Keittiö, ruokailutila & olohuone

12.jpg13.jpg15.jpg16.jpg19.jpg18.jpg14.jpg20.jpg17.jpg21.jpg

Täältä tätä tulloo, kuvamatskuu! 🙂 Tuossa se nyt olis keskikerros kaikessa kokonaisuudessaan, lukuunottamatta wc:tä ja siääntuloa.  Yritin kuvailla tätä yhteinäistä tilaa hieman jokaisesta suunnasta.

 

Tässä pohdintaa ja to do listaa:

* Lattiat ovat omaan makuuni vielä toistaiseksi aivan karmaisevat. Ensi viikolla ne onneksi hiotaan ja maalataan valkoiseksi.

* Jalkalistat vaihdetaan valkoiseksi myös.

* Seinäpintoja pikkusen paikkaillaan, mutta väri pysyy valkoisena. Seiniä hankala lähteä tapetoimaan, sillä sitä ennen ne pitäisi röpeliään pintansa takia kitata. Aivan karmea duuni! Unohdamme sen siispä joksikin aikaa…

* Rakastan tuota pylvästä keskellä olohuonetta, siihen keksimme valaisinsuunnittelijan kanssa tänään erilaisia ideoita. Nimesimme sen meidän Riemukaareksi, ilman kaarta. Tulee takuulla pääsemään vielä paremmin oikeuksiinsa.

* Perus plafondivalaisimet vaihtuu roikkuviin valaisimiin, mitä rytmittää neljän suora (4 samanlaista valaisinta samalla korkeudella). Uskon, että tästä tulee vielä mielenkiintoinen ratkaisu ja ainakin rohkea, erilainen.

* Rappusten kulkua tulee valaisemaan pienet ledit.

* Ruokailutilana tulee toimimaan tuo ikkunan ja todella (liian) keltaisen valon edessä oleva kohta. Hieman jäi harmittamaan, ettei siihen isompaa Pappelinan mattoa mahdu. 140x 220 koko minun oli nyt tilattava ja toivottava vain, että se näyttäisi ruokapöydän alla hyvältä ja toimivalta. Keltainen valo lähtee! 🙂

* Ikkunoihin en taida juuri verhoja laittaa, ainakaan heti. Pitää vielä hieman fiilistellä, mutta näillä näkymin pidän yllä melko minimalistisen ilmeen.

* Keittiön ehdin ajattelemasti jo valloittaa kaikella roinalla ennen kuvaamista, mutta lähikuvia tulossa vielä siitäkin, kun pääsen siivoilemaan.

*Murheen kryyni on tuo kulmaratkaisu hellan suhteen, mutta kuten aiemminkin totesin, niin nyt siihen on vain tyydyttävä.

* Keittiön hieman pitkulaiseen käytävään tilattu myös Svea matto, jotta jatkumo pysyy koko tilassa yhtenäisenä.

* Puutasot kokeillaan vahata, hieman tosin pelkään ettei väri tartu. Mielestäni puu on öljytty, joten testailuiden kanssa lähden katsomaan kuinka käy.

* Tuo rappukäytävä ja yläkerran iso tyhjä seinä on mielenkiintoinen funtsittava. Viimeksi edellisessä kodissani oli hieman samantyylinen seinä ja siellä minulla oli valtava Jukka Rintalan naisfiguuritarra.

kuva4.jpg

vs.

16.jpg

* Tällä kertaa en siihen kuitenkaan mitään tarraa halua. Muutamaa juttua olen nyt hieman pohtinut… Haluan kuitenkin kysyä teiltä, että olisko teillä luovilla lukijoillani kivoja ideoita? Mitä sinä tuohon seinään laittaisit?

* Tuo kattoon heijastuva valo tulee yhdestä katonrajassa olevasta ikkunasta.

 

Periaatteessa koti on ihan asuttavassa kunnossa, mutta pikkuhommaa silti riittää. Nyt ne kannattaa kaikki jutut kerralla tehdä, sillä myöhemmin aina hankalampaa saada aikaiseksi. Tästä jatkankin seuraavassa postauksessani makuuhuoneisiin 😉

 

Miltä uusi koti vaikuttaa?

suvi1.jpg

28 kommenttia “Keittiö, ruokailutila & olohuone

 1. Tosi kivalta näyttää!! Mitä jos tekis sellasen valokuvanäyttelyn siihen käytävään? Erilaisia kehyksiä, tai sitten maalais ne kehykset ja laittais kuvia? Ehkä ei mitään ihan pikkiriikkisiä kuvia kuitenkaan että niistä näkis jo kauempaa mitä niissä on 🙂

  1. Kiitos Nuunuu! Mietin ensiksi minäkin tuota valokuvahommaa, mutta kyllä tulin siihen tulokseen, että jotain vielä suuremmpaa siihen on saatava. Valokuvat ei tuosta näkyisi suurinakaan, eikä niitä pääse läheltä pällistelemään 😉 Ne ihanat taulut mulla on olemassa musta ja Erinistä, mutta nyt pehe hieman kasvanut… Pitää varmaan vaavin syntymän jälkeen käydä uudessa perhepotretissa ♥

 2. Niin samaa mieltä sun kanssa taas kerran… tuo pylväs on ihana ja lattia… ei sun värinen ollenkaan 😉 hienolta näyttää, en malta odottaa lisä kuvia ja valmista sisustusta ! ♥ mä olen niin onnellinen sun puolesta 🙂

  1. Oih, minäkin todella rakastan tuota pylvästä. Jotenkin kivasti se jakaa keittiötä ja olohuonetta &hearts; Kiitos Mario! <br />
   <br />
   Lattian hiominen alkaakin vasta huomenna, mutta ei pitäisi olla monen päivän homma, kun uusi, valkoinen pinta on valmis 😉

 3. En ihmettele, että ihastuit taloon, ainakin keittiö-olohuone- tila vaikuttaa hyvin saman tapaiselta kuin entisessä talossasi. Talon ulkonäkökin on samalla tavalla laatikkomainen vaikkakin eri materiaalia. Porraskäytävä myös muistuttaa entistä kotiasi, samoin talon kerroksellisuus. Mielenkiinnolla odotan, miltä muut tilat näyttävät. Käytävään laittaisin todella ison modernin maalauksen (ilman kehyksiä), vaikkapa palettiveitsellä tehdyn. Mattojesi hinnalla saat jo todella hyvän taulun ja taiteeseen kannattaa jopa sijoittaa. Ystäväpiirissäsikin saattaa olla joku taidemaalari. Minä ainakin laittaisin ison taulun katseenvangitsijaksi.

  1. Minä en muuten ole edes tajunnut, että tosiaan. Onhan tuossa paljonkin samaa tyyliä kuin edellisessä, totta!!! Good point! Lähinnä ihastuin nimenomaan siihen, että tämä oli arkkitehtuuriltaan niin erilainen kuin muut mitä kävimme katsomassa.<br />
   <br />
   Maalaus, peili tai jokin kolmiulotteinen taideteos saattaisi olla ihan kärkipäässä suunnitelmissani… 😉

  1. Kuvakollaasi näillä näkymin tulossa olohuoneeseen, koska näkyy siitä paremmin kuin rappukäytävästä 🙂 RM kehykset kuitenkin suht pieniä, mutta on ne ihania &hearts; <br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi 🙂

 4. Onnea uuteen kotiin. Tykkään kovasti keittiöstä,myös kulmaratkaisusta. Kulmahellan haluisin meille,muttei olemahdollista. Ylipäätään haluisin päivitystä mein köökkiin, mutteioo nyt rahaa moiseen.<br />
  <br />
  En ole myöskään vanhan mosaiikkiparketin ystävä. Jänskättää, miltä näyttää valkoisena.

  1. Kiitos Marie. Ai tykkäät? Minä en usko siihen syttyväni kyllä koskaan, mutta täytyy yrittää saada siitä jollain keinoa kiva. Se mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa, eiks se niin mennyt ;)<br />
   <br />
   Toivottavasti pinnasta tulisi niin valkoinen, ettei vanha mosaiikki pilkottaisi läpi ollenkaan 🙂 Jännityksellä odotan…

 5. Aivan kamala se palkki keskellä huonetta! Siinä sitä tulee vielä monta mustelmaa kun muksut juoksee päin. Muutenkin tekee siitä huoneesta kun autotallin. Keittiö näytää kovin pieneltä, mutta hella noin sijoitettuna antaa ympärille kunnon laskutilaa, myös taakse. No, ehkä näyttää paremmalta kun on kalustettu.

  1. 😀 Makuja on näköjään monenlaisia. Minä taas niin rakastan sitä kaarta ja se oli yksi suurimmista tekijöistä miksi tuohon taloon ylipäätään ihastuin :)<br />
   <br />
   Keittiö on todella pieni sumppu, ei mahda mitään :/ Toivottavasti saan siitä kivemman jahka pääsen kotiutumaan 😉

 6. Sinä kun ilmeisesti tykkäät myös tuosta 'bling-blingistä', mikäli olen sinua oikein tulkinnut, niin ehdotan tuohon seinälle valtavan suurta perhepotrettia upeissa kehyksissä. Vrt.esim.herraskartanoitten omistajasukujen potretit. Itselläni on aika lailla samanlainen sisustusmaku kuin sinulla ja tarkoituksenamme on laittaa tuollainen katseenvagitsija kuvattuna wanhaan tyyliin, seepian värisellä kuvalla ja kunnolla överiksi menneillä kehyksillä. Eli meillä repäistään kunnolla yhdessä kohdassa, vaikka muuten sisustus on harmooninen ja (meidän mielestä)tyylikäs. 🙂

  1. Ihana Milly! Kyllähän bling bling on mieleeni, vaikka ystäväiiristäni löytyykin muutama vielä pahempi &quot;harakka&quot; kuin mitä minä olen 😀 :D<br />
   <br />
   Ihana idea kyllä ja taidan mahdollisesti jossakin seinällä hieman tuon tyylisen perhepotretin kyllä toteuttaa 😉 Olisi ihana nähdä kyllä teidän rohkea toteutus tai kerro nyt ainakin, että minkälainen siitä tuli &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi ja ihanaa syksyä.

  2. Toki laitan sinulle vaikka sähköpostiin kuvan &quot;luomuksestamme&quot; kunhan sen saamme aikaiseksi. Nyt odotellaan hoitovapaan loppumista eli töihin päästyä (tai jouduttua, heh!) pystyy taas sijoittamaan kodin sisustukseenkin. :O) Mutta, palaamme asiaan. Ihanaa syksyä, toivottavasti nähdään Habitaressa!

  3. Ai, niin! Unohdin äsköisestä viestistä sen, että esikoisemme ehdotti tuolle seinälle kiipeilyseinää! Voi noita lapsia!!! :oD

  4. Ei huono idea lastenhuoneeseen tuo kiipeilyseinä 😉 Olisi aika hauska ja siitä saisi helposti toteutettua tyylikkään. Lapset ja heidän mielikuvituksensa on huippuja!!! 😀 Kiitos ideasta! 😉

  1. Näin toivotaan, vahva usko tuohon hommaan on ainakin 😉 <br />
   Aikataulu saattaa hieman olla probleema kaiken valmiiksi saamiseksi, mutta jos nyt edes suurimman osan saisi tehtyä. Olisi kiva muuttaa edes jokseenkin valmiiseen taloon ja aloittaa sitten vauvavalmistelut pikkuhiljaa 🙂

 7. Olen Irman kanssa samaa mieltä, että puupalkkihökötys on tilan pilaaja. Näyttää kuin seinät olisi purettu ja rungot jääneet. Makuasia tottakai ja sehän on pääasia että itse tykkäätte. Mihin ihmeeseen keittiössäsi saat kaiken mahtumaan, koska kaappitilaa on minimaalisen vähän? Irtokalusteita? Kulmaliesi ei näytä yhtään huonolta, varmasti totut siihen pian. Itse laittaisin porrastilan seinälle ison esim. grafiikkatyön, en missään nimessä valokuvia. Kuka haluaa katsella itseään jatkuvasti seinällä, ehkä joku narsisti…? Intoa remonttiin ja muuttoon!

  1. Hauska! Minulle se ei ollenkaan ole tuonut mieleen entistä seinää purettuine runkoineen. Siitä tulee varmasti vieläkin kauniimpi, kun saa valaistuksen ja pääsee paremmin oikeuksiinsa ;)<br />
   <br />
   Tilaa keittiössä on todellakin minimaalisen vähän verrattuna entiseen. Pakko varmaankin jotakin karsia ja miettiä sitten lisäsäilytystilaa jostakin muualta. Hätä keinot keksii. Kaikkea ei vaan voinut uudelta asunnolta saada, vaikka olisikin toivonut. Aina kaikissa oli jotakin &quot;vikaa&quot; tai sanotaanko nyt niin päin, että joitakin puutteita 🙂 Tämä oli kyllä ehdottomasti kaikista katsomistamme asunnoista ihanin ja hintakin kohdillaan Pakilan tasoon.<br />
   <br />
   Kiitos, intoa piisaa 😀

 8. Hei, laittaisin seinälle jonkin upean taulun.Taidelainaamoon vaan mars katselemaan, olisiko siellä teidän makuun sopivaa taulua.Taidelainaamosta lainaamisessa on se kiva puoi, että taulun voi ajan kuluessa lunastaa itselle tai viedä pois, jos taulu alkaa kyllästyttää.

  1. En olekaan koskaan käynyt livenä taidelainaamossa. Muutamassa tv-ohjelmassa joskus ehkä nähnyt 😉 Ei olenkaan hullumpi idea, kiitos vinkistä 😀 Ei olisi tullut edes mieleeni.

 9. Onnea uuteen kotiin! Onpas kivan näköistä! Mä tykkään tosi paljon tuosta palkista ja kaaresta, siitä tulee varmasti vielä upeampi niillä mainitsemillasi valaistuksilla! Tekee kodista paljon persoonallisemman näköisen. Eikä mun mielestä ole yhtään sen epäkäytännöllisempi kuin mikään muu asia lapsiperheen kodissa, kyllä lapset siihen tottuu ja sitä ympäri on varmasti hauska juosta. 🙂 <br />
  <br />
  Tuohon keittiön viereen jääkaappi-pakastinyhdistelmän &quot;sivulle&quot; menisi varmasti hyvin joku astiakaappi/vitriini, kunhan vaan ei olisi liian syvä. Varsinkin jos mittojen mukaan teettäisi niin sulautuisi hyvin tilaan. :)<br />
  <br />
  Porraskäyävään laittaisin minäkin taulun, ehkä jonkun taidekankaan. Kaikki eivät toki niistä pidä, itse olen vähän hurahtanut niihin. ;)<br />
  <br />
  Mielenkiinnolla jään odottelemaan, millainen lattiasta tulee ja etenkin kylpyhuoneen pinnoitus ja saunaratkaisu kiinnostaa. 🙂

  1. Kiitos Ansku! <br />
   <br />
   Kyllä sitä kaarta ympäri on ehtinyt jo lapset juoksemaankin. Vielä kun on toistaiseksi avara tila, niin on sellaiset ravit käynnissä, että oksat pois 😉 Hieman juoksemista tulee rajoittamaan kaikki huonekalut, joten törmäyksiltäkin ehkä vältytään kun vauhti vähenee :)<br />
   <br />
   Jos tila antaa myöden, niin jonkinlainen juttu siihen päätyyn on tulossa. En ole vielä ratkaissut, että tuleeko isosta Hayn Traypöydästä sohvapöytä vai laskutilaa juurikin tuohon mainitsemaasi kohtaan.<br />
   <br />
   Minä odotan suurella innolla ja mielenkiinnolla myös. Lattia pitäisi olla nyt perjantaina valmis ja vessan pinnoitus on sovittu ensi viikon perjantaille :)<br />
   Saunasta tulee kaikkea muuta kuin tavallinen 😉 Se onkin koko talon suurin urakka kaikkine purkutöineen päivineen.

 10. Nykyisin on ihan mahtavia viherseinä ratkaisuja, joita lähtisin ehkä tuohon seinälle miettimään.<br />
  En tiedä oletko viherkasvien ystävä, itse niistä kovasti tykkään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *