löytää, jos pysyn täysin &quot;ulottumattomissa&quot;.

 23. Eniten minua ihmetytti sen arkkitehdin kommentti, että taloa ei ole sisustettu sen ajan hengen mukaan. Eli 80-luvulla rakennetut talot on sisustettava 80-luvun tyyliin? No onneksi meidän kämppä on rakennettu 2000-luvun alussa, niin saan käyttää suht uudenlaista sisustustyyliä.

  1. Anteeksi, en tosiaan tiennyt, en seuraa blogia mitenkään aktiivisesti. Joten suuret pahoitteluni!!! Mutta sitä suuremmalla syyllä tulee mieleen, että toista mollataan voidakseen itse olevinaan loistaa.<br />
   <br />
   Joku viittasi siihen että lempiblogia kehutaan aiheetta. Tosiaan minä olen lukenut vain muutamia kertoja joskus aiemmin tätä blogia; sisustustyylimme eivät ole samat, mutta silti; mielestäni tämä koti on kaunis, ja taidolla sisustettu! Sekä eilisistä esitellyistä kodeista ehdottomasti kaunein. <br />
   <br />
   Ohjelma olisi totuudenmukaisempi, jos tuomaristo ei päättäisi yksin finaalipaikoista.. veikkaan että tämä koti olisi saanut aika paljon enemmän pisteitä monelta suomalaiselta..

  2. Ei mitään pahoitteluita 🙂 Tässä sen verran teen kuin ehdin. Nyt on myynti ja markkinointityöt tulleet pahasti sotkemaan sisustussuunnittelua, joten aikaa sille onkin enää vain vähän. <br />
   Yhden uuden kohteen esittelen teille todennäköisesti ensi viikolla, jos pääsen ottamaan viimeiset kuvat.<br />
   <br />
   Kiva jos jäät seuraamaan, vaikka ei sisustustyylit kohtaisikaan 😉

 24. Minusta teidän kotinne oli häikäisevän upea. Kauniit pinnat, kauniit huonekalut, koriste-esineet ja valaisimet. Ei kannata välittää tuomarien mielipiteistä, he tuntuvat antavan aina huonot pisteet modernille ja koristeelliselle sisustukselle.

 25. itsekin vähän ihmettelin sitä levoton-kommenttia, enemmän se ensimmäinen koti oli levoton kun kaiken maailman härpäkettä joka nurkassa. 😀

  1. Ilmeisesti hyvin eri asioita tarkoittaa levottomuus sanana. Minä en sitä tajunnut ja kommeteista päätellen ei moni muukaan 😀

 26. Hei! Katsoin eilen ohjelman ja olin aivan pöyristynyt toisen asunnon kommenteista- Itse nimittäin menetin sydämeni totaalisesti tälle asunnolle. Tiedän, että jokaisella on oma makunsa ja arvostan tätä. Kommentit eivät kuitenkaan menneet jakeluun. Asunto oli avara isoista huonekaluista huolimatta ja itsellä ei tulisi mieleenkään sisustaa -70 luvun asuntoani sen mukaisesti! 😀 <br />
  Sitten kuulin, että tämän kauniin asunnon omistajalla on blogi ja eksyin tänne 🙂 Minulle tuli tunne, että on pakko tulla kertomaan mielipiteeni. Vaikka ette päässeetkään jatkoon niin ylpeitä silti saatte olla! Ottaisin asuntonne minä päivänä tahansa sellaisenaan 🙂 Ja se saunaosasto… Ei voi muuta kuin haaveilla, että joku päivä olisi itsellä samanlainen 🙂

 27. Olin täysin eri mieltä tuomareiden kanssa edelleen vähän hämmentynyt.<br />
  En oikein ymmärrä minäkään sitä, että sisustuksen pitäisi olla samantyylistä kuin talon rakennusvuosi. Itse asun 70-luvun rivarissa ja varmaan sitten kuuluisi kalustaa 70-luvun mööpeleillä koti – juu ei! 😀 Teidän koti on nimenomaan niin rauhaisa, yhteensointuva ja tyyliltään samanlaista läpi koko kodin. Ihan mielettömän fiksun kuuloinen ja ihana perhe! Tsemppiä teille silti, mun silmissä olitte kyllä porukan parhaat 🙂

  1. Haha, kiva kuulla ja vielä että ihan fiksujakin siinä väsymyksessä 🙂 Eipähän tarvitse hävetä, vaikka hävettävän huonot pisteet olikin.<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi, sama rauha ja yhteensointuvuus minunkin korvien välissä 😀

 28. Teillä on ihan näyttävä koti. Mielestäni kuitenkin kokosuhteet ovat väärät esim olohuoneessa – esim peili koristetakan päällä on aivan liian suuri suhteessa koristetakkaan. Samoin sohva on aivan liian suuri suhteessa keskellä lattiaa oleviin pöytiin. Kodissanne on paljon kauniita tavaroita mutta niitä on aivan liikaa – joka nurkassa on jotakin. Olohuoneessakin on joka paikassa jotakin 🙁 En ymmärrä myöskään kenkiä esillä makuuhuoneessa – ei kaikkia omistamiaan tavaroita tarvitse esitellä. Saunaosasto on hassun mallinen – omituinen 🙁 Omituinen koti.

  1. Liikaako tavaraa? Esillä suht vähän tavaraa, voi kun pääsisit kurkistamaan kaappeihimme! ;)<br />
   <br />
   Omituinen kuulostaa just hyvältä = mielenkiintoinen = erikoinen = omaperäinen = me &hearts;

 29. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Vasta äsken ehdin ohjelman katsoa ja jos minun pitäisi joku koti valita, niin teidän kotiinne minä muuttaisin. Toisaalta minusta tuntuu, että minun makuni ei ole mennyt ollenkaan yksiin tuomareiden kanssa. Nuo kaikki pitäisi laittaa yleisöäänestykseen, ei vai finalistit. Ihana koti teillä on, ja se on ihan teidän näköinen ♥

 30. Todellakin oikea koti voitti.persoonallinen,iloinen,lapsiperheen koti!nää kaksi vikaa oli niin epäkodikkaita,sekamelskoja ja pahasti pieleen meni.mauttomia,sori!

  1. Epäkodikas ehkä jonkun mielestä joka haluaa ympärilleen värejä jne, ymmärrän 🙂 Sekamelska? Hmm. En nyt lähtisi tätä allekirjoittamaan, mutta kiitos mielipiteestä. Ajatuksesi on rekisteröity. <br />
   <br />
   Iloinen lapsiperhe täälläkin asuu &hearts; Onnea silti voittajalle, en ajattele että se meiltä olisi millään tavalla pois, päinvastoin!

 31. Koti oli mielestäni todella kaunis! Seuraava teksti on noille ilkeille kommentoijille:<br />
  <br />
  &quot;Mitä tekisit, jos et pelkäisi? Hellittäisit hetkeksi ylimielisestä uhoamisesta ja muiden arvostelemisesta. Päästäisit irti terävästä kriittisyydestäsi ja piikittelystäsi, toisten yläpuolelle nousemisesta? Jättäisit sivuun tietävät ja nöyryyttävät kommenttisi ja uskaltaisit olla hetken vaikka ihan hiljaa toista kuunnellen.”

 32. Minusta on hassua, että yleensä ohjelman nimi on Suomen kaunein koti, eihän kodeista voi kilpailla. Ohjelman nimi voisi olla; Suomein kallein koti, Arvostele minun koti tai Suomalaisia koteja. Jokainen koti on kaunis omalla tavalla asukkaiden mielestä. Minun makuuni voittajan kodissa en viihtyisi ollenkaan. Olisikohan se tunnelma mitä tässä ohjelmassa haetaan. En tiedä, mutta täydet kympit <br />
  sinun kodillesi :)<br />
  Mukavaa päivää!

 33. En ole aktiivisesti blogiasi seurannut, enkä kommentoi sisustustasi sen kummemmin mutta ohjelmasta sanoisin että sen olisi voinut jättää yhteen kauteen. Nyt tuntuu että Milla A esittelee lähinnä itseään ja arkkitehti on puiseva. Sumari tuntuu väsähtäneeltä edelliseen kauteen verrattuna. Edellisenä kautena oli &quot;tuntemattomat&quot; tuomarit, he menivät mielestäni koteihin eri asenteella ja yrittivät eläytyä siellä asuvien maailmaan. Nyt puututaan epäoleelliseen. Kuka sisustaa asuntonsa sen mukaan miltä ulkoseinät näyttävät? 1800-luvulla rakennettuja talojakin on, pitäisikö niissä asua kuin museossa?

 34. Hei ei voittajaa ole vielä valittu, tämähän oli vasta yksi jatkoon päässyt! Ohjelma ei toimi – miten voi verrata niitä arkkitehtien ihme lasipalatsiluomuksia ja rintamamiestaloa. Jokaiselle oma koti on kaunein- ainakin pitäisi olla. Ole ylpeä aikaansaannoksestasi ja unohda koko jakso.

 35. Kotinne oli kaunis, jäin kaipaamaan yksityiskohtia. &hearts; Niinkuin ekassa kodissa esiteltiin aika paljonkin. Se levottomuus on juuri itsellenikin aika hankala käsite. Ekassa kodissa oli kaikkea mahdollista, kaikkia värejä, hauskoja tapetteja.. Joku voisi sitä kutsua levottomaksi, kun on niin paljon kaikkea, mutta siinä kaikki tyylillisesti kuitenkin natsas hauskasti yhteen ja mukaili sitä omaa tyyliään koko asunto. Niin siksi se ei varmastikkaan ollut sellaista levottomuutta. On myös levottomuutta, jossa tyylit ei natsaa kovin hyvin yhteen, ja kodissa muutoma erityyli (bling bling, marokkolaisuus, maalaisromantiikka jne..) ja sitten syntyy siitä se hieman ristiriitaisuus tuomareiden mielestä vaikka koti olisikin hyvin nätti ja yhteinen sävy siellä hallitsee.. Voisin kuvitella ainakin omalla kohdallani näin, että sanottaisiin :D<br />
  <br />
  Ja sitten se sohva, toisaalta ymmärsin mitä tuomarit sanoi. joskus pienempään asuntoon todellakin sopii iso sohva, mutta isoon ei iso.. joskus tuossa ohjelmassa mennään asialliselle linjalle ja kaikki mittasuhteet on oltava kunnossa, välistä ei. Ehkä he henkii sitä taloa, ennenkuin päättää.. en tiedä, mutta se sohva on ihana, minäkin haluan meidän perheelle. &hearts;

 36. Katsoin juuri tallennuksesta Suomen kaunein koti ja vaikka seuraankin blogiasi, yllätyin silti miten kaunista teillä onkaan 🙂 1.kertaa ikinä taidan kommentoida, eli pisti tuo tuomaristo niin vihaks, että otin puhelimen heti käteen ja pistin superpositiivista palautetta sulle ja ihanalle perheellesi!

 37. Teidän koti näytti todella upealta! &hearts; Wauwauwau! Ja esiinnyitte luontevasti. 🙂 En ymmärrä yhtään niitä tuomarien kommentteja. Mutta eipä ole vielä yhdessäkään jaksossa päässyt oma suosikkini jatkoon. Ei taida valkoinen ja naisellinen tyyli olla tuomarien mieleen. 😉 Kaikki aika samasta muotista jotka jatkoon pääsevät. Voitte olla ylpeitä hienosta suorituksesta ja kauniista kodista. &hearts;

 38. Katsoin jakson kahteen kertaan, jäi niin mietityttämään… Ehkä itse kuulet tuomarien palautteessa sen negatiivisen, näkiväthän he paljon hyvääkin (olohuoneen seinää ihailtiin, samanlaisia valaisimia…). Pisteet ovat tällä kaudella olleet selvästi heikommat kuin viime kaudella. Tästä jaksosta ei muutkaan asunnot saaneet kovin hyviä pisteitä. Jatkoon mentiin pelkillä kaseilla! <br />
  <br />
  Kovin &quot;sekalaisessa&quot; sarjassa olitte. Hyvin erityyppisiä taloja. Omakotitalotkin on jaoteltu vähän tarkemmin (hirsitalot, kivitalot).<br />
  <br />
  Oulun asunto ansaitsi jatkopaikan ulkoisilla ominaisuuksillaan. 1800-luvulla rakennettu talo ja noin upea ulkoapäin ja mikä sijainti, varmasti viihtyisä alue (ainakin näin annettiin ymmärtää) ja merinäkymä. Uskoisin, että näitä asioita, joihin asuja ei voi juuri vaikuttaa, arvostellaan myös, eikä pelkkää sisustusta. Talon sisustus sopi talon tyyliin, vaikkei sekään talon alkupeäiseltä aikakaudelta ollut! 😉 Omaan makuuni sisustus oli liian runsas. <br />
  <br />
  Itse en pidä aasialaistyyppisestä sisustuksesta ollenkaan. Viimeinen asunto ei olisi juuri pisteitä minulta saanut. Toki sama tyyli meni läpi talon. Pihakin oli tosi tylsä. Etupihalla pelkkää asfalttia kivijalkaan asti. Takapiha laudoitettu ja aidattu kokonaan. Asuntoa ei juuri ulkoa kuvattu, mutta ei varmaan tuo lauta-aita kauniilta naapurustoon näyttänyt. Minusta sohva oli liian iso olohuoneeseen. Teillä iso sohva ei näyttänyt liian isolta teidän olohuoneeseen. Ehkä tuomarit vain vierastivat sen epätyypillisyyttä? ja se Millan puhe oikeankokoisten huonekalujen ostamisesta oli varmaankin neuvoksi katselijoille noin yleensä, sattui vain teidän asunnon yhteydessä.<br />
  <br />
  Jos pelkkää sisustusta pitäisi arvostella, niin pidin eniten teidän asunnosta. Teillä on kiva pihakin. Miten muuten se betoniseinä on tehty, siitä haluaisin kuulla lisää? Sijainniltaan tuo Oulu vie voiton, mutta harvallapa meillä on sellaiseen mahdollisuus.<br />
  <br />
  Ymmärrän, kun ohjelmassa haetaan, Suomen kauneinta kotia, niin plussaa on, jos sisustus sopii talon tyyliin edes jollain lailla. Eihän tietysti kukaan täysin sisusta esim. 70-luvun tavaroineen, mutta jotain linjaa siltä kaudelta voisi olla. Käytännössä näin on tosi harvalla, eiköhän me sisusteta oman mieltymyksen mukaan. Ohjelmassa ei kilpaile eri sisustustavat (moderni vs maalaisromantiikka yms.) Eihän siinä ole mitään mieltä. Tuomarointi lienee tässä aika hankalaa, ei kai vain omaa sisustusmakuaan voi pelkästään arvostella hyvin numeroin… Kuten joku edellä kirjoitti, ei tässä lajissa (kaunein koti) voi oikein kilpailla.<br />
  <br />
  Joku kehotti sinua muuttamaan sisustusta tuomareiden ohjeiden mukaisesti. Minä sanoisin, että älä muuta. Sisusta jatkossakin pelkästään teidän perheelle sellaista kotia, mistä pidätte, eikä tuomareille.<br />
  <br />
  Ja olitte muuten tosi luontevia televisiossa! On rohkeaa lähteä tällaiseen mukaan, ei minusta olisi.

  1. Moikka Sanna K <br />
   <br />
   Kiitos kattavasta viestistä. <br />
   <br />
   * Ei tulisi kuuloonkaan muuttaa sisustusta enemmän kasikytluvun tyyliin, joten sikäli saa minun puolestani olla 🙂 <br />
   <br />
   * Epätyypillisuus sohvan suhteen osui luultavasti oikeaan, ei hän se mikään tavallinen olekaan.<br />
   <br />
   *Teen betoniseinämästä jokin kerta erillisen postauksen ja pitää vielä mieheltä varmistella, että mitä materiaaleja käytti.<br />
   <br />
   Kiitos mukavasta viestistä ja pitkästä ajatuken virrasta 😀 Aina kiva lukea näitä!

 39. Katsoin tänään vielä uusintana Suomen kaunein koti- ohjelman. Mielestäni teillä oli jakson kaunein koti. Teillä on paljon persoonallisia ratkaisuja kutn työpiste ja saunaosasto, joka on aivan mahtava. Terassi on myös upea!<br />
  <br />
  Jäin miettimään tuomarien kommentteja levottomuudesta ja ristiriidoista sisustuksessa. Tarkoittavatko tuomarit sitten sitä, että teillä on aika paljon eri tyylisuuntia yhden huoneen sisällä. Esim. olohuoneesta ja keittiö/ruokailutilasta löytyy modernia, klassista, romanttista, industrial-henkeä jne. Näyttäisi siltä, että tuomarit pitävät kodeista, jotka on sisustettu yhtä tiettyä tyylisuuntaa korostaen. Ehkä se lisää sitten selkeyttä, enpä tiedä.<br />
  <br />
  Olkaa kuitenkin tyytyväisiä omaan teille täydelliseen kotiinne, älkääkä välittääkö muutaman arvostelijan mielipiteistä.

  1. Kiitos kommentistasi! Minulla on samat suosikit kuin sinulla ;)<br />
   <br />
   Ei välitetä ja vaikka reilu viikko sitten harmitti, niin enpä ole asiaa enää edes miettinyt, eli ei harmita enää.<br />
   <br />
   Näillä mennään &hearts;

 40. Minä nyt en sisustuksesta hirveästi ymmärrä (en tosin tiedä tarvitseekokaan, sillä itsellehän ja oman mielen mukaan sitä kotia laitetaan). <br />
  Omassa kodissa ei ole &quot;punaista lankaa&quot; tai yhtenäistä linjaa&quot;…<br />
  Jäin vain miettimään että olikohan tuomareilla kaikilla huono päivä; jotenkin sellainen negatiivinen sävy tuntui heidän kommenteissaan heti siitä kun astuivat ovesta sisään.<br />
  Teidän kotinne oli ehdottomasti ykkönen!!♡<br />
  Kaunis, tyylikäs, kodikas ja yhtenäinen linja sisätiloista terassille asti!<br />
  Ja en todellakaan ymmärrä miksi tuollaiset sisustusalan ihmiset edes voivat ajatella että talo pitäisi olla sisustettu sen vuosikymmenen mukaan jolloin se on rakennettu… !!??!<br />
  Niin ja sohva oli I-H-A-N-A !!!☺

 41. En kerennyt ohjelmaa maanantaina katsoa, mutta myöhemmin sen näin. <br />
  Se mikä oli ihanaa, että 3.s koti on ihan ns perustavallinen rivari, joita on Suomen maa täynnä. Edellisillä tuotantokausilla tuntui että vain ne, jotka ovat kalliita koteja pääsevät ohjelmaan, nyt oli ns peruskoti ensimmäistä kertaa näkyvillä.<br />
  <br />
  Milla on rauhtanen ammattilainen, tehnyt työtään varmaan reilu 10 vuotta ja jos hän sanoi valaistuksessa on jotain pielessä, kyllä se ihan taatusti on. Ota rohkeasti Millaan yhteyttä, hän varmaan neuvoo miten asian saisi paremmaksi.<br />
  <br />
  Itse olet sisustusta opiskellut ja olet varmaan samaa mieltä sisutuksellisesti sohvan koosta, kuten ruokapöydänkin. Ne olisivat paremman näköisiä, jos ne olisivat pienemmät. <br />
  Mutta se, että kodin sisutuksen pitäisi olla samassa linjassa talon vuosiluvun kanssa oli minusta täysin outo kommentti arkkitehdiltä. Puhutaan kuitenkin kodista, ei näyttelystä.<br />
  <br />
  Meillä on vain 3 hengen perhe ja meillä on 8 hengen sohva. Ostettiin se kun halvalla saatiin ja se sopi täydellisesti siihen tilaan, tällöin olohuone täyttyi sohvasta ja muita huonekaluja ei tarvinut ostaa. Jokainen joka on meillä käynyt tietää että sohva on sisutuksellisesti aivan liian suuri. Se miksi me siitä huolimatta ostettiin oli meidän käyttöön tehty ja siinä se on täydellinen.<br />
  Ja mm tämän takia meitä ei missään sisustusohjelmissa näykään, koti on meidän koti, meidän näköinen. <br />
  <br />
  Iso plussa teidän kodissa on se, että kaikki huoneet ovat viimeisteltyjä, joka ikinen verho oli oikealla paikallaan ja kodissa oli oma harmonia. Esim Oulu, joka sai tuomareiltakin moitetta, oli huonekalujen sekamelska ja se kyllä piti paikkansa. Moderni Ikea ei siihen kotiin sovi. Luultavasti nämä huonekalut ovat tulleet sinne kierrätyksen kautta ja jääneet kunnes tulee parempi ratkaisu vastaan ja tätähän teillä ei ollut ollenkaan. <br />
  <br />
  Tähän kilpailuun hakee vuosittain tuhansia koteja. Teidän koti pääsi telkkariin asti ja ota se jo voittona.

  1. Kiitos Lanttuleikkuri :)<br />
   <br />
   En tällä kertaa ole samaa mieltä sohvan koosta. Ruokapöytä saisi olla pienempikin, mutta emme sellaiseen mahtuisi, joten tällä mennään. <br />
   Valastusta muokkaamme Kansisken valaisinsuunnittelijan kanssa ja luotan hänen makuunsa täysin. Muuta ihmeellistä en meinaa tehdä, sillä me viihdymme näin. Olihan tuo toki mielenkiintoista kuulla tuomareiden mietteet.<br />
   <br />
   Jokainenhan sitä sisustaa oman makunsa mukaan, aivan kuten kerroitkin. Vaikka sinulle sanottaisiin, että sohva on liian suuri et sitä muuttaisi, sillä teillä on sille tarve. Sama täällä. Todennäköisesti olisi monia asioita eritavalla jos tämä olisi vain kahden aikuisen koti. Viidenhengen perheelle tämä kuitenkin toimii ja viihdytään. Ei jäänyt mitään hampaankoloon! Ihan samanlailla jatketaan kuin ennenkin 😀

 42. Katsoin vasta tänään sunnuntaina tuon jakson , jossa kotinne oli ja olin aivan varma, että juuri te olisitte päässeet jatkoon. Kotinne oli kaunein, enkä ymmärrä tuomareita, kun valitsivat kauneimmaksi sellaisen sekavan näköisen kodin. Kodissanne oli paljon kauniita yksityiskohtia, kuten koristeellinen kenkähylly ja aivan ihana terassi. Jatka sisustusta samalla tyylillä, tuomarien arvioista piittaamatta. Makusi on huippukaunis!

 43. Haluaisin kommentoida tuota vuosilukuasiaa, joka tuntuu kovasti ihmetyttävän ihmisiä. Tällä kommentilla haetaan varmaankin sitä, että millaiseen tahansa taloon ei tyylillisesti sovi millainen tahansa sisustus. Jos moderniin kivilinnaan tuotaisiin kovin vanhahtavan tyylinen sisustus, olisi se ristiriitaista. Samoin jos vanhemman talon sisus on ultramoderni niin ei sekään tyylillisesti mene ihan nappiin. Voi olla hämmentävää jos ulkoapäin saatu mielikuva törmää kovin ristiriitaisesti sisustan kanssa. Tällä ei taas ole tietty mitään tekemistä sen kanssa, millaisessa ympäristössä kukin haluaa asua ja elää. Tuomarit tuskin tarkoittavat sitä, että sisustuksen 80-luvun talossa täytyisi olla kuin 80-luvulta vaan sitä, että sisustus voisi henkiä sitä aikakautta mitä talokin.<br />
  <br />
  Riippumatta siitä, mitä mieltä itse olen sisustuksestanne, on mielestäni ollut rohkeaa asettaa kotinsa kaiken kansan nähtäväksi ohjelmassa, jossa arvostellaan kodin sisustus. Varsinkin, kun selkeästi sisustaminen tuntuu olevan sinulle tärkeää monellakin tapaa.

  1. Voit hyvin olla oikeassa, en tosin kaipaa henkäystäkään kahdeksankytluvun hengestä :D<br />
   <br />
   Kyllähän se ihan rohkea veto oli ja sormien välistä ohjelmaa tirkisteltiin kun jänskätti niin paljon! 😉 Hauska muisto!

  2. Kiitos Elsa, tämä minulta unohtui.<br />
   Voittajia on vain 1 ja hyvin suurella tod näk voittajaksi valitaan joku koti, jonka hintalapussa on 1 kpl nollia enemmän perässä. <br />
   <br />
   Vaatii paljon rohkeutta ryntyä moiseen , hieno homma !

 44. Olet ihana, olet kaunis, olet tyylikäs, olet kaikkea. Kotisi on näköisesi, itse en siinä viihtyisi. Otitko huomioon että televisiosta ei tule kuin uusintoja uusintojen jälkeen. Joudut tämänkin jakson näkemään vielä useita kertoja. Vaikka tuskinpa katsot toista kertaa.

  1. Kiitos. En ole ottanut huomioon uusintoja, miksi pitäisi? Enhän minä ohjelmia ole päättänyt paljonko mitäkin näytetään. Ei harmita ja voin katsoa uudestaankin, lapset olivat suloisia ja koti siisti (sitä näkyä välillä tuntuu kaipaavan täällä arjen touhussa, kun koko ajan sais olla siivoamassa) 😉

 45. Hei, oli iloinen yllätys nähdä telkkarista &quot;tuttuja&quot; juttuja =).<br />
  Kotinne on oikein tyylikäs ja kaunis, tykkäsin =)

 46. Teidän kodin olisi pitänyt mennä jatkoon. Käsittämätöntä, että noin huonot pisteet. Ainoastaan valaistusta olisi pitänyt olla vähemmän kuvaushetkellä, niin olisi välittynyt rauhallisempi tunnelma.

  1. Niin oli huonot pisteet, mutta aina ei voi voittaa. Voitto jo sinänsä kun saadaan asua näin ihanassa kodissa &hearts;<br />
   <br />
   Kyllä, ehdottomasti muutama valo olisi pitänyt olla pois päältä! Ei voi mitään.<br />
   Mukavaa syksyä!

 47. Hei Suvi, katsoin tänään boxilta Suomen kaunein koti jakson ja tunnistin heti teidän kodiksi. Usein olen ollut tuomareiden linjoilla, mutta nyt ihmetytti heidän kommentit. Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja tykkään kyllä tyylistäsi! Tsemppiä, jatkanet omalla tyylillä ja linjalla 🙂 toivoo Paula Villa Tähkästä

 48. Olisit jättänyt kokonaan tämän postauksen tekemättä ja jatkanut luottavaisesti ja selittelemättä eteenpäin elämässäsi. Sanot, että tarvitset näkyvyyttä tehdäksesi työtäsi ja sehän on selvä, mutta tämä postaus osoittaa, että itsevarmuutta omaan työhösi sinulla ei kyllä ole yhtään. Vai oletko yllättänyt Milla Alftanin selittelemässä työtänsä ja omaa makuaan, kerjäämässä sääliä ja kohteliasuuksia faneiltaan. Kaikella lämmöllä, ei se häviö vaan sen kestäminen.

  1. Olen kanssasi erimieltä, kuten olen muissa vastauksissa kantaani jo perustellutkin.<br />
   Nyt on ollutta ja mennyttä, ei muuta kuin eteenpäin ja hyvin menee 🙂

 49. Edelliseen lisäten vielä; Itselläni on erilainen maku kuin sinulla, mutta ihailen sitä kuinka olet taidoillasi luonut uran ja ammatin itsellesi. Se on hieno juttu. Unohtaisit vain nämä tämänlaiset jutut ja keskittyisit menemään täysillä eteenpäin!!

 50. Lukematta sen enempää muiden kommentteja tai edes juuri muistamatta ohjelmaa, olen samaa mieltä siitä, että kotinne on minusta hieman persoonaton. Kaikki on uutta, ei mitään kerroksellisuutta. Näitä &quot;kaikki-uutta-ja-valkoista- ja kiiltävää- ja&quot;- koteja tuntuu nykyään olevan yksitoista kymmenessä. Alkaa olla jotenkin niin nähtyä ja tavallista. Toki kotinne on kaunis, ei siitä voi moittia 🙂

  1. Jokainen kokee eritavalla. Persoonallisia ratkaisuita meillä on yllin kyllin, vaikka tavallisesta valkoisesta väristä ja kiiltävästä pidänkin. Hienoa niille jotka haluaa kodiltaan jotakin räväkkää ja erilaista. Minä pidän ajattomasta ja skandinaavisesta tyylistä. Muille voin toteuttaa erilaisia juttuja, mutta omaan kotiini en niitä halua. Olen nähnyt useita UPEITA koteja, mutta minun näköisiäni ne ei välttämättä ole 😉 Hetkeksi voisin vaihtaa päikseen, mutta sitten alkaisin taas kaipaamaan tänne valkoisuuteen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *