Yläkerran makkarit & käytävä

Esittelyt uudesta kodista jatkuu. Taas laitoin tähän useampia kuvia, jotta hahmotatte tilan paremmin ja saatte kokonaiskäsityksen huoneista.IMG_4138.jpg

Yläkerran käytävästä mennään ensin Erinin ja tulevan vaavin huoneeseen.

IMG_4139.jpg

Heti ovelta kurkistaessa vastaan tulee jo aikansa eläneet kaapit ja taas tuo sama mosaiikkilattia.IMG_4137.jpg

Nämä samaiset kaapit siirretty nyt jo oven taakse eri paikalle, mutta saattepahan käsityksen siitä, minkälainen kotimme oli ostettaessa 🙂  Olen sitä mieltä, että tuolta käytävän oviaukosta voi olla kivemmatkin näkymät lastenhuoneeseen. Ainakin suuri peili ja se haaveilemani balettitanko on tulossa tälle seinälle. Tiipiit oli Granitista loppuunmyyty ja vielä metsästän omaani. IMG_4135.jpg

Tälle parvelle meillä ei olisi ollut tarvetta vielä vuosiin (lapset liian pieniä) ja sitä oli hankala lähteä madaltamaan. Parvi onkin nyt jo kokonaan poistettu, sekä keltaiset seinät saaneet kylkeensä uuden, valkoisen maalin. Lasten sängyt tulossa todennäköisesti tälle seinustalle.IMG_4136.jpg

Tuonne oven taakse tosiaan nyt siis siirretty kaapit, joita on yksi vähemmän kuin aiemmin. Vanhojen vaatekaappien ovet on poistettu ja tilalle tulossa liukuovet. Rungot oli ihan hyvässä kunnossa, joten ne saimme hyödynnettyä jatkokäyttöön.

IMG_4140.jpg

Takasin käytävään, johon olen suunnitellut hieman marokkohenkistä sisustusta. Lattiat hiotaan ja maalataan myös täällä. Käytävään meinaan laittaa isot koukerovalaisimet, mitkä ennen koristivat keittiömme ruokapöytää. Käytävän seinään tulossa se iso krumeluuripeilini Askosta, sekä Hobbyhallista tilasin juuri harmaavalkoisen kuviomaton. Hämeenlinnaan rakentamamme talon postauksen löydät tästä, siellä vilahtaa nämä edellä mainitut peilit ja valaisimet.

 

Nyt kohti meidän vanhempien omaa makuuhuonetta…IMG_4163.jpgIMG_4164.jpg

Takaseinän sininen seinä piti rapata tasaiseksi, jotta siihen saa tapetin. Talossamme kaikki seinät ovat todella röpeliäisiä ja jos seiniin haluaa muuta kuin maalia, niin aina ensin tehtävä iso pohjatyö. Kauniit valkoraidalliset hohdetapetit nyt tilattu ja ne on tarkoitus asentaa paikoilleen lattian hiomisen jälkeen viikonloppuna. Tuolle isolle seinälle tulossa meidän sänky ja tottakai se ihana Pispan Designilta hankittu pääty. Jokin suuri mieltymys minulla on tällä hetkellä betoniin ja siksi taidankin jossain vaiheessa tuunata yöpöydät betonista itse. Kovasti olen rakastunut myös Hayn Traytarjotin pöytään, joita ensin mietinkin meille yöpöydiksi. Luovuin kuitenkin ajatuksesta kun jäisivät niin matalalle jenkkisängyn vieressä. Hayn Traypöytä isommassa koossa tosin on tulossa näkymään jossakin muualla 😉 Sellainen on melle jo matkalla <3 Betonipöydistä tulee makkariin kyllä varmasti upeat ja ainakin erilaiset! Saan ne sentään myös mitoitettua juuri sopiviksi sänkymme kanssa.

IMG_4169.jpg

Ikkunaseinälle tulossa kauniit Villa Stochmannin valkoiset silkkiverhot, mitä minulta löytyykin jo neljä kappaletta valmiiksi.IMG_4165.jpg

Kaappitilaa on runsaasti molemmille ja ovetkin tyylikkäät valkoiset, jes! Pukeutumishuone jää meikäläisellä haaveeksi, samoin kuten miehellä oma videotykkihuone, mutta kaikkea ei vain näihin neliöihin mahdu :/IMG_4166.jpgIMG_4168.jpg

Tuota laatoitettua nurkkaa en ole vielä ratkaissut. Ehkä siihen voisi edes laittaa jonkinlaisen kivan hyllyn, mihin saisin esille kauneimmat korkokengät & laukut. Jotakin naisellista ja sievää pitää olla näkyvillä, kun kerran mieskin saa omat Juventuskeräilypaidat lasitettuna johonkin seinälle… Kompromisseja, kompromisseja, huoh! 😀

IMG_4172.jpg

Tässä vielä sama käytävä meidän makkarista päin kuvattuna ja rappukäytävä alakertaan. Tuota kattoikkunaa ei sitten muuten millään pestäkään. Sinne ei vain pääse, eikä mikään jatkovarsi oikein yletä sitä pesemään… Katsotaan, kuinka tämän homman saisi jotenkin ratkaistua.

IMG_4175.jpg

Siinä olikin sitten yläkerran esittelykierros pesutilaa lukuunottamatta. Sovitaan, että niistä tulossa sitten vaikka seuraava talopostaus.

Kommentoida saa 😉 Aina mielenkiintoista saada palautetta ja teidän ihanien lukijoiden ideoita & vinkkejä, mitä ajatuksia herää 😀

suvi1.jpg

21 kommenttia “Yläkerran makkarit & käytävä

 1. Ihana tuo kattoikkuna!! Muutenkin paljon ihania suunnitelmia, varsinkin betoniset yöpöydät kuulostaa upeilta! 🙂 Mä vaan niin ootan et pääsen näkeen kunnolla kaiken!! 🙂 Teille tulee niin ihana koti ♥

  1. Se kattoikkuna on kaunis ja tuo kivasti valoa rappukäytävään. Käytännöllisyys onkin sitten ihan toinen juttu :)<br />
   <br />
   Löysin meille toissa päivänä aivan mielettömän ihanan betoniruokapöydän Vepsäläiseltä ulos terassille. Mies tai oikeastaan mieheni työkaveri sitten sanoi, että he sellaisen meille tekevät (en saa ostaa sitä, kun ei ole vaikea tehdä ja hinta nyt oli tietysti kova). Siitä johti idea sitten myös yöpöytiin &hearts;<br />
   <br />
   Kyllä tuosta kodista vielä ihana tulee, ei ole muita vaihtoehtoja 😉 &hearts;

 2. Eikös tuo ole mosaiikkiparketti?Se on upea hiottuna ja lakattuna.Ette kai piiloon laita?Kodistanne tulee upea!Puitteet kohdallaan,fiksausta vaan…

  1. Se on juuri se! Itse en voi sietää sitä edes uudelleen hiottuna ja lakattuna. Tulee mieleeni vain 70-80 luku, eikä oikein ole meidän tyyliä… Mahdollisimman peittävä valkoinen olisi lattiasta tarkoitus saada :)<br />
   <br />
   Kiitos tsemppauksesta &hearts;

 3. Aikaisemmassa postauksessa luki, että Erinillä ja vauvalla on yhteinen huone ja Danitolla oma. Missä on Daniton huone, kun teidän makuuhuoneenne on Erinin huoneen vieressä. Eihän Danito voi yksin nukkua eri kerroksessa kuin muu porukka? Mihin te sen Daniton huoneen ylipäätään rakennatte?<br />
  Minulle olisi tarkan markan ja liiallista kulutusta välttävänä tyttönä kelvannut kunnostettu mosaiikkiparketti ja vanhat vaatehuoneen peiliovet ja vielä leivinuunikin. Liukuovikaapit ovat kyllä paikallaan, jos huonet ovat pienet ja ovia ei pysty aukaisemaan. Mutta vanhempani laittoivat jo 10 vuotta sitten samanlaisia lamppuja kaappien päälle. Vieläkö niitä myydään? 70-lukua parhaimmillaan on myös takkahuone. <br />
  No, hauska nähdä millainen talosta tulee. Pidät kuluneen näköisestä kalustemaalauksesta ja betonista ja toisaalta taas bling-blingistä ja kristalleista, mielenkiintoista nähdä lopputulos ja eroaako se paljon entisestä talostasi. Odotellaan mielenkiinnolla lopputulosta!

  1. Olet oikeassa. Danitolle tehdään oma huone alakertaan. Siellä ei vielä ole seiniä paikoillaan, joten en ole päässyt sitä kuvaamaan. Jokatapauksessa kun yläkerrassa on vain kaksi makuuhuonetta, niin koko perhettä e ole mahdollista saada samaan kerrokseen. Vauva ei onneksi tarvitse omaa huonetta vielä hetkeen, eli jos tuntuu, että Danito on nyt vielä jonkinaikaa liian pieni alakertaan, niin voi sitten olla Erinin kanssa samassa huoneessa nukkumassa. Joka tapauksessa hänelle oma huone kuitenkin toteutetaan ja sinne pääsee kirjoituspöytä, lelut yms. Danito asuu kuitenkin pääsääntöisesti äidillään, joten tämä oli huonoista ratkaisusta se paras vaihtoehto. Ei varmasti mene montaa vuotta kun poika on superonnellinen omasta rauhastaan, eikä ole kaksi pienempää sisarrusta koko ajan härnäämässä. Mielissään tuntuu olevan jo tosin nytkin, mutta katsotaan kuinka tämä järjestely toimii :)<br />
   <br />
   Liukuovikaapit toimivat paremmin, koska lisätila ei koskaan ole pahitteeksi. Minäkin olen tarkan markan vartija joissakin jutuissa, mutta myönnettäköön että en kyllä sisustuksessa ;)<br />
   <br />
   Takkahuoneesta luovuttiin ja saunan kanssa palattiin alkuperäissuunnitelmaan. Meille tuleekin nyt puukiuas. Katsotaan, josko yläkertaan laittaisi sitten myöhemmin jonkin biotakan tai sähkötakan yms.<br />
   <br />
   Minulla on kyllä varsin moninainen tuo maku, kun tykkään juurikin edellä mainitsemistasi asioista, sekä paljon on tullut myös tehdasmaista designia viimeisen vuoden aikana haalittua. Se onkin nyt taitolaji, että miten saan kaiken yhdisteltyä yhteen, toimivaksi kokonaisuudeksi. Hyvin mielenkiintoista, että onnistunko vai riiteleekö kaikki keskenään. Daniton huone tulee olemaan kaikista poikkeavin talon muista huoneista, sillä sisustus rakennetaan pojan toiveesta jalkapallojoukkue Juventuksen ympärille värimaailman ja muotoilun osalta. Huoneesta tulee suht pelkistetty musta-valkoinen, ripauksella keltaista. Tästäkin tulossa oma postauksensa jossain vaiheessa :D<br />
   <br />
   Kiitos, minäkin odotan 😉

 4. Suunnitelmat kuulostaa hyvältä! Ehdittekö tehdä koko rempan ennen muuttoa? Mulla myös valkoinen Hayn tray ostoslistalla olkkariin, mutta en ole vielä saanut hankintalupaa tähän vuokrakämppään. 😉

 5. Kiva kuulla 🙂 Yritämme ainaskin kovasti saada kaiken rempattua, mutta saas nähdä. Melkoinen kilpajuoksu kellon kanssa on kyllä. Eiköhän kuitenkin johonkin muuttokuntoon edes ehditä seinät ja lattiat hoitaa, mutta sauna se suurin mysteeri on, sekä tuo alakerta ylipäätään. Siivottavaakin on vaikka millä mitalla 😉 Onneksi mulla on niin ihanat vanhemmat, että tulevat auttamaan puunauksessa, kun ei itse enää ihan kaikkea pysty tekemään &hearts;<br />
  <br />
  Hayn tray on ihana!! &hearts; Juuri tuli postista ilmoitus, että se olisi noudettavissa, jes! 😀 Kiva nähdä päätyykö tosiaan tuohon ruokailutilan puolelle, vai sitten sinne olohuoneeseen…

 6. Mitä ihmettä? Mikä saunasuunnitelman muutti? Vanha talo on vanha eikä se uudeksi muutu vaikka tekisi miten erikoisia ratkaisuja, älkää nyt vain menkö ns. ojasta allikkoon muutosvimmassanne. Kuulostaa aika hurjalta, varsinkin kun aikaa on vähän. Muista levätä välillä, ettei masuasukki hermostu… Ja ota kaikki apu vastaan mitä tarjolla on, ihanaa että vanhemmat voivat olla apuna. Mielenkiinnolla odotellaan miltä siellä kohta näyttää. Eri sisustustyylien sekoittaminen on &quot;taidelaji&quot; joka joko onnistuu nappiin tai sitten ei.

  1. Nyt ollaan takas alkuperäissuunnitelmassa ja saatiin kaivattua lisätilaa. Onneksi on ammattilaiset asialla, niin en omaa päätäni vaivaa 😉 <br />
   <br />
   Lepääminen on haastavaa niin kotona kuin uudella asunnolla. Erinillä on sellaiset uhmat ja raivot aina välillä menossa, että hoh hoh! Niin paljon joudun likkaa nostelemaan ja kantelemaan päivittäin (kun heittäytyy usein keskelle maata makaamaan milloin missäkin, kun YRITTÄÄ saada periksi), että ihme kyllä jos ei tämä vauva tule jo aiemmin kuin laskettuna. Kyllä useinkin puhalluttaa ja supistuttaa, myönnettäköön… Ihan eritavalla oli mahdollista levätä silloin kun odotti ensimmäistä, vaikka talonrakennusprojekti oli meneillään silloinkin.<br />
   <br />
   Ehdottomasti kaikki apu tarpeen ja otankin sen onnellisena vastaan. Toivotaan, että minussa olisi tarpeeksi &quot;taiteilijaa&quot; 😉 Jos ei tila ole toimiva heti, niin kyllä siitä sellainen ainakin ajan myötä tulee, kun kodissa kaikki tavarat löytävät paikkansa 😀

 7. Mikä hohtava raitatapetti tulee makuuhuoneeseenne? Tapettivalikoimat ovat valtavat ja itse haaveilen vastaavasta tapetista uuteen kotiimme.

  1. Tapetti on valkoinen, missä aavistus hopean hohtoa raidoissa. Piti oikein hakea kuitti, että saan sulle kaikki tiedot 🙂 Eli hankin sen Hämeenlinnan RTV:stä. Cosy White 268767stabiilitapetti on rullan nimi ja hinta 59€/rll. On mielestäni TODELLA kiva ja tyylikäs. Hieman erilaisen tapetista meidän seinällä tekee se, että laitamme raidat vaakaan, emme pystyyn, kuten yleensä.

 8. Moi!<br />
  <br />
  Pakko kommentoida täältä seinän takaa (nyt tosin työpaikalta). Löysin blogisi autossanne olevan tarran kautta ja oli mukava yllätys huomata, että täällähän on tuttuja kuvia. 🙂 Kuten jo pihalla tavatessamme totesin, tervetuloa meille katsomaan lähes alkuperäisessä kunnossa olevaa kotia! Meillä on huonejärjestely erilainen yläkerrassa: me vanhemmat valitsimme pienemmän huoneen ja pojat ovat isommassa huoneessa. Tällä hetkellä tällainen huonejärjestely toimii hyvin. Meidän makuuhuone on remontoitu ja vaatekaappit vaihdoimme liukuovillisiin. Eipä tullut silloin mieleen, että vaatekaappien paikan olisi voinut vaihtaa oven taakse. Tosin kaappien alta puuttuu parketti, joten ilman lattian uusimista se ei olisi onnistunut. Yhden seinän saimme tapetointikuntoon kipsilevyttämällä sen (ammattilainen teki). Olen miettinyt, että poikien kasvaessa, kun haluavat omat huoneet, joko me vanhemmat muutamme alimpaan kerrokseen (se on ihanan viileä kesäisin!) tai sitten pojat saavat vallata alakerran. :)<br />
  <br />
  Kiva nähdä millainen kodistanne tulee!

  1. Heippa naapuri!<br />
   <br />
   Ihanaa, että löysit tänne 😀 Hauska kuulla mitä kaikkea samaa ja erilaista asunnoista löytyy. Täältä pääsee ainakin hyvin &quot;vakoilemaan&quot; meillä tehtäviä muutoksia 😉 Kiva jos päästään joskus kurkistamaan teillekin, kiitos kutsusta. Sama juttu muuten meillä, että puuttui kaapin alta parketti. Alakerrasta jouduimme sitä tosin poistamaan, niin pääsemme samalla paikkaamaan puuttuvan palasen niillä. Alakertaan muuttamista saatamme vielä joskus harkita, mutta ainakin nyt mennään tällä ajatuksella. Tuossa meidän makkarissa on niin paljon tarpeellista kaappitilaa, mitä ei taas alakerrasta löydy. <br />
   <br />
   Törmäillään taas! 🙂

 9. Jee! Kiva nähdä millainen lopputulos on ja toivottavasti postailet eri vaiheista :))!! <br />
  <br />
  Onnea vielä &hearts; &hearts; Toivottavasti nähdään pian !

  1. Sanoppa muuta! Ja sulla oli käynyt aivan huikea muutos siellä teidän keittiössä, tosi hienoa! &hearts; Pitää sopia vaan päivä, niin ehdottomasti nähdään! 😉

 10. Tuli vaan mieleen, että ei teidän pihalle olisi pihasaunaa mahtunut? Sellainenhan kuuluu tähän aikaan eikä vaaranna sisätilojen terveyttä. Puutarhaihmisenä toivon postausta pihasta 🙂

  1. Katselimme pihasaunaa asuntomessuilla ja se oli hätävarana mietittynä jos ei lupia saunan rakentamiseen olisi tullut. Toinen vaihtoehto olisi ollut infrapunasauna. <br />
   <br />
   Pihalta ehdottomasti kuvia tulossa jossakin vaiheessa. Tosin nyt sille ei vielä syksyllä tehdä mitään, vaan ensi keväänä sitten 😉 Mutta ns. ennen ja jälkeen kuvat mahdollista kyllä toteuttaa :D<br />
   <br />
   Kiitos kun esitit toiveesi. Kaunista ja tunnelmallista syksyä!

  2. Odotan innolla! Se onkin kokonaan eri maailmansa. Mulla itselläni ei oikein sisätilojen suhteen luovuus kuki ja ne ovatkin enemmän miehen käsialaa. Sen sijaan pieni pihamme syyhyttää multasormiani. Onko teillä minkä kokoinen piha, oletan, että pienehkö? Meillä rivari, joten pieneen tilaan yritän saada hyöty- ja koristekasveja sekä lapselle leikkimahdollisuuksia. <br />
   <br />
   Remontti-intoa, hyviä vointeja ja oikein ihanaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *